ABD-Türkiye Arası Para Transferleri
-
Güzel bir konuya değinmiş arkadaş.
Ben bir süre (2-3 ay) ABD de olacağım orada nakit ve kart işlemlerim olacak.
Nakit için yanımıza bildirmeden para alabiliyoruz sanırım bildirime gerek olmadan, sınır miktar sanırım 5.000 dolar. Doğrulayabilirseniz sevinirim. Nakit olarak bu miktarın yanında TR’den TEB bankasından hesap açıp USD atacağım ve orada bofa atm den günlük çekim limitim dahilinde çekim yapabilirim.
Peki kredi kartı harcamalarımı nasıl yapmam lazım?
Her kredi kartı geçerlidir ama orada avantaj sağlayacak bir kredi kartı var mı? Varsa o kart ile gelebilirim. Genelde USD hesap özeti ile hesaba USD yatırıp o şekilde ödeme yapıyorduk yurt dışında.O süre boyunca kredi kartı ekstresini nasıl ödeyebilirim? Kartımın ekstresi TR’den kesilecek bunu nasıl kısayoldan halledebilirim?
-
Yanınızda fiziken götürebileceğiniz tutar USD 10,000 maksimum. Amerika'ya yanınızda getirdiğiniz para miktarı 10,000$'ın üstünde ise bu miktarı beyan etmeniz gerekmektedir, götürmenizde sorun bulunmamakta. Yalnız veya biriyle birlikte seyahat ediyorsanız ve iki kişi birlikte 10,000$'ın üstünde para getirdiyseniz bu miktarı da beyan etmeniz gerekmektedir.
-
@aysenalkan Kredi kartı visa veya mastercard olduğu sürece sorun yok yurtdışına açık olması yeterli ve uygulama ayarlarından ekstreyi dolar olarak da seçebilirsiniz. Trdeki kredi kartını ABD’de banka hesabı açtıktan sonra wise vs yapabilirsiniz tl olarak gönderdiğinizde para almıyor dolarda ise 45 dolar alıyor bofa.
-
Herkese merhaba, nereye yazacağımı bilemediğim için buraya yazıyorum. Su an ABD de olup ta TR de BES leri devam ettiren var mı acaba? Eşim ve benim ayrı ayrı BES lerimiz ve ayrıca da hayat sigortamız vs de var, gitmeden önce hepsini kapatıp gitmek mi en mantıklısı olur sizce yoksa her ay buraya düzenli para gönderip devam ettirmek mi? Bir diğer sorumsa toplu parayı burada faize koymak mi lazım yoksa yine dolar olarak orada saving hesabında mı tutmak lazım acaba?
-
@Falcon-1 merhaba, Bes hesabınızı yaşadığınız yerden bağımsız olarak devam ettirebiliyorsunuz. Ben Bes hesaplarımı kapatmadığım gibi aldığım emekli maaşını o hesaplara yatırıyorum. Daha vergi vermedim burada ve vergisel anlamda bir avantajı/dezavantajı olup olmadığını bilmiyorum. Toplu paraya ihtiyacınız olmayacak ise 6 aylık vadelerde usd %4.8 gibi iyi faiz oranlarıyla birikimlerinizi her banka için 250K devlet garantisi ile değerlendirebilirsiniz.
-
@pulcet teşekkür ederim, bugun sigortacımla da konuştum, bes ler için senelik ödeme mümkünmüş eğer her ay banka isleriyle uğraşmak istemeyen varsa, dolara endeksli hayat sigortalarim vardı, onları iptal edersem inanılmaz kesintiler oluyor o sebeple mecburen onları devam ettireceğim. Bu konunun her sayfasını okudum, artık aylık wise ile gönderim yapacağım sanirim. Toplu para içinse şu an TR deki faizler çok daha iyi orası ile ve dolarla kıyaslayınca, o sebeple belki de TR de aylık faize atip gelen faizle buradaki ödemeleri yapmak ta iyi bir seçenek. Tekrar teşekkürler.
-
@misha90, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri
@aysenalkan Kredi kartı visa veya mastercard olduğu sürece sorun yok yurtdışına açık olması yeterli ve uygulama ayarlarından ekstreyi dolar olarak da seçebilirsiniz. Trdeki kredi kartını ABD’de banka hesabı açtıktan sonra wise vs yapabilirsiniz tl olarak gönderdiğinizde para almıyor dolarda ise 45 dolar alıyor bofa.
Türkiyede tanıdıgınız var ise anne babaniz kardeşiniz. Coinbase üyeliği açıp parayi bankadan coinbase e aktarmak. Daha sonra aileniz den kime yolluyacaksanız binance hesabina aktarma yapmaniz. Muhtemelen max 1 dolar bir ücret ödersiniz bütün işlemler için. Onlarda sizin banka hesabiniza para transferi yaparak borcunuzu ödüyebilirsiniz.
-
@rnc, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri
Türkiyede tanıdıgınız var ise anne babaniz kardeşiniz. Coinbase üyeliği açıp parayi bankadan coinbase e aktarmak. Daha sonra aileniz den kime yolluyacaksanız binance hesabina aktarma yapmaniz. Muhtemelen max 1 dolar bir ücret ödersiniz bütün işlemler için. Onlarda sizin banka hesabiniza para transferi yaparak borcunuzu ödüyebilirsiniz.
