DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@Serhan-Karpuz
GC mulakatinizin olmasi size Schengen vizenizi alma konusunda hicbir etkisi bulunmamakla beraber eger ilgili tarihte Viyana’daki mulakatiniza katilmazsaniz GC gocmen vizenizi alamazsiniz. Forumda daha once Schengen vizesi alamadigi icin mulakatina katilamayan bircok kisinin deneyim mevcut. Bazilari dosyalarini tekrardan baska ulkelere tasidilar, bazilari ise Schengen vize redlerine itiraz ederek ya da yeni bir vize talebinde bulunarak ilerlediler.
Forumda arama yaparak, okuma yapmanizi tavsiye ederim, bu sekilde surecinize daha hakim olursunuz, bol sanslar. -
@Serhan-Karpuz selam senin durumunda olanlardan biriydim ben, son anda dosya taşıma işlemi yaptım( currentım ve hamileyim, bir an önce mülakata girmem gerekiyordu ama vizem yoktu. Vizeyi alacağımdan nerdeyse %90 emin olarak dosya taşıdıktan hemen sonra shengen e başvurdum. Neden emin olduğum ise daha önce 7 shengen(sonuncusu 4 yıllık), Uk vs Ca vizelerimin olması. Ama yine de inanılmaz riskli bir süreç, ben riski aldım, ve shengenim geldi. Bu arada başka ülkeleri beklememek adına Macaristan dan yaptım başvurumu, 4 yıllık vize üstüne maalesef sadece 6 aylık verdiler, bugün itiraz ettim ama kabul edilmedi. Son defa şansımı denedim bakalım. Eğer shengen alacaksanız öncelikle uzun ve kolay veren bir ülkelerden kovalayın, aceleniz yoksa ve daha önce vizeleriniz varsa Cascade kuralı uygulayan ülkelerden deneyin derim.
-
@ugurbocegi, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@rasitcenngiz evet haklısınız çoğu kişinin banka hesap dökümüne de bakmamışlar. Madem sordunuz, aklımdan geçenleri yazayım ama kafa karıştırmak gibi olmasın, ben biraz pimpirikliyim sadece.
Forumda hep "para sizinse sıkıntı olmaz" cümlesi geçiyor (örneğin son X gün içinde para girişi olsa problem olur mu gibi sorular geldiğinde "para sizinse sorun olmaz" yanıtı veriliyor) - dolayısıyla paranın benim olduğunu/kredi çekmediğimi/borç almadığımı kanıtlamak için uzun zamandır çalışarak para biriktirdiğimi göstermek adına SGK dökümümü götürmeyi planlıyorum.
Neden maddi birikimimi ve bu paranın benim olduğunu kanıtlama ihtiyacı hissediyorum, çünkü aynı zamanda üniversite öğrencisiyim, yani görevli memur bir şekilde orada kimseye/devlete yük olmadan yaşayabilecek maddi birikimim olduğunu görsün ve bundan endişe etmesin istiyorum. Bu öğrenci bunun parası yoktur/borç almıştır/para kendisinin değildir, endişesi yaratmayayım yani.
Daha önce iş teklif mektubu konusunu açtınız, size bunun gereksiz olduğunu söyledim. Şimdi de banka dökümü istemeyen bir konsoloslukta bankadaki paranızın kaynağını ispat etmeye çalışıyorsunuz. Bakın, hiçbir konsolosluk "bu para nereden geldi?" diye sormaz. Hong Kong zaten banka dökümüne bakmıyor, bu defalarca yazıldı. Hala neden gereksiz yere kendinize iş çıkarıyorsunuz, gerçekten anlamıyorum🤯
-
@Serapp sizin tavsiyenizden sonra job offer götürmekten vazgeçtim. Ancak banka dökümü ve SGK belgesi olmazsa rahat edemeyeceğim sanırım... Ya isterlerse? :thinking_face:
-
Bu ileti silindi! -
@ugurbocegi, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Serapp sizin tavsiyenizden sonra job offer götürmekten vazgeçtim. Ancak banka dökümü ve SGK belgesi olmazsa rahat edemeyeceğim sanırım... Ya isterlerse? :thinking_face:
Tabii ki banka dökümü ve SGK belgesi yanınızda olsun, biz zaten her zaman bunları bulundurmayı öneriyoruz. Ama önemli olan, bunları gereksiz yere sunmaya çalışmamak. Konsolosluk istemediği sürece vermeyin. Siz az önce ‘paranın kaynağını ispat etmek’ konusunu açtınız, benim yanıtım da buna yönelikti.
Gereksiz detaylarla süreci zorlaştırmamanızı öneririm.
-
@ugurbocegi Serap Hanım’ın yorumlarını okuyunca ona katılıyorum. Evet, siz de haklısınız heyecanınız konusunda. Ama şöyle düşünün: Konsolosluk için en önemli gereksinimi zaten sağlıyorsunuz, çünkü çekilişi kazandınız. Onların merak ettiği şey şu: "Evet, kazandınız ama bir de gelin, yüz yüze görüşelim. Ülkemize girmeden önce en azından sizi görelim, biraz konuşalım, sağlığınıza bakalım ve birkaç belgeye göz atalım."
Yani, sunduğunuz bilgileri doğrulamak için belgeleri istiyorlar. Konsolosluk sizden fazladan doküman istemiyor. Bu yüzden, prosedür gereği yapılan mülakata gereğinden fazla belge götürmek, onların aklını karıştırabilir diye düşünüyorum. Yanlış anlamayın, amacım sizi eleştirmek değil, sadece düşüncelerimi belirtmek istedim. -
@boredeng hayır sadece yeminli tercüme yaptırdım
-
@rasitcenngiz yanlış anlayacak bir şey yok, çok teşekkürler kıymetli yorumlarınız için. Diğer üyelerin de deneyimlerinde belirttikleri gibi, banka ve SGK belgelerini götüreceğim ama muhtemelen istemeyecekler. "İstenmeyen bir belgeyi/bilgiyi vermeye/kanıtlamaya çalışma" mesajını anlıyorum buradan. Siz ve Serap Hanım haklısınız, yanımıza almakta fayda var ancak özellikle sorulup isterlerse bu belgeleri vereceğim.
-
@rasitcenngiz Hayır, zaten kendileri istemedikleri belgeyi sizde fazladan var diye kabul etmiyorlar. Mesleğimi sordular, söyledim çalıştınız mı mezun olduktan sonra dedi. Evet ama buraya gelmeden önce ayrıldığımı söyledim. Bununla ilgili bir belgen var mı dedi ben de sgk dökümümü verdim. Uygun olduğunu söyledi ve belgeyi aldı.
Ama daha önce de belirttiğim gibi benden başka kimseden bu belgenin istendiğini görmedim. Mülakat sırasında bazılarından lise transkripti istenirken bazılarından üniversite transkripti istendi. Herkesin mülakatı farklı geçiyor. Benim tavsiyem istenme olasılığı olan belgeleri yanınızda bulundurmanız çok fazla belge yok zaten. -
@ugurbocegi Serap Hanım çok haklı bu noktada. Gerekli belgeleri görürün tabii ki yanınızda bulunsun ama mülakat sırasında olur da belgelerden birisi istenirse bu şekilde bir açıklamaya girmeniz gereksiz yere durumu karıştırabilir. Herkes bu sebeple sizin için endişe duyuyor.
-
Hong Kong'a girerken Amerikan büyükelçiliğinde görüşmem var demem doğru olur mu yoksa turistik bir gezi mi demeliyim? Vize istemiyorlar biliyorum ama girerken sıkıntı yaşamamak için temkinli davranıyorum. Daha önce Amerikan büyükelçiliğine görüşme için geldim diyen oldu mu ki? @Serapp Hanım yine sizin değerli bilgilerinize ihtiyacım var.
-
@Burak3445 Girişte bize bir şey sormadılar, dönüş biletlerimize bakmak istemediler (siz yine de bulundurun ne olur ne olmaz) sadece pasaport kontrolü yaptılar ve ülkeye girdiğimize dair küçük bir kağıt verdiler. Eğer nedeni sorulursa mülakat randevunuzu gösteren esc sayfasını gösterebilirsiniz ama gerçekten bu noktada endişelenecek bir durum yok.
-
DS-260 formumu gürcüstana taşımak için gürcistan konsolosluğuna 1 ay önce istedikleri belgeleri gönderdim. İşlemleri başlattıklarını söylediler ve bana böyle bir mesaj gönderdiler

Linke tıklayıp case numarami yazdığımda At NVC yazıyor ve yazılarında belirtilmişler zaten. Sormak istediğim şey artık sadece beklemem mi gerekiyor kcc tarafindan bir mail almak için yoksa onlara herhangi bir şey yazmam gerekiyor mu ? Bu konularda bilgisiz olduğundan ve 1 aydır At NVC yazdığından dolayı bunu sormak istemiştim -
''Is your spouse immigrating to the U.S. at a later date to join you?'' seçeneğine evet dedim eşiminde benimle mülakata gelmesine gerek var mıdır ? çünkü sonra bana katılacak dedim
-
@alparslan34 eşinizin sonra size nasıl katılmasını planlıyorsunuz?
-
@Iricss case numaranız cutoff içinde olduğu için bu işlemi konsolosluk ile yapmalısınız.
kcc dosyanız için bir işlem yapamaz.bu arada, neden dosyanızı oraya taşıyorsunuz?
ankara için fena bir case değil, bir kaç aya mülakat alırsınız bu case ile. -
Arkadaslar Merhabalar herkese, Suudi arabistan veya Bahreynde mulakat deneyimleri uzerine aradigimda cok kisitli bilgiye ulasabildim. Bu ulkelerde vize basvurusu yapmak mantikli mi, normalde ben Bukres Konsolosluguna dosya tasima talebinde bulunmustum ancak Nisan ya da Mayis ayinda (cut off'un Nisan yad Mayisda gelecegini ongorerek) benim oturumum ile ilgili skinti cikabilir, dolayisiyla yeni isyeri olan Arabistani dusunmeye basladim. Ya da oturum ile ilgili sikinti cikar ise Amerikan konsoloslugu icin Schengen Vize pesinde kosmaya ihtiyacim olacak. Asil talihli olan esimin Schengen vizesi Temmuz ayina kadar mevcut. Bu durum icin gorus ve onerilerinize acigim.
-
@gizemctr teşekkür ederim değerli bilgileriniz için
-
Merhaba, benim dosyam ilk başta Riyad’daydı. İkame’niz varsa problem olmayacaktır, kabul edilir. Ancak muscat ve abu dhabi’nin geçen sene yaptıklarından dolayı arap coğrafyasına güvenemeyeceğimi hissedip dosyamı avrupaya taşıdım. Arabistanda çalışıyorsanız bilirsiniz, 10 milyon arap varsa, 20 milyon paki-thai vs var. Yani yoğun bir konsolosluk. Sorunsuz güvenebilirsiniz diyemiyorum. Ve tatili, bayramı, ramazanı, kurbanı bol bir konsolosluk.
Bahreyn dosya kabul etmiyor, sadece ülkede ikameli olanlara mülakat veriyor, hatta vermiyor bile olabilir şu sıralar. Bahreyni tavsiye etmem.
Arabistanla ilgili mülakat deneyimi yok. Geçen sene 1 kişi girmiş forumdan. Ulaşmaya çalıştım ancak forumdan ulaşamadım. Sonra isim soyisim kombinasyonları ile linkedin instagram falan zorla ulaştım. Şu an baya görüşüyoruz kendisiyle dosyam arabistanda olmasa da.
Eğer illa arabistanda kalacağım derseniz iletişime geçiririm sizi.Bükreş konusunda ise, aslında çok doğru bir tercih olabilir. Kcc le taşırsanız oturum istemiyor. Forumdan vize alan bir kişi var ve deneyimini paylaştı.
Ayrıca bükreşin şöyle bir avantajı olduğunu düşünüyorum, bükreş henüz şengene tam dahil olmadı. Yani şengen alamasanız da romanya vizesi alabilirsiniz ve (belki) şengene göre çok daha kolay olabilir. Bu bence iyi bir avantaj bükreş için.
@aegedik, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Arkadaslar Merhabalar herkese, Suudi arabistan veya Bahreynde mulakat deneyimleri uzerine aradigimda cok kisitli bilgiye ulasabildim. Bu ulkelerde vize basvurusu yapmak mantikli mi, normalde ben Bukres Konsolosluguna dosya tasima talebinde bulunmustum ancak Nisan ya da Mayis ayinda (cut off'un Nisan yad Mayisda gelecegini ongorerek) benim oturumum ile ilgili skinti cikabilir, dolayisiyla yeni isyeri olan Arabistani dusunmeye basladim. Ya da oturum ile ilgili sikinti cikar ise Amerikan konsoloslugu icin Schengen Vize pesinde kosmaya ihtiyacim olacak. Asil talihli olan esimin Schengen vizesi Temmuz ayina kadar mevcut. Bu durum icin gorus ve onerilerinize acigim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum