@ertutr, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Öncelikle bilen ve tecrübeli arkadaşlar cevaplarsa çok sevinirim, şimdiden teşekkür ederim.
Arkadaşlar 2 senedir falan evliyim, genciz de, turistlik vize başvurusunda bulunduk eşimle. Bize bi' arkadaşımız tavsiyede bulundu. Gençsiniz çocuğunuz yok potansiyel göçmensizin, başvurunuzu ayırın gidin diye. Biz tavsiyeye uyarak ayırdık, ben 2024ün kasımında gittim eşim ise 2025 ocak ayında.
Benim pasaportum 10 ülke görmüş ve eşim daha önce hiç yurtdışına çıkmamış. Ben red yedim, eşim ise onay aldı. Ben daha açıklayıcı vize görüşmesi gerçekleştirirken eşim sorulan sorulara tek kelimelik cevaplar verip 40 saniyede vize aldı. Örneğin; Ne iş yapıyorsunuz? Muhasebe. Muhasebeciyim bile dememiş. Pasaportunda vizesiz girilen ülke damgası yok, benim ise almanyadan tutun fransaya kadar var. Birdahaki görüşmeye giderken eşim ne dediyse, nasıl davrandıysa öyle davranıp konuşacağım kesinlikle. Amacımız eşimle iltica, statü değişlikliği yaparak kalmak değil. Tamamıyla turistlik.
Öncelikle 1. sorum; eşimin malum abd vizesi var, benim almam kolaylaşır mı?
2. ise: 1 defa red yedim ve vize tarihimi acenta vs kullanmadan 1.5 sene geriye çektim. Yani 2027nin aralığında 2025in mayısına şansa yer bulup çektim. Bu kadar kısa tarihle vize memurunun karşısına çıkarsam 2. red sebebi olur mu?
Teşekkür ederim
Bu durum sık karşılaşılan bir örnek aslında. Vize memurlarının değerlendirmeleri bazen öngörülemez olabiliyor, çünkü başvuruları sadece teknik verilere göre değil, başvuranın duruşuna, beyanlarına ve genel izlenimine göre de değerlendirirler.
Eşinizin vizesinin olması, sizin için bir avantaj sağlamaz. Vize başvuruları bireysel olarak değerlendirilir.
Normalde 1. red sonrası hemen başvuru yapmanın olumsuz etkisi olabilir, ama artık madem randevu almış ve öne çekmişsiniz, gidin. Eşiniz gibi kısa ve öz cevaplar vermek bir strateji olabilir ama garanti değil. Önemli olan tutarlı ve güvenilir bir izlenim bırakmak. Uzun konuşmak her zaman avantaj sağlamadığı gibi, gereksiz detay vermek de yeni sorulara yol açabilir.