Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@Loreants, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Seyahat planım açıkçası 10 günlük bir New york tatili. Bekar ve genç olduğum için çekiniyorum secondary inspection 'a beni alıp üstüme suç atmaya çalışırlar diye. Biliyorsunuz amerika bu konuda ünlü 🙂 kuzenimde kalacağım ve kuzenimde amerikan vatandaşı. Bende mühendisim ve izin kağıdı da alacağım şirketten. Kuzenimin ev adresi ve ID bilgileri dışında ek bilgilere de ihtiyacım olur mu? Seyahat planı derken ajanda mı oluşturmalıyım?

Bu başlıkta B1/B2 vizesi almak için başvuru yapanlar soru sormakta. Halbuki sizin vizeniz zaten var, seyahat planı oluşturma gerekliliği sizin için değil. Siz ABD’ye girişte bir sorun yaşar mıyım diye endişe ettiniz ama endişeye gerek yok. Gümrük polisi neden geldiniz diye sorduğunda “kuzenimi ziyarete geldim” der, adresini ve telefon numarasını verebilir, dönüş biletiniz olduğunu da belirtirseniz yeterli olacaktır.

• Herkes Merhaba,

Kayınpederim Bağkur emeklisi, eskiden kuyumculuk yapmış kendi firması üzerinden, ds-160 formunda meslek sorusunu, retired olarak işaretledim, daha sonra çıkan "daha önce hiç çalıştınız mı" sorusuna, şirket bilgileri ve owner olarak ilerlemem doğru olur mu? Ayrıca 3 kere firma kurmuş hepsini doldurmamız gerekir mi yoksa sadece son emekli olduğunu mu belirtmemiz doğru olur. Şimdiden teşekkürler.

• Konsoloslukta araba anahtarini iceri aliyorlar mi?

• ⭐⭐

@new_life evet alıyorlar.

• Merhabalar. Annem ve babamın turist vizelerini yenilemek için psaportlarını 20 Ocak Pazartesi günü İstanbul konsolosluğuna yolladım. 24 ocak Cuma günü ptt teslim mesajı geldi. 28 Ocak günü ise ikisi birden sistemde “approved” oldular. Babamın ki bugün 31 Ocak Cuma günü “issued” oldu fakat annemin ki hala “approved”. 2 hafta sonra bir yurtdışı seyahatimiz var. Acaba pasaportlarımız yetişir mi?

• Merhabalar 2 sorum olacak umarım yardımcı olacak cevap alırız.. biz ailecek başvuru yapmak istiyoruz ama hatalı başvuru yaptığımız için çocuklarımız 16 eylül, eşim 16 temmuz ben ise 4 ağustosa randevuyu çekebildik. Ben kendi günümü eşimle aynı güne çekmek için uğraşıyorum. İlk olarak eşimle ben aynı gün randevuya gittiğimizde ayrı saatlerde olursak da birlikte randevuya girebilir miyiz? İkinci olarak da DS160 formunda bir değişiklik yapabiliyor muyuz? yaparsak randevu günümüz aynı mı kalıyor yoksa baştan mı gün veriyor sistem? şimdiden çok teşekkür ediyorum

• Ds 160 i bir defa guncelleyebilirsiniz randevu saati degismez. Diger konu ise bir arkadasim da sizin gibi hatali yaparak ayri gunlere almis. Randevu memuruna rica etmisler hepsininkini ayni gun degerlendirmis. Sansiniza kalmis bir durum.

• @T-C-Kubilay-Dikici o zaman herseyi arabaya koyup anahtari alip girebiliriz demi? Telefon vs arabada durur.

• Merhaba. Approved ile issued arasında kaç gün geçiyor acaba?

• ⭐⭐

@new_life evet arabaya bıraka bilirsiniz

• b1b2 turist vizesine başvuracağım fakat 1 ocak 2026'da pasaportumun süresi doluyor bu pasaportla başvurabilir miyim yoksa yeni bir pasaport mu çıkartmalıyım? veya başvurabilsem de yeni pasaport çıkartmamı önerir misiniz? teşekkürler.

• ⭐⭐⭐

@eboyaci Yenisini çıkarıp öyle başvurun bence. Girişinizden itibaren 6 aylık geçerli pasaport olması gerekmiyor mu

Onu geçtim vizeyi basarlar 1 sene sonra yine uğraşırsınız yeni pasaporta bastırmak için

• @kadirkoc DS-160 formunda değişiklik yapılamaz, yeni bir form doldurmanız gerekir. Yeni formu doldurduktan sonra AIS üzerinden DS-160 numaranızı güncelleyebilirsiniz, ancak yalnızca bir kez güncelleme yapabilirsiniz. Güncelleme yapmanız halinde randevu günü değişmez, aynı kalır. Eşiniz sizinle aynı gün randevu alırsa, farklı saatlerde olsa bile birlikte girebilirsiniz.

• Öncelikle bilen ve tecrübeli arkadaşlar cevaplarsa çok sevinirim, şimdiden teşekkür ederim.
    Arkadaşlar 2 senedir falan evliyim, genciz de, turistlik vize başvurusunda bulunduk eşimle. Bize bi' arkadaşımız tavsiyede bulundu. Gençsiniz çocuğunuz yok potansiyel göçmensizin, başvurunuzu ayırın gidin diye. Biz tavsiyeye uyarak ayırdık, ben 2024ün kasımında gittim eşim ise 2025 ocak ayında.
    Benim pasaportum 10 ülke görmüş ve eşim daha önce hiç yurtdışına çıkmamış. Ben red yedim, eşim ise onay aldı. Ben daha açıklayıcı vize görüşmesi gerçekleştirirken eşim sorulan sorulara tek kelimelik cevaplar verip 40 saniyede vize aldı. Örneğin; Ne iş yapıyorsunuz? Muhasebe. Muhasebeciyim bile dememiş. Pasaportunda vizesiz girilen ülke damgası yok, benim ise almanyadan tutun fransaya kadar var. Birdahaki görüşmeye giderken eşim ne dediyse, nasıl davrandıysa öyle davranıp konuşacağım kesinlikle. Amacımız eşimle iltica, statü değişlikliği yaparak kalmak değil. Tamamıyla turistlik.

Öncelikle 1. sorum; eşimin malum abd vizesi var, benim almam kolaylaşır mı?
    2. ise: 1 defa red yedim ve vize tarihimi acenta vs kullanmadan 1.5 sene geriye çektim. Yani 2027nin aralığında 2025in mayısına şansa yer bulup çektim. Bu kadar kısa tarihle vize memurunun karşısına çıkarsam 2. red sebebi olur mu?
    Teşekkür ederim

• Merhabalar. Pasaportların gönderimi sadece cuma günleri mi oluyor? Yoksa hafta içi de basım ve gönderim yapıyorlar mı?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ayse19 haftanın her günü vize basımı ve pasaport gönderimi oluyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@ertutr, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Öncelikle bilen ve tecrübeli arkadaşlar cevaplarsa çok sevinirim, şimdiden teşekkür ederim.
    Arkadaşlar 2 senedir falan evliyim, genciz de, turistlik vize başvurusunda bulunduk eşimle. Bize bi' arkadaşımız tavsiyede bulundu. Gençsiniz çocuğunuz yok potansiyel göçmensizin, başvurunuzu ayırın gidin diye. Biz tavsiyeye uyarak ayırdık, ben 2024ün kasımında gittim eşim ise 2025 ocak ayında.
    Benim pasaportum 10 ülke görmüş ve eşim daha önce hiç yurtdışına çıkmamış. Ben red yedim, eşim ise onay aldı. Ben daha açıklayıcı vize görüşmesi gerçekleştirirken eşim sorulan sorulara tek kelimelik cevaplar verip 40 saniyede vize aldı. Örneğin; Ne iş yapıyorsunuz? Muhasebe. Muhasebeciyim bile dememiş. Pasaportunda vizesiz girilen ülke damgası yok, benim ise almanyadan tutun fransaya kadar var. Birdahaki görüşmeye giderken eşim ne dediyse, nasıl davrandıysa öyle davranıp konuşacağım kesinlikle. Amacımız eşimle iltica, statü değişlikliği yaparak kalmak değil. Tamamıyla turistlik.

Öncelikle 1. sorum; eşimin malum abd vizesi var, benim almam kolaylaşır mı?
    2. ise: 1 defa red yedim ve vize tarihimi acenta vs kullanmadan 1.5 sene geriye çektim. Yani 2027nin aralığında 2025in mayısına şansa yer bulup çektim. Bu kadar kısa tarihle vize memurunun karşısına çıkarsam 2. red sebebi olur mu?
    Teşekkür ederim

Bu durum sık karşılaşılan bir örnek aslında. Vize memurlarının değerlendirmeleri bazen öngörülemez olabiliyor, çünkü başvuruları sadece teknik verilere göre değil, başvuranın duruşuna, beyanlarına ve genel izlenimine göre de değerlendirirler.

Eşinizin vizesinin olması, sizin için bir avantaj sağlamaz. Vize başvuruları bireysel olarak değerlendirilir.
    Normalde 1. red sonrası hemen başvuru yapmanın olumsuz etkisi olabilir, ama artık madem randevu almış ve öne çekmişsiniz, gidin. Eşiniz gibi kısa ve öz cevaplar vermek bir strateji olabilir ama garanti değil. Önemli olan tutarlı ve güvenilir bir izlenim bırakmak. Uzun konuşmak her zaman avantaj sağlamadığı gibi, gereksiz detay vermek de yeni sorulara yol açabilir.

• @gucarslan teşekkürler.

• @Serapp Teşekkür ederim, bilgilerinize sağlık...

• ⭐⭐

@ertutr vize retleri sonrasında belli bir miktar süre koymak 6 ay , 1 sene gibi, değerlendirme açısında olumlu olabilir. Eşinizin vizesi olduğunu ve onunla bir gezi planladığınızı DS160 da belirtmek daha doğru bir seyahat planı olabilir.Ama beraber bir yurt dışı gezinizin olmaması bu noktada karşınıza çıkabilir.
    Ben bekarken gezdim yada iş amaçlı gezdim eşim işinden izin alamadığından gelemedi , şimdide amerika vizesi varken beraber gezi planlıyoruz diyebilirsiniz.Bol şanslar.

Benzer Başlıklar

• 1011
  • 5
  • 51
  • 4
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

144

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |