Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)


  • Merhaba
    Vatandaslik basvurusu icin gerekli sureyi tamamladim, n-400 formunun bir kismini doldurdum.
    2022 yilinda ev sahibim tarafindan cok ucuk suclamalarla (oldurmeye tesebbus) iftiraya ugradim.
    Kendisiyle ayni evde yasadigim bir kadindi. Sikayet uzerine eve sherrif geldi ve konu ilgili acil bir durum gozukmedigini tam 1 ay sonra zoom uzerinden hearing olacagini soyledi.
    Zoom gorusmesinde hakim olayi dismiss etti, detaya girmicem ama kendisiyle 2 dakika konusan herkes sizofren olduguna kanaat getirir, sadece ben degil onlarca kisiye kendisini oldurecegi konusunda iftira atan biri.
    Mahkemeden bana olayla ilgili bir sonuç gelmedi. Online olarak dava sonucuna ulasmak istedigimde family law oldugu için public olarak dava detaylarına internet üzerinden ulasamayacagım uyarısı aldım, bu arada aile degildik ki, ev sahibi kiracı ilişkisi dısında hiçbir ilişkimiz yoktu.
    Şuan o eyalette yasamıyorum bu dava dosyasını o eyalete gitmeden temin etmem mümkün müdür?
    Asıl sorum ise n-400 de bu olay hakkımda bahsetmem gerekiyor mu? Ortada bir case var, suclama var, ama suç yok sonuçta.
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler


  • @thesus Have you ever been charged with
    any crime or offence? Bu soru ile ilgili cevaplari internetten arastirin lutfen. Suc olmasa bile yanilmiyorsam bu soruya mahkeme sureci oldugu icin Evet demeniz gerekiyor. Ama bu sizin vatandasliginizda sorun cikaracak anlamina gelmez. Sonucta aklanmissiniz.


  • @arnblt tesekkurler, benzer sekilde forumu doldurdum.
    Sucsuzlugumu kanitlayan evraki da mahkemeden temin ederek, additional documents olarak ekledim.
    31 aralikta doldurdugum n400 formu icin 3 gun sonra biometrik randevusu duzenlwndigine dair bildirim geldi. Biometric randevusu 22 ocak, Umarim tum surec boyle hizli bir sekilde devam eder.


  • vatandaslik basvuru sartlarinda son 3 ay ikamet etmek sartini nasil kanit gosterebilirim. mesela new york ta yasiyorum ama ehliyet ve id new jersey e ait. banka ise new york. ben 2 eyalettede basvuru yapabilirmiyim. son 3 ay ikamet kaniti nedir ve bu kanit basvurunun hangi asamasinda soruluyor. tesekkur ederim


  • @jemmmal bir ispat gerekmiyor. Normalde oturduğunuz adresi USCIS e zamanında bildirmeniz gerekiyor. Formda son 3 ayda adres değiştirdinizmi diye soruyor. Değiştirmedi iseniz hayır seçip geçeceksiniz. Son 5 yılda oturduğunuz yerleri girdiğiniz bir bölüm var orada da bir uyumsuzluk olmaması gerekir. Örneğin girdiğiniz son adreste son 1 aydır oturuyorsanız ve bir önce farklı bir eyalet ise buradan son 3 ayda adres değiştirdiğiniz anlaşılır.


  • @arnblt tesekkurler. 1 ay sonra basvurumu yapicam, umarim sorunsuz vatandas olurum.


  • Ayni sehir icinde adres degistiriliyorsa, yani uscis bolgesi degismiyorsa 3 ay bekleme zorunlulugu yokmus.


  • Evet 3 ay bekleme suresi dosya tasima islemlerinden dolayi isteniyor. Ayni bolge icinde iseniz gerek yok.


  • Merhabalar, başvuru yaptıktan sonra seyahat edebiliyormuşum? Yoksa sonnçlanana kadar ülkeden ayrılmamamı gerekiyor? Yardımcı olursanız sevinirim


  • @Seher-Ertaş-Karaaslan edebilirsiniz. Hic bir problem yok o konuda. Ama mulakatta belirtmeniz gerekir. Muhtemelen sorar da size basvurudan sonra ulke disina ciktinizmi diye.
    Mulakattan sonra bile cikabilirsiniz yemin etmeden once. Asil yemin edip vatandas olduktan sonra pasaport gelinceye kadar cikamiyorsunuz bir sure. Yemin toreninde gorevli soruyor. Eger 30 gun icinde ABD disina seyat edecek varsa simdi salondan cikip donuste yemin toreni randevusu alip tekrar gelin diyor. Ki benim arkadasim boyle yapti.

  • ⭐⭐

    @Sayal süreç uzun olur diye düşünüyordum. Ben de Mart 18 gibi N400 doldurup göndereceğim. Hayırlı olsun!


  • @arnblt yanıtınız için çok teşekkür ederim


  • Merhaba. N400 formunu doldururken evlilik cuzdaninin tercumesini istiyor. Sanirim mevcut evlilik cuzdani olmuyor, yeminli tercumana cevirttirmemiz gerekiyor. Bunu konsolosluklardan yapabiliyor muyuz? Bilgi verebilirseniz sevinirim.

  • ⭐⭐

    @kaanyrtz Konsolosluktan uluslararası evlilik cüzdanı alabilirsiniz. İngilizce veriyorlar.


  • @kaanyrtz eger konsolosluk size uzaksa serifikali bir tercumana da yaptirip sayfaya yukleyebilirsiniz. Biz o sekilde yaptik bir sorun cikmadi.


  • Merhaba, naturalization sonrası Abd pasaport başvurusu yaparken, konsolosluktan herhangi bir belge almamız gerekiyor mu ? Gerekli belge listesini kontrol ettiğimde artık konsolosluk ile işimiz olmadığını gördüm ama emin değilim. Nüfus kaydı gibi bir belge istenir mi?


  • @caglarcan, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    Merhaba, naturalization sonrası Abd pasaport başvurusu yaparken, konsolosluktan herhangi bir belge almamız gerekiyor mu ? Gerekli belge listesini kontrol ettiğimde artık konsolosluk ile işimiz olmadığını gördüm ama emin değilim. Nüfus kaydı gibi bir belge istenir mi?

    Yemin toreni sonrasi vatandaslik sertifikanizi aliyorsunuz. Usps in sayfasindan form doldurup randevu aliyorsunuz. Form un ciktisi+ vatandaslik sertifikasi kopyasi ile randevunuza gidiyorsunuz Fotograf ve posta ucreti odeyip(duruma gore expedite hizmet ucreti)basvurunuz yapiliyor. Pasaport adresinize geliyor


  • @caglarcan tek sizin icin ise konsolosluk ile herhangi bir isleminiz olmuyor.


  • @mister Çok teşekkür ederim bilgiler için


  • @arnblt Tek kendim için alacağım, sevindirici oldu bu bilgi, teşekkürler


Benzer Başlıklar

  • Turkiye'de yasayan 15 yaşındaki çocuğuma vatandaşlık islemleri

    Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri
    3
    0 Oy
    3 İleti
    226 Bakış
    gezgin51G
    @Redblue merhaba sizinle aynı durumdayım çocuğunuz için vatandaşlık sürecini hallettiniz mi n600k başvurmayı düşünüyorum iletişime geçebilir miyiz acaba
  • Greencard Aldıktan Sonra Vatandaşlık Almak

    Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri
    3
    -1 Oy
    3 İleti
    753 Bakış
    ProgrammerP
    @Laçin-Boz Merhaba bakmanız gereken başlık şu : ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization) Vatandaş olduktan sonra giriş çıkışlarda süre sorunu olmuyor. Ama vatandaş olmak için 5 yılı orada geçirmeniz gerekiyor.
  • Kuba'ya seyahatin ABD vatandaslik surecine etkisi

    Taşındı Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri
    2
    2 Oy
    2 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @loki-boi Kuba'ya seyahatin ABD vatandaslik surecine etkisi içinde söyledi: Merhaba arkadaslar, Green card'li bir permenant resident'in turistik amacla Kuba'ya gitmesi durumunda ileride vatandaslik basvurusunda problem cikma ihtimali hakkinda dusunceleriniz neler? US Embassy'nin resmi sitesinde 12 kategori disinda Kuba'ya seyahatin yasakli oldugu yaziyor. Giden kisiler de genelde "Support for the Cuban people" kategorisinden gittiklerini soyluyorlar Baska bir ulke uzerinden (genelde Meksika ya da Kanada) Kuba'ya gidiyorlar. Pasaportlarina Kuba damgasi vurulmuyor, boylece ABD'nin problem yaratmayacagini umuyorlar. Evet, dediginiz gibi hala ABD vatandaslarinin Kuba'ya seyahatleri 12 kategori disinda yasak ve maalesef "turizm" bu kategorilerden biri degil. Bu seyahatin ABD vatandasligi surecindeki etkilerinin ne olacagini kestirmek zor, bu biraz USCIS gorevlisinin soracagi sorulara ve sizin nasil cevap vereceginize bagli. Ama bence hic tehlikeye atmayin ve surece zarar vermemek adina ABD vatandasi olmadan boyle bir seyahat gerceklestirmeyin.
  • Pasaport ve vize fotoğraflarını ucuza almanın yolu

    Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri ds11 pasaport
    11
    20 Oy
    11 İleti
    6k Bakış
    asagA
    Merhabalar, Yaklaşık bir ay önce Houston bas konsolosluğunda pasaportumu yenilemek için bu şekilde evde fotoğraf çekip walmart dan çıktısını aldım. Bir sorun olmadı. Kabul ettiler. Pasaportum elime geçene kadar buraya yazmak istememiştim. Ek olarak, walmart mobil uygulamasından çektiğim resimi yükledim. Matte kağıda 4x6 print($0.14) seçeneği ile bastırdım sonra evde makas ile 4 parçaya kestim. Teşekkür ederim bilgi için…
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

10

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum