Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@Vildan-0 olusmazsa dediginiz sey kredi skorunuz ise zaten 1 ay sonra olusmayacak, ilk kredi karti ekstrenizden 6 ay sonra olusacak

• @Emre-Kurtulmuş Asıl kredi kartına hak 1-3 ay içerisinde oluşabiliyormuş, onu kastettim

• ⭐⭐⭐⭐

@Vildan-0 anladım ancak elinizde ki secured kartın normale dönüşmesinin kredi kartınıza bir etkisi olmayacak. Depozitonuzu geri alacaksınız ve belki limitiniz artarsa ancak etkileyebilir skoru

• @Emre-Kurtulmuş kredi skoru secure kart ile de oluşuyor benim bildiğim, oluşmamış skorumu -yeni karta başvurarak- başladığından itibaren düşürmek akıllıca mı bilmiyorum. Bakalım.

• ⭐⭐⭐⭐

@Vildan-0 evet secure kartın amacı zaten kredi skoru oluşturmak.
    Kredi yaşınızda önemli ve kredi yaşı hesaplanırken ilk kartınız ve son kartınızın tarihlerinin ortalaması alınıyor onun için bence imkan varsa erkenden almak istediğiniz kartlara kısa aralıklarla başlamak daha iyi

• ⭐⭐⭐⭐

@Vildan-0

Aşağıdaki konu başlığını ve Wells Fargo ile ilgiii paylaşımı okumanızı tavsiye ederim.

ABD'ye yeni gelenler icin kredi karti tavsiyeleri

https://yesilkartforum.com/forum/post/468407

• ⭐⭐⭐⭐

@Vildan-0 şöyle örnek vereyim ilk kredi kartım ile son kredi kartım arasında 1 yıl kadar bir süre var. Bu esnada 4 tane kredi kartı almış oldum ve şu anda ekstra bir kredi kartına ihtiyaç duymuyorum açıkcası çünkü hepsinin farklı özellikleri mevcut ve benim ihtiyaçlarımı karşılayacak benefitleri veriyorlar. İlk kredi kartım 1 yıl 9 ay olmuş çok bekleme yapmadan diğerlerini aldığım için ortalama kredi yaşım 1 yıl 4 ay olarak gözüküyor. Onun için almak istediğiniz kartları belirleyip bu kartlara yönelik onay ihtimallerinide göz önüne alarak yavaş yavaş belki 2 ay arayla gibi başvurmanın iyi olduğunu düşünüyorum. Bu başvuruları yaparkende forumdaki ilgili başlıktan referans linklerine ulaşabilirsiniz yada ilgili başlığa başvuracağınız kartı belirterek referans linki isteyebilirsiniz

• @ATS16 Epey kârlı görünüyor, olabilir. En zor kısmı da bu, tüm kredi kartlarını kıyaslamak gerekiyor, neyi sık kullanıyorsak onda avantaj elde etmek için.

Bu başlığı okumuştum, hatırlamakta fayda varmış. Şu iletiyi hatırlıyor olmalıyım beklemeyi düşünürken.

Kredi skoru oluştuktan sonra tüm kartların faydalarını-giderlerini gösteren bir tablo hazırlamayı düşünüyorum, burada da paylaşacağım.

• @Emre-Kurtulmuş Bakış açınızı anladım, teşekkür ederim paylaşım için. En başta bu konuda aceleciydim ancak bunun avantajlardan faydanlanmaktan çok, kendi harcama tarzını tanımakla ilgili olduğuna karar verdim..

Amerika'da kaldıkça hangi markaya ne sıklıkla ve ne şekilde ihtiyacım olduğunu görüyorum. Kendime zaman verip bunları tespit edip, sonra başvurmak daha akıllıca geliyor. Hangi banka hangi ihtiyaçlarıma karşılık verecek onu bilmek için.

• @Vildan-0 Aynen doğrusu bu. Örneğin seyahati bol bir iş bulmuşsunuzdur, şirketiniz de size seyahatini tamamla, faturanı biz öderiz diyordur o zaman travel rewards bir karta başvurmak daha mantıklı olur, gibi. THY, Choice Hoteller grubu ile anlaşma yaptı, orda biriken puanları da bildiğim kadarıyla birebir THY Miles and Smiles hesabınıza aktarabileceksiniz, ordan da bir kredi kartı alınabilir, bana email gelmişti, bizim kredi kartımızı alırsan şu kadar hoşgeldin puanı alacaksın şeklinde, onların kartını da Wells Fargo issue ediyormuş. Bazı arkadaşlarım da American Express kullanıyor, çok avantajlı ve yaygın olduğunu söylüyorlar. Capital One da çok tercih ediliyor, ordaki miller de THY’ye aktarılabildiği için.
    Lakin bende şöyle biliyorum, çok kredi kartı alıp kullanmamak skora olumsuz etki edebiliyormuş, yani alacağınız kartı kullanmanız bekleniyor.

• Selamlar, geçen hafta bofa'ya hesap açımı için gittim. Checking account haricinde secure credit card için başvuru yaptım, 500$ depozit ödedim. Bir hafta sonra debit kartlarımız geldi fakat biraz önce bofa tarafından arandım. Arayan görevli ne kadar kira ödediğim ve yıllık maaşımla ilgili soru yöneltti. Ben de henüz bu ülkeye geleli bir ay olduğunu ve şuanda çalışmadığımı söyledikten sonra secure credit cardımı onaylayamayacağını üzgün olduğunu belirtti. Yani ne yapmam gerekiyor anlayamadım, sonuçta buraya ilk kez gelen herkes direkt işe başlamıyor. Başka bankadan secure card alabilir miyim?

• @Tolga-Ozkan, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

Selamlar, geçen hafta bofa'ya hesap açımı için gittim. Checking account haricinde secure credit card için başvuru yaptım, 500$ depozit ödedim. Bir hafta sonra debit kartlarımız geldi fakat biraz önce bofa tarafından arandım. Arayan görevli ne kadar kira ödediğim ve yıllık maaşımla ilgili soru yöneltti. Ben de henüz bu ülkeye geleli bir ay olduğunu ve şuanda çalışmadığımı söyledikten sonra secure credit cardımı onaylayamayacağını üzgün olduğunu belirtti. Yani ne yapmam gerekiyor anlayamadım, sonuçta buraya ilk kez gelen herkes direkt işe başlamıyor. Başka bankadan secure card alabilir miyim?

Yeni gelenlere Discover kart daha kolay veriyor deniliyor. Referans linki verebilecek birisi varsa etrafınızda linkle deneyebilirsiniz. Size her banka gelir ve kiranızı onaylamadan önce soracak, burda beyan esas, bazen belge de isteyebiliyorlar, sonrasında belge karşılığı onaylıyorlar. Ben ilk geldiğimde 75 bin yıllık gelir, bin ise kira beyanımla almıştım.

• ⭐⭐⭐⭐

@Tolga-Ozkan secured karttan önce bende arkadaşımızın bahsettiği gibi discover kartı denemenizden yanayım. Eğer ondan onay alamazsanız secured kartı deneyin derim. Secured kartta bunu sormalarının pek bir mantığını anlayamadım ama zaten sizin koyduğunuz parayı harcıyorsunuz

Discover kartına Başvurmak isterseniz referans linkini bırakıyorum https://refer.discover.com/s/emrekrtlms1?advocate.partner_share_id=8914404954

• @Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

@Tolga-Ozkan secured karttan önce bende arkadaşımızın bahsettiği gibi discover kartı denemenizden yanayım. Eğer ondan onay alamazsanız secured kartı deneyin derim. Secured kartta bunu sormalarının pek bir mantığını anlayamadım ama zaten sizin koyduğunuz parayı harcıyorsunuz

Discover kartına Başvurmak isterseniz referans linkini bırakıyorum https://refer.discover.com/s/emrekrtlms1?advocate.partner_share_id=8914404954

Ben de mantığını anlayamadım. Sizin önerdiğiniz kartı araştırayım. Cevabınız ve referans linki için de ayrıca teşekkür ederim. 🙂

• Arkadaşlar merhaba, işe girdikten sonra bankayı arayıp çalışma durumumuzu güncellememize gerek var mıdır? Yoksa şirkete hesap bilgilerimizi verdiğimizde otomatik maaş yatacağından banka sistemi direkt güncellenmekte midir?

• ⭐⭐⭐⭐

@kkaya her bankanin uygulamasinda farkli olabilir tabii ki ama bofa da kisisel bilgiler bolumundan kendiniz update edebiliyordunuz aramadan diye hatirliyorum

• Arkadaslar merhaba. Kredi skoru kisisel midir yoksa aile bazli midir? Yani benim ayri eşimin ayri mi olusacak?

• Merhaba,
    2017-2018 yıllarında 9 ay süreyle ABD'de J1 ile bulundum, ailecek kaldık. O zaman SSN'e başvurmadım ama Chase Bank'ta hesap açıp debitcard almıştım. Dönmeden önce banka hesabını kapattım. Ayrıca kaldığımız sürede bulunduğumuz üniversitenin evlerinden birini kiraladım ve kiraları düzenli ödedim.
    Sorum şu:

1. SSN olmadan bankadan hesap açmış olmak bir kredi skoru oluşturur mu?
    2. Önceki gidişimizin kira ödemesi vb başka işlemler bize referans olabilir mi?
  • ⭐⭐⭐⭐

@finalhope Debit card kredi skoru olusturmaz

• @Emre-Kurtulmuş Teşekkür ederim. Parası biten esnaf misali ben de eski defterleri karıştırıyorum. Acaba kimin bana borcu vardı gibisinden 🙂

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

158

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |