Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• 2 Mayıs ta Hong Kong ta mülakata gireceğiz. Aynı tarihlerde mülakata girenlerden iletişime geçmek isteyenler lütfen mesaj yazsın.

• 20 mart gecesi thy'ile hong kong'a uçuyorum bishop lee'de kalacağım denk düştüğüm kimse var mı ?

• ⭐⭐⭐

@minnesota Harika haber....Sayılar, analizler, olasılık hesapları, beyin fırtınaları derken kaçınılmaza geldik...😀 Çok sevindim .Güzel haberleri bekliyorum...🍀

• @minnesota 18 Nisan, 19 Nisan, 21 Nisan Hongkong resmi tatiller. Ve hafta sonlarını saymayın Sağlık randevusu alırken

• Selamlar, şu an Hong Kong’tayız Bishop Lei’de 5-6 aile olarak mülakat tarihlerimizi bekliyoruz. Aramızdaki bir arkadaşımızın lise diplomasının aslı yanında olmadığı için AP’ye kaldı. Mezuniyet belgesinin doğruluğunu kontrol etmek için Ankara’dan bilgi alacaklarını söylemişler. Bugün DV sayfasında durumunu kontrol etmesini söylediğimde karşısına da aşağıdaki gibi bir mesaj çıktı. Böyle bir durumu başka yaşayan var mıdır? Bu süreç ne kadar sürer acaba?

1.jpg

• @Evren53 konsolosluk benden sorgulanabiliyor lise diplomamı yollamamı istemişlerdi. şuanda beynimden aşağı kaynar sular döküldü. 7 tane onaylı tercümeli belge yolladım. Lise ve önlisans belgeleri.
    Şimdi boşunamı hazırlık yapıyorum acaba. @gucarslan bey konuyla ilgili bir fikriniz öneriniz var mı acaba. Ne yapabiliriz.

• @Mehmet-ynd Önden gönderdiyseniz mülakata kadar doğruluğunu teyit ederler diye düşünüyorum

• Bu ileti silindi!

• @Muhammed-Ali-SÜRÜCÜ ekimde yeni başvurular olacak ona başvurup burayı bol bol okuyun tecrübeler bize ilham kaynağı olur

• @Evren53 bende honk kong ta gireceğim mülakata benimde yanımda orjinal diploma yok öğrenciliğim askıda çünkü diplomamda okulda ,üniversiteden same orginak belgesi aldım ıslak imzalı ayrıca üniversite transkripti var yanımda sonuçta transkript var yani lise mezunu olduğum üniversiteye gittiğim belli yine de lise diplomamın aslı yok diye sorun yaratabilirler mi sizce o arkadaşın belgesi e devletten alınmamıydı bilgi verir misiniz rica etsem ona göre başka bir çare düşüneceğim

• @rezanclz Dosya taşıma masrafları ne kadara patlıyor genelde?

• @minnesota Merhabalar. Neden Herkes Viyana veya Hong Kong'da girmeyi talep ediyo, başarı oranı daha mı yüksek, daha mı hızlı?

dosya taşıma yaparken toplam ne kadar masraf yaptığınızı söyler misiniz?

• @Evren53 Ankara'da kim aracılığıyla ve belgenizi nasıl doğrulayacaklar? Belge barkodlu değil miydi, e-Devlet üzerinden doğrulanamıyor muydu?

Sizinki barkodlu belge değilse e-Devlet'ten doğrulanabilir barkodlu lise mezuniyet belgesi temin edin ve bir an önce çevirtin. Lise diplomanıza sahipseniz ama yanınızda getirmediyseniz ya Türkiye'ye dönüp alın ya da DHL Express ile Hong Kong'a kargolatın. HK'deyken arkadaşım her ikisini de yapmıştı ve onayını aldı, elimizden gelenin fazlasını denemek dışında bir yol yok.

• @ugurbocegi hocam lise diploması kayıp ve yerine lise diploması sureti ve QR kodlu mezun belgesi + lise transkripti mi götürmüştü arkadaş?

• @Mehmet-ynd hayır, pasaport süresinin dolmasına 1 yıldan az süre kalmıştı yeni pasaport çıkartmamış, TR'ye geri gidip ikinci pasaport başvurusunda bulundu, ardından HK'ye döndü, ailesi pasaportunu HK'ye kargoladı.
    Sizin durumunuz özelinde, eğer lise diplomanızı bulmanız mümkün değil ise mecbur lise diploması sureti almanız gerekecek zaten, noter+apostil de yaptırmanızı tavsiye ederim bu belge için.
    Ben lise diplomamın orijinalini de götürmeme rağmen ısrarla e-Devlet barkodlu lise mezun belgesi istendi, onu unutmayın. Lise transkriptim istenmedi.

• @ugurbocegi hocam merhaba benim eşimin de pasaport tarihi Ocak 2026 da doluyor. Acaba yenilememiz gerekir miydi? Biz Nisan da mülakata gireceğiz o tarihten itibaren 6 aydan fazl geçerli diye yeniletmedik. Bahsettiğiniz arkadaş bir problem mi yaşadı?
    @gucarslan hocam sizin buna bir yorumunuz olabilir mi acaba? Mülakat Nisan ayinda pasaport mülakat tarihinden itibaren 9 ay geçerli. Sorun yaşar mıyız sizce?

• Hong Kong icin lise diplomasi konusu başlıkta sürekli soruluyor ve konu sürekli dönüyor.

Anladigim kadariyla Hong Kong ta mulakata girecek asil talihli icin lise diplomasi orjinali isteniyor. Barkodlu e-devlet ten mezuniyet belgesi kesinlikle isteniyor. Transkript konusunda isteniyor diyen de var istenmiyor diyen de var.

Peki asil talihlinin eşi için de lise diplomasının asli kesinlikle isteniyor mu? Eş icin durum tam.olarak nedir?

• Merhaba 2008 yılı öncesi e devletten mezuniyet belgesi alınmıyor diye biliyorum bu durumda sadece elimizdeki diploma kalıyor

• ⭐⭐⭐⭐

@minnesota

Asıl kazanan (principal) hariç beneficiary kişilerden (es, çocuk) eğitim durumunu ispatlar evrak talep edilmez.

https://yesilkartforum.com/forum/post/481469

• @ugurbocegi arkadaş sadece barkodlu mezuniyet belgesi ve çevirisini sunmuştu. AP’den sonra noter onaylısını da ekledi. Transkripti ve diploması yok. Süreci hala devam ediyor. Daha önce burada mezuniyet belgesi ve transkript ile vizeyi alanlar olmuş. Bir arkadaşın mülakatında görevli daha önce sahte diploma verenlerin olduğunu söylemiş. Bu yüzden titiz davranıyorlar. Konsolosluğun Ankara’dan nasıl teyit ettiğini bilmiyoruz ama söyledikleri bu şekilde. Kimseyi endişelendirmek istemem ama lise konusunda ne kadar onaylı belgeyle gelinirse o kadar iyi

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

128

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |