Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
-
@A-Y-K, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
Merhabalar,
Amerikaya ilk girişimi yapacağım ve konsolosluktan aldığım bütün belgeleri kaybettim, bulamıyorum. Sadece vizemin basılmış olduğu pasaportum yanımda. Bir sorun yaşar mıyım? Ne yapmam gerekli? Mülakata Viyana üzerinden girmiştim.
Çok üzücü, geçmiş olsun. Sarı zarfınız olmadan ABD’ye alınmazsınız. Sarı zarfınız için Viyana ile iletişime geçip yeniden talep etmeyi denemelisiniz.
Bu arada çok üzücü bir durum daha var, forumdan yararlanarak vizenizi Viyana’dan almışsınız ancak foruma ne vize aldığınızı, ne mülakat deneyiminizi aktarmışsınız. Hatta imzanızı bile bize çok görmüşsünüz, Viyana yazmadaydınız onu da bilemeyecektim. 2024 kazananı olduğunuzu da ilk iletinizden öğrendim.
Alma verme dengesinin önemini hatırlatmak isterim. Muhakkak foruma yeniden, hepimizin yaptığı gibi, bir şey danışmaya geleceksiniz.
-
@deebee
Bu arkadas bir diger gonderisinde 2024’te Agustos ayinda Viyana’dan vizesini aldigini yazmis. Saglik raporu aldigi zamanin ortalama bir ay once oldugunu varsayarsak, kendisinin vizesinin gecerligi kalmamis olabilir. Kim ne yasadi bilemeyiz ama gecmis olsun, umarim baska firsatlar karsisina cikar. -
-
@ATS16 Cevap için çok teşekkür ederim gerçekten her seferinde bu forum iyi ki var diyorum, sayın @gucarslan dün yazdım ama sanırım mesajların yoğunluğundan olsa gerek yazdığımı göremedi, size de sormak isterim aynı soruyu, asıl talihli eşim kendisi sarı zarfları teslim etmek için giriş çıkış yapsa biz eş ve çocuklar olarak bir kaç ay sonradan ilk girişimizi asıl talihli olan eşimle birlikte yapsak oluyor mu? Yani bizim zarfları da teslim edebiliyor ilk girdiğinde değil mi?
-
Her bir kişi (asıl kazanan veya tüm aile üyeleri fark etmeksizin) kendi sarı zarfını kendisi teslim ediyor, eşiniz sizin dosyalarınızı teslim edemez. Sorunuzun cevabını aşağıdaki paylaşımda bulabilirsiniz.
-
@ATS16 tekrar teşekkür ederim bir de ilk girişi kazanan yaptığında geride kalan yancılar asıl kazanan olmadan ilk girişini yapabiliyormuş diye okudum bu da doğru sanırım değil mi?
-
Doğru okumuşsunuz, asil kazanan kişi ilk girişi tek başına yaptıktan sonra beneficiary kişiler asıl kazanan yanlarında olmaksızın giriş yaparak göçmenlik süreçlerini başlatabilir. Aşağıdaki doğru konu başlığından konu ile ilgili olası diğer sorularınızı sorabilirsiniz.
-
@ridetowild Web-tapudan istediğiniz zaman karekodlu tapu senedi alabilirsiniz. Bilginize...
-
Merhaba, Amerika'ya girerken görevli memur benden sarı zarfı istemedi. benimkisi elektronik dosyaydı bu sebepten olabilir. Ama ben yine de hatırlattım sonrasında "evet verin" dedi kendisi. Ayrıca, SSN için benim SSA'e giderek başvuru yapmam gerektiğini söyledi. "bakın öyle değil bana otomatik gelmesi gerekiyor" dememe rağmen "hayır gitmeniz gerekiyor" diye ısrar etti. sonuç olarak bekledim ve kendisi geldi SSA'e gitmedim. yani sizin karşınıza da böyle iş bilmeyen memurlar çıkabilir. şaşırmayın.
-
@Ceycey-0 hocam cbp herşeyi bilemeyebiliyor. Doğma büyüme abd vatandaşları sonradan göçenlerin neler yaşadığını bilmez genelde. Ben öyle çok abd vatandaşıyla muhabbete girdim, adamlar aaa amerikalıyla evlendiğinde otomatikman vatandaş olmuyormusun diye sormuştu bana.
Normal şartlarda SSA için kendilerinin(doğma büyüme vatandaşların yani) ssn ofisine gitmesi gerek. DS260 formunu bile bilmez çoğu.Sarı zarfı almamasının sebebi online dosyadır.
-
İlk girişi bir kaç gün sonra yapacağım. Başkanlık değişimi sonra pasaport memurlarının tavırlarında bir değişiklik olur mu? Girişlerde sorun çıkarırlar mı ne düşünüyorsunuz? New yorktaki görevlilerin tutumu nasıl tecrübeleriniz varsa dinlemek isterim
-
@ugursway @deebee @ATS16 siz değerli forum üyelerimizin de bahsettiği üzere vakti kalmamış, ve konsolosluğun sarı zarf paketini tekrar yenilemesi süre alacaktır, muhtemelen tekrar sağlık raporu da gerekecek ki DV-2024 süreci de çoktan kapandı, tekrar sarı zarfımı hazırlar mısınız talebine olumlu dönüş yapmalarının zor olduğu kanaatindeyim.
Tüm riskleri alıp uçağa binip, dosyamı herhalde havaalanında/uçakta kaybettim deyip memurun insafına kalmaktan başka çareniz yok gibi görünüyor. Risk alacaksanız şayet...
Lakin bu opsiyonu denerseniz @A-Y-K lütfen önceki yaptığınız gibi yapmayın, yaşadığınız süreci burada paylaşın ki sonrakilere de bir fikir olsun. -
@Ceycey-0 merhaba. Siz lottery talihlisi misiniz yoksa aile birlesimi mi? Biz aile birlesimi ile vizelerimizi aldik ve mart sonunda giris yapacagiz. Biz de dosyamiz elektronik o yuzden hic sari zarf verilmedi. Elimizde zarf yok. Giriste de zaten teslim edecegimiz bir sey yok. Sizin de oyle miydi?
-
Merhaba benim bir sorum olacak vizemiz bugün elimize ulaştı 6 temmuz kadar geçerliliği var şimdi biz nasanda giriş paypıp geri gelmeyi düşünüyoruz giriş yaptıktan sonra vize son kullanma tarihini nasıl uzatacağız bilen varmı
-
@Manushaqe Aslında sorularınızın cevabı iletimde ve iletimin altındaki imzamda bulunuyor ancak, muhtemelen heyecandan kaçırdınız. Vize türüm EB1. Sarı zarfım vardı ve onu teslim ettim.
-
Bu konu basliginin 1. iletisinde yazıyor sorunuzun cevabı.
Eger Green Card'iniz gelmeden ABD'den cikmak zorunda kalirsaniz, tekrar giris icin gocmen vizenizi kullanmaniz mumkundur. Pasaportunuzdaki gocmen vizeniz ABD'ye ilk giristen itibaren (damgalandigi tarihten itibaren) 1 yil sure ile Green Card olarak kullanilabilir.
-
A ATS16 bu başlıktan bahsetti
-
Selamlar,
Üzerinden iki ay geçti ama yine de bizim ilk giriş tecrübemizi aktarmış olayım:
8 Aralık gidiş (THY IST-->JFK), 12 Aralık (THY JFK-->IST) dönüş olarak seyahatimizi gerçekleştirdik. ABD'ye gündüz saatlerinde varmak için 07:55 uçağını tercih etmiştik. Yanlış hatırlamıyorsam 10:50 civarında JFK havaalanına inmiştik.
Istanbul pasaport kontrolünde çıkış harcı diyaloğunu yaşadık :) Memur arkadaş ile mutabık kalamadık, 2 ayrı yer ile telefon görüşmesi yaptı. En sonunda vizede yazan "......evidencing permanent residence for 1 year" cümlesinden dolayı harca gerek olmuyormuş diyerek sağ olsun işlemimizi tamamladı. Uçağa geçerken güvenlik kontrolleri vs. forumda bir çok kez bahsedildiği için yazmıyorum zira sıra dışı bir şey yaşamadık.JFK'e indikten sonra pasaport kontrolleri için hangi sıraya girsem diye düşünürken daha orada halihazırda bulunan görevliler elimdeki sarı zarfları gösterdiğim, green card ilk giriş diye belirttiğim halde turist sırasına yönlendirdiler. Ciddi bir sıra yoktu, 20 dak. civarı beklemişizdir.