Coinbase,binance ..vs kripto sistemleri uzerinden yapacaginiz islemlerde yil sonunda vergi beyaninda bulunmaniz gerekecek
-
@rnc ssn olmadan da coinbase de hesap açabilir miyim Amerika’da? Turist olarak gelip döneceğim, hesaba nasıl para atabilirim orada? Kripto ödemelerini biliyorum işleyişini ama hesap açamam diye düşündüm.
-
Merhabalar, özellikle bu durumun aynısı yazıldı mı bilmiyorum arattığım zamam bulamadım eğer yazıldıysa affola 🙏🏻 Cebteteb hesabımdan Wells Fargo hesabıma swift yapmak istiyorum fakat doğru yolu bulamadım. yardımcı olursanız çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler
-
@Baran-Soylu nerede sorun yaşıyorsunuz?
-
@aysenalkan, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri
@rnc ssn olmadan da coinbase de hesap açabilir miyim Amerika’da? Turist olarak gelip döneceğim, hesaba nasıl para atabilirim orada? Kripto ödemelerini biliyorum işleyişini ama hesap açamam diye düşündüm.
SSN gerek malesef
-
@mister, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri
Coinbase,binance ..vs kripto sistemleri uzerinden yapacaginiz islemlerde yil sonunda vergi beyaninda bulunmaniz gerekecek
Binance yasak. Coinbase de bildiğim kadari ile belirli bir limitin altinda ise vergi den muaf. Para senin oldugu sürece sorun olacağını düşünmüyorum. Ayrica coinbase e aktarmak için banka/coinbase/binance i kullanmasi gerekicek. Binance global yasak tr için ise amerikada erişemez.

Yani coinbase üzerinden aktarilan kripto dolar vergiye tabi değil.
-
@mister, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri
Binance yasak. Coinbase de bildiğim kadari ile belirli bir limitin altinda ise vergi den muaf. Para senin oldugu sürece sorun olacağını düşünmüyorum. Ayrica coinbase e aktarmak için banka/coinbase/binance i kullanmasi gerekicek. Binance global yasak tr için ise amerikada erişemez.

Yani coinbase üzerinden aktarilan kripto dolar vergiye tabi değil.
cyrpto, stock market ile ayni kategoride degerlendiriliyor ve Gain Tax olarak islem goruyor. crypto da 1 cent bile islem gorsun, onu beyan etmeniz gerekiyor. bu soruyu amerikadaki muhasebecinize sormanizi oneririm.
https://www.coinbase.com/learn/crypto-basics/understanding-crypto-taxes
Earning other income: You might earn rewards by holding certain cryptocurrencies such as USD Coin. This is considered taxable income. Additionally, simply holding cbETH introduces taxable income.
Giving a gift: How thoughtful! You can gift up to $18,000 per recipient per year without paying taxes (and higher amounts to spouses) for 2024 and $19,000 per recipient for 2025. If your gift exceeds these limits, you’ll need to file a gift tax return (which generally does not result in any current tax liability). If you transfer crypto to someone else outside of a purchase for goods or services, it may count as a gift, even if you didn’t mean it that way.
Turkiye'ye para gonderecekseniz, western union veya moneygram ile gonderin. deal yakalarsaniz ucretsiz gonderim de soz konusu olabiliyor. baska bir alternatif ise, Turkiye ile ticaret yapan es/dostunuz varsa, onun araciligiyla islem yapabilirsiniz.
-
@ATS16 adımları nasıl yapacağımı bilmiyorum, yanlış bişey yapmaktan çekiniyorum açıkçası. Swift kodu gibi şeyler yabancı terimler bana.
Ekleme yapayim, hesap no ve swift kodunu buldum fakat alici adres kismina banka subesinin adresini mi yoksa hesap acarken beyan ettigim adresi mi yazicam. banka uygulamasindan swift kodunu alirken altta
You'll also need to provide your full name as shown on your statement, and the bank name and address:
yazisiyla birlikte banka adresini verdi bana bu yuzden kafam karisti.
-
CEPTETEB uygulamasında alıcı hesabın bankasının swift kodunu yazdığınızda bankanın adını ve adresini otomatik çıkartması gerek, en azından Enpara’da böyle.
Alıcı adres kısmına aşağıdaki bankanın adresini yazmanız gerekiyor, sizin için Google’da buldum ve linki de ekledim aşağıya.
To receive a wire, provide the following information to the individual or business that is sending the wire:
- For international wire transfers: SWIFT code WFBIUS6S
Bank name: Wells Fargo Bank, NA
Bank address: 420 Montgomery Street, San Francisco, CA 94104 (regardless of where account is located)
Beneficiary account number: Your complete Wells Fargo account number (including leading zeros) - Baran Soylu’ya ait Wells Fargo’daki wire transfer account numarası
Beneficiary account name and address: The name and address of your account as it appears on your statement - Baran Soylu’nun adı ve TR adresi
-
@ATS16 çok teşekkür ederim :)
-
Selamlar herkese.
Bugün BofA atm'sinden TEB banka kartımızla (USD hesabımızdan) deneme amaçlı 100$ çektik, herhangi bir komisyon almadı.
Soranlar olmuştu, bilginize... -
Ben en son komisyonsuz 200$ çekmiştim. Ekleme olarak yazayım belki işinize yarayabilir ^^
-
@Baran-Soylu Wells Fargo’ya sorunsuz bir şekilde yapabildiniz mi swift transferini?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
15
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum