Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Herkese Merhaba

Amerika' ya ilk girişimizden sonra Green Cardlarımız mülakatta verdiğimiz adrese ulaşacak ama sonrasında bankacilik işlemleri için bu adresi kullanamıyoruz malesef. İlk girişimizde kesin yerleşme tarihimize kadar da Kredi skoru oluşması için bir hesap açma kredi karti vs gibi talepler için şubeye gitme niyetindeyiz. İlk girişimizde otelde kalacağız. Başka da bir adresimiz yok. Adres kiralama ya da farkli bi çözümü var mıdır

• @zge, içinde söyledi: ABD'ye yeni gelenler icin kredi karti tavsiyeleri

Herkese Merhaba

Amerika' ya ilk girişimizden sonra Green Cardlarımız mülakatta verdiğimiz adrese ulaşacak ama sonrasında bankacilik işlemleri için bu adresi kullanamıyoruz malesef. İlk girişimizde kesin yerleşme tarihimize kadar da Kredi skoru oluşması için bir hesap açma kredi karti vs gibi talepler için şubeye gitme niyetindeyiz. İlk girişimizde otelde kalacağız. Başka da bir adresimiz yok. Adres kiralama ya da farkli bi çözümü var mıdır

Az önce Amerikaya yeni yerleşenlerin deneyimleri başlığında gördüm. Bi arkadaş Walmarttan 25 dolara fishing licence alıp buraya beyan ettiği adresi gösteren kart ile bankacılık işlemlerini halletmiş 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@Ben-Batur

Burada kullanıcının sorduğu adres kanıtı için hangi ve nasıl edinebileceği belge değil, resmi işlemler için hangi adresi (otel, arkadaşının adresi vb) beyan edip edemeyeceği olarak anladım ben. Doğru mu @zge?

• Yasaklı

Chase para atin 500 dolar freedom rise alin.

• @ATS16 @Ben-Batur Diğer başlıktaki bilgiler altın değerinde fakat sorunumu çözmüyo çünkü adres kanitimiz veya fiziksel adresimiz her ne ise o yok ABD de. Otel kabul olmaz saniyorum zaten kart teslim olana kadar kalamicaz. Burda asil sormak istedigim hiç adresimiz olmadan acaba banka işlemleri vs. gibi işlemlerde kiralayabilecegimiz adresler oluyo mu ya da nasi çözebilirim daha başka

• @zge ben uzun zamandır bu sorunun cevabını arıyorum henüz bulmadım maalesef 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@zge

@emre-kurtulmuş @MySea gibi tecrübeli forum kullanıcılarının belki bu konuda tecrübesi olmuştur 🙏🏻

• @ATS16, içinde söyledi: ABD'ye yeni gelenler icin kredi karti tavsiyeleri

@zge

@emre-kurtulmuş @MySea gibi tecrübeli forum kullanıcılarının belki bu konuda tecrübesi olmuştur 🙏🏻

Adres konusunda hic sikinti yasamadigim icin malesef benim bu konuda bir tecrubem olmadi. Ancak, internetteki bilgilere gore bazi bankalar otel veya Airb&b adreslerine sorun cikartmayabiliyorlarmis.

• ⭐⭐

@zge mail forwarding servisleri var. Onlari kullanabilirsiniz.

Hatta bazilar address proof servisi de sunuyor. Kart geldiginde istediginiz adrese(uluslararasi dahil) postalarlar.

• @charon çok teşekkürler 🙏🏻 araştıracağım.

• @zge Green cardlarınız için verdiğiniz adres tanıdık ve güvenilir ise, orayla 60 ya da 90 günlük bir sublease agreement yapın. Bir nevi göstermelik bir belge, o kişi sanki odasını size kiraya vermiş gibi. Onun da ev sahibi ya da kiracı oluyor olmasının hiç bir hükmü, hiçbir vergisel yükümlülüğü vs de yok (adres sahibi sla yapmaktan imtina ederse diye diyorum). zaten bankacıya gösterilecek bir belge sadece. Bir kere hesap açtınız mı, sonrasında internet ve mobil bankacılıktan adresi değiştirebiliyorsunuz, burda maksat hesap açmak. Green cardınız geldikten sonra yaparsanız çok daha kolay hesap açarsınız. BofA en kolayı, eğer bulunduğunuz yerde yakınsa.

Bir diğer çözüm uzun süreli Airbnb tutup, mailbox'ını kullanabiliyor olmanız, sonrasında USPS 'ten informed delivery'ye üye olursanız, USPS'in sizin adresinize yollayacağı belge adres kanıtı yerine de geçebiliyor.