Sıra bize geldiğinde siyahi Amerikalı memura green card ilk girişimiz olduğunu söyleyerek zarfları uzattım. Tüm aile sırasıyla fotoğraflarımızı çekti. Hiçbir detay sormadı (para, yiyecek, adresi değiştirmek istemisiniz vs.), biz de belirtmemiz gereken bir durum olmadığı için işlemleri halletmesini bekledik. Dosya ve pasaport damgalama işlemlerini hallettikten sonra eşim ve çocuklarımın bavulları teslim almaya gitmelerini ve aldıktan sonra tekrar aynı yere gelip beklemelerini belirterek benim de kendisi ile gelmemi rica ederek bankodaki işlemleri bitirdik. Memur ile bir bekleme odasına gittik ve benim oturarak beklememi rica ederek dosyalarımızı başka bir memura teslim ederek oradan ayrıldı. 15 dakika sonra başka bir memur ismimi seslenerek pasaportlarımızı teslim ederek işlem tamam gidebilirsiniz dedi.4 günlük deneyimimizin 2 günü Brooklyn'de, 2 günü de New Jersey'de konakladık. Brooklyn'i Barclays Center'daki NBA maçına gideceğimiz için seçmiştim.
New Jersey’de Secaucus bölgesinde konakladık. Oda, kahvaltı, konum olarak çok memnun kaldık. Otelin çevresi de sakin, düzenli bir yerdi. Wallmart, outlet tarzı bir alışveriş merkezi, Best Buy benzeri mağazalar yürüme mesafesinde idi. Otelin hemen önündeki duraktan NJT (new jersey transit) in Manhattan’a giden otobüsleri geçiyor, gayet konforlular.SSN ve resident cardlara gelince ilk girişimizden 11 gün sonra SSN zarfları, 30 gün sonrada kartlar belirttiğimiz adrese teslim edildi.
-
Eşim @akara ve iki çocuğumuzla 24 ocakta Viyana'dan vizemizi aldıktan sonra 27 ocakta İstanbul -Londra-philedelphia şeklinde ilk girisimizi gerceklestirdik ve aynı şekilde aktarmalı olarak bugün geri döndük çok yorucu olmadı çok şükür rahattı yolculuğumuz ve havaalanlarında da problem yaşamadık
Philadelphia havaalanından girisimiz oldukça rahat oldu kalabalık bir havaalanı değil zaten gayet rahat gorevlilerde rahatlar ben çok ciddiye aldığım icin yaptıkları şakaları bile ciddiye alıp açıklamaya çalıştım😄çok gerilmemek lazımmış aslında
Onun dışında kısa sürede Philadelphia ve New Jersey bir kısmını görebilme fırsatımız oldu bazı kısımlar American dream tarzı bazı yerlerse bumuymus Amerika dedirtiyor açıkçası ama orda 15 yıldır yaşayan kardesimiz var ve dediği şu vazgeçmeyin sakın alışma sürecini atlattıktan sonra sunduğu fırsatlarin farkına varacaksınız
Burayı toparlayıp kısmetse inşaallah yaza tasinacagiz Allah bu yola çıkan herkesin yolunu açık etsin -
Ekim ayında aldığımız vize ile ilk girişimizi 21 Ocakta 4 kişi olarak Miami’den yaptık. İstanbul havalimanındaki polis harç pulunu sorduğunda göçmen vizemizi gösterdim, tamam diyerek herhangi bir ısrarda bulunmadı.
Miami Int. Havalimanındaki pasaport kontrolü sırası “US citizen” ve “tourist and green card” şeklinde ayrılmıştı, dolayısıyla green card sırasına girdik. Memura sarı zarf ve pasaportları uzattık. Tek tek fotoğraflarımızı çekti ve kenarda beklememizi istedi. Başka bir memur gelip bizi aldı ve bir ofise götürdü. Biz bekleme alanında beklerken içeride işlemlerimiz yapıldı, sonrasında memur dışarı çıkıp pasaportları teslim ederek ayrılabileceğimizi söyledi. Üzerimdeki para miktarı vb bazı arkadaşlara sorulan sorulardan hiç biri sorulmadı.
Miami-Orlando ve New York dönüş olarak 9 günlük bir program yapmıştık, SSN zarflarımız 7. Gün New Yorkta belirttiğimiz adrese ulaştı. Onları aldık fakat kartlar teslim edilmediğinden onları almadan döndük, hala postalanmasını bekliyoruz.
Nihai olarak 1-1.5 sene sonra yerleşmeyi düşünüyoruz, bu süreçte giriş çıkış yapacağız.
-
Merhaba herkese, 2 hafta önce aldığımız vizemiz ile bugün ABD ilk girişi yapmış bulunmaktayız. İstanbul Havaalanından Houston aktarmalı Austin seferine 2 kişilik gidiş - dönüş bilet aldık. Önceki tecrübelere ve tavsiyelere göre ilk girişteki aktarma süresini epey uzun olması adına tercihimizi yaptık (yaklaşık 5 saat).
Sabah 8:45'de olan uçuşumuz için J terminalinden saat 4:00 civarı check in işlemleri için sıraya girdik, Gözen güvenlik zarfları ve vizeyi kontrol ettikten sonra bagaj teslimini yaptık ve pasaport kontrolüne gittik. Görevli Polis memuru sormadan harç pulunu yatırmadığımı ve sebebininde göçmen vizesi / kalıcı oturumum olduğunu söyledim, kendisi bana yine de yatırmam gerektiğini söyledi, çok uzatmak istemedim yatırayım şurada hemen dedim ve tam işlemleri yaparken bir saniye bekleyin amirime sorayım teyit edelim dedi ve teyit ettikten sonra yatırmanıza gerek yok dedi, işlemleri onayladı ve geçtik. Uçak kapısında tekrar sarı zarf ve pasaport kontrol edildi ayrıca tüm yolcular için detaylı bagaj / üst araması yapıldı.
İstanbul - Houston arası 12:30 saat uçuşun ardından yerel saat ile 12:30'da Houston'a indik, el bagajından sarı zarfı çıkarttık ve pasaport kontrol noktasına ulaştık. Biz Others kısmından girdik, öğle saatleri ve hafta sonu olmasına rağmen hiç sıra yoktu, hemen bir görevliye yönlendirildik ve orada DV vize ile ilk giriş olduğunu söyledim. Görevli memur önce fotoğrafımızı çekti sonra pasaport ve zarfları aldı ve Houston'da mı yaşayacaksınız dedi, hayır Austin dedim ve orada bir arkadaşımızın / tanıdığımızın olup olmadığını sordu, ben yok dedim ve hiç kimse yok mu diyince uzaktan bir aile dostumuzun arkadaşı var dedim. Görevli tamam dedi ve oturmamız gereken yere kadar eşlik edecek başka bir görevli çağırdı. Bir kaç ailenin daha beklediği, çokta uzak olmayan bir bölgede yaklaşık 10 dk bekledikten sonra farklı birisi geldi ve Green Card'ın gideceği adres Boston yazıyor bu doğru mu dedi, evet doğru bir sorun yok dedim tamam biraz bekleyin diyerek yerine döndü.
Aradan 5 dakika geçti ve tekrar bizi çağırdı, vizeye bastığı mührün vize süresini 1 yıl uzattığını, Green Card'ın verdiğimiz adrese bir kaç ay içerisinde gideceğini ve bu süreçte yurt dışına çıkmamız gerekirse pasaportta bulunan vizenin işimizi göreceğini söyledi. Beyan etmek istediğiniz bir şey var mı diye sordu; (bitki, meyve, et vb) ya da 10.000 USD üzerinde bir para. Bende hayır yok dedim, ne kadar paranız var dedi 5.000 USD civarı dedim, tamam dedi ve bize çıkış / aktarma bölümünü tarif etti, teşekkür ederek oradan ayrıldık. İlk girişimiz totalde 20-25 dk dan fazla sürmemiştir. Bagaj teslimi sırasında bir aksaklık yaşandı fakat çok sürmeden sorunu düzelttiler, bagajlarımızı teslim alıp tekrar bir sonraki uçuşumuz için teslim ettik ve ardından diğer uçağımızın kalkacağı kapıyı bularak beklemeye başladık. Beklerken de boş vakti değerlendirmek adına bu paylaşımı yaptım. Sevgiler :)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
34
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum