Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@Manushaqe kişisel bazlı, eşinizden bağımsız ayrı oluşuyor her birinizin harcama ve ödeme performansına bağlı olarak.

• @ATS16 tesekkurler cevabinin icin

• @Manushaqe, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

Arkadaslar merhaba. Kredi skoru kisisel midir yoksa aile bazli midir? Yani benim ayri eşimin ayri mi olusacak?

Kisiseldir ancak authorized user olarak aile bireylerinden birini kartlariniza eklerseniz onun harcamalari, odemeleri sizin skorunuzu olumlu veya olumsuz ayni sekilde sizin harcama ve odemeleriniz de eklediginiz kisinin skorunu pozitif veya negatif etkiler.

• @Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

@Tolga-Ozkan secured karttan önce bende arkadaşımızın bahsettiği gibi discover kartı denemenizden yanayım. Eğer ondan onay alamazsanız secured kartı deneyin derim. Secured kartta bunu sormalarının pek bir mantığını anlayamadım ama zaten sizin koyduğunuz parayı harcıyorsunuz

Discover kartına Başvurmak isterseniz referans linkini bırakıyorum https://refer.discover.com/s/emrekrtlms1?advocate.partner_share_id=8914404954

Hocam merhaba, oncelikle referans linkinizden discover karta basvurdum ve 3000$ onaylandi, kart adresime gelecekmis ama siteye login olabilecegim bir bilgi yok, register denedigimde kart bilgisi istiyor. Sanirim kart bana ulasinca internet bankaciligi acabilecegim ?

Ayrica sormak istedigim ben 14 Subat'ta Amerika'ya giris yaptim ve 21 Subat'ta BOFA banka hesabimi ve 500$ lik secure kredi karti almistim. Henuz bir kredi skorum yok hali ile. Geldigimden bu yana neredeyse hergun Amazon'dan alisveris yapiyorum, 2 ayda Amazon alisverisim 10k $ uzerinde. Amazon karti da onume cikiyordu ve ekranda apply yapmadan, kredi skorunuzu etkilemeden basvuru yapip-yapamayacaimiz secenegi vardi ve oradan da kontrol ettim, altta SS mevcut ve sanirim kredi skorum olmadigindan islem yapamiyor ve de oyle saniyorum olmayan puanima olumsuz bir durum yaratmadi ?

Son olarak bu secure kartimi BOFA dan daha yuksek limitli kart yapmak istiyorum, acaba mumkun mudur, BOFA da geldigimden bu yana 20k $ uzerinde birikimim mevcut ve gold musteri statusundeyim.

Ayrica yasadigim apartmanda leasing office var ve application uzerinden kira oduyorum ve o RentTrack diye bir firma mail atmisti kirala odemeleriniz kredi kurulusunuza bildirerek kredi skorunuzu yukseltebilirsiniz diye' 6.95$ idi ucreti ve aylik abone oldum. Son 2 aydir kira odedikten sonra bana firma mail atiyor kira odemenizi 3 kredi kurulusuna bildirdik diye. Umuyorum faydasi olur.

IMG_8395.PNG

• ⭐⭐⭐⭐

@hDundar evet discover uygulamasına giriş yapabilmeniz için kartın gelmesini beklemeniz gerekiyor diye hatırlıyorum. Ne zaman başvurudan onay aldınız bilmiyorum ancak genelde 1 hafta içinde kart geliyor.
    Amazon kart noktasındada pre-approval denemişsiniz bu kredi skorunu etkilemez ancak pre-approvaldan olumlu sonuç alırsanız ve kartı almaya kabul ederseniz o zaman hard inquiry olarak sisteme yansır.
    Bofadaki secured kartınıza ekstra bakiye yatırarak limit arttırabilirsiniz.
    Kira ödemelerini sisteme yansıtmak iyi bir tercih bazı durumlar bunu ücretsiz yapmanızıda sağlıyor mesela ben kira ödemelerimi Bilt kredi kartından yapıyorum bu sayede her kira ödemesinde 1x puan kazanıyorum aynı zamanda ve uygulamasından kira ödemelerimi kredi kuruluşlarıyla ücretsiz paylaşmalarını talep edebiliyorum bu kartın referans linkinide aşağı bırakıyorum dilerseniz başvurmayı deneyebilirsiniz.

@hDundar evet discover uygulamasına giriş yapabilmeniz için kartın gelmesini beklemeniz gerekiyor diye hatırlıyorum. Ne zaman başvurudan onay aldınız bilmiyorum ancak genelde 1 hafta içinde kart geliyor.
    Amazon kart noktasındada pre-approval denemişsiniz bu kredi skorunu etkilemez ancak pre-approvaldan olumlu sonuç alırsanız ve kartı almaya kabul ederseniz o zaman hard inquiry olarak sisteme yansır.
    Bofadaki secured kartınıza ekstra bakiye yatırarak limit arttırabilirsiniz.
    Kira ödemelerini sisteme yansıtmak iyi bir tercih bazı durumlar bunu ücretsiz yapmanızıda sağlıyor mesela ben kira ödemelerimi Bilt kredi kartından yapıyorum bu sayede her kira ödemesinde 1x puan kazanıyorum aynı zamanda ve uygulamasından kira ödemelerimi kredi kuruluşlarıyla ücretsiz paylaşmalarını talep edebiliyorum bu kartın referans linkinide aşağı bırakıyorum dilerseniz başvurmayı deneyebilirsiniz.

Anladim tesekkurler. O degil de paypal bana yamuk yapti, sanirim olmayan puanimi olumsuz etkileyecek. Bahsettigim gibi online cok fazla harcama yapiyorum ve odeme araci olarak paypal da cok kullaniyordum ve paypal da kullanmadigim paypal in tanimladigi 1750$ lik limitim vardi. Buradan okudugum kadari ile taksitli islem vs duzenli odeme acisindan fayda saglar dusuncesi ile 1140$ lik almam gereken bisey vardi ve odeme ekraninda bana limitinizle faizsiz 4 esit taksitte odemeyi teklif etti. Hali hazirda orada gordugum 1750$ lik limit ile. Bende sectim ve onaylanmadi ?! Mail gelmis, alta ekliyorum. Ben mantigi anlayamadim benim orada 1750$ limitim gorunuyor e bunu kullanamiyor muyum ? Ve bu olumsuz mu gorunecek sicilimde ?

Ya puan yapicaz diye hep eksiye gidiyoruz, cok yorucu.

paypal1.png

paypal2.png

• ⭐⭐⭐⭐

@hDundar paypalın sistemini bilmiyorum bir şey diyemeyeceğim rapora işleme konusuna. Dört koldan bilgisizce saldırmak yerine bence konu başlığını okuyup önce kredi puanı sistemini olabildiğince iyi şekilde anlamaya çalışıp onun ardından kendinize buna yönelik bir yol planı oluşturmayı deneyin. Çünkü işlemi yaptıktan sonra olumsuz yansır mı demektense olumsuz yansıma yapabilecek bir işleme daha temkinli davranmak kredi skorunuzun yararına olacaktır

@hDundar paypalın sistemini bilmiyorum bir şey diyemeyeceğim rapora işleme konusuna. Dört koldan bilgisizce saldırmak yerine bence konu başlığını okuyup önce kredi puanı sistemini olabildiğince iyi şekilde anlamaya çalışıp onun ardından kendinize buna yönelik bir yol planı oluşturmayı deneyin. Çünkü işlemi yaptıktan sonra olumsuz yansır mı demektense olumsuz yansıma yapabilecek bir işleme daha temkinli davranmak kredi skorunuzun yararına olacaktır

4 koldan bilgisizce saldirdigim yok. Mevcut tanimli olani kullanmayi denedim ve bu konu dahil olmak uzere farkli 2 konu daha okudum.

• ⭐⭐⭐⭐

@hDundar
    Paypal available credit onaya tabi olan bir kredi tipi. Açıklaması şurada:
    https://www.paypal.com/us/cshelp/article/what-is-paypal-credit-and-where-can-i-use-it--help472

Kredi kartı limitini artırmak için örnek olarak oğlumun yaşadığı süreci aktarmak isterim.

BofA'dan 5000$ lık secured kart aldı. Maaşı bu hesaba yatıyor. Harcamalarını hep çok düşük tuttu ve zamanında ödedi. 6-7 ay zaman geçtikten sonra banka kredi kartını secured statüsünden çıkarttı ve 5000$ ı hesaba geri yatırdı. Kartı aldıktan sonra 6 ay bittiğinde FICO skoru 780 civarı idi. Bir iki ay sonra kart limiti kendiliğinden 20.000$ oldu.

Siz de secured kart limitini artırıp düzenli bir harcama ve ödeme ile yaklaşık 6 ay sonra kredi skorunuzun oluştuğunu göreceksiniz.

Kolay gelsin.

• Bir de arkadaslar bu credit karma ya uye oldum, BOFA banka hesabimi da oraya bagladim ve orada 2 farkli puanim gorunuyor alta ekran goruntusu ekliyorum. Bu puanin su an anlami nedir ? Ayrica secured kartini kullandigim BOFA da FICO adli puan kisminda score unavailable yaziyor ama credit karma da puanlar cikiyor, bu puanlar bankalara gore degisken midir ?

IMG_8399.jpg

• ⭐⭐⭐⭐

@hDundar asıl önem arz eden fico scoreunuz kredi kartı ekstrenizden 6 ay sonra oluşacak, creditkarma uygulamasında gördüğünüz fico score değil ancak ona yakın skorunuzu görürsünüz oradada

• Kredi skoru yapacam diye butun bankalara saldirmayin.

Amazon basta olmak uzere butun magaza kartlarindan (homedepot,lowes,bestbuy…vs) uzak durmanizi tavsiye ederim.

• Değerli arkadaşlar, bu konuyla ilgili benim bir sorum olacak. Biz 2 sene önce Georgia'da 1 yıl kadar kaldık ve döndük. Ordayken Spectrum'dan hatlı telefon almıştım ve taksitle aldım. Gelirken taksiti kapamadım, yani halen ödüyorum, hattı kapamak da istemediğim için. Telefon taksitlerini ödüyor olmamız, bir çeşit kredi skoru olusturabilir mi? Tesekkurler

• ⭐⭐⭐⭐

@TUNCAHM devam eden taksitleri debit kartınızdan mı kredi kartınızdan mı ödüyorsunuz? Ayrıca SSN numaranız var mı?

• @ATS16, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

@TUNCAHM devam eden taksitleri debit kartınızdan mı kredi kartınızdan mı ödüyorsunuz? Ayrıca SSN numaranız var mı?

Evet hocam SSN numaramız var ve kredi kartımızdan oduyoruz ama kart türkiyedeki bankaya ait.

• ⭐⭐⭐⭐

@TUNCAHM Türkiye’ye ait kredi kartından yapacağınız/yaptiginiz harcamalar ve ödeme performansınız ABD’deki kredi kuruluşlarına rapor edilemeyeceği için kredi skoruna etkisi olmaz.

• @ATS16 Anlıyorum. doğru tabi. Peki çok tesekkurler

• @Sharm elinize sağlık bilgiler çok detaylı. Debit kard ile harcama yaptıkca da kredi skoru oluşur mu yoksa credit kart harcaması şart mi

• @TUNCAHM hocam Türkiye deki banka TEB mi acaba onun kartı yurtdışı kullanıma açık diye okudum

• ⭐⭐⭐⭐

@begumm debit kart kredi skoru oluşturmaz

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

145

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |