Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @MySea Umarım dediğiniz gibi problemsiz kiralayabilirim umurlarında olmaz da.

• @ATS16 Abi ama kartımın benim olduguma ikna edebilirim diye düşünüyorum. Bankadan ingilizce bu kredi kartının benim olduguna dair bi kagıt verirler mi acaba?

• @ATS16, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

@misha90

2024 Ağustos ayında Chicago O'hare tecrübeme istinaden, benim kredi kartımın chip bölümü arızalanmıştı seyahat öncesi.

Sürücü ben iken ödemeyi eşimin kartı ile yapmak istemiştik ancak ödemeyi kabul etmemişti Sixt firması kart üzerindeki isim ile sürücünün farklı olmasından dolayı.

Eşimi ikinci sürücü olarak kayıt etmişlerdi bedelsiz olarak, eşimin kredi kartı ile ödemiştik ve böylece aracı teslim alabilmiştik. Özetle kredi kartı üzerindeki isimle, araç kiralama sözleşmesini imzalayan ve ehliyet sahibini eşleştiriyor kiralama firması.

Hocam selamlar, herhangi bi uygulama ile mi kiraladınız aracı yoksa direkt kendi sistemi falan mı var? Bizim uçağımız Atlantaya inecek ve oradan Charlotte'a araçla geçmek durumundayız. Akşam 21:00 ve sonrasında araç teslim alabileceğim bi yer arıyorum da

• @Ben-Batur Ben avisin sitesinden kiraladım rezerve ettim sadece ödeme almıyorlar.

• ⭐⭐⭐⭐

@Ben-Batur

Tüm ABD seyahatlerimde şimdiye kadar hotwire.com'dan kiraladım, hot rate cars seçeneğinden bazen kiralama şirketlerinin kendi web sayfasındaki fiyatlardan daha uyguna teklifler yakaladığım oldu. Kiralama şirketlerinin kendi sayfaları ile de kıyaslamanızı tavsiye ederim.

Drop off location'ı yaklaşık 250 mil uzaklıkta farklı bir nokta seçeceğiniz için yüksek fiyat gelecektir, bu ilk kiralamanızı kısa süreli yapmanızı ve aracı en kısa sürede teslim ederek bulunacağınız noktadan başka bir kiralama yapmanız ekonomik olarak daha çok yararınıza olacaktır.

Saat 21.00'dan sonra da aracınızı teslim alabilirsiniz, bilinen araç kiralama şirketi markaların shuttle ile ulaşılabilen havalimanına yakın mesafadeki araç teslimat istasyonları genellikle 24 saat esasına göre çalışıyor Atlanta Hartsfield havalimanı özelinde aksi birşey yok ise.

• @Ben-Batur Atlanta oldukca belali bir lokasyon bu arac teslimi konusunda. Cok buyuk bir hava alani. Kiralama sirketinin araci nerede teslim edecegini dikkatlice arastirin. Yoksa Shuttle, Otobus veya Uber vs ye binmek zorunda kalabilirsiniz. Bu videoyu dikkatlice izlemenizi oneririm. Ozellikle 8. dk ve sonrasi.

• @ATS16 ve @minnesota çok teşekkürler yardımlarınız için iki konuya da bakıyorum şimdi 🙂

• @minnesota, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

@Ben-Batur Atlanta oldukca belali bir lokasyon bu arac teslimi konusunda. Cok buyuk bir hava alani. Kiralama sirketinin araci nerede teslim edecegini dikkatlice arastirin. Yoksa Shuttle, Otobus veya Uber vs ye binmek zorunda kalabilirsiniz. Bu videoyu dikkatlice izlemenizi oneririm. Ozellikle 8. dk ve sonrasi.

Ve Atlanta havaalaninda arac kiralayacaginiz sirketin havaalani kompleksi icinde oldugundan emin olun. Boylece, havaalinindaki tren ile oraya ulasabiliyorsunuz. Aksi takdirde, havaalani disina cikmaniz ve baska bir tasit vasitasi ile arac kiralama yerine gitmeniz gerekiyor.

• @Ben-Batur Hocam tavsiyem eger daha once gideceginiz rotada arac kullanmadiysaniz ve ABD'de arac kullanma tecrubeniz yoksa mutlaka gunduz kiralama yapip yola cikmaniz. Bu cok onemli bir detay bence, cunku gece bilmediginiz yollar ABD'de zor olabiliyor.

• Merhabalar tekrardan. Sorumu değiştirerek sormak istiyorum.
    Bütün süreç boyunca NJ de bir adres kullandık fakat son karar olarak Houston a karar verdik.
    Bebekle 13 saat Houston a gündüz yolculuğu rezalet olacağını viyana tecrübesinden bildiğimiz için NJ e gece yolculuğu yapıp 3 5 gün orada kalıp sonra Houston a geçme planı yaptık.
    Bu durumda;
    NJ girişinde gc ve ssn için vereceğim adresi ilk girişte polis noktasında değiştireceğim doğru muyum?
    Bunu değiştirmem orada herhangi bir problem yaratır mı ? Bütün süreç boyunca böyle böyle dedin bak şimdi plan değişmez gibisinden.
    Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim herkese

• ⭐⭐⭐

@berkayy, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

NJ girişinde gc ve ssn için vereceğim adresi ilk girişte polis noktasında değiştireceğim doğru muyum?
    Bunu değiştirmem orada herhangi bir problem yaratır mı ? Bütün süreç boyunca böyle böyle dedin bak şimdi plan değişmez gibisinden.
    Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim herkese

1. Cevap, evet giriste degistireceksiniz, polis noktasi dediginiz ulkeye giris yapilan yerdeki pasaport kontrolu yapan polis, ayrica bir yer degil, ozetle dogru.
    2. Yaratmaz, sonucta onlar sadece bilgilendirme yapiyor, onemli olan giris belgelerinzin tam olmasi.

Iyi yolculuklar