Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Selam arkadaşlar, 2 hafta sonra mülakat için Viyana'ya gideceğim. Sürecimi sorunsuz atlatmak adına bir konu takıldı kafama. 2014 yılında maalesef eşeklik edip, alkollü araç kullanmıştım. 1,02 promil olduğundan mahkemeye çıkmış, 1 ay 20 gün hapis cezası almış ve sicilim temiz olduğundan bu ceza da ertelenmişti. Ama bu durum adli sicil arşivimde görünüyor. Şimdi 2 sorum olacak;

1- Mahkeme kararının gerekçeli karar sayfalarını yeminli tercüme ettiriyorum, ama uyapta bir ton evrak var, yazışmalar vs vs. Hepsine gerek var mı ?
    2- Arşiv kaydımda şöyle yazıyor;
    "THE PERSON WITH THE ABOVE INFORMATION HAS ARCHIVAL CRIMINAL RECORD.
    YUKARIDA KİMLİK BİLGİLERİ BULUNAN KİŞİNİN ADLİ SİCİL ARŞİV KAYDI VARDIR.
    1 C: 005802015C0022114 [1]:06.08.2014 [2]:5237SA 179/2;5237SA 51/1 51/3 62/1;5237SA 51."
    Burada yazılı olan kanun maddelerinin TCK anlamlarını da bilirkişi/avukata yazdırmak gerekiyor mu ? Çünkü bir yerde okudum bu yargılandığım maddelerin anlamını da isteyebilirler demişler.
    Eğer gerekiyorsa bunu kime ve nasıl yaptırabilirim ? Yeminli tercüman bir hukukçu değil nihayetinde.

Not: Gerekçeli kararda aslında o maddelerden bahsederek, şu madde gereği şu kadar ceza, şu madde gereği indirim, şu madde gereği erteleme yazıyor. Bence bunlar yeterli gibi ama şansa bırakmak istemiyorum. Teşekkürler.

• @hDundar 10 sene geçmiş, dilekçe verip arşiv kaydından düşürmeyi denediniz mi hiç

• Bu ileti silindi!

• @smhcnr88 hocam evet 10 yılda siliniyormuş ama mahkeme kararı itibari ile dediler ki mahkeme kesin karar tarihi; 19/03/2015
    Anlayacağınız 2 aydan kaybediyorum.

• @hDundar Dilekçe yazınca da mı silinmiyor? 10 senede kendiliğinden siliniyordur belki.

• yeni bülten yayınlanmış fakat tamamen hayal kırıklığı.

• @hDundar, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Selam arkadaşlar, 2 hafta sonra mülakat için Viyana'ya gideceğim. Sürecimi sorunsuz atlatmak adına bir konu takıldı kafama. 2014 yılında maalesef eşeklik edip, alkollü araç kullanmıştım. 1,02 promil olduğundan mahkemeye çıkmış, 1 ay 20 gün hapis cezası almış ve sicilim temiz olduğundan bu ceza da ertelenmişti. Ama bu durum adli sicil arşivimde görünüyor. Şimdi 2 sorum olacak;

1- Mahkeme kararının gerekçeli karar sayfalarını yeminli tercüme ettiriyorum, ama uyapta bir ton evrak var, yazışmalar vs vs. Hepsine gerek var mı ?
    2- Arşiv kaydımda şöyle yazıyor;
    "THE PERSON WITH THE ABOVE INFORMATION HAS ARCHIVAL CRIMINAL RECORD.
    YUKARIDA KİMLİK BİLGİLERİ BULUNAN KİŞİNİN ADLİ SİCİL ARŞİV KAYDI VARDIR.
    1 C: 005802015C0022114 [1]:06.08.2014 [2]:5237SA 179/2;5237SA 51/1 51/3 62/1;5237SA 51."
    Burada yazılı olan kanun maddelerinin TCK anlamlarını da bilirkişi/avukata yazdırmak gerekiyor mu ? Çünkü bir yerde okudum bu yargılandığım maddelerin anlamını da isteyebilirler demişler.
    Eğer gerekiyorsa bunu kime ve nasıl yaptırabilirim ? Yeminli tercüman bir hukukçu değil nihayetinde.

Not: Gerekçeli kararda aslında o maddelerden bahsederek, şu madde gereği şu kadar ceza, şu madde gereği indirim, şu madde gereği erteleme yazıyor. Bence bunlar yeterli gibi ama şansa bırakmak istemiyorum. Teşekkürler.

Merhaba, eğer ki silinmez ise, bence muhakkak dilekçe ile deneyin, ilgili maddeleri de çevirtmeniz faydalı olur. Genellikle ilgili maddeleri de görmek istiyorlar.

Ek olarak sağlık muayenenizde ekstra psikolojik değerlendirmeler isteyebilirler. Her ihtimale karşı buna da hazırlıklı olmakta fayda var.

• Bülten açıklandı EU 13000

• @Ertan-Turgun üzücü oldu.Sabırla beklemeye devam

• @PaLE merhaba, benim vizem başka ulkedendi, shengen bölgesinden vizenizin olmadı yeterli. Başka bir iletide davetiye verilmesinin uzun sürdüğünü okumuştum ama vatandaş olan birisinden davetiye olması vize sürecini olumlu etkiler tabi ki.

• Bültenin 13k olmasını yorumlayacak arkadaşlar var mı acaba? Özellikle bizim gibi cn'si yüksek no'lar için bu ne anlama geliyor?

• @blueboy21, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Bültenin 13k olmasını yorumlayacak arkadaşlar var mı acaba? Özellikle bizim gibi cn'si yüksek no'lar için bu ne anlama geliyor?

Şu iletiye bakabilirsiniz; https://yesilkartforum.com/forum/topic/7210/sayılarla-dv2025/161?page=9#

@EzgiLera ya katılıyorum, bu yıl 2018’e çok benziyor, dilerim sonu benzemez. 2018’de de bülten yavaş ilerlemiş ve current olamayan, vize alamayanlar olmuştu.

• ⭐⭐⭐⭐

@blueboy21, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Bültenin 13k olmasını yorumlayacak arkadaşlar var mı acaba? Özellikle bizim gibi cn'si yüksek no'lar için bu ne anlama geliyor?

Geçmiş yılların performansı:
    https://yesilkartforum.com/bulten/

2022 yılında Mart 13500 iken Nisan 27000 olmuş.

Umarım bekleyenler en yakın zamanda current olup mülakatlarını alırlar🙏

• @blueboy21 Forumda "Sayılarla DV2025" başlığında, gucarslan, üç aylık dönemde 50.000 vizenin 25.000'inin işlemde olduğunu belirtmişti. Belki bu yüzden süreç yavaşlatılmış olabilir. Sonuçta, daha Eylül'e kadar zaman var. Yüksek numaralar için biraz sancılı olacak gibi. Benim düşüncem bu yönde.

• ⭐⭐⭐⭐

@blueboy21 kendi dusuncemi soyleyeyim genelde bulteni konsolosluklarin performansina gore ilerletirler ve bu dusuk artis dunya genelindeki konsolosluklarin bultenin gerisinde oldugunu dusunduruyor ama istatistiklere baktigimiz noktadada 9bin issued, 12K ready ve APde bekleyenleri dusunursekte kotanin yarisinin su kadar kisa bir surede aslinda ayrildigini goruyoruz bu yuzden erkenden kota bitme durumunu engellemek icin yavaslatma ihtimalleri daha yuksek geliyor

• herkese iyi akşamlar dilerim.
    Lütfen mülakat alan, Vize Alan arkadaşlar EXCELL tablosunu güncelleyebilirmi.

• Yüksek cn larin süreci yanacak sanırım.

• Benim sıra numaram 2453 ama mail gelmedi ne yapmam gerekiyor nerden öğrenebilirim

• EU 13500 de keserler diyordum. Özbeklerde ilerlemez diye düşünüyordum. 15-17-20000 vs öngörüsünde olan arkadaşlar dağıtılan mülakat sayılarını gözden kaçırdılar. Birleşik Devletlerin Eylül e mülakat verebilecekleri, hala Eylül e kadar insanların umudunu koruyabilecekleri durumu maddi ve manevi olarak sürdürmesi gerekiyor. Sonuçta kişi başı $330 alınan, sağlık muayenelerinden de neredeyse kişi başı $500 gelir elde edildiği bir ortamın sürmesi, insanların umutlarının canlı tutulması gerekiyor. Muhtemelen 18 Ocak Cumartesi CEAC verilerinde yeni mülakatları göreceğiz. Ayrıca Iran da AS5450 sabit kaldı. Iranlıların bir çok noktadan mülakat aldıklarını ve bunu frenlemek istediklerini düşünüyorum. ANKARA Mart için umarım EU bölgesine 100 den fazla mülakat dağıtır. AS bölgesinide frenler. 2024 te bugüne kadar 6500 vize basılmıştı. 2025 te ise 9000 vize basıldı. Ayrıca bu senenin kotası geçen seneden 3000 daha az. Frene basmaları normal.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

133

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |