Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@ugurbocegi, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp biraz daha açık olsanız? 😃 Eleştirinize hak veriyorum... Ancak mesela başka bir forum kullanıcısına sordum benim evraklarımın çoğu template olarak birebir aynıydı dedi. Alabileceğim tek önlem sanırım tüm belgeleri başka bir çevirmene yeniden çevirtmek... Ki onun da aynısını yapıp yapmayacağı şüpheli, aslında prosedürün doğrusunu öğrenip ona göre bir yol çizmeye çalışıyorum.

Bunca şeyi risk alıp sonunda yalnızca bir tercüme işi yüzünden tüm süreci mahvetmek istemem. Forumdaki diğer üyelerin de belge tercümelerinin aynı olup olmadığını merak ediyorum, bendeki gibi boş bir A4 üzerine tercüman kafasına göre template mi çizmiş, yoksa orijinal belgenin birebir aynısını İngilizce overwrite mı etmiş...

Sorularınızı sormakta elbette özgürsünüz, ancak her detayı netleştirmeye çalışmak yerine biraz da araştırma yapmak, mantık yürütmek ve esneklik göstermek gerekiyor. Geçmiş HK deneyimlerinde bakıyorsunuz biri apostil yaptırmış diğeri yaptırmamış ama ikisi de vizesini almış. Bu işin 2+2=4 gibi kesin sınırı yok.
    Süreci yaşayan herkesin karşılaştığı belirsizlikler var ve hepsine dair kesin cevap almak mümkün değil. Bizler de zamanında bilinmeyenlerle karşılaştık ama sağlam bir hazırlık yaparak ilerledik. Siz de elinizdeki imkanları en iyi şekilde değerlendirip, eksiksiz bir hazırlık yapmalısınız.

Google gibi bir yeri de kullanmak mümkün🤔 mesela "lise diploması nasıl ingilizceye çevrilir" diye sordum. Bir çeviri bürosunun paylaştığı şu örneği buldum.

Eğer sizin çeviri böyle ise tamamdır.

• dostlar şunda San diegodan yazıyorum burada saat gecenin 4 u 🙂 @gucarslan ve @EzgiLera dediği gibi dosyasını ankaraya güvenmeyip yurt dışına taşıyanlardan biri olarak bangkoktan vizemizi aldık ve bunu YouTube yükledik. Video'da söylediğim gibi ezgi ve gucarslana teşekkürler 🙂

iyi seyirler . 🙂

• @Serapp evet evet buna baktım daha önceden. Benimkine benziyor ama benimkinin altında Türkçe bir kısım da var. Bilmiyorum, sanırım kimse de bilmiyor... Risk almaktan başka çare yok gibi.

• ⭐⭐⭐

@ugurbocegi Fikir olarak enteresan gelebilir, çevirinin de çevirisini yaptırıp iki belgeyide yanınıza alabilirsiniz...😉
    Tercüman Türkçe kısmı da çevirip kaşe imza yapabilir, ona noter onayı yaptırmazsınız bu sayede Türkçe bir bölüm olma zorunluluğu ortadan kalkmış olur..Tamamiyle İngilizce olan belgeniz sadece tercüman onaylı olur..

• @emirhankd merhaba internetteki bu +6620668888 numara üzerinden wp iletişimleri mevcut değil. Wp numaralarını rica edebilir miyim?

• @dehaningizemi Videonuzu izledim,çokça istifade ettim, ben de dosyamı bangkok'a taşıdım ve şimdi numaramın aktif olmasını bekliyorum. Çok faydalı ve güzel bi içerik sunmuşsunuz bu süreçte eminim çok fazla kişinin işine yarayacaktır. Amerika'da ki yeni hayatınızda her şey gönlünüzce olsun, tebrikler.

• @Flight101 bir de noter onaysız halini isteyeceğim, umarım verir. Teşekkürler fikir için. 🙂

• ⭐⭐⭐

@ugurbocegi Rica ederim, en azından birbirini açıklayabilecek iki belge olsun yanınızda...🤝

• @rovshenatanıyaz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar, öncelikle bilgilendirici paylaşımlarınız için herkese teşekürler. Aklıma takılan önemli bir konu vardı , örneğin pasaportunuzda herhangi bir ülkeden daha önce giriş yasağı damgası var ise bu mülakat sırasında olumsuz etki yaratırmı veya ne kadar olumsuz olur bu konuda bilgisi veya yorum yapabilicek birileri varsa dinlemekten memnun olurum. Soruyu yanlış konu başlığı altında sorduysam kusuruma bakmayın 🙂

Merhaba, boyle bir sorunla karsilasmak istemiyorsaniz (sorun olup olmayacagi konusunda bilgim yok ama ben olsam boyle yapardim), pasaportumu suresi varsa sadece defter ucreti odeyerek yenilerdim. Suresi az ise (1-2 yil), pasaportu da yenilerdim, 10 sene boyunca ABD’de pasaport yenileme ihtiyaciniz olmaz.

• @boredeng Çok tşk ederim

• Merhaba herkese benim adresim Ohio olarak görünüyor, oraya gideceğim. Ancak Michigan dan giriş yapsam herhangi bir sorun yaşar mıyım?

• @10urdmn merhaba, yaşamazsınız

• @deebee yanıtınız için teşekkür ederim, pasaportumun süresi az (1-2yıl) ama bazı sebeplerden dolayı yenileyemiyorum. Durum şöyle aslında türkiyede üniversite eğitimi görüyorum ve bahar döneminde 1 dersim kaldı mezun olabilmem için ilk dönemde güz döneminde dersim olmadığından kayıt yenileme gereği duymamıştım ve sistemde pasif olarak görünmüşüm bu sebeple oturma iznimi iptal olmuş , yaklaşık 3-4 aydır bu durmdaymış yeni öğrendim ve dosyamı kabul ederlerse HK a taşıyarak 1 ay içerisinde ülkeden çıkmayı düşünüyorum. Ancak çıkış yaparken giriş yasağı damgası vuracaklar ve bunun vize almamda olumsuz etki yaratacağını düşünmekteyim. Daha önce bu durumda olan kimse de yok sanırım formda paylaşılan geçmiş deneyimler arasında denk gelemedim.

• Merhabalar, bilgilendirici paylaşımlarınız için herkese teşekürler.

Bana durumumun güncellediğine dair mail gelmişti , https://dvprogram.state.gov/ESC/ burada statusuma baktıgımda mülakat tarihi geldi , bu benim davet epostam mı buradan aldığım çıktıyla mı işlemlerimi yapacağım yoksa ayrıca eposta mı gönderecekler bunu anlamadım. konsolosluğa mail atmalımıyım .

• ⭐⭐⭐⭐

• ⭐⭐⭐⭐

@alpteo, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar, bilgilendirici paylaşımlarınız için herkese teşekürler.

Bana durumumun güncellediğine dair mail gelmişti , https://dvprogram.state.gov/ESC/ burada statusuma baktıgımda mülakat tarihi geldi , bu benim davet epostam mı buradan aldığım çıktıyla mı işlemlerimi yapacağım yoksa ayrıca eposta mı gönderecekler bunu anlamadım. konsolosluğa mail atmalımıyım .

Bu bir mülakat e-postası. Başka e-posta gelmeyecek.
    Şimdi bu iletiyi okuyun ve hazırlıklara başlayın lütfen. Hayırlı olsun.

• @Serapp, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@alpteo, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar, bilgilendirici paylaşımlarınız için herkese teşekürler.

Bu bir mülakat e-postası. Başka e-posta gelmeyecek.
    Şimdi bu iletiyi okuyun ve hazırlıklara başlayın lütfen. Hayırlı olsun.

Serap Hanım çok çok teşekkür ederim 🙂

• Merhabalar 21 yaşında olduğum için sss başvuru forum yazısını okudum fakat Ssn geldikten sonramı online mı halettsem yoksa Ssn olmadan posta yoluyla halletmek mi iyi olur acaba bilemedim tavsiyelerinize açığım tecrübeli arkadaşlar

• ⭐⭐⭐⭐

@Ahmet-Sarıkurt

Online olarak SSS kaydı yaptırmak için SSN’in elinize ulaşmış olması gerekiyor.

Required information:

• Full name
    • Home address
    • Social Security Number

SSN olmadan posta yoluyla aşağıdaki formu doldurarak posta ile göndererek yapabilirsiniz ancak ülkeye giriş yaptıktan sonra 10-12 gün içerisinde SSN geldiği için kişisel görüşüm SSN ile tamamlamanız kaydınızı. ABD’ye ilk giriş tarihi itibariyle 30 gün içerisinde tamamlanmış olmanız gerekiyor SSS kaydini.

• @rovshenatanıyaz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@deebee yanıtınız için teşekkür ederim, pasaportumun süresi az (1-2yıl) ama bazı sebeplerden dolayı yenileyemiyorum. Durum şöyle aslında türkiyede üniversite eğitimi görüyorum ve bahar döneminde 1 dersim kaldı mezun olabilmem için ilk dönemde güz döneminde dersim olmadığından kayıt yenileme gereği duymamıştım ve sistemde pasif olarak görünmüşüm bu sebeple oturma iznimi iptal olmuş , yaklaşık 3-4 aydır bu durmdaymış yeni öğrendim ve dosyamı kabul ederlerse HK a taşıyarak 1 ay içerisinde ülkeden çıkmayı düşünüyorum. Ancak çıkış yaparken giriş yasağı damgası vuracaklar ve bunun vize almamda olumsuz etki yaratacağını düşünmekteyim. Daha önce bu durumda olan kimse de yok sanırım formda paylaşılan geçmiş deneyimler arasında denk gelemedim.

Sizin durumunuz biraz değişikmiş, anladığım kadarıyla Türk vatandaşlığınız yok ancak Türkiye oturumunuz var ve over stay yapmışsınız. Türkiye’den çıkarsanız da bir daha giremeyeceksiniz. Pasaportunuz hangi ülkeye ait? Bu durum vizenizi etkiler mi net bir fikrim yok, kişisel kanaatim sorun olmayacağı yönünde ama dediğim gibi sadece mantık yürütüyorum. Uğur bey konuya ilişkin belki yardımcı olabilir. @gucarslan

Benzer Başlıklar

• 57
  • 1917
  • 12173
  • 180
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

138

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |