Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhabalar ABD’de garanti kredi kartımı kullanıyorum fakat garanti bankasında halihazırda kart ekstremi ödeyecek param yok. Türkiye’den başka bankada da param yok sadece yanımda dolar var. Bu kart ekstresini şuan yanımda olan dolarlar ile ödemek istiyorum nasıl yapabilirim yardımcı olabilecek biri var mı?

• ⭐⭐⭐⭐

@misha90 amerikadan türkiyeye transfer yapmanız lazım ben bunun için remitly uygulamasını kullanıyorum.
    Limki bırakıyorum isterseniz inceleyip kayıt olabilirsiniz linkle kayıt olursanız ilk işleminizde transfer ücretide almıyor ve 20$ indirim kuponu veriyor

• @Emre-Kurtulmuş Yanımdaki nakiti nasıl yatıracağım bi atm gibi bir şey mi var acaba?

• ⭐⭐⭐⭐

@misha90 banka hesabı açmadınız mı henüz eğer öyleyse tek seçenek galiba western union kalıyor.
    Bazı ofisler western union işlemi yapıyor safewaydede gördüm büyük ihtimalle elden nakit alıyor olabilir bir bakın isterseniz

• @Emre-Kurtulmuş Bu uygulama için banka hesabı gerekli anladım. Hesabı açınca linke girip deneyeceğim teşekkürler 🙂

• ⭐⭐

@misha90 western union subesine gidiyorsunuz,parayi elden verip banka hesabina yatiracagim ediyorsunuz.
    Trdeki banka hesabinin detaylarini veriyorsunuz.

• Merhaba, son günlerde Teb kartıyla para çekmeye çalıştığımda BOA atmlerinin bazıları kartı kabul etmezken bazıları kabul edip parayı veriyor. Böyle bir deneyim yaşayan oldu mu?

• Güzel bir konuya değinmiş arkadaş.

Ben bir süre (2-3 ay) ABD de olacağım orada nakit ve kart işlemlerim olacak.

Nakit için yanımıza bildirmeden para alabiliyoruz sanırım bildirime gerek olmadan, sınır miktar sanırım 5.000 dolar. Doğrulayabilirseniz sevinirim. Nakit olarak bu miktarın yanında TR’den TEB bankasından hesap açıp USD atacağım ve orada bofa atm den günlük çekim limitim dahilinde çekim yapabilirim.

Peki kredi kartı harcamalarımı nasıl yapmam lazım?
    Her kredi kartı geçerlidir ama orada avantaj sağlayacak bir kredi kartı var mı? Varsa o kart ile gelebilirim. Genelde USD hesap özeti ile hesaba USD yatırıp o şekilde ödeme yapıyorduk yurt dışında.

O süre boyunca kredi kartı ekstresini nasıl ödeyebilirim? Kartımın ekstresi TR’den kesilecek bunu nasıl kısayoldan halledebilirim?

• ⭐⭐⭐⭐

@aysenalkan

Yanınızda fiziken götürebileceğiniz tutar USD 10,000 maksimum. Amerika'ya yanınızda getirdiğiniz para miktarı 10,000$'ın üstünde ise bu miktarı beyan etmeniz gerekmektedir, götürmenizde sorun bulunmamakta. Yalnız veya biriyle birlikte seyahat ediyorsanız ve iki kişi birlikte 10,000$'ın üstünde para getirdiyseniz bu miktarı da beyan etmeniz gerekmektedir.

• @aysenalkan Kredi kartı visa veya mastercard olduğu sürece sorun yok yurtdışına açık olması yeterli ve uygulama ayarlarından ekstreyi dolar olarak da seçebilirsiniz. Trdeki kredi kartını ABD’de banka hesabı açtıktan sonra wise vs yapabilirsiniz tl olarak gönderdiğinizde para almıyor dolarda ise 45 dolar alıyor bofa.

• Herkese merhaba, nereye yazacağımı bilemediğim için buraya yazıyorum. Su an ABD de olup ta TR de BES leri devam ettiren var mı acaba? Eşim ve benim ayrı ayrı BES lerimiz ve ayrıca da hayat sigortamız vs de var, gitmeden önce hepsini kapatıp gitmek mi en mantıklısı olur sizce yoksa her ay buraya düzenli para gönderip devam ettirmek mi? Bir diğer sorumsa toplu parayı burada faize koymak mi lazım yoksa yine dolar olarak orada saving hesabında mı tutmak lazım acaba?

• @Falcon-1 merhaba, Bes hesabınızı yaşadığınız yerden bağımsız olarak devam ettirebiliyorsunuz. Ben Bes hesaplarımı kapatmadığım gibi aldığım emekli maaşını o hesaplara yatırıyorum. Daha vergi vermedim burada ve vergisel anlamda bir avantajı/dezavantajı olup olmadığını bilmiyorum. Toplu paraya ihtiyacınız olmayacak ise 6 aylık vadelerde usd %4.8 gibi iyi faiz oranlarıyla birikimlerinizi her banka için 250K devlet garantisi ile değerlendirebilirsiniz.

• @pulcet teşekkür ederim, bugun sigortacımla da konuştum, bes ler için senelik ödeme mümkünmüş eğer her ay banka isleriyle uğraşmak istemeyen varsa, dolara endeksli hayat sigortalarim vardı, onları iptal edersem inanılmaz kesintiler oluyor o sebeple mecburen onları devam ettireceğim. Bu konunun her sayfasını okudum, artık aylık wise ile gönderim yapacağım sanirim. Toplu para içinse şu an TR deki faizler çok daha iyi orası ile ve dolarla kıyaslayınca, o sebeple belki de TR de aylık faize atip gelen faizle buradaki ödemeleri yapmak ta iyi bir seçenek. Tekrar teşekkürler.

• @misha90, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

@aysenalkan Kredi kartı visa veya mastercard olduğu sürece sorun yok yurtdışına açık olması yeterli ve uygulama ayarlarından ekstreyi dolar olarak da seçebilirsiniz. Trdeki kredi kartını ABD’de banka hesabı açtıktan sonra wise vs yapabilirsiniz tl olarak gönderdiğinizde para almıyor dolarda ise 45 dolar alıyor bofa.

Türkiyede tanıdıgınız var ise anne babaniz kardeşiniz. Coinbase üyeliği açıp parayi bankadan coinbase e aktarmak. Daha sonra aileniz den kime yolluyacaksanız binance hesabina aktarma yapmaniz. Muhtemelen max 1 dolar bir ücret ödersiniz bütün işlemler için. Onlarda sizin banka hesabiniza para transferi yaparak borcunuzu ödüyebilirsiniz.

• @rnc, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

@misha90, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

@aysenalkan Kredi kartı visa veya mastercard olduğu sürece sorun yok yurtdışına açık olması yeterli ve uygulama ayarlarından ekstreyi dolar olarak da seçebilirsiniz. Trdeki kredi kartını ABD’de banka hesabı açtıktan sonra wise vs yapabilirsiniz tl olarak gönderdiğinizde para almıyor dolarda ise 45 dolar alıyor bofa.

Türkiyede tanıdıgınız var ise anne babaniz kardeşiniz. Coinbase üyeliği açıp parayi bankadan coinbase e aktarmak. Daha sonra aileniz den kime yolluyacaksanız binance hesabina aktarma yapmaniz. Muhtemelen max 1 dolar bir ücret ödersiniz bütün işlemler için. Onlarda sizin banka hesabiniza para transferi yaparak borcunuzu ödüyebilirsiniz.

Coinbase,binance ..vs kripto sistemleri uzerinden yapacaginiz islemlerde yil sonunda vergi beyaninda bulunmaniz gerekecek

• @rnc ssn olmadan da coinbase de hesap açabilir miyim Amerika’da? Turist olarak gelip döneceğim, hesaba nasıl para atabilirim orada? Kripto ödemelerini biliyorum işleyişini ama hesap açamam diye düşündüm.

• Merhabalar, özellikle bu durumun aynısı yazıldı mı bilmiyorum arattığım zamam bulamadım eğer yazıldıysa affola 🙏🏻 Cebteteb hesabımdan Wells Fargo hesabıma swift yapmak istiyorum fakat doğru yolu bulamadım. yardımcı olursanız çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler

• ⭐⭐⭐⭐

@Baran-Soylu nerede sorun yaşıyorsunuz?

• @aysenalkan, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

@rnc ssn olmadan da coinbase de hesap açabilir miyim Amerika’da? Turist olarak gelip döneceğim, hesaba nasıl para atabilirim orada? Kripto ödemelerini biliyorum işleyişini ama hesap açamam diye düşündüm.

SSN gerek malesef

• @mister, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

@rnc, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

@misha90, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

Coinbase,binance ..vs kripto sistemleri uzerinden yapacaginiz islemlerde yil sonunda vergi beyaninda bulunmaniz gerekecek

Binance yasak. Coinbase de bildiğim kadari ile belirli bir limitin altinda ise vergi den muaf. Para senin oldugu sürece sorun olacağını düşünmüyorum. Ayrica coinbase e aktarmak için banka/coinbase/binance i kullanmasi gerekicek. Binance global yasak tr için ise amerikada erişemez.

14e7b0c2-dd5b-4bef-969b-f8246bf04bda-image.png

Yani coinbase üzerinden aktarilan kripto dolar vergiye tabi değil.

Benzer Başlıklar

• 6
  • 1
  • 6
  • 7
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

129

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.3k

| | | |