• @zge hanım, size yardımı olması ümidiyle kendi tecrübemi paylaşmak istiyorum. Turist vizesi ile Orlando’dayım ve geldiğimde bir oda kiraladım. Her yeni gelenin ilk ihtiyaç duyacağı şey olan araç alımı için gittiğim dealerda(Nissan Clermont) bu adresi söyleyerek registrasyon belgesi ve sigorta yaptırdım. Bu belgeler ile Dmv’ye giderek yine bu adrese title çıkarttım. Okuduğum forumlarda başvurumu destekleyebileceğini düşünerek At&t faturalı hat(tamamen gereksizmiş) ve Wise hesabı açtım. Bu yazdıklarım ile Metrowest-Orlando Td bank şubesine giderek, “turist statüsünde olduğumu ama E-2 yaparak kalmak istediğimi ve hesap açmak istediğimi söyledim. Title ve sigorta belgesini adres kanıtı olarak aldılar, pasaport harici bir kimlik daha (T.C.) vermemi istediler. Hemen orada basarak debit card verdiler. (Belki credit card içinde bu uygulamaları vardır) secured card vermediklerini söylediler. Yolun karşısındaki BoFA şubesine giderek turist olduğumu,E-2 yapmak istediğimi, Td banktan debit cartım olduğunu ama herkesin BoFA kullandığını gördüğüm için bu bankada da hesap açmak istediğimi söyledim. Td bank debit card ,araç title’ının ve pasaportumun fotokopisini aldılar. Credit ve secured card için de başvuru yapmak isteyip istemediğimi sordular. Hepsine okey dedim. Secured card için 500 usd,debit card için 100 usd yatırdım. 3 gün sonra debit ve secured card,oda kiraladığım adrese geldi. 3. Bir mektupta da credit card için yeterli kriterleri karşılamadığımı vs.yazıyordu. Secured cartın 6-12 ay sonra ödemelerde sorun çıkmaması halinde (max limitin %30 kullanmamı önerdi) normal credit carda döneceğini söyledi bankadaki bayan. Benim tecrübem bu şekilde,belki yardımcı olur, bol şanslar.

• ⭐⭐⭐⭐

@zge bofa bizden otel adresini kabul etmişti ancak tavsiye etmem çünkü kartta gecikme oldu ve elimize ulaşmadı mesela. Adres proof işini bulunduğunuz adrese amazondan ufak bir siparişle çözebilirsiniz belki ancak o adresde bir 10 gün daha bulunacak iseniz bu noktaya başvurun derim yoksa kart gelene kadar adresden çıkacaksanız işinize yaramayabilir

• @erenotti @pulcet @Emre-Kurtulmuş vermiş olduğunuz tavsiye ve paylaştığınız tecrübeleriniz için teşekkür ederim 🙏🏻 gerçekten çok yardımcı olacak verdiğiniz bilgiler

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• @zge Selamlar, bizim tecrübemiz şu şekilde oldu:

4 ay önce ABD’ye geldik. İlk etapta 10 günlük bir otel rezervasyonu yapmıştık. Henüz elimizde SSN veya Green Card yokken, ABD’ye gelişimizin 3. günü sanırım Bank of America’ya gittik. Hesap açmak istediğimizi belirttik ve otelde kaldığımızı söyledik. Banka kartını şimdilik istemediğimizi, sadece hesap acmak istedigimizi soyledik, ev kiraladığımızda adres güncelleyip güncelleyemeyeceğimizi sorduk. Görevli, "Evet, güncelleyebilirsiniz." dedi.

Pasaport ve Türk kimlik kartımızla yalnızca banka hesabı açtık. Görevli otelin adresini sisteme girdi. Yanımızda nakit para vardı; hesabı açar açmaz bu nakiti hemen bankada yatırdık. Bu arada otel görevlilerine de, "Bana bir posta gelirse lütfen bilgilendirin." diye rica ettik.

Yaklaşık 10 gün sonra ev kiraladık ve otelden ayrıldık. Yeni adresimizi ve SSN bilgilerimizi bankada güncelledik. 10 gün boyunca hesapta minimum 3.000 dolar tuttuk. Sonrasında kredi kartı başvurusu yaptık ve başvurumuz kabul edildi. Hem hesap kartının hem de kredi kartlarının yeni adresimize gönderilmesini talep ettik ve kartlar evimize ulaştı.

Bu süreçte otel adresine birkaç bilgilendirme evrakı gitmiş. Otelden bizi aradılar, ben de gidip evrakları teslim aldım.

Banka karti(debit card) fiziki olarak gelene kadar telefon uygulamasi uzerinden islemlerimizi hallettik.

• @serhank Sadece hesap açılışı için şansımı deneyebilirim. Çok işime yarayacak bu bilgi. Teşekkür ederim 🙏🏻

• Arkadaşlar merhaba, bugün Bank of America'da hesap ve kredi kartı islemlerini tamamladım. Kredi kartı olarak Unlimited Cash Rewards'te mutabık kaldık. Bir diğer seçenek Customized Cash Rewards idi. Sizce hangi kartın avantajları daha iyidir?

• ⭐⭐⭐⭐

@kkaya

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

134

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |