DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@rezanclz Dosya taşıma masrafları ne kadara patlıyor genelde?
-
@minnesota Merhabalar. Neden Herkes Viyana veya Hong Kong'da girmeyi talep ediyo, başarı oranı daha mı yüksek, daha mı hızlı?
dosya taşıma yaparken toplam ne kadar masraf yaptığınızı söyler misiniz?
-
@Evren53 Ankara'da kim aracılığıyla ve belgenizi nasıl doğrulayacaklar? Belge barkodlu değil miydi, e-Devlet üzerinden doğrulanamıyor muydu?
Sizinki barkodlu belge değilse e-Devlet'ten doğrulanabilir barkodlu lise mezuniyet belgesi temin edin ve bir an önce çevirtin. Lise diplomanıza sahipseniz ama yanınızda getirmediyseniz ya Türkiye'ye dönüp alın ya da DHL Express ile Hong Kong'a kargolatın. HK'deyken arkadaşım her ikisini de yapmıştı ve onayını aldı, elimizden gelenin fazlasını denemek dışında bir yol yok.
-
@ugurbocegi hocam lise diploması kayıp ve yerine lise diploması sureti ve QR kodlu mezun belgesi + lise transkripti mi götürmüştü arkadaş?
-
@Mehmet-ynd hayır, pasaport süresinin dolmasına 1 yıldan az süre kalmıştı yeni pasaport çıkartmamış, TR'ye geri gidip ikinci pasaport başvurusunda bulundu, ardından HK'ye döndü, ailesi pasaportunu HK'ye kargoladı.
Sizin durumunuz özelinde, eğer lise diplomanızı bulmanız mümkün değil ise mecbur lise diploması sureti almanız gerekecek zaten, noter+apostil de yaptırmanızı tavsiye ederim bu belge için.
Ben lise diplomamın orijinalini de götürmeme rağmen ısrarla e-Devlet barkodlu lise mezun belgesi istendi, onu unutmayın. Lise transkriptim istenmedi. -
@ugurbocegi hocam merhaba benim eşimin de pasaport tarihi Ocak 2026 da doluyor. Acaba yenilememiz gerekir miydi? Biz Nisan da mülakata gireceğiz o tarihten itibaren 6 aydan fazl geçerli diye yeniletmedik. Bahsettiğiniz arkadaş bir problem mi yaşadı?
@gucarslan hocam sizin buna bir yorumunuz olabilir mi acaba? Mülakat Nisan ayinda pasaport mülakat tarihinden itibaren 9 ay geçerli. Sorun yaşar mıyız sizce? -
Hong Kong icin lise diplomasi konusu başlıkta sürekli soruluyor ve konu sürekli dönüyor.
Anladigim kadariyla Hong Kong ta mulakata girecek asil talihli icin lise diplomasi orjinali isteniyor. Barkodlu e-devlet ten mezuniyet belgesi kesinlikle isteniyor. Transkript konusunda isteniyor diyen de var istenmiyor diyen de var.
Peki asil talihlinin eşi için de lise diplomasının asli kesinlikle isteniyor mu? Eş icin durum tam.olarak nedir?
-
Merhaba 2008 yılı öncesi e devletten mezuniyet belgesi alınmıyor diye biliyorum bu durumda sadece elimizdeki diploma kalıyor
-
Asıl kazanan (principal) hariç beneficiary kişilerden (es, çocuk) eğitim durumunu ispatlar evrak talep edilmez.
-
@ugurbocegi arkadaş sadece barkodlu mezuniyet belgesi ve çevirisini sunmuştu. AP’den sonra noter onaylısını da ekledi. Transkripti ve diploması yok. Süreci hala devam ediyor. Daha önce burada mezuniyet belgesi ve transkript ile vizeyi alanlar olmuş. Bir arkadaşın mülakatında görevli daha önce sahte diploma verenlerin olduğunu söylemiş. Bu yüzden titiz davranıyorlar. Konsolosluğun Ankara’dan nasıl teyit ettiğini bilmiyoruz ama söyledikleri bu şekilde. Kimseyi endişelendirmek istemem ama lise konusunda ne kadar onaylı belgeyle gelinirse o kadar iyi
-
Bazı deneyimlerde mülakata katılan asıl talihlilerin eşler için de lise diploması ile ilgili hazırlıklı gittiklerini şimdi okudum mülakat deneyimlerinden @cptmuzaffer’in deneyimi haricinde, erişebiliyorsanız ilgili evraklara beneficiary kişi için de HKN’a hazırlıklı gitmeniz olası bir aksiliğin önüne geçecektir. Diversity Visa mülakatlarında çekilişin aranilan esas kriterleri asil talihli için öncelikle aranmaktadır. Bol şans
-
@Evren53 bu sahte diploma konusu enteresan. Liseyi bitirme konusunda sorunları olupta, diplomaların sahtelerini üretme ve bu cesaretle mülakatlara gitme konusunda uzman olmaları da çok enteresan. TR den olmadıklarını düşünmek istiyorum. Zira okulda sadece zaman doldurana bile diploma verecek bir eğitim sistemine sahibiz.
-
Merhabalar arkadaşlar. Şu anda Türkiye'deyim. Bildiğiniz gibi apye kalmıştım diploma krizinden dolayı. Türkiye'ye dönmeden önce Hong Kong'daki Türk konsolosluğunda diplomamı onaylatıp, aslı gibidir belgesi alıp onu da taratıp göndermiştim abd konsolosluğuna. Dün Hong Kong abd konsolosluğundan bir mail aldım. Mailde Türk konsolosluğundan alınan belge ve pasaportumu sf express aracılığıyla kendilerine göndermelerimi istediler. Daha sonra Türkiye'de sf express'in hizmet vermediğini söyleyip müşteri hizmetleriyle yaptığım konuşmanın ekran görüntüsünü de kendilerine yolladım ve sorun olmaması halinde farklı bir posta şirketiyle gerekli belgeleri yollayabileceğimi yazdım. Ardından vize birimine durumun iletildiğini yazdılar. Bugün ise şöyle bir mail aldım;
''Please send required documents and passport thru registered mail or courier service to the address below ''
Immigrant Visa Unit
(E1/E2 Visa Application)
U.S. Consulate General
26 Garden Road
Central
Hong Kong'' And please advise how you would like to get back your passport and documents from the Consulate. (i.e. prepaid courier service, come and pick up at the Consulate in person or arrange representative pick up in consulate)''
Açıkçası bu mailde farklı şirketleri kabul edip etmeyeceklerini pek anlayamadım. Siz ne düşünüyorsunuz?
-
@Evren53 başkalarının süreçleri ile alakalı soruları siz neden soruyorsunuz tam olarak onu anlamadım?
kendileri süreçleri ile alakalı foruma soru sorabilir, gerekli desteği alabilirler.
ayrıca, forumda cevapları defalarca verilmiş ceac statüleri ile alakalı sorular için forumun arama özelliğini kullanın. -
@lesnarhomie neyle gönderdiğinizin bir önemi yok, DHL / UPS / Fedex herhangi bir servis ile gönderin.
And please advise how you would like to get back your passport and documents from the Consulate. (i.e. prepaid courier service, come and pick up at the Consulate in person or arrange representative pick up in consulate
buradaki konuya da cevap vermelisiniz ayrıca.
nasıl teslim alacaksınız pasaportunuzu? -
@lesnarhomie Bu arada ''Yes, you can send with any post company other than S.F express.'' şeklinde bir cevap aldım. Sizce hangi şirketle göndermeliyim? Ptt sanırım en ucuz olanı. Ayrıca belgeleri geri teslim alma şeklini ön ödemeli kurye hizmeti olarak mı seçmeliyim yoksa temsilcinin almasını mı seçmeliyim? Pasaportum onlarda olacağı için tekrar Hong Kong'a gidip bizzat teslim alamayacağım.
-
@Ecehzr tamam, yeterli zaten.
-
Ben size Türkiye manzarası aktarayım. Bizde Asıl talihli de lise diploma aslı fiziken var. Mezuniyet 2008 öncesi. E-devletten herhangi bir data çıkmıyor. Sadece Üniversite mezuniyetleri, transkriptleri vs çıkıyor. Liseden mezun olunan okul yıllar önce yıkılmış. Yerine yenisinide yapmamışlar. Okulun adresini 2 kez taşımışlar. İlçe milli eğitim bile okulun yerini söyleyemedi. 5 ayrı adrese giderek bulduk. Transkript ve mezuniyet belgesi hazırlamaları için dilekçe verdik. Görevli belgeleri bulabileceğimi sanmıyorum vs diyor. Enteresan ülkeyiz.
-
@gucarslan arkadaş foruma hakim biri değil. Hem ona yardımcı olmak hem de güncel durumun buradaki arkadaşların faydasına da olacağını düşünerek yazdım
-
@lesnarhomie PTT ile 48 günde gider.
DHL / UPS / Fedex herhangi biri ile yollayın.Pasaportum onlarda olacağı için tekrar Hong Kong'a gidip bizzat teslim alamayacağım.
demişsiniz. o zaman nasıl döndünüz HK'den?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
29
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum