Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @ertugrulkndmr onu şehir hastanesinde çözmeyi deneseniz? Yada tanıdık olan bir sağlık ocağında?
    Bizim sağlık ocağında Tetraxim vardı eşime yaptılar, oral polio da bildiğim kadarı ile kendiniz alıp damla olarak yapıyorsunuz sağlık ocağına işliyor sadece. Molnár a sordunuz mı polio orada yaparlar varsa

• @Flight101 Selamlar, teşekkürler bilgi için.

• @evrentnrkl HK dan daha uygunmus.sirf covid asisi bile hk da 18-20 k larda bir kisi icin .

• @Cansu-mer yanlışınız var, HK'de COVID aşısı 8800 TL civarında. Diğer aşıların güncel fiyatlarına buradan ulaşabilirsiniz. Ancak gerek sağlık muayenesi, gerek aşı, gerek konaklama masrafları olarak evet Bangkok daha ucuz bir seçenek.

• @emirhankd 2NL mailimizi KCC'den 18/02/2025 te aldık. 20/02/2025 te Viyana'dan randevu tarihini onaylama ve talep edilen belgelerin listelendiği maili aldık. İyi günler dilerim.

• Selamlar dostlar.
    Aylar once HK ya dosyami tasimistim.sizlerin fikirlerine acik oldugum bir durumu danisicam.
    Yavas ilerleyen bir bangkok konsoloslugu ve seri bir sekilde (nazar degmesin) ilerleyen bir hk konsoloslugu var.maddi anlamda bakarsak hk birazdaha pahali assa yukari iki kisi icin 150-180 bin₺ arasi birsey tutuyor konaklama yeme saglik gibi seyler .ama bangkok birazdaha uygun(mulakat tecrubelerinden bildigimiz kadar ) ,bunda hemfikiriz.
    maddi anlamda hk da zorlanmam ama bangkok olsada fena olmaz sonucta daha uygun hk nazarinda .acaba bangkok ami aldirsam dosyami .suana kadar bangkok 17 dosyaya bakmis HK ise 55/60 dosyaya bakmis (CEAC verileri) .hk ya devammi etsem bilemedim

• @zerooo hastaneye sordum fakat olmadığını söylediler. sağlık ocağıda yapamayacağını söyledi. adacel polio aşısını sorduk eczaneden fakat depolarda olmadığını söylediler. polioyu damla olarak siz eczaneden aldınız mı acaba ona göre tekrar sorayım varsa eğer öyle yaparız.

• @Cansu-mer Hangi açıdan Bangkok'un yavaş ilerlediğini söylediniz? Vize onayı sonrası pasaportun daha geç gönderilmesini mi kastediyorsunuz?

• arkadaşlar merhaba. viyanadan biraz önce mülakat tarihimi onaylamak için mail aldım 🙂

• Aşı konusunda bilgili arkadaşlara sorum var, sağlık ocağında sadece çocuklar için vurulan Hepatit B aşısı var. Doktor, yetişkinlere 2 tane yapıyoruz ama kabul ederler mi diye öğrenin dedi. Forumda arama kısmında cevap bulamadım. Dosyam Hong Kong'ta. Ne dersiniz bu konuda, kabul edilir mi, ilaç kutusunda 10 x 0,5 ml yazıyor, fotosunu ekliyorum.
    Hep B.jpg

• @ugurbocegi Sizin hangi amaçla diğer belgeyi aldığınızı tam anlayamadım? Türkiye'de işletmek için mi yoksa Dr Nicholson'un aşı kartını kabul etmeyeceğini düşünmenizden mi? Virtus medical'de bana sadece aşı kartından verdiler ve onu Dr Nicholsan'a teslim ettim hiç sıkıntı yaşamadım, kabul gördü.

• @Cansu-mer Bangkok tartışmasız maliyet anlamında Hong Kong'a göre daha uygun fakat Hong Kong'un da rahatlığını unutmayalım. Her yere ulaşım inanılmaz kolay, insanlar çok yardımcı , Dr Nicholson'da doldurulan formlar Türkçe ve mülakatta banka hesabı gösterme derdi yok. Bangkok'da durumlar nasıl bilmiyorum sadece Hong Kong'un avantajlı yanları çok fazla diye düşünüyorum.

• @gouryella hayir vize mulakati sayisi hk ya gore daha az,hk 70 vize gorusmesi sagladiysa bk 25

• @lesnarhomie evet katiliyorum size ama bugun bi dusundum biraz tamam sukurki maddi birikimim var hk yi hallederim ama bk de maddiyati dusuk diye bi aklimdan gecti,forumdaslarimiz sayesinde onlarin fikirleriyle kafamiz açılıyor 🙂 danismak istedim tesekkurler

• @ugurbocegi teşekkür ederim 🙏

• @ertugrulkndmr İstanbul Acıbadem'deki Gamze Eczanesine Boostrix Polio isimli Tdap+IPV Polio aşısını getirtmiştim. Sattılar mı yoksa ellerinde hala var mı bilmiyorum, bir iletişime geçersiniz.

• @sarvavasa ben Engerix-B isimli Hepatit B aşısını vurundum, ancak e-Nabız'a "HEPATİT-B ERİŞKİN" olarak işlendi, markası yazılmıyor. Bunu vurunduğunuzda kabul edeceklerini düşünüyorum, en kötü ihtimale karşı aşının barkodlu kutusunu da yanınızda götürün.
    Buradaki bağlantıda Engerix-B'nin Rekombinant DNA (rDNA) olduğu yazıyor, sizdeki kutuda da rDNA yazıyor. Yine buradaki bağlantıda 1 doz (1 mL) yazıyor, sizinkinin 2x0.5 mL olacağını söylüyorsunuz yani yine 1 mL'ye denk geliyor. Aşı markasına ve yaşınıza göre kaç mL vurunmanız gerektiği değişiyor sanırım ama 20 yaş ve üstü için 1mL diye anlıyorum. Ya da, doktora 2x0.5mL vurunduğunuzu açıklayın.
    2e113c71-5170-4bdc-be13-ed597b243c4e-image.png

60b7fab6-c198-4ddb-b706-0c4f78fac9bc-image.png
    Kaynak 1 - Kaynak 2 - Kaynak 3
    Aklınızda endişe kalmaması adına Dr. Nicolson'a da ulaşıp sormayı deneyebilirsiniz. Ya da en güzeli eczaneye gidip Engerix-B marka Hepatit B aşısı alıp doktordan onu vurmasını isteyin. 🙂

• @lesnarhomie ekleme için teşekkürler, kabul gördüyse iyi. Ben Dr. Nicolson kabul etmez diye düşündüğümden belge istemiştim. İkisini de verdim, belgeyi aldı, aşı kartını almayacak mısınız dedim gerek yok ona dedi. Marina'da aşı vurunan arkadaşlara da o yukarıdaki karekodlu belgeden vermişler. Sanırım Hong Kong devletinin resmi aşılanma belgesi bu, Marina'da vurunanlara da aynısını veriyorlar.

• Bangkok'da 22 Marta covid 25 Mart'a ise sağlık kontrolü randevusunu aldım. tüm sorunlarınız için hastanenin whatsapp hattına yazabilirsin 7/24 cevap veriyorlar '' Bumrungrad hospital''

• @Flight101 Merhabalar, İzmir Buca da iki tane eczaneye sordum M-M-R olarak baktılar stoklarda görünmediğini söylediler .

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

150

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |