Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • Yasaklı

Corolla alin aile de varsa azda para rav4 alin adam gibi 6 figure job a girene kadar kullanin sonra yeni gelen bir immigrant a satin.Oyle bmw merso mustang size gelmez akilli davranin buyuye kapilmayin

• ⭐⭐

@misha90 her zaman degerine satarsiniz + Gayet sikintisiz araclar.

• @TMG selam, daha onceden yazdiginiz mesajlar su an forumda gozukmuyor sifir OEM parca aldiginiz bir siteden bahsetmistiniz uygun fiyatli, bende evdeki arabalarimiz icin 2 3 parca siparis etmek istiyorum mumkunse site ismini tekrardan paylasir misiniz?

• @AE123 evet ben de merak ettim, arkadaş fayda sağlamaktan kaçınmak mı istedi acaba?

• @Not_Born_Yesterday Lease ile ilgili şöyle bir şey duydum, birkaç yıl sonra arabayı satın almak istersen; ödediğin miktarı toplam miktardan düşüyorlarmış. Ve sıfır araç kullanmış oluyorsun. Bu konuda fikirlerinizi paylaşır mısınız?

• ⭐⭐⭐⭐

@Vildan-0 detaylarina cok hakim degilim ancak araba alacagimiz donem konustugumuz satici bizede ilk basta lease onermisti finance yapmak yerine araci tutmak istersek odedigimiz bakiyenin bir kismini sayiyorlardi diye hatirliyorum ama tamami olduguna emin degilim. Ben ilk basta lease icin odeme planida istedim ve finance icin odeme plani istedim ikisini ayri ayri kontrol edebilmek icin cunku onemli olan total odeme plani sonunda ne kadar odemis olacagimdi ve karsilastirma sonucunda lease ile finance arasinda cok bir fiyat farki olmadigini gordum onun icin lease yerine finance yapmayi tercih etmistim. Lease su noktada faydali olabilir eger kredi skoru durumu cok kotuyse belki lease yuksek faizden kacinmak icin mantikli gelebilir ancak aksi halde bana lease cok artisi olan bir sistem gibi gelmemisti

• @Vildan-0 @AE123 aslında iletiler tam silinmiyor. Silinmiş olan iletide tarih ve saatin hemen solunda kalem butonu var. Ona tıklarsanız mesajın önceki tüm versiyonlarını görebilirsiniz.

Edit: Bana da @noyz öğretti 🙂
    Ayrıca editleyerek kalem butonunu çıkarmış oluruz.

• @Emre-Kurtulmuş teşekkürler. Kredi skorumuz henüz oluşmadığı için de belki avantaj olur. Finance'i yüksek tutardan satabilirler bu durumda diye düşünmüştüm.

• @Vildan-0, lease olayinda finance'den daha fazla para kaybetmeye sebep olan seyler ilk basta odediginiz ve kiraya yada araba uzerinde sahiplige (equity) donusmeyen ucret ve masraflar. Lease bitiminde bir de bitti parasi alirlar. Arabayi ben satin almak istiyorum derseniz piyasa degeri (en iyi ihtimalle) uzerinden satarlar. Milage (km) limitlerini astiysaniz bi de o ucretler biner...
    Bu lease'in tek mantikli oldugu insanlar: kirayi masraf olarak sirket giderinden dusebilen sahislar ve ABD'den her an gitmeye hazir olmasi gereken (H1B vb) insanlardir. Yerlesik kisiler icin finance'dan daha kotu bir secenektir.

• @Not_Born_Yesterday çok detaylı açıklamışsınız, kafamda tam oturdu teşekkürler.

• @AE123 parca alabileceginiz bir suru site var. oem istiyorsaniz, arac markaniz neyse onun sitesinden bakabilirsiniz. Bazi donemler guzel indirimler oluyor.

carid.com oem ve yan sanayi bulabilirsiniz
    Rockauto.com yan sanayi icin ideal
    rock autodan parca nosunu alip amazondan bakabilirsiniz
    Autozone, advancedauto ve pepboys da alternatif dusunulebilir
    Napa da baska bir yedek parcaci
    Bunlarin disinda yerel otoparca satan dukkanlar var.
    Ebay de alternatif.

• @Vildan-0, ilk araba çok önemli. Bol şans.

