Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Biz ocak ayı başında giriş yapıp dönmüştük, benim ve çocuğum için biyometrik randevu tarihlerini kaçırdık, eşimde ise hala süreç para yatırıldı aşamasında. UCSİS i aradığımda US dışında iken yeni randevu olusturamam dedi ki yeni randevuyu 3 hafta içinde oluşturabiliyor zaten. Haziran ayında geldiğiniz zaman tekrar ararsınız dedi. Bir şekilde ülkede olmadığımız için randevuyu kaçırdığımızi ispat edebileceğiz. Umarım problem olmaz gittiğimiz zaman. Daha önce bu şekilde deneyimi olan varsa bilgilendirirse sevinirim.

• Merhaba,
    Biyometriklerin tekrar alınmasının sebebi nedir, geçerli bir sebebi var mıdır, önüne geçilebilir bir durum mudur bilginiz var mı?

@Falcon-1, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Biz ocak ayı başında giriş yapıp dönmüştük, benim ve çocuğum için biyometrik randevu tarihlerini kaçırdık, eşimde ise hala süreç para yatırıldı aşamasında. UCSİS i aradığımda US dışında iken yeni randevu olusturamam dedi ki yeni randevuyu 3 hafta içinde oluşturabiliyor zaten. Haziran ayında geldiğiniz zaman tekrar ararsınız dedi. Bir şekilde ülkede olmadığımız için randevuyu kaçırdığımızi ispat edebileceğiz. Umarım problem olmaz gittiğimiz zaman. Daha önce bu şekilde deneyimi olan varsa bilgilendirirse sevinirim.

• @cttl tahminim ilk girişteki çekilen fotoğrafın düzgün olmaması ama parmak izi sebepli de olabilir çünkü ilk girişte parmak izi de alınmadı. Artık gidince öğreneceğiz.

• ⭐⭐⭐⭐

@cttl önüne geçemezsiniz şans işi konsoloslukta, girişte sizden alınan parmak izi, fotoğraf vs durumlarında sorun çıkabiliyor ve bunu sonradan fark ediyorlar bunun içinde tekrar bu işlem için çağırıyorlar

• Mulakatin ardindan Hong Kong tan Amerika ya ucmayi planliyoruz. Son donemde hangi havalimanindan Amerika ya girmemizi önerirsiniz? Chicago? San Francisco, LAX veya baska bir havalimani onerebilirsiniz. Nihayi hedefimiz aktarmali da olsa Minneapolis e varmaktir veya Chicago gibi bir sehre inip arabayla Minneapolis e gecmeyi planliyoruz.

• Merhaba ilk girişte on bin dolar kişi başımı yoksa ben on bin eşim on bin olarak mı oluyor

• @minnesota chicago o‘hare havalimanindan ilk girisimi yapmistim cbplerin genel tavri samimiydi, öyle cins tipler yoktu benden önce sirada olanlar iceride max 1-2dk kalip gecis yapmisti ayni sekilde bana denk gelen polis de güler yüzlüydü. minnesotaya yakin da olmasindan dolayi ben olsam chicagoyu tercih ederdim.

• ⭐⭐⭐⭐

@minnesota

Eva Airlines, China Airlines veya Star Lux ile HGK - TPE (Taipei) - LAX ile uçarak Los Angeles Tom Bradley’den ilk girişi yapmanız maliyet açısından en uygunu gözüküyor bu rotadaki rekabet nedeniyle. Kişi başı USD 450 - 480 arasında yaklaşık uçak bileti fiyati ve bu fiyata kişi başı 2 x 23 kg uçak altı valiz dahil. TPE’deki bağlantı süresine dikkat etmeniz faydanıza olacaktır.

LAX’a varış saatinize bağlı olarak 1 gece LAX’daki havalimanına yakın otellerde konaklayarak dinlenebilirsiniz, havalimanı otellerinin ücretsiz shuttle’i da var (örn. Aloft El Segundo - Los Angeles Airport, gecelik USD 140-150 oda fiyatı) Ineceğiniz Terminal B’ye 2.6 mil uzaklıkta).

Diğer seçenek de uçağınizin LAX’a iniş saatine bağlı olarak gümrük kuralları nedeniyle LAX’da kendi valinizi alarak tekrar check in yapacağınız Sun Country Airlines ile LAX - MSP (Minneapolis–Saint Paul International Airport) uçuşu ile MSP’ye ulaşabilirsiniz. Sun Country Airlines’in her gün LAX’dan kalkış saati farklı olmak üzere sabah ve akşam olmak üzere günde 2 seferi var MSP’ye ve uçuş süresi 2 saat 55 dakika. Sun Country Airlines low cost havayolu ve kişi başı ücret USD 90-100 civarında. Bahsi geçen fiyata uçak altı veya baş üstü valiz dahil değil, sadece önünüzdeki koltuğun altına sığabilecek kişisel cantaniz dahil. Uçak biletinizi alırken satın alma esnasında bagajınızı online satın alırsanız her bir kişi için uçak altı 1. bagaj USD 34, 2.bagaj USD 45. Havalimanında satın almak isterseniz fiyat yükseliyor, her bir kişi için uçak altı 1. bagaj USD 50, 2.bagaj USD 60.

https://www.evaair.com

https://suncountry.com/

• ⭐⭐⭐⭐

@minnesota elinizde göçmen vizenizle geleceksiniz zaten sizin durumunuza çok bir havaalanı fark etmeyecek. Son destinasyonunuz Minneapolis ise bence LA veya SF gibi uzak bir noktayı seçmeyin giriş için dediğiniz gibi chicago en mantıklısı olur gibi duruyor

• ⭐⭐⭐⭐

@Emre-Kurtulmuş’un tavsiye ettiği de mantıklı @minnesota ancak Hong Kong - Chicago O’Hare arasında direkt sefer sadece Cathay Pacific’e ait. Yaklaşık bilet fiyatı USD 900 civarında kişi başı Cathay Pacific’de.

United Airlines’in da Hong Kong’dan San Francisco aktarmalı Chicago uçuşu da var ve kişi başı USD 600 civarında ancak bağlantı süresine dikkat etmeniz gerekiyor zira sarı zarfın teslim edilme süresi, terminal değişikliği ve tekrar check in yapacaginizdan dolayı süreye ihtiyacınız olacak ve Chicago O’Hare’e varışınıza müteakip araç ile 400 mil civarında bir yol yapacaksiniz Minneapolis’e.

• ⭐⭐⭐⭐

@minnesota @ATS16 ben fiyatların aynı olduğu senaryo için söylemiştim fiyat farkı noktasında bütçenize uygunu tercih etmek daha iyi tabii

• @erenotti gecen sene ilk girisimizi yaptik ve bu sene araran 10 ay gectikten sonra kesin giris yapacagiz aklima soktunuz yine bu durumlari😬, gerci asil talihli benim ve arada bir giris daha yaptim ben 6 ayi doldurmadan. Umarim bir problem olmadan tasinabiliriz.

• @jtcarlos bence bir sorun yasamazsiniz. En fazla biraz soylenirler ve bir daha yapmamaniz icin uyarirlar. Siz de zaten kesin gidis yaptiginiz icin cok onemli degil vu uyari. Hersey gonlunuzce olsun.

• @Manushaqe iyi dilekleriniz icin cok tesekkur ediyorum. Umarim hersey hepimiz icin cok guzel olur 🙏

• ⭐⭐⭐⭐

@jtcarlos asıl talihli olmanız size bağlı olan diğer vize sahipleri için bir şey fark ettirmiyor aslında çünkü ilk girişten sonra bütün bireylerin süreci ayrı olarak ilerliyor

• @jtcarlos girisinizi yaptiktan sonra deneyiminizi aktarir misiniz? Ben de ocakta giris yapip 1 hafta sonra döndüm. Güncel olarak abd disinda uzun süre kalanlara karsi nasil bir tavir sergileniyor merak ediyorum.

• @jtcarlos Merhaba sevgili kardeşim, amacım korku salmak değil de vizesini almış arkadaşlarımızın risklerini minimize edecek şekilde önlem almalarına teşvik etmek diyelim. Basılı vizeleri ile ilk giriş yapacak arkadaşlarımızın herhangi bir sıkıntıyla karşılaşacaklarına ben neredeyse ihtimal vermiyorum, lakin burada sorun vizeyle girişi yapıp hemen çıkmış arkadaşlarda ortaya çıkabilir. Hem yerel, hem ülke haberlerini, açıklamaları her gün takip ediyorum, ayrıca yaşanan bazı olaylar beni bunu demeye itiyor aslında. Şu son birkaç aylık sürede bile çok gelişmeler yaşandı. Kendimden örnek vereyim, bende green cardımı Eylül 2024’te AOS yoluyla aldım ve ardından Türkiye’ye döndüm, 29.Ocak 2025’te ise tekrar geri geldim, JFK’dan giriş yaptım, soru sorulmadı. Lakin içeriden aldığım duyumlara göre Mart ayından beri kontroller sıkılaşmış, yani önceden 6 ayı geçirmeden kalıp geri döndüğün zaman bir şey sormayan memurlar, birkaç ay dahi kalsan, neden bu kadar uzun tatile gittin, Amerika’da continuous residency oluşturdun mu şeklinde sorular sormaya başlamışlar, bazen daha da ileri gidip içeri odaya alıp, Amerika ile bağlarını güçlendirdiğini kanıtlamanı talep ediyorlarmış, çalıştığının ve ev tuttuğunun ispatı gibi. Bazıları daha da ileri gidip telefon şifreni isteyip ordan mesajlarına, resimlerine bakıyorlarmış, velev ki pro-Palestinian bir şey bulsunlar, o zaman başın dertte demektir. Bu herkesin başına gelecek diye bir durum yok tabiki, lakin Biden-Demokratlar yönetimindeki cicim ayları göçmenler açısından geçti artık, daha dikkatli olmalarını söylüyorum sadece. Tüm bu sebeplerden dolayı, ben kendim mesela Temmuz-Ağustos gibi Türkiye’ye 2-3 hafta ziyarete gitmeyi düşünüyordum onu bile askıya aldım. Çünkü kira kontratım sub-lease şeklinde, ve w2 bir işte henüz çalışmıyorum. Ben bu riski almamaya karar verdim.

• @erenotti Detayli yazin ve uyarin icin tesekkurler 🙏 o halde gitmeden once yapacagimiz ev randevularinin maillerini ozenle koruyup saklamak gerekecek. Tekrardan tesekkur ediyorum. 👍

• @rezanclz tabiki yazacagim, Haziran sonunda olacak girisim. Gün sayiyoruz 😊

• ⭐⭐⭐⭐

@Beyrutt

Aile başına USD 10.000, eşiniz ile birlikte toplam yani. USD 10.000 üzerinde bir meblağ ile giriş yapmanız halinde de sorun yok, seyahatinizden önce veya giriş esnasında FinCEN 105 formu ile beyan edebilirsiniz beraberinizde getireceginiz nakit tutarı. Aşağıdaki iletiyi okuyabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/post/468573

Benzer Başlıklar

• 1
  • 572
  • 1
  • 9
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

138

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |