Merhaba herkese, 2 hafta önce aldığımız vizemiz ile bugün ABD ilk girişi yapmış bulunmaktayız. İstanbul Havaalanından Houston aktarmalı Austin seferine 2 kişilik gidiş - dönüş bilet aldık. Önceki tecrübelere ve tavsiyelere göre ilk girişteki aktarma süresini epey uzun olması adına tercihimizi yaptık (yaklaşık 5 saat).
Sabah 8:45'de olan uçuşumuz için J terminalinden saat 4:00 civarı check in işlemleri için sıraya girdik, Gözen güvenlik zarfları ve vizeyi kontrol ettikten sonra bagaj teslimini yaptık ve pasaport kontrolüne gittik. Görevli Polis memuru sormadan harç pulunu yatırmadığımı ve sebebininde göçmen vizesi / kalıcı oturumum olduğunu söyledim, kendisi bana yine de yatırmam gerektiğini söyledi, çok uzatmak istemedim yatırayım şurada hemen dedim ve tam işlemleri yaparken bir saniye bekleyin amirime sorayım teyit edelim dedi ve teyit ettikten sonra yatırmanıza gerek yok dedi, işlemleri onayladı ve geçtik. Uçak kapısında tekrar sarı zarf ve pasaport kontrol edildi ayrıca tüm yolcular için detaylı bagaj / üst araması yapıldı.
İstanbul - Houston arası 12:30 saat uçuşun ardından yerel saat ile 12:30'da Houston'a indik, el bagajından sarı zarfı çıkarttık ve pasaport kontrol noktasına ulaştık. Biz Others kısmından girdik, öğle saatleri ve hafta sonu olmasına rağmen hiç sıra yoktu, hemen bir görevliye yönlendirildik ve orada DV vize ile ilk giriş olduğunu söyledim. Görevli memur önce fotoğrafımızı çekti sonra pasaport ve zarfları aldı ve Houston'da mı yaşayacaksınız dedi, hayır Austin dedim ve orada bir arkadaşımızın / tanıdığımızın olup olmadığını sordu, ben yok dedim ve hiç kimse yok mu diyince uzaktan bir aile dostumuzun arkadaşı var dedim. Görevli tamam dedi ve oturmamız gereken yere kadar eşlik edecek başka bir görevli çağırdı. Bir kaç ailenin daha beklediği, çokta uzak olmayan bir bölgede yaklaşık 10 dk bekledikten sonra farklı birisi geldi ve Green Card'ın gideceği adres Boston yazıyor bu doğru mu dedi, evet doğru bir sorun yok dedim tamam biraz bekleyin diyerek yerine döndü.
Aradan 5 dakika geçti ve tekrar bizi çağırdı, vizeye bastığı mührün vize süresini 1 yıl uzattığını, Green Card'ın verdiğimiz adrese bir kaç ay içerisinde gideceğini ve bu süreçte yurt dışına çıkmamız gerekirse pasaportta bulunan vizenin işimizi göreceğini söyledi. Beyan etmek istediğiniz bir şey var mı diye sordu; (bitki, meyve, et vb) ya da 10.000 USD üzerinde bir para. Bende hayır yok dedim, ne kadar paranız var dedi 5.000 USD civarı dedim, tamam dedi ve bize çıkış / aktarma bölümünü tarif etti, teşekkür ederek oradan ayrıldık. İlk girişimiz totalde 20-25 dk dan fazla sürmemiştir. Bagaj teslimi sırasında bir aksaklık yaşandı fakat çok sürmeden sorunu düzelttiler, bagajlarımızı teslim alıp tekrar bir sonraki uçuşumuz için teslim ettik ve ardından diğer uçağımızın kalkacağı kapıyı bularak beklemeye başladık. Beklerken de boş vakti değerlendirmek adına bu paylaşımı yaptım. Sevgiler