• Merhaba arkadaşlar, 14 Şubat'ta Amerika'ya giriş yaptım ve tekim. Şu an LA'deyim ve yarın San Diego geçeceğim. Araç kiralamak masraflı. Araç satın almam gerekli, 5-10bin Usd arası. Henüz SSN gelmedi, kredi kartım ya da nakit olarak alabilirim. Facebook ilanları ya da bireysel satıcılarda sıkıntılı olabiliyor diyorlar. Galerilerden garantili almak daha mantıklı sanıyorum ? Var mıdır önerebileceğiniz, garantili alabileceğim bir yer ? Önceliğim 4x4 sun tarzı bir araç.

• ⭐⭐⭐⭐

@hDundar facebook ilanları biraz riskli bencede özellikle arabadanda anlamıyorsanız ayrıca daha çok yeni gelmişsiniz bence facebook marketplace hiç bulaşmayın derim henüz. LA ve sandiegoda çok fazla türk galerici var ama kaçı güvenilirdir bilemiyorum arabadan anlamayan yeni gelen göçmenlere karşı biraz ekmek kapısı olarak bakıyorlar galiba çünkü facebookta çok fazla kötü olaylarınıda görüyorum özellike bu arabalar konusunda. Eğer arabadan anlarım bir sorunu varsa bana yediremezler vs diyorsanız galeride marketplacede araştırıp temiz birşey bulmaya çalışabilirsiniz onun dışında hiç anlamam diyorsanız daha kurumsal firmalarla iş yapmanızı öneririm

• Hocam yıllardır araç kullanıyorum ama teknik olarak çok anlamıyorum, tabii yürüyende hissedeceğim aksaklık ya da gözle görülen sorunlar hariç. O anda tespit edilemeyip, sonradan büyük masraflarda çıkabilir. Carmax a bakıyorum da fiyatlar dışarıya göre çok yüksek. Marketplace vs de araçları Türkiye'de olduğu gibi ekspere sokamıyor muyuz ? Bizim yerimize tüm sorunları tespit eder en azından.

Mesela şu arabayı beğendim, fiyat iyi gibi ama işte sağlamlığını test etmek gerek;

https://www.cars.com/vehicledetail/e4f43ccb-466a-48ff-a0aa-31f6a82b1440/

• ⭐⭐⭐⭐

@hDundar araci expere goturmek istiyorum dediginizde bir cogu bununla zaman kaybetmek istemeyebilir. Burada arac bir yatirim olarak bakilmiyor onun icin deger kaybidir vsdir durumlari gayet normal, ekspere gidelim dediginizde o ne bile diyenler olabilir

• @hDundar Selamlar ben de bu konuda çok araştırma yapıyorum ama Amerika'da okuduklarımdan ve araştırmalarımdan şunu anladım garantici davranmak istiyorsanız Toyata/Honda gibi araçları tercih edin. Masraf ve tamir olayı daha az Land,BMW,Mercedes gibi araçların arızaları çok ve tamiri maliyetli. Bu tip araçlarda sıfır yada sıfır ayarında 2.el almak çok daha mantıklı.

• @hDundar Jaguar / Land grubundan kesinlikle uzak durun. yetkili servisi bile arizalarini gideremiyor. illa ki range sahibi olmak istiyorum diyorsaniz, paraniz varsa Lease yapin en azindan basiniz agirmaz.

sahistan alacaginiz aracta, title imzalandiktan sonra saticinin hicbir sorumlulugu kalmiyor. galeriden alirsaniz, eger aracta ciddi bir sorun varsa geri iade etme sansiniz olabiliyor(lemon law gecerli olan eyaletlerde) .

4x4 / awd? yasadiginiz eyaletin kis kosullarina bagli olarak listeye ekleyebilirsiniz.

• ⭐⭐⭐

Selamalar... Mülakat tarihi alınca bir sonraki adımları da düşünmeye başlıyor insan..😉
    Kendime şöyle bir kısa liste yaptım..
    Ulaşılabilir olanlar:
    *Honda CRV, Civic, HRV
    *Hyundai Tuscon
    *Mitsubishi Outlander
    *Toyota Corolla Cross
    Fedakarlık isteyenler
    *Subaru Forester, Outback
    En sona da gönlümde yatan aslanı yazayım...
    "Subaru Ascent"..😉

Değerli yorumlarınızı ve yönlendirmelerinizi okumak isterim...

• ⭐⭐⭐⭐

@Flight101 bütçe, model yılı ve mil olarak beklentileriniz nedir?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

130

60.7k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.5k

| | | |