Merhabalar,
15 Aralık THY'nin IST- EWR (Newark) uçuşuyla Amerika'ya indim. Arkadaşların bahsettiği gibi Türkiye'den çıkarken Amerika vizemizi gösterdik ve harç pulu ödemedik.
Uçak rötarlı kalktı ve inişimiz de 1 buçuk saat geç oldu. Uçak neredeyse tamamen dolu olduğu için bagajlar da geç geldi.
Havalimanında normal sıraya girdik. Bize denk gelen -beyaz- polis acayip saygısızdı, bizi bir iki defa tersledi, konuşmamızı böldü ve daha sonra arkaya alırken de konuşmak yerine elleriyle yönlendirdi (İkimizin de İngilizce'sinin iyi olduğunu belirtmek isterim). Burada herkesin söylediği "Amerika'ya hoş geldin"i duyamayabilirsiniz diye belirtmek istedim. Arkaya geçtiğimizde yalnızca pasaportumuza baktılar ve gidebilirsiniz dediler. Aranmadık ve yanımızda getirdiğimiz miktarı da sormadılar.
Buradan Philadelphia'ya geçecektik, trenle ulaşımı düşündük ancak bavullarımız fazla olduğu için vazgeçtik. UBER yaklaşık $200 gösteriyordu, biz de Skyscanner'dan $280'a 1 haftalık araç kiraladık. Gerçi ülkede yeni olduğumuz için $180'a hasar ve kaza olursa diye full coverage sigorta aldık, çok daha uyguna gelmemiş oldu (Bunu araba kiralayacaklar için not düşüyorum, biz inişten 3 saat sonrasına seçmiştik araba teslim alma saatini ancak o saatten 2 saat geç ulaştık). Araba kiralama kısmına air train ile geçtik, rental car bölgesine kadar bagaj arabalarımızı götürebildik. Bir aylık bir AIRBNB tuttuk ve şimdi beklemedeyiz.
Bilenler için bir sorum var: UCSIS üzerinden takip yapmak istiyoruz ancak üye olmadan ödemelerimizi yaptık, "add case to my account" dediğimizde bizden "online access code" istiyor ve mailimize böyle bir şey gelmedi. 30 gün içinde gelir diyor ancak beklemeli miyiz yoksa SSN ofisine gittiğimde bunu da sormalı mıyım sizce?
Şimdilik tecrübelerimiz bu kadar.