Kredi Skoru / Credit History
-
@Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History
@hDundar paypalın sistemini bilmiyorum bir şey diyemeyeceğim rapora işleme konusuna. Dört koldan bilgisizce saldırmak yerine bence konu başlığını okuyup önce kredi puanı sistemini olabildiğince iyi şekilde anlamaya çalışıp onun ardından kendinize buna yönelik bir yol planı oluşturmayı deneyin. Çünkü işlemi yaptıktan sonra olumsuz yansır mı demektense olumsuz yansıma yapabilecek bir işleme daha temkinli davranmak kredi skorunuzun yararına olacaktır
4 koldan bilgisizce saldirdigim yok. Mevcut tanimli olani kullanmayi denedim ve bu konu dahil olmak uzere farkli 2 konu daha okudum.
-
@hDundar
Paypal available credit onaya tabi olan bir kredi tipi. Açıklaması şurada:
https://www.paypal.com/us/cshelp/article/what-is-paypal-credit-and-where-can-i-use-it--help472Kredi kartı limitini artırmak için örnek olarak oğlumun yaşadığı süreci aktarmak isterim.
BofA'dan 5000$ lık secured kart aldı. Maaşı bu hesaba yatıyor. Harcamalarını hep çok düşük tuttu ve zamanında ödedi. 6-7 ay zaman geçtikten sonra banka kredi kartını secured statüsünden çıkarttı ve 5000$ ı hesaba geri yatırdı. Kartı aldıktan sonra 6 ay bittiğinde FICO skoru 780 civarı idi. Bir iki ay sonra kart limiti kendiliğinden 20.000$ oldu.
Siz de secured kart limitini artırıp düzenli bir harcama ve ödeme ile yaklaşık 6 ay sonra kredi skorunuzun oluştuğunu göreceksiniz.
Kolay gelsin.
-
Bir de arkadaslar bu credit karma ya uye oldum, BOFA banka hesabimi da oraya bagladim ve orada 2 farkli puanim gorunuyor alta ekran goruntusu ekliyorum. Bu puanin su an anlami nedir ? Ayrica secured kartini kullandigim BOFA da FICO adli puan kisminda score unavailable yaziyor ama credit karma da puanlar cikiyor, bu puanlar bankalara gore degisken midir ?

-
@hDundar asıl önem arz eden fico scoreunuz kredi kartı ekstrenizden 6 ay sonra oluşacak, creditkarma uygulamasında gördüğünüz fico score değil ancak ona yakın skorunuzu görürsünüz oradada
-
Kredi skoru yapacam diye butun bankalara saldirmayin.
Amazon basta olmak uzere butun magaza kartlarindan (homedepot,lowes,bestbuy…vs) uzak durmanizi tavsiye ederim.
-
Değerli arkadaşlar, bu konuyla ilgili benim bir sorum olacak. Biz 2 sene önce Georgia'da 1 yıl kadar kaldık ve döndük. Ordayken Spectrum'dan hatlı telefon almıştım ve taksitle aldım. Gelirken taksiti kapamadım, yani halen ödüyorum, hattı kapamak da istemediğim için. Telefon taksitlerini ödüyor olmamız, bir çeşit kredi skoru olusturabilir mi? Tesekkurler
-
@TUNCAHM devam eden taksitleri debit kartınızdan mı kredi kartınızdan mı ödüyorsunuz? Ayrıca SSN numaranız var mı?
-
@ATS16, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History
@TUNCAHM devam eden taksitleri debit kartınızdan mı kredi kartınızdan mı ödüyorsunuz? Ayrıca SSN numaranız var mı?
Evet hocam SSN numaramız var ve kredi kartımızdan oduyoruz ama kart türkiyedeki bankaya ait.
-
@TUNCAHM Türkiye’ye ait kredi kartından yapacağınız/yaptiginiz harcamalar ve ödeme performansınız ABD’deki kredi kuruluşlarına rapor edilemeyeceği için kredi skoruna etkisi olmaz.
-
@ATS16 Anlıyorum. doğru tabi. Peki çok tesekkurler
-
@Sharm elinize sağlık bilgiler çok detaylı. Debit kard ile harcama yaptıkca da kredi skoru oluşur mu yoksa credit kart harcaması şart mi
-
@TUNCAHM hocam Türkiye deki banka TEB mi acaba onun kartı yurtdışı kullanıma açık diye okudum
-
@begumm debit kart kredi skoru oluşturmaz
-
@begumm özellikle kredi kartları bir çoğu bankanınki yurtdışı kullanımına açık aslında siz kapatmadığınız sürece ancak işlem miktarının yüksekliğine göre bankadan güvenlik nedeniyle aranmanız kuvvetle muhtemel
-
@Emre-Kurtulmuş kredi kartı su an kullanmiyorum TEB in banka kartından ABD deki atmlerde para çekiliyormuş TEB de hesap açmayı düşünüyorum . teşekkür ederim cevabınız için
-
TEB ile First Hawaiian Bank ve Bank of America’nin mevcut antlaşmasına istinaden, CepteTEB ATM kartınız ile bu yabancı bankalarin ABD’deki ATM cihazlarından günlük limit TL 10.000’e tekabül eden USD cinsinden para çekebilirsiniz.
ATM kartınızın TL veya USD cinsi fark etmeksizin vadesiz CepteTEB hesaplarına bağlı olduğundan emin olmanız gerekiyor.
-
@ATS16 çok teşekkürler
-
@begumm, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History
@Sharm elinize sağlık bilgiler çok detaylı. Debit kard ile harcama yaptıkca da kredi skoru oluşur mu yoksa credit kart harcaması şart mi
Sn @begumm
Paylasimi faydali bulmaniza sevindim.
Bu amacla debit kart yerine kredi karti kullanmaniz gerekir.Su iletimde bahsettigim gibi her uc kredi burosuna da raporlama yapan ve mumkunse yillik aidati olmayan bir kredi kartini (kredi skorunuzu etkilemeyen pre-approval kontolu ile) almanizi oneririm. Boylece daha sonra isinize daha cok yarayacak baska kredi kartlari alsaniz dahi ilk aldiginiz kredi kartinizi acik tutabilirsiniz (kredi gecmisiniz/sureniz kredi skorunuz hesaplanirken degerlendiriliyor, uzun suredir acik bir kartinizin olmasi yarariniza olur).
-
En guncel nereden kredı kartı alınır : chase e para konulunca freedom rıse var dıyorlar ne dusunuyor sunuz bırde capıtal one nasıl
-
@Sharm teşekkür ederim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum