@Brownhood Merhaba, olasi bir soru gelmesi acisindan okulunuzdan transkript veya ogrenci belgesi almaniz yerinde olur.
Hayir, Virgina’ya gidecek olmanizin sorun olacagini dusunmuyorum. Yuksek ihtimalle size giriste sorulacak sorular :
Ne icin geldiniz/ Ziyaret sebebiniz?
Ne kadar kalacaksiniz? (Bu iki soru garanti diyebilirim)
Yaninizda ne kadar para var?
Yiyecek var mi? (Bunlar bazen soruluyor)
Iyi yolculuklar.
-
-
@tulay, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
Benim green card i. 24 mayista geldi.19 nisan da giris yapmistim .yaklasim bir ay gibi surdu ssn 9 gun de gelmisti .Bank of americada hesabi acmistim simdide yatirim hesabi acabiliriz size dediler onu da actiracagim.Kutuphaneden ve city college dan dil eğitimi aliyorum library cok fazla wtkinlik düzenliyorlar.Ben Tellodan hattimi aldim ..Telefonu hatsiz olarak aldim.Birkac ay sonra chicago gecince faturaliya donusturecegim.
T-Mobile alt yapısını kullanan Tello kullanan ve downtown’da yaşayan birkaç arkadaşım özellikle bina içlerinde sıkıntı yaşıyor. Taşındığınızda yaşayacağınız bölgede çekim gücü iyi olan operatörleri araştırdıktan sonra karar vermeniz yararınıza olabilir. Chicago’nun yazını (San Francisco’nun bahar havasına denk geliyor) kaçırmamanız dileğiyle 🙂
-
ev esyalarini toptan spotcuya satip neden abd de sifirdan almiyorsunuz? arada ya kucuk bir fark olur yada nakliye ile ayni para cebinizden cikar en azindan sifir esyaya sahip olmus olursunuz girdiginiz zahmet ve endiselerde cabasi. kitalararasi ev esyasi tasitmak bana mi absurt geliyor mantigini cozemedim.
-
@mesut57 en kötüsü kiosklardan yaparsın. Ben ramazan bayramında almanya gittim. Kiosklardan hem check in yaptım hem de bagaj fişini otomatik olarak sen takıp direk teslim ediyorsun belki bundan dolayı olabilir.
-
@EzgiEce, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti
Merhabalar
Sürekli Chicago’ya Thy ile uçtuğum için Avrupa aktarmalı hiç uçmadım malum Thy ile biletleri çok pahalı . Lufthansa ile Antalya - İsviçre - Chicago bileti çok uyguna buldum Greencard ile aktarmada sıkıntı yaşar mıyız deneyen varsa yada farklı önerdi olan var mıdır
Teşekkürler
Daha önce birden çok kez aynı kombinasyonu kullandık, aktarma çok rahat. SunExpress AYT - ZRH ve Swissair ZRH - ORD biletlerinizin aynı PNR altında olduğundan emin olun (tek bilet). Zürih havalimanı tek terminalden oluşuyor, indikten sonra gidiş terminaline ulaşmak çok kolay. Biletinizi Lufthansa sitesinden alıyorsunuz muhtemelen, ZRH - ORD seferini gerçekleştirecek havayolu Swissair, ekranları takip ederken buna dikkat etmeniz iyi olacaktır.
-
@mlsscu atistirmaliklar paket icerisindeyse birsey demezler.
-
-
Geçerli ABD pasaportunuz ve Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanınız varsa Türkiye’ye sorunsuz bir şekilde giriş yapabilir, herhangi bir süre kısıtlaması olmaksızın Türkiye’de kalabilir ve Türkiye’den çıkış yaparken ABD pasaportunuz ile çıkış yapabilirsiniz.
-
@efemu35, içinde söyledi: ABD'ye giderken ziynet eşyası götürmek
merhaba arkadaşlar, amerika’ya giderken bir miktar nakit ve bir miktar altın götürmeyi istiyoruz. nakit para tek başına 10 bin doları geçmiyor ama ziynet eşyasını da ekleyince fazlasıyla geçiyor. bu durumda nakit para + altın şeklinde 10 bin dolara tamamlayıp da götürmek mi daha mantıklı yoksa hepsini götürüp altınları gümrükte memura bildirip form doldurmak mı daha mantıklı ? düğünde takıldıkları için herhangi bir belge de ibraz edemeyeceğim.
Aile başına toplam değeri $10.000’ı geçen tüm nakit ve getireceğiz kıymetli madenleri / ziynet eşyalarını gümrükte beyan etmeniz bekleniyor sizden. Düğünde takılan gram, çeyrek, tam vb altınları burada bozdurmak isterseniz kabul edecek yer bulmanız imkansıza yakın.
Sahip olduğunuz altınları altın bazında saklamak istiyorsanız bankaların altın hesaplarında değerlendirebilir veya Türkiye’de kiralık kasada muhafaza edebilir veya bozdurarak USD’ye dönebilir ve ABD’ye gelince fiziksel olarak Money Metals’dan round veya bar olarak satın alabilirsiniz.
-
Merhaba, Amerika'ya göç sürecimizde nihayet uçak bileti baktığımız safhaya geldik. Acaba kimler hangi kredi kartlarını kullanıyor? Gerçekten avantaj sağlayan kredi kartı / program var mı ? Yoksa Amerika'ya yerleşip orada kredi kartı çıkardıktan sonra Türkiye'deki kredi kartıyla bilet almanın bir avantajı olmadığından kimse kullanmıyor mu? Pek bilgi bulamadım.
-
Merhabalar,
MPC ile ilgili bir başlık göremediğim için yeni bir başlık başlatmak istedim.
Geçtiğimiz günlerde Tatil dönüşünde eşimin tavsiyesi ile MPC telefon uygulamasını (MPC Mobile App) kullandık.
Uygulama basit,
1- ABD vatandaşları ve LPR( Greencardlılar) kullanabiliyor.
2- Sizden LPR Card(greencard) bilgilerinizi istiyor.
3- ABD girişinde bildirim(declare) yapmanız gereken konularda bildirim gerekip gerekmediği ile ilgili sorular soruyor. Bildirim gerekiyorsa app üzerinden yapıyorsunuz.
4- ABD inişinizde pasaport ve bagajdan önce fotoğrafınızı çekip sisteme göndermenizi istiyor. ( 4 saat içinde ABD ye giriş yapmanız lazım bu adımdan sonra. O yüzden uçağınız iner inmez veya geminiz limana gelir gelmez yapmanız iyi olur, zaten 2-3dk filan alıyor tüm adımlar)Bunları yaptıktan sonra CBP kontol noktasında MPC özel girişe gidiyorsunuz( Global entry gibi ama ayrı bir sıra yeri var.)
CBP officer uygulamadaki ekranı gösterip Greencard ve pasaport veriyorsunuz ve geçiyorsunuz.
Ne kazandırıyor?
En önemlisi zaman, diğer giriş noktalarında sıra varken ve uzun sürerken siz çok hızlı geçiyorsunuz.
Bildirim kolaylığı, özellikle ingilizcesi biraz zayıf olanlar için muhteşem uygulamadan bildirim yaptığınız için CBP officcer size pek fazla birşey sormuyor.Aşağıya resmi linki ekledim gelecekte yaşanabilecek değişilkler için, bugün itibariyle aşağıdaki havalimanlarında mevcut.
MPC is currently available at the following 53 sites, including 35 U.S. International Airports, 14 Preclearance locations, and 4 seaports of entry:
Abu Dhabi Zayed International Airport (AUH)
Anchorage International Airport (ANC)
Atlanta Hartsfield-Jackson International Airport (ATL)
Aruba Queen Beatrix International Airport (AUA)
Bermuda L.F. Wade International Airport (BDA)
Baltimore/Washington International Thurgood Marshall Airport (BWI)
Boston Logan International Airport (BOS)
Calgary International Airport (YYC)
Cleveland Hopkins International Airport (CLE)
Charlotte Douglas International Airport (CLT)
Chicago O'Hare International Airport (ORD)
Dallas/Fort Worth International Airport (DFW)
Denver International Airport (DEN)
Detroit Metropolitan Airport (DTW)
Dulles International Airport (IAD)
Dublin Airport (DUB)
Edmonton International Airport (YEG)
Fairbanks International Airport (FAI)
Fort Lauderdale-Hollywood International Airport (FLL)
Halifax Stanfield International Airport (YHZ)
Honolulu Daniel K. Inouye International Airport (HNL)
Houston George Bush Intercontinental Airport (IAH)
Houston William P. Hobby International Airport (HOU)
John F. Kennedy International Airport (JFK)
Kansas City International Airport (MCI)
Las Vegas Harry Ried International Airport (LAS)
Los Angeles International Airport (LAX)
Miami International Airport (MIA)
Miami Seaport (MSE)
Minneapolis-Saint Paul International Airport (MSP)
Montreal Trudeau International Airport (YUL)
Nassau Lynden Pindling International Airport (NAS)
Newark Liberty International Airport (EWR)
Oakland International Airport (OAK)
Orlando International Airport (MCO)
Ottawa International Airport (YOW)
Palm Beach Seaport (WPB)
Philadelphia International Airport (PHL)
Phoenix Sky Harbor International Airport (PHX)
Pittsburgh International Airport (PIT)
Port Everglades Seaport (PEV)
Portland International Airport (PDX)
Sacramento International Airport (SMF)
Salt Lake City International Airport (SLC)
San Diego International Airport (SAN)
San Francisco International Airport (SFO)
San Jose International Airport (SJC)
San Juan Airport (SJU)
San Juan Seaport (SAJ)
Seattle-Tacoma International Airport (SEA)
Shannon Airport (SNN)
Tampa International Airport (TPA)
Toronto Pearson International Airport (YYZ)
Vancouver International Airport (YVR)
Winnipeg James A Richardson International Airport (YWG)Mobile Passport Control (MPC) Mobile Passport Control (MPC)
Securing America's Borders
-
@Deniz-C-0 selam, benim de seninle durumum ayni... Daha Turkiye'ye gitmedim. Giris cikislarda sikinti oldu mu esinin soyadinin olmamasindan dolayi. Ek belge istediler mi? Ek kontrol oldu mu? Nelere dikkat etmeliyim ? Tesekkurler
-
Arkadaşlar aranızda Memphis te yaşayan varmı
-
@aysegul, içinde söyledi: Seyahat Sağlık Sigortası
@Serapp Anladım Serap Hanım teşekkürler, peki ilk 120 gün için işe yarar mı? Yani zaten gider gitmez sigorta yaptırırız (çocuklara medicare kapsamında oluyor sanırım) ama kapsam olarak belki dar olabilir biz yetişkinler için, başlangıç maliyetini düşürmek için ilk etapta bizimkinin kapsamını dar tutabiliriz. Ancak gittikten 3 ay sonra buradaki gibi eli yüzü düzgün sigorta yaptırmaya başladığımızda veya bir offer letter imzalama şansımız olursa iş yerinin karşılayacağı veya destek olacağı bir sigorta poliçesine geçene kadar (90 gün gibi mesela, en azından hedef süremiz bu olsun) birşey olursa kullanabilir miyiz acaba? Çünkü hemen adres değişikliği yapmayı planlamıyoruz sanırım(şimdilik düşünce bazında tabi). GSS işlemesi durumu, adres değişikliğini bildirmeme cezai şartı vs biliyoruz ancak sanki adres değişikliği yapmamak en azından bir süre işimize gelebilir gibi düşündük.
İki yetişkin için yıllık olarak ödeyeceğiniz poliçe tutarı çok yüksek tutabilir ve astarı yüzünden pahalı olur. Kapsamı dar tuttuğunuz zaman da her şeyi ödemek istemezler.
Adres değişikliği yapmayınca poliçe bir kaç aylığına geçerli olabilir ama sigorta şirketleri para ödememek için çok araştırılar sizin bu kadar uzun süre orada ne yaptığınızı araştırabilirler. Ayrıca kısa sürede bir işe girme ihtimaliniz de olabilir. Sonuç olarak iki kişi için ödeyeceğiniz para belirsiz bir durum için ödenmiş olacak. Allah korusun önemli bir şey olmasın ama olursa poliçenizin karşılamayacağı bir şey olduktan sonra ne işe yarar? Atlar gelirsiniz TR'ye daha iyi. Ben önermiyorum, karar sizin tabi. Sağlıklı günler🙏🌸 -
-
@Atlantis00 Bu yaşlara bir daha gelmeyeceğiz anı yaşayalım babanızda umarım o maça gider 🙂
-
@begumm, içinde söyledi: ABD yolculuğunda ilaç götürmek
@ATS16 aslında reçetesiz vitamin ve soğuk algınlığı toplam hepsi 4 kutu büyük bavula koydum ancak reçetesiz bunlar. Sağlık ocağında yazdırdim sanırım sorun olmaz, yanıtınız için teşekkür ederim
Sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum, biz de hem reçeteli hem de reçetesiz çokça ilaç getirmiştik. Size tavsiyem şu şekilde olur, soğuk algınlığı ilaçlarını ve vitaminleri burda marketlerden bile Türkiye’den daha ucuza alırsınız, içerik olarak da daha kaliteliler. Annem Türkiye’ye dönerken yanında muhakkak vitamin de görürüyor.
Reçeteli rutin kullandığınız ilaç yoksa, Türkiye’den antibiyotik, kas gevşetici ve güçlü ağrı kesiciye ihtiyaç duyabilirsiniz. Diğer çoğu şey reçetesiz çözülüyor.
Birkaç gün önce kedim için veterinerden 1 haftalık dufolac aldım, $38 ödedim, bir dahakine ondan da getireceğim 🙂
-
-
Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
-
Merhaba, Amerika'ya girerken görevli memur benden sarı zarfı istemedi. benimkisi elektronik dosyaydı bu sebepten olabilir. Ama ben yine de hatırlattım sonrasında "evet verin" dedi kendisi. Ayrıca, SSN için benim SSA'e giderek başvuru yapmam gerektiğini söyledi. "bakın öyle değil bana otomatik gelmesi gerekiyor" dememe rağmen "hayır gitmeniz gerekiyor" diye ısrar etti. sonuç olarak bekledim ve kendisi geldi SSA'e gitmedim. yani sizin karşınıza da böyle iş bilmeyen memurlar çıkabilir. şaşırmayın.
-
@Ceycey-0 hocam cbp herşeyi bilemeyebiliyor. Doğma büyüme abd vatandaşları sonradan göçenlerin neler yaşadığını bilmez genelde. Ben öyle çok abd vatandaşıyla muhabbete girdim, adamlar aaa amerikalıyla evlendiğinde otomatikman vatandaş olmuyormusun diye sormuştu bana.
Normal şartlarda SSA için kendilerinin(doğma büyüme vatandaşların yani) ssn ofisine gitmesi gerek. DS260 formunu bile bilmez çoğu.Sarı zarfı almamasının sebebi online dosyadır.
-
İlk girişi bir kaç gün sonra yapacağım. Başkanlık değişimi sonra pasaport memurlarının tavırlarında bir değişiklik olur mu? Girişlerde sorun çıkarırlar mı ne düşünüyorsunuz? New yorktaki görevlilerin tutumu nasıl tecrübeleriniz varsa dinlemek isterim
-
@ugursway @deebee @ATS16 siz değerli forum üyelerimizin de bahsettiği üzere vakti kalmamış, ve konsolosluğun sarı zarf paketini tekrar yenilemesi süre alacaktır, muhtemelen tekrar sağlık raporu da gerekecek ki DV-2024 süreci de çoktan kapandı, tekrar sarı zarfımı hazırlar mısınız talebine olumlu dönüş yapmalarının zor olduğu kanaatindeyim.
Tüm riskleri alıp uçağa binip, dosyamı herhalde havaalanında/uçakta kaybettim deyip memurun insafına kalmaktan başka çareniz yok gibi görünüyor. Risk alacaksanız şayet...
Lakin bu opsiyonu denerseniz @A-Y-K lütfen önceki yaptığınız gibi yapmayın, yaşadığınız süreci burada paylaşın ki sonrakilere de bir fikir olsun. -
@Ceycey-0 merhaba. Siz lottery talihlisi misiniz yoksa aile birlesimi mi? Biz aile birlesimi ile vizelerimizi aldik ve mart sonunda giris yapacagiz. Biz de dosyamiz elektronik o yuzden hic sari zarf verilmedi. Elimizde zarf yok. Giriste de zaten teslim edecegimiz bir sey yok. Sizin de oyle miydi?
-
Merhaba benim bir sorum olacak vizemiz bugün elimize ulaştı 6 temmuz kadar geçerliliği var şimdi biz nasanda giriş paypıp geri gelmeyi düşünüyoruz giriş yaptıktan sonra vize son kullanma tarihini nasıl uzatacağız bilen varmı
-
@Manushaqe Aslında sorularınızın cevabı iletimde ve iletimin altındaki imzamda bulunuyor ancak, muhtemelen heyecandan kaçırdınız. Vize türüm EB1. Sarı zarfım vardı ve onu teslim ettim.
-
Bu konu basliginin 1. iletisinde yazıyor sorunuzun cevabı.
Eger Green Card'iniz gelmeden ABD'den cikmak zorunda kalirsaniz, tekrar giris icin gocmen vizenizi kullanmaniz mumkundur. Pasaportunuzdaki gocmen vizeniz ABD'ye ilk giristen itibaren (damgalandigi tarihten itibaren) 1 yil sure ile Green Card olarak kullanilabilir.
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
ATS16
-
Selamlar,
Üzerinden iki ay geçti ama yine de bizim ilk giriş tecrübemizi aktarmış olayım:
8 Aralık gidiş (THY IST-->JFK), 12 Aralık (THY JFK-->IST) dönüş olarak seyahatimizi gerçekleştirdik. ABD'ye gündüz saatlerinde varmak için 07:55 uçağını tercih etmiştik. Yanlış hatırlamıyorsam 10:50 civarında JFK havaalanına inmiştik.
Istanbul pasaport kontrolünde çıkış harcı diyaloğunu yaşadık
Memur arkadaş ile mutabık kalamadık, 2 ayrı yer ile telefon görüşmesi yaptı. En sonunda vizede yazan "......evidencing permanent residence for 1 year" cümlesinden dolayı harca gerek olmuyormuş diyerek sağ olsun işlemimizi tamamladı. Uçağa geçerken güvenlik kontrolleri vs. forumda bir çok kez bahsedildiği için yazmıyorum zira sıra dışı bir şey yaşamadık.JFK'e indikten sonra pasaport kontrolleri için hangi sıraya girsem diye düşünürken daha orada halihazırda bulunan görevliler elimdeki sarı zarfları gösterdiğim, green card ilk giriş diye belirttiğim halde turist sırasına yönlendirdiler. Ciddi bir sıra yoktu, 20 dak. civarı beklemişizdir.
Sıra bize geldiğinde siyahi Amerikalı memura green card ilk girişimiz olduğunu söyleyerek zarfları uzattım. Tüm aile sırasıyla fotoğraflarımızı çekti. Hiçbir detay sormadı (para, yiyecek, adresi değiştirmek istemisiniz vs.), biz de belirtmemiz gereken bir durum olmadığı için işlemleri halletmesini bekledik. Dosya ve pasaport damgalama işlemlerini hallettikten sonra eşim ve çocuklarımın bavulları teslim almaya gitmelerini ve aldıktan sonra tekrar aynı yere gelip beklemelerini belirterek benim de kendisi ile gelmemi rica ederek bankodaki işlemleri bitirdik. Memur ile bir bekleme odasına gittik ve benim oturarak beklememi rica ederek dosyalarımızı başka bir memura teslim ederek oradan ayrıldı. 15 dakika sonra başka bir memur ismimi seslenerek pasaportlarımızı teslim ederek işlem tamam gidebilirsiniz dedi.4 günlük deneyimimizin 2 günü Brooklyn'de, 2 günü de New Jersey'de konakladık. Brooklyn'i Barclays Center'daki NBA maçına gideceğimiz için seçmiştim.
New Jersey’de Secaucus bölgesinde konakladık. Oda, kahvaltı, konum olarak çok memnun kaldık. Otelin çevresi de sakin, düzenli bir yerdi. Wallmart, outlet tarzı bir alışveriş merkezi, Best Buy benzeri mağazalar yürüme mesafesinde idi. Otelin hemen önündeki duraktan NJT (new jersey transit) in Manhattan’a giden otobüsleri geçiyor, gayet konforlular.SSN ve resident cardlara gelince ilk girişimizden 11 gün sonra SSN zarfları, 30 gün sonrada kartlar belirttiğimiz adrese teslim edildi.
-
Eşim @akara ve iki çocuğumuzla 24 ocakta Viyana'dan vizemizi aldıktan sonra 27 ocakta İstanbul -Londra-philedelphia şeklinde ilk girisimizi gerceklestirdik ve aynı şekilde aktarmalı olarak bugün geri döndük çok yorucu olmadı çok şükür rahattı yolculuğumuz ve havaalanlarında da problem yaşamadık
Philadelphia havaalanından girisimiz oldukça rahat oldu kalabalık bir havaalanı değil zaten gayet rahat gorevlilerde rahatlar ben çok ciddiye aldığım icin yaptıkları şakaları bile ciddiye alıp açıklamaya çalıştım
çok gerilmemek lazımmış aslında
Onun dışında kısa sürede Philadelphia ve New Jersey bir kısmını görebilme fırsatımız oldu bazı kısımlar American dream tarzı bazı yerlerse bumuymus Amerika dedirtiyor açıkçası ama orda 15 yıldır yaşayan kardesimiz var ve dediği şu vazgeçmeyin sakın alışma sürecini atlattıktan sonra sunduğu fırsatlarin farkına varacaksınız
Burayı toparlayıp kısmetse inşaallah yaza tasinacagiz Allah bu yola çıkan herkesin yolunu açık etsin -
Ekim ayında aldığımız vize ile ilk girişimizi 21 Ocakta 4 kişi olarak Miami’den yaptık. İstanbul havalimanındaki polis harç pulunu sorduğunda göçmen vizemizi gösterdim, tamam diyerek herhangi bir ısrarda bulunmadı.
Miami Int. Havalimanındaki pasaport kontrolü sırası “US citizen” ve “tourist and green card” şeklinde ayrılmıştı, dolayısıyla green card sırasına girdik. Memura sarı zarf ve pasaportları uzattık. Tek tek fotoğraflarımızı çekti ve kenarda beklememizi istedi. Başka bir memur gelip bizi aldı ve bir ofise götürdü. Biz bekleme alanında beklerken içeride işlemlerimiz yapıldı, sonrasında memur dışarı çıkıp pasaportları teslim ederek ayrılabileceğimizi söyledi. Üzerimdeki para miktarı vb bazı arkadaşlara sorulan sorulardan hiç biri sorulmadı.
Miami-Orlando ve New York dönüş olarak 9 günlük bir program yapmıştık, SSN zarflarımız 7. Gün New Yorkta belirttiğimiz adrese ulaştı. Onları aldık fakat kartlar teslim edilmediğinden onları almadan döndük, hala postalanmasını bekliyoruz.
Nihai olarak 1-1.5 sene sonra yerleşmeyi düşünüyoruz, bu süreçte giriş çıkış yapacağız.
-
Merhaba herkese, 2 hafta önce aldığımız vizemiz ile bugün ABD ilk girişi yapmış bulunmaktayız. İstanbul Havaalanından Houston aktarmalı Austin seferine 2 kişilik gidiş - dönüş bilet aldık. Önceki tecrübelere ve tavsiyelere göre ilk girişteki aktarma süresini epey uzun olması adına tercihimizi yaptık (yaklaşık 5 saat).
Sabah 8:45'de olan uçuşumuz için J terminalinden saat 4:00 civarı check in işlemleri için sıraya girdik, Gözen güvenlik zarfları ve vizeyi kontrol ettikten sonra bagaj teslimini yaptık ve pasaport kontrolüne gittik. Görevli Polis memuru sormadan harç pulunu yatırmadığımı ve sebebininde göçmen vizesi / kalıcı oturumum olduğunu söyledim, kendisi bana yine de yatırmam gerektiğini söyledi, çok uzatmak istemedim yatırayım şurada hemen dedim ve tam işlemleri yaparken bir saniye bekleyin amirime sorayım teyit edelim dedi ve teyit ettikten sonra yatırmanıza gerek yok dedi, işlemleri onayladı ve geçtik. Uçak kapısında tekrar sarı zarf ve pasaport kontrol edildi ayrıca tüm yolcular için detaylı bagaj / üst araması yapıldı.
İstanbul - Houston arası 12:30 saat uçuşun ardından yerel saat ile 12:30'da Houston'a indik, el bagajından sarı zarfı çıkarttık ve pasaport kontrol noktasına ulaştık. Biz Others kısmından girdik, öğle saatleri ve hafta sonu olmasına rağmen hiç sıra yoktu, hemen bir görevliye yönlendirildik ve orada DV vize ile ilk giriş olduğunu söyledim. Görevli memur önce fotoğrafımızı çekti sonra pasaport ve zarfları aldı ve Houston'da mı yaşayacaksınız dedi, hayır Austin dedim ve orada bir arkadaşımızın / tanıdığımızın olup olmadığını sordu, ben yok dedim ve hiç kimse yok mu diyince uzaktan bir aile dostumuzun arkadaşı var dedim. Görevli tamam dedi ve oturmamız gereken yere kadar eşlik edecek başka bir görevli çağırdı. Bir kaç ailenin daha beklediği, çokta uzak olmayan bir bölgede yaklaşık 10 dk bekledikten sonra farklı birisi geldi ve Green Card'ın gideceği adres Boston yazıyor bu doğru mu dedi, evet doğru bir sorun yok dedim tamam biraz bekleyin diyerek yerine döndü.
Aradan 5 dakika geçti ve tekrar bizi çağırdı, vizeye bastığı mührün vize süresini 1 yıl uzattığını, Green Card'ın verdiğimiz adrese bir kaç ay içerisinde gideceğini ve bu süreçte yurt dışına çıkmamız gerekirse pasaportta bulunan vizenin işimizi göreceğini söyledi. Beyan etmek istediğiniz bir şey var mı diye sordu; (bitki, meyve, et vb) ya da 10.000 USD üzerinde bir para. Bende hayır yok dedim, ne kadar paranız var dedi 5.000 USD civarı dedim, tamam dedi ve bize çıkış / aktarma bölümünü tarif etti, teşekkür ederek oradan ayrıldık. İlk girişimiz totalde 20-25 dk dan fazla sürmemiştir. Bagaj teslimi sırasında bir aksaklık yaşandı fakat çok sürmeden sorunu düzelttiler, bagajlarımızı teslim alıp tekrar bir sonraki uçuşumuz için teslim ettik ve ardından diğer uçağımızın kalkacağı kapıyı bularak beklemeye başladık. Beklerken de boş vakti değerlendirmek adına bu paylaşımı yaptım. Sevgiler

-
Herkese selamlar, biz de 17 ocak 2025 tarihinde ilk girişimizi gerçekleştirdik. Uçuş güzergahımız biraz uzundu. Lufthansa havayolu ile aldığımızı düşündüğümüz İzmir-Frankfurt-Newark-Austin yolculuğumuza sunexpress ile başlayarak, united airlines havayolları ile sonlandırdık. İzmir'de check-in yaparken görevli arkadaş tekrar diğer havaalanlarında check-in yapmamıza gerek olmadığını söyleyerek tek pnr kodu bulunan uçuşumuz için 3 tane daha bilet vermişti. İzmir ADB den pasaport kontrolü esnasında yurtdışı harç pulu alıp almadığımızı oturum olup olmadığı soruldu. Oturum olduğunu belirttim fakat vizenin üstünde yazan kısma dair memur emin olamadı, başka birine sorabileceğini ya da bir sorun olacaksa yatırmaya hazır olduğumu belirttikten sonra pasaportumu yanında bulunan diğer arkadaşına gösterdi ve bir problem olmadığını ödemeden geçiş yapabileceğimizi söyledi. Üç saatlik bir uçuşun ardından Frankfurt havaalanında binmemiz gereken kapıya doğru geldik. İlk gelişimiz olduğu için aradaki süreleri uzun tutabileceğim bir uçuş tercih etmiştim. Burada tekrardan bir güvenlik kontrolünden geçtik. Bu esnada ayakkabılar çıkarılarak bakıldı kontrolden sonra izmirde check in yapan arkadaşın vermiş olduğu Newark için verilen diğer bilete damga basıldı. Sonrasında kapıya gittiğimizde bize başka bir bilet daha verildi. Bu bilet için de ekstradan damga basılması gerekiyormuş. Alelacele koşturarak damgamızı bastırdıktan sonra uçağa bindik. Bundan sonraki uçuşlarımız united airlines ile gerçekleşti. Bileti alırken Lufthansa havayolu ile aldığımı düşünürken o havayolu hariç farklı havayoluna ait uçaklara binmiş olduk, ben de anlamadım. Burası biraz stresli geçmişti neyse ki bir sorun yaşamadan Frankfurttan Newarka uzun bir uçuşa başlamıştık.
Newark havaalanına geldiğimizde ilk giriş için other kısmında sıraya girdik ve yaklaşık bir saat sonra sıra gelmişti. Kontrolü yapan memur, pasaportu ve sarı zarflarımızı verdikten sonra fotoğraflarımızı çekti ve birkaç soru sordu. Ben adresi değiştirmek istediğimi belirttim ve yeni adresi de küçük bir not kağıdına yazdım. Memur arkadaş sponsorun kim dedi ben emin olmak için ne sponsoru dedim sert çıkarak tekrarladı soruyu ben de benim bir sponsorum olmadığını lottery olduğunu söyledim. Sonradan jeton düşmüş olacaktı ki aa diversity dedikten sonra neden yaşamak istediğimiz eyaleti değiştirdiğimizi sordu, ben de gittikçe geriliyordum fakat texasın yeni bir başlangıç için bize daha uygun olacağını söyledim. Daha sonra başka bir görevliye seslenerek pasaportlarımızı ve sarı zarfları verdi. Diğer görevli bir üst katta bulunan cbp memuruna götürdü ve evrakları ona teslim etti. Memur 5 dakikalık bir bekleyişin ardından işlemlerimizin tamam olduğunu söyleyerek vizeye damga bastı kalemle de dv1 yazılıydı. Adres için vermiş olduğumuz kağıda new info yazarak bize iade etti. Bize ne getirdiğimiz ya da ne kadar para getirdiğimiz sorulmadı. Bu noktadan sonra valizlerimizi alıp iç hatlar uçuşu için teslim etmemiz gerekti ve öyle yaptıktan sonra tekrardan uçuş kapısının yolunu tuttuk yaklaşık iki saat havaalanı içinde dolaştıktan sonra bir saatte gecikmeli olarak üç saat süren uçuşumuz gerçekleşti.
Neredeyse 1 günü bulan yolculuğumuz Austin bergstrom havalimanına gelmemizle son buldu. Hattımız olmadığından havalimanı içerisinde internete bağlanabiliyorduk. Bu şekilde bir Uber çağırmıştım fakat çağırdığım aracın havalimanı çıkış kapısı önünde olan diğer araçlardan biri olacağını düşündüm, on dakika sonra içeri girip kontrol ettiğimde yolculuk iptal olmuştu. Orada birine sorunumu anlattım ve araçların nereye geldiğini sordum. Araçlar havalimanından çıktıktan sonra yaklaşık 200 mt. civarı karşıda bulunan katlı otoparkın olduğu alt kısıma geliyormuş. Uygulamada hangi bölgede beklememiz gerektiği yazıyordu. Bekleme yerleri red, yellow, purple zone gibi numara kısımlara ayrılmıştı. Bizim için söylenilen yere giderek çağırdımız araca bindik.
Nihayetinde uzun bir yolculuğun ardından, önceden ayarlamış olduğumuz evin adresine gelmiştik. Biraz stressli ve yorucu oldu. Sorunsuz bir şekilde gelebildik ve onbirinci iş gününde ssn zarflarımız geldi. Şimdilik greencart için beklemedeyiz geldiğinde tekrar güncelleme yapacağım. Umarım herkes sorunsuz bir şekilde girişlerini yapabilir. Sorusu olan değerli forum üyelerine severek yardımcı olacağımı belirtmek isterim. Sevgi ile, sağlıkla kalın...
-
@Tolga-Ozkan Hayırlı olsun, bahtınız açık olsun.
Burdan ilk kez girişini yapıp, havaalanına uber/lyft çağırarak adresine/oteline gidecek arkadaşlara sizin vesilenizle hatırlatalım ki ailecek valizle çoluk çocuk sorun yaşamasınlar.
Taksiler bizdeki gibi hemen çıkış kapısına gelmiyor, genelde ya rental carların olduğu bölgeye ve/veya otopark terminalin yakınındaysa oraya yakın/oranın içindeki belli zonlara geliyorlar. Çıkış kapısından çıkmadan Uber/Lyft veya Taksi tabelalarını takip etmenizi öneririm.
Bununla ilgili bende daha önce sıkıntı yaşamıştım, başka arkadaşlarımızın dikkat etmesini tavsiye ederim. -
@erenotti güzel bilgi, elinize sağlık. Uber/Lyft gibi yolculuklar için havalimanlarında “Ride Share” ibaresi de çok kullanılıyor yönlendirme levhalarında. Seyahat edeceklerin ve planlama yapacakların bilgisine

-
@erenotti çok teşekkür ederim. Sizlerin de yolu açık olsun.
Ben daha önce hiç kullanmadığım için bilmiyordum ama iş başa düşünce mecbur öğreniliyor.
Bilgilendirmeniz için de ayrıca teşekkürler. -
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
ATS16
-
Herkese Houston’dan selamlar bir Houston giriş deneyimide benden geliyor Thy ile direkt uçuş bileti almıştım havalimanına gittiğimde orda gözen görevliler pasaportu inceleyip sarı zarfımın yanımda olup olmadığını sordular ve istediler kontrol edip üstündeki yazıları pasaport ile birlikte tekrar verdiler check in bölüme geldiğimde bileti bastırıp uçağa binerken salon da yine gözenler vardı üst taraması yapıyorlar dı ve tekrar sarı zarfımı sordular üst aramasından sonra uçağa bindim tam 13 saat süren yolculuk bitmişti ve havalimanına indiğimde 2 ayrı bölüm var Green cardlılar ve vatandaşlar green olan bölüme gittim be polis memuruna zarfı gösterdim immigrant visa mı dedi evet dedim bi arkadaş polisi çağırdı beni takip et dedi pasaport ve tüm bizlere verilen belgeleri verdim CD ve sarı zarflar bana burda bekle isminle Çağrılacaksın dedi 1.5-2 saat bekleyişin sonunda ismim çağrıldı salonda bi kaç insanlar vardı ama onlar Green cardmıydı bilmiyorum çağrıldım ve çantamda yemek varmı diye sordu adres burası mı gibi normal sorular daha sonra mühürü bastı ve hoşgeldin diyip çıkışı gösterdi forum yöneticilerine çok teşekkürler böyle bir hizmet çölde su bulmak gibi bir şey foruma sadık kalınız sürecini iyi takip eden vizesini alır asıl hayat şimdi başlıyor sağlıcakla kalınız 🥰
-
Merhabalar. CR-1 vizesi ile bugün pasaportumu teslim aldım şükürler olsun kiiii.
Forumun bu odasında yeniyim. Şöyle bir göz gezdirdim yorumlara ve sarı bir zarftan bahsedildiğini gördüm. Bana öyle bir zarf verilmedi. Hatta pasaportumla birlikte bir yazı gönderilmiş, göçmen dosyası verilmeyecek size bilgileriniz online diye.
Bu kısım neye göre ayrılıyor? Vize türüne göre mi? Yoksa başvuru türüne göre mi? Biz her şeyi online başvuru ile tamamladık.
Mart ayında LAX’ten giriş yapmayı planlıyorum. -
@Ezgi-2 vize türüyle alakalı daha önce cr1 vizesi için bu dosyanın online olarak sisteme düştüğünün okumuştum forumda
-
Amerika'ya giriş yapalı yarın tam bir ay olacak. 13 Ocak’ta, iki kedimiz, altı bavulumuz ve iki çantamızla birlikte THY’nin direkt uçuşuyla Houston’a geldik. Önceden Booking aracılığıyla kiraladığımız arabayı alıp inişimizin ardından Austin’e doğru yola çıkmayı planladık.
İstanbul'da biletimizi alana kadar 3 pasaport kontrolünden geçtik ve bavullarımız hakkında birçok soru soruldu. Uçağımız İstanbul’dan 14.50’de kalktı ve 21.00 civarında Houston’a indi. Ancak havaalanından çıkmamız neredeyse 23.00’i buldu. Bunun en büyük sebebi, girişteki uzun kuyruk ve ardından kediler için bir pet relief area arayışımız oldu. Uçuştan önce, İstanbul Havalimanı’nda evcil hayvanlar için özel bir alan olduğunu gördük ve kedilerimiz için orayı kullandık. Ancak Houston Havalimanı’nda çok aramamıza rağmen böyle bir alan bulamadık.
Pasaport kontrolünde görevliye pasaportlarımızı ve sarı dosyalarımızı verdik. Bizi bekleme alanına yönlendirdi ve orada yedi-sekiz kişi daha vardı. Herkesi tek tek çağırdılar, en son sıra bize geldi. Odaya alınıp sorular sorulacağını düşünüyorduk, ancak görevli pasaportlarımızı geri vererek sadece "İyi akşamlar." dedi. Biz hâlâ bir sonraki adıma hazırlanırken, etrafa şaşkın şaşkın baktığımızı fark eden görevli tekrar yanımıza gelip "Bavullarınızı aşağıdan alabilirsiniz, iyi akşamlar." dedi. Böylece tek bir soru bile sorulmadan ülkeye giriş yapmış olduk! Bu şaşkınlık içinde adres güncellemesi yapmayı tamamen unuttuğumuzu sonradan fark ettik.
Havaalanından çıktıktan sonra, kiraladığımız arabaya ulaşmak için shuttle’a bindik ve ardından Austin’e doğru yola koyulduk. Normalde yolculuk yaklaşık 2,5 saat sürüyor, ancak bizimki 1 saatten fazla uzadı. Uçakta hiç uyuyamamıştım; çünkü uçak aşırı doluydu, ayaklarımızın dibinde kediler, her yanımızda eşyalar ve insanlar vardı. Bilet pahalı olmasına rağmen uçak eski ve dardı, bu da yolculuğu daha yorucu hâle getirdi.
Araba sürerken oldukça zorlandım, hatta göz kapaklarımın ağırlaştığı anlar oldu. Üstelik ilk defa bir SUV kullanıyordum. Ama tüm zorluklarına rağmen, gece vakti hiç bilmediğim bir ülkede araba sürmek başta tedirgin edici olsa da sonunda bana ciddi bir özgüven kazandırdı. Gece 3 civarında sonunda Austin’e vardık ve uzun bir yolculuğun ardından dinlenebildik.
Bu süreçte SSN'lerimiz geldi, şu an sadece Green Card’larımızı bekliyoruz.
Benzer Başlıklar
135
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k