ABD'ye yeni gelenler icin kredi karti tavsiyeleri
-
@emre-kurtulmuş @MySea gibi tecrübeli forum kullanıcılarının belki bu konuda tecrübesi olmuştur 🙏🏻
-
@ATS16, içinde söyledi: ABD'ye yeni gelenler icin kredi karti tavsiyeleri
@emre-kurtulmuş @MySea gibi tecrübeli forum kullanıcılarının belki bu konuda tecrübesi olmuştur 🙏🏻
Adres konusunda hic sikinti yasamadigim icin malesef benim bu konuda bir tecrubem olmadi. Ancak, internetteki bilgilere gore bazi bankalar otel veya Airb&b adreslerine sorun cikartmayabiliyorlarmis.
-
@zge mail forwarding servisleri var. Onlari kullanabilirsiniz.
Hatta bazilar address proof servisi de sunuyor. Kart geldiginde istediginiz adrese(uluslararasi dahil) postalarlar.
-
@charon çok teşekkürler 🙏🏻 araştıracağım.
-
@zge Green cardlarınız için verdiğiniz adres tanıdık ve güvenilir ise, orayla 60 ya da 90 günlük bir sublease agreement yapın. Bir nevi göstermelik bir belge, o kişi sanki odasını size kiraya vermiş gibi. Onun da ev sahibi ya da kiracı oluyor olmasının hiç bir hükmü, hiçbir vergisel yükümlülüğü vs de yok (adres sahibi sla yapmaktan imtina ederse diye diyorum). zaten bankacıya gösterilecek bir belge sadece. Bir kere hesap açtınız mı, sonrasında internet ve mobil bankacılıktan adresi değiştirebiliyorsunuz, burda maksat hesap açmak. Green cardınız geldikten sonra yaparsanız çok daha kolay hesap açarsınız. BofA en kolayı, eğer bulunduğunuz yerde yakınsa.
Bir diğer çözüm uzun süreli Airbnb tutup, mailbox'ını kullanabiliyor olmanız, sonrasında USPS 'ten informed delivery'ye üye olursanız, USPS'in sizin adresinize yollayacağı belge adres kanıtı yerine de geçebiliyor.
-
@zge hanım, size yardımı olması ümidiyle kendi tecrübemi paylaşmak istiyorum. Turist vizesi ile Orlando’dayım ve geldiğimde bir oda kiraladım. Her yeni gelenin ilk ihtiyaç duyacağı şey olan araç alımı için gittiğim dealerda(Nissan Clermont) bu adresi söyleyerek registrasyon belgesi ve sigorta yaptırdım. Bu belgeler ile Dmv’ye giderek yine bu adrese title çıkarttım. Okuduğum forumlarda başvurumu destekleyebileceğini düşünerek At&t faturalı hat(tamamen gereksizmiş) ve Wise hesabı açtım. Bu yazdıklarım ile Metrowest-Orlando Td bank şubesine giderek, “turist statüsünde olduğumu ama E-2 yaparak kalmak istediğimi ve hesap açmak istediğimi söyledim. Title ve sigorta belgesini adres kanıtı olarak aldılar, pasaport harici bir kimlik daha (T.C.) vermemi istediler. Hemen orada basarak debit card verdiler. (Belki credit card içinde bu uygulamaları vardır) secured card vermediklerini söylediler. Yolun karşısındaki BoFA şubesine giderek turist olduğumu,E-2 yapmak istediğimi, Td banktan debit cartım olduğunu ama herkesin BoFA kullandığını gördüğüm için bu bankada da hesap açmak istediğimi söyledim. Td bank debit card ,araç title’ının ve pasaportumun fotokopisini aldılar. Credit ve secured card için de başvuru yapmak isteyip istemediğimi sordular. Hepsine okey dedim. Secured card için 500 usd,debit card için 100 usd yatırdım. 3 gün sonra debit ve secured card,oda kiraladığım adrese geldi. 3. Bir mektupta da credit card için yeterli kriterleri karşılamadığımı vs.yazıyordu. Secured cartın 6-12 ay sonra ödemelerde sorun çıkmaması halinde (max limitin %30 kullanmamı önerdi) normal credit carda döneceğini söyledi bankadaki bayan. Benim tecrübem bu şekilde,belki yardımcı olur, bol şanslar.
-
@zge bofa bizden otel adresini kabul etmişti ancak tavsiye etmem çünkü kartta gecikme oldu ve elimize ulaşmadı mesela. Adres proof işini bulunduğunuz adrese amazondan ufak bir siparişle çözebilirsiniz belki ancak o adresde bir 10 gün daha bulunacak iseniz bu noktaya başvurun derim yoksa kart gelene kadar adresden çıkacaksanız işinize yaramayabilir
-
@erenotti @pulcet @Emre-Kurtulmuş vermiş olduğunuz tavsiye ve paylaştığınız tecrübeleriniz için teşekkür ederim 🙏🏻 gerçekten çok yardımcı olacak verdiğiniz bilgiler
-
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
@zge Selamlar, bizim tecrübemiz şu şekilde oldu:
4 ay önce ABD’ye geldik. İlk etapta 10 günlük bir otel rezervasyonu yapmıştık. Henüz elimizde SSN veya Green Card yokken, ABD’ye gelişimizin 3. günü sanırım Bank of America’ya gittik. Hesap açmak istediğimizi belirttik ve otelde kaldığımızı söyledik. Banka kartını şimdilik istemediğimizi, sadece hesap acmak istedigimizi soyledik, ev kiraladığımızda adres güncelleyip güncelleyemeyeceğimizi sorduk. Görevli, "Evet, güncelleyebilirsiniz." dedi.
Pasaport ve Türk kimlik kartımızla yalnızca banka hesabı açtık. Görevli otelin adresini sisteme girdi. Yanımızda nakit para vardı; hesabı açar açmaz bu nakiti hemen bankada yatırdık. Bu arada otel görevlilerine de, "Bana bir posta gelirse lütfen bilgilendirin." diye rica ettik.
Yaklaşık 10 gün sonra ev kiraladık ve otelden ayrıldık. Yeni adresimizi ve SSN bilgilerimizi bankada güncelledik. 10 gün boyunca hesapta minimum 3.000 dolar tuttuk. Sonrasında kredi kartı başvurusu yaptık ve başvurumuz kabul edildi. Hem hesap kartının hem de kredi kartlarının yeni adresimize gönderilmesini talep ettik ve kartlar evimize ulaştı.
Bu süreçte otel adresine birkaç bilgilendirme evrakı gitmiş. Otelden bizi aradılar, ben de gidip evrakları teslim aldım.
Banka karti(debit card) fiziki olarak gelene kadar telefon uygulamasi uzerinden islemlerimizi hallettik.
-
@serhank Sadece hesap açılışı için şansımı deneyebilirim. Çok işime yarayacak bu bilgi. Teşekkür ederim 🙏🏻
-
Arkadaşlar merhaba, bugün Bank of America'da hesap ve kredi kartı islemlerini tamamladım. Kredi kartı olarak Unlimited Cash Rewards'te mutabık kaldık. Bir diğer seçenek Customized Cash Rewards idi. Sizce hangi kartın avantajları daha iyidir?
-
-
Merhaba, ABD’ye giriş yapalı 2 ay oldu. Ben kredi kartı aldım fakat eşim alamadı. Discover dahil secured kartlar dahi hata veriyor. Credıt karmadan kontrol ettıgımde history ve skor oluşmuş ( araç kredisinden dolayı ) fakat discover, capital, bofa hiç bir banka secured kart vermiyor. Hatta discover geçmiş olmasa dahi 4506-C form doldurmamızı istedi doldurduk gönderdik hala alamadık. Sebebi ne olabilir? SSN ‘de mi bir sıkıntı var acaba.
-
@Didem-G başvurudan red aldığınız zaman eve posta gönderiyorlar nedenini içeren bir şekilde onları incelediniz mi normalden farklı bir şey yazıyor mu ?
-
Arkadaslar tek bir bankada takili kalmayin bugun pegasustan bilet alacaktim capitalone kredi kartimla decline oldu ardindan account restrictions geldi,aradim customer service i benden drivers licence imi istedi secured portaldan gonderdim sonra aradim bana 10 is gunune kadar review yapilacak bekleyin dedi.Acilir .Ama tek kredi kartim ve authorized odemelerim olsaydi bitmistim mumkun oldugunca degisik bankalardan hesap ve kartlariniz olsun belki siktiya dusecektim. Kimsede takmiyor.
-
@Didem-G normal banada oldu ilk usa ye land ettigimde .amerikda cok illegal fraud ccu dolandirici pislik insan cok ve hem bankayi hemde musterileri dolandıriyorlar.Sisteme daha kredi skoru olusmadan bam diye girilince habire dokuman istiyorlar gercek misin diye ben discover i salladim boa yida salaldim habire hard Check yapip sacma sapan letter gonderiyorlardi.Cok takilmayin
-
@Henry-bloor discover son 3 aylik banka ekstresi istedi ona istinaden acacakmis kredi kartini kullanima. bu hafta bankadan alip iletecegim. onun yaninda bofa secured karti verdi.
-
@Didem-G 1000 solar chase den hesap acin freedom rise a başvurun subeden alin.discover bana göre vasat bir kurulus capone ile birlestiler birçok sıkıntı olacaktir .yinede siz bilirsiniz
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
9
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum