Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 885.6k 953
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@finn_

3-Konsoloslukta mulakatiniz oncesi evrak teslim esnasinda, mulakat esnasinda, ABD'ye ilk giris esnasinda CBP memuruna yapacaginiz beyan ile veya ABD'ye ilk girisi yaptiktan sonra USCIS hesabinizda yapacaginiz degisiklik ile 4 farkli asamada adres degisikligi yapabilirsiniz. Birden fazla degisiklik yapmak kendi alacaginiz risk olacaktir, sistemleri cok zorlamamak lazim.

• @ATS16 Teşekkürler o zaman mülakat esnasında bir adres değişikliği yapmayıp DS-260 daki beyanı korumak. Mülakat sonrasında ilk giriş öncesinde kesin kararlaştırıp CBP memuruna beyanda yada USCIS tek bir defaya mahsus adres değişikliği yapmam en mantıklısı.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@finn_ en mantıklısı şimdiden güvendiğiniz ve kararını sonradan degistirmeyecek bir arkadas bulmak, onun adresini mülakat öncesi evrak teslim esnasında beyan ederek SSN ve permanent resident kartın o adrese sağ salim ulaşmasını dilemek.

Adresi mesela Washington DC vermiş olsanız bile ilk girişinizi ülkenin bir diğer ucu olan Hawaii Honolulu Daniel K. Inouye uluslararası havalimanından dahi yapabilirsiniz, arkadaşınız gelen kartları siz ABD’nin neresinde olursa olsun posta veya kargo ile size gönderir. Son karar sizin….

• @saulgoodman istanbul üniversitesi lojistik yönetimi 3.sınıf öğrencisiyim. amerikada okuduğum bölümle ilgili bir iş yapmak öncelikli hedefim.

• arkadaşlar amerikaya giriş yapmadan önce ödenmesi gereken bu UCSIS FEE ücreti güncel olarak ne kadar bilginiz var mı

• @finn_ Teşekkür ederim, sizlere de başarılar dilerim.

• @gucarslan Merhaba, bilgilendirme için teşekkür ederim. Süreci imzama taşıdım. Ve DV2025 excel tablosunda da bilgilerim mevcut.

• @ATS16 Merhaba, bilgilendirme için teşekkür ederim. Gerekli değişiklikleri yaptım ve tabloda da bilgilerim mevcuttur. Teşekkürler.

• Benim bu cevaptan anladığım herhangi bir barkodlu belge şeklinde değil de ıslak imzalı belge istiyorlar.

Normalde doğum belgeleri ıslak imzalı şekilde nüfus müdürlüklerinden alınabiliyordu.

@aegedik, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba arkadaşlar,

09 Nisan'da Bükreş’te gerçekleşecek mülakatımız için konsolosluk bizimle iletişime geçti. İlk olarak doğum belgesi, pasaport kopyaları ve diplomaların taranmış hallerini iletmemizi istediler. Doğum belgesi olarak Formül A gönderdim ve aşağıdaki yanıtı aldım:

"Our office received your scanned documents. Please be advised that you must bring to the interview your birth and marriage certificates issued by the Turkish authorities and not the extract of the documents. Please be reminded that all documents that are not in English (or Romanian) must be accompanied by English translations."

Daha önce Marius’un da Bükreş Amerikan Konsolosluğu'nda Formül A ile ilgili zor ikna ettiğini okumuştum. Formül A dışında doğum belgesi olarak kabul edilen başka bir belge sunan var mi?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

• @ATS16 çok teşekkür ederim tavsiyenize uyacağım.

• @halildnrts34, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@saulgoodman istanbul üniversitesi lojistik yönetimi 3.sınıf öğrencisiyim. amerikada okuduğum bölümle ilgili bir iş yapmak öncelikli hedefim.

Amerika'da kazandığınız haklarınızı korumayı ihmal etmeden okulunuzu bitirmenizi tavsiye ederim.

• @beste-imamoglu maili silmis olmanizin bir onemi yok sonucta sizin beyaniniza bakacaklar, mail elinizde olsa bile sonucta size bu bilgiyi veren yetkili bir amerikan makami degil sadece bir danisman. Onun icin maili bulamadiginiza kafayi takmayin, size sorulmadigi surece durumdan bahsetmenizide onermem

• Merhabalar herkese, benim numaram 24bin tahmini hangi ay current olur. Birde current olan numaraları nereden takip edebilirim. Dosya taşımak için geç mi kaldım. Şimdiden çok teşekkür ederim.

• @oktay156 okunaklı olduktan sonra pastel boyayla bile yazabilirsiniz.

• @Mehmet-Fatih-Aslan, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar herkese, benim numaram 24bin tahmini hangi ay current olur. Birde current olan numaraları nereden takip edebilirim. Dosya taşımak için geç mi kaldım. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Selamlar....

• Sizin numara ne zaman current olur net birşey söyleyemeyiz ancak "Sayılarla DV2025" başlığı altında analizler ve yorumlar paylaşılıyor, göz atın derim..
    • Current olan numaraları her ay yayınlanan vize bülteninden takip ediyoruz..İşte link
      https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin.html
    • Dosya taşımak için geç kalmadınız, doğru başlık altındasınız, tüm bilgiler bu başlık altında en ince ayrıntısına kadar paylaşıldı...

• @Emre-Kurtulmuş Tabi zaten sormazlarsa asla bahsetmem ama sorarlarsa ne diyecegimi bilmiyorum su an. oldugu sekilde mi anlatmalıyım?

• Bunu sormayacaklar çünkü yaptığınız yasal, endişelenmeyin ve sakın böyle bir konu açmayın..

Önemli olan DS2019 formunuzun geçerliliği. WAT ile gidenlerde genelde j1 bitişi + 30gün oluyor bu formun süresi.
    Yani green card mülakatında böyle bir şey karşınıza çıkmayacak.

@beste-imamoglu, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba. Mulakat deneyimlerinde okudum, daha once Amerika'ya gidenlere vize surelerini asip asmadiklarini soruyorlarmış. Ben 7 yil once Work and Travel yapmaya gitmistim ve danismanim sorun olmadigini söylediği icin 6 gun gec donmustum. Maalesef bunu soyledigi maili silmisim. Sizce 6 gun gec donmek bir problem yaratir mi? Bu durumu bu sekilde aciklarsam ne kadar inandirici olur bilmiyorum cunku.

• Merhaba arkadaşlar,

2010-2012 yılları arasında Rusya'da çalıştım. O dönemde çalışma vizem vardı, ancak oturum iznim yoktu. Zaten Türkiye’deki tarihçeli ikametgah kaydımda da Rusya ile ilgili bir kayıt bulunmuyor.

Buna rağmen, DS-260 formunu doldururken her şeyi doğru beyan etmek adına Rusya'da çalıştığımı belirttim. Şimdi bu dönem için police clearance (sabıka kaydı) almak istiyorum, ancak Ankara’daki Rusya Konsolosluğu'ndan randevu alamıyorum.

Bu durumda, mülakat sırasında "O dönemde çalışma vizem vardı, sürekli gidip geliyordum" gibi bir açıklama yapmam konsolosluk görevlisini ikna eder mi sizce?

Diğer bir seçenek olarak DS-260 formunu değiştirmeyi düşündüm, ancak bunun süreci daha karmaşık hale getirebileceğinden endişeliyim.

Görüş ve deneyimlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum. Teşekkürler!

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

29

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k