DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@Seher-Mart pasaportunuzdaki vizenin yanina basılı damga ile 1 yıl süreyle sorunsuz giriş- çıkış yapabiliyorsunuz Amerika'ya.
Önemli not:1 yıl içinde 6 aydan uzun sure ABD dışında kalmamanız tavsiye ediliyor.
-
@Serapp teşekkür ederim Serap Hanım.
-
@zge cok tesekkur ederım bilgilendirmeniz için 🙏🏻🙏🏻
-
@Emre-Kurtulmuş teşekkür ederim Emre Bey.
-
@mas Çok teşekkürler. ABD'ye vereceğiz ya belgeleri, bu nasıl tercüme orijinalinden farklı, çevirilmiş belgede senin resmin yok, barkod yok, şablon tamamen farklı, falan diyip 221g'ye bırakmasınlar durduk yere...
@gucarslan sizin bu konuda bir fikriniz var mı?
Çevirinin olduğu belge, aslının template olarak birebir aynısı (resimler, barkodlar, stil/tema vb.) mı olmalı yoksa önemli değil mi? Hem lise diplomamın hem de e-Devlet'ten aldığım belgelerin yeminli tercümesi için soruyorum bunu. -
@ugurbocegi Heyecanınızı anlıyorum ama herkes bu heyecanı yaşadı. Bizler Hong Kong’a giden ilk kişilerdendik. Yol iz bilmiyorduk. HK’ya daha önce gitmiş kimse olmadığı için forumda soru soracağımız kimse de yoktu.
Ama ne yaptık? Bir mülakata götürülmesi gereken ne varsa her şeyi hazırladık, belgelerimizi bilgisayara da yükledik, tüm önlemlerimizi alarak gittik.
En önemlisi de bilmediğimiz konularda mantık yürüttük!
-
@Serapp biraz daha açık olsanız? :D Eleştirinize hak veriyorum... Ancak mesela başka bir forum kullanıcısına sordum benim evraklarımın çoğu template olarak birebir aynıydı dedi. Alabileceğim tek önlem sanırım tüm belgeleri başka bir çevirmene yeniden çevirtmek... Ki onun da aynısını yapıp yapmayacağı şüpheli, aslında prosedürün doğrusunu öğrenip ona göre bir yol çizmeye çalışıyorum.
Bunca şeyi risk alıp sonunda yalnızca bir tercüme işi yüzünden tüm süreci mahvetmek istemem. Forumdaki diğer üyelerin de belge tercümelerinin aynı olup olmadığını merak ediyorum, bendeki gibi boş bir A4 üzerine tercüman kafasına göre template mi çizmiş, yoksa orijinal belgenin birebir aynısını İngilizce overwrite mı etmiş...
-
Merhabalar, öncelikle bilgilendirici paylaşımlarınız için herkese teşekürler. Aklıma takılan önemli bir konu vardı , örneğin pasaportunuzda herhangi bir ülkeden daha önce giriş yasağı damgası var ise bu mülakat sırasında olumsuz etki yaratırmı veya ne kadar olumsuz olur bu konuda bilgisi veya yorum yapabilicek birileri varsa dinlemekten memnun olurum. Soruyu yanlış konu başlığı altında sorduysam kusuruma bakmayın :)
-
Merhaba,
Doğru yere mi yazıyorum bilmiyorum, kusura bakmayın,
Tecrübe sahibi arkadaşlarımızın yardımına ihtiyacım var, şimdiden tşkler...
Unganların istediği bir takım belgeler var
Önemli ameliyat geçirdiyseniz tıbbi belgeleriniz şeklinde,-Apandist,
-Kulağa tüp takılması,
-bademcik,
-geniz eti gibi ameliyatlarbunlar önemli ameliyatlarmıdır, belge çıkartmalıyız.
-
@alpteo daha önceki deneyimlerden yola çıkmak için arama kısmına ameliyat yazmanız yeterli.
Aşağıya alıntı yaptım.@gucarslan, içinde söyledi: [Arşiv] DV2021 Mulakat Deneyimleri
@Ali-Sargut-0, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
Herkese merhaba DV 2021 talihlisiyim. Sağlık muayenesine gireceğim. Daha önce 2 defa ameliyat oldum. Bu ameliyatlarla ilgili evrak götürmeme gerek var mı sağlık muayenesine? Bide aşı kartım e nabızda var ama bütün aşılarda yapılmadı yazıyor? Ne yapmamı önerirsiniz ? Cevaplarsanız çok sevinirim teşekkür ederim
eger ilgili ameliyatlara ait epikriz raoorlariniz varsa götürün, yoksa sorun değil. sözlü beyan edin kesinlikle..
aşı kartı önemli degil, onlar gerekli aşıları yapacaklar. -
Bu ileti silindi! -
@ugurbocegi, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Serapp biraz daha açık olsanız? :D Eleştirinize hak veriyorum... Ancak mesela başka bir forum kullanıcısına sordum benim evraklarımın çoğu template olarak birebir aynıydı dedi. Alabileceğim tek önlem sanırım tüm belgeleri başka bir çevirmene yeniden çevirtmek... Ki onun da aynısını yapıp yapmayacağı şüpheli, aslında prosedürün doğrusunu öğrenip ona göre bir yol çizmeye çalışıyorum.
Bunca şeyi risk alıp sonunda yalnızca bir tercüme işi yüzünden tüm süreci mahvetmek istemem. Forumdaki diğer üyelerin de belge tercümelerinin aynı olup olmadığını merak ediyorum, bendeki gibi boş bir A4 üzerine tercüman kafasına göre template mi çizmiş, yoksa orijinal belgenin birebir aynısını İngilizce overwrite mı etmiş...
Sorularınızı sormakta elbette özgürsünüz, ancak her detayı netleştirmeye çalışmak yerine biraz da araştırma yapmak, mantık yürütmek ve esneklik göstermek gerekiyor. Geçmiş HK deneyimlerinde bakıyorsunuz biri apostil yaptırmış diğeri yaptırmamış ama ikisi de vizesini almış. Bu işin 2+2=4 gibi kesin sınırı yok.
Süreci yaşayan herkesin karşılaştığı belirsizlikler var ve hepsine dair kesin cevap almak mümkün değil. Bizler de zamanında bilinmeyenlerle karşılaştık ama sağlam bir hazırlık yaparak ilerledik. Siz de elinizdeki imkanları en iyi şekilde değerlendirip, eksiksiz bir hazırlık yapmalısınız.Google gibi bir yeri de kullanmak mümkün🤔 mesela "lise diploması nasıl ingilizceye çevrilir" diye sordum. Bir çeviri bürosunun paylaştığı şu örneği buldum.
Eğer sizin çeviri böyle ise tamamdır.
-
dostlar şunda San diegodan yazıyorum burada saat gecenin 4 u :) @gucarslan ve @EzgiLera dediği gibi dosyasını ankaraya güvenmeyip yurt dışına taşıyanlardan biri olarak bangkoktan vizemizi aldık ve bunu YouTube yükledik. Video'da söylediğim gibi ezgi ve gucarslana teşekkürler :)
https://www.youtube.com/watch?v=jwNyLsIpvjI
iyi seyirler . :)
-
@Serapp evet evet buna baktım daha önceden. Benimkine benziyor ama benimkinin altında Türkçe bir kısım da var. Bilmiyorum, sanırım kimse de bilmiyor... Risk almaktan başka çare yok gibi.
-
@ugurbocegi Fikir olarak enteresan gelebilir, çevirinin de çevirisini yaptırıp iki belgeyide yanınıza alabilirsiniz...😉
Tercüman Türkçe kısmı da çevirip kaşe imza yapabilir, ona noter onayı yaptırmazsınız bu sayede Türkçe bir bölüm olma zorunluluğu ortadan kalkmış olur..Tamamiyle İngilizce olan belgeniz sadece tercüman onaylı olur.. -
@emirhankd merhaba internetteki bu +6620668888 numara üzerinden wp iletişimleri mevcut değil. Wp numaralarını rica edebilir miyim?
-
@dehaningizemi Videonuzu izledim,çokça istifade ettim, ben de dosyamı bangkok'a taşıdım ve şimdi numaramın aktif olmasını bekliyorum. Çok faydalı ve güzel bi içerik sunmuşsunuz bu süreçte eminim çok fazla kişinin işine yarayacaktır. Amerika'da ki yeni hayatınızda her şey gönlünüzce olsun, tebrikler.
-
@Flight101 bir de noter onaysız halini isteyeceğim, umarım verir. Teşekkürler fikir için. :)
-
@ugurbocegi Rica ederim, en azından birbirini açıklayabilecek iki belge olsun yanınızda...🤝
-
@rovshenatanıyaz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhabalar, öncelikle bilgilendirici paylaşımlarınız için herkese teşekürler. Aklıma takılan önemli bir konu vardı , örneğin pasaportunuzda herhangi bir ülkeden daha önce giriş yasağı damgası var ise bu mülakat sırasında olumsuz etki yaratırmı veya ne kadar olumsuz olur bu konuda bilgisi veya yorum yapabilicek birileri varsa dinlemekten memnun olurum. Soruyu yanlış konu başlığı altında sorduysam kusuruma bakmayın :)
Merhaba, boyle bir sorunla karsilasmak istemiyorsaniz (sorun olup olmayacagi konusunda bilgim yok ama ben olsam boyle yapardim), pasaportumu suresi varsa sadece defter ucreti odeyerek yenilerdim. Suresi az ise (1-2 yil), pasaportu da yenilerdim, 10 sene boyunca ABD’de pasaport yenileme ihtiyaciniz olmaz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
47
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum