DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@Cansu-mer Bangkok tartışmasız maliyet anlamında Hong Kong'a göre daha uygun fakat Hong Kong'un da rahatlığını unutmayalım. Her yere ulaşım inanılmaz kolay, insanlar çok yardımcı , Dr Nicholson'da doldurulan formlar Türkçe ve mülakatta banka hesabı gösterme derdi yok. Bangkok'da durumlar nasıl bilmiyorum sadece Hong Kong'un avantajlı yanları çok fazla diye düşünüyorum.
-
@gouryella hayir vize mulakati sayisi hk ya gore daha az,hk 70 vize gorusmesi sagladiysa bk 25
-
@lesnarhomie evet katiliyorum size ama bugun bi dusundum biraz tamam sukurki maddi birikimim var hk yi hallederim ama bk de maddiyati dusuk diye bi aklimdan gecti,forumdaslarimiz sayesinde onlarin fikirleriyle kafamiz açılıyor :) danismak istedim tesekkurler
-
@ugurbocegi teşekkür ederim 🙏
-
@ertugrulkndmr İstanbul Acıbadem'deki Gamze Eczanesine Boostrix Polio isimli Tdap+IPV Polio aşısını getirtmiştim. Sattılar mı yoksa ellerinde hala var mı bilmiyorum, bir iletişime geçersiniz.
-
@sarvavasa ben Engerix-B isimli Hepatit B aşısını vurundum, ancak e-Nabız'a "HEPATİT-B ERİŞKİN" olarak işlendi, markası yazılmıyor. Bunu vurunduğunuzda kabul edeceklerini düşünüyorum, en kötü ihtimale karşı aşının barkodlu kutusunu da yanınızda götürün.
Buradaki bağlantıda Engerix-B'nin Rekombinant DNA (rDNA) olduğu yazıyor, sizdeki kutuda da rDNA yazıyor. Yine buradaki bağlantıda 1 doz (1 mL) yazıyor, sizinkinin 2x0.5 mL olacağını söylüyorsunuz yani yine 1 mL'ye denk geliyor. Aşı markasına ve yaşınıza göre kaç mL vurunmanız gerektiği değişiyor sanırım ama 20 yaş ve üstü için 1mL diye anlıyorum. Ya da, doktora 2x0.5mL vurunduğunuzu açıklayın.

Kaynak 1 - Kaynak 2 - Kaynak 3
Aklınızda endişe kalmaması adına Dr. Nicolson'a da ulaşıp sormayı deneyebilirsiniz. Ya da en güzeli eczaneye gidip Engerix-B marka Hepatit B aşısı alıp doktordan onu vurmasını isteyin. :) -
@lesnarhomie ekleme için teşekkürler, kabul gördüyse iyi. Ben Dr. Nicolson kabul etmez diye düşündüğümden belge istemiştim. İkisini de verdim, belgeyi aldı, aşı kartını almayacak mısınız dedim gerek yok ona dedi. Marina'da aşı vurunan arkadaşlara da o yukarıdaki karekodlu belgeden vermişler. Sanırım Hong Kong devletinin resmi aşılanma belgesi bu, Marina'da vurunanlara da aynısını veriyorlar.
-
Bangkok'da 22 Marta covid 25 Mart'a ise sağlık kontrolü randevusunu aldım. tüm sorunlarınız için hastanenin whatsapp hattına yazabilirsin 7/24 cevap veriyorlar '' Bumrungrad hospital''
-
@Flight101 Merhabalar, İzmir Buca da iki tane eczaneye sordum M-M-R olarak baktılar stoklarda görünmediğini söylediler .
-
@ugurbocegi evet bizim bağlı bulunduğumuz aile hekimliğinde var ama çocuklar için olduğunu sayılı geldiğini yetişkinlere yapılamayacağını söylediler biraz diretmeme rağmen yapmadılar aşıyı malesef.
-
@LUNAP Priorix marka KKK aşısını eczaneler rahatlıkla bulurlar birçok depoda mevcut.
-
@gucarslan tskkrler,,
-
@Emirhan-Baydur Mülakat yeriniz Viyana sanırım. Bunu imzanıza eklemeniz gerekiyor. Kolay gelsin!
-
Merhaba,
Bangkok için 2NL maili alan var mı? -
Merhaba,
Bangkok Hong Konga göre yavaş ilerlemiyor. Ellerinde mülakat verecek dosya yoksa ne yapabilirler? Yapacakları hiç bir şey yok.
Verilere baktığınızda en son 12918’e mülakat verdiklerini görebilirsiniz.
Yani bir önceki cut off’un sonuna kadar gitmişler. Tüm dosyaları temizlemişler.
Yeni cut-off planlamasını da 1 haftaya yaparlar diye düşünüyorum.Benim düşüncem Bangkok gayet iyi bir konsolosluk ve bütçe açısından Hong Konga nispeten kesinlikle tercih edilir.
Kararınız şimdiden hayırlı olsun.
@Cansu-mer, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Selamlar dostlar.
Aylar once HK ya dosyami tasimistim.sizlerin fikirlerine acik oldugum bir durumu danisicam.
Yavas ilerleyen bir bangkok konsoloslugu ve seri bir sekilde (nazar degmesin) ilerleyen bir hk konsoloslugu var.maddi anlamda bakarsak hk birazdaha pahali assa yukari iki kisi icin 150-180 bin₺ arasi birsey tutuyor konaklama yeme saglik gibi seyler .ama bangkok birazdaha uygun(mulakat tecrubelerinden bildigimiz kadar ) ,bunda hemfikiriz.
maddi anlamda hk da zorlanmam ama bangkok olsada fena olmaz sonucta daha uygun hk nazarinda .acaba bangkok ami aldirsam dosyami .suana kadar bangkok 17 dosyaya bakmis HK ise 55/60 dosyaya bakmis (CEAC verileri) .hk ya devammi etsem bilemedim -
@gucarslan böyle bir durumda 30 gün geçerliliği olan evrakların hepsinin yeniden hazırlanması gerekiyor değil mi?
-
Merhaba, Nisan ayında mülakatım var, fakat endişe duyduğum bir konu da var. İşverendim ve geçen temmuz ayında defterimi kapattım. Vergi borcum var ve bu borcun bir kısmı yapılandırmada, yapılandırılmamış kısmı ile ilgili de yapılandırma bekliyorum. Dolayısıyla vergi dairesi hesaplarıma anlık e haciz koyabiliyor. Aile Birikimimizi eşimin hesabında tutuyoruz. Birikimi benim hesabıma aktarmadan eşimin hesabında göstersek olur mu? Diğer arkadaşlara da faydalı olması açısından şöyle bir bilgi vermek isterim. Ocak 2025 te mülakata giren bir arkadaşla iletişime geçtim. Mülakat ile ilgili şöyle bir paylaşımda bulundu; Biz mülakat onayı aldık ama bizden önceki dört kişi hesaplarında yeterli para olmadığı için AP ye kaldılar ve kendilerinden sponsor istendi dedi. Üç kişilik bir aileyiz ve hesapta olması gereken para en az para 25.000$ diye biliyorum. Bu bakiyeyi hesaba koyabilirim fakat beni düşündüren kısmı yukarıda belirttiğim problem. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler.
-
@ugurbocegi yarın iletişime geçeyim çok teşekkür ederim.
-
@ygtoktem
Selamlar, finansal kanitlariniz icin esinizin hesabini kullanabilirsiniz. Diger kisilerin dosyalarinin maddi kaynakli AP’ye kalmasi sizi endiselendirmesin, her dosya kendi icerisinde bulunan krtiterlere gore degerlendirilir. Ornegin, talihli kalabalik bir ailedir ve pahali bir eyaleti secmistir, konsolos bu miktari ilgili eyalete gore yeterli bulmayabilir. Yani sira Amerika’da tanidiklarinizin olmasi, is teklifiniz olmasi, ayaklari yere basan bir baslangic planinizin olmasi da gosterdiginiz miktarin onemini degistirebilen kriterlerdir. Gecmiste 3k dolar birikim gostererek, motosikletini sunarak vizelerini alan talihliler de oldugunu unutmamak gerekiyor. Son olarak, konosolosluklarin belirli bir dosya oranini idari isleme almasi gerekiyor, bu sebeple o gun icerisinde mulakata giren talihlilere maddi kaynak bahane edilmis olabilir. Endilesemeyin, siz gerken hazirliklarinizi yapiniz, bol sanslar. -
Dosyasını Başka Ülkelere Taşıyanların Dikkatine
Viyana, Hong Kong ve Bangkok Konsoloslukları, Türk vatandaşlarına büyük bir iyilik yaparak dosya transferlerini kabul etmekte ve mülakat vermektedir.
Bu nedenle, çok önemli bir konu olmadıkça konsolosluklara gereksiz e-postalar göndermemek, onları meşgul edip yıldırmamak büyük önem taşımaktadır.
Önceki başvuru sahipleri bu konuda hassas davrandı ve süreç sorunsuz ilerledi. Sonraki başvuruların da kabul edilebilmesi ve sürecin herkes için sağlıklı şekilde devam edebilmesi adına, aynı özeni göstermenizi rica ederim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
16
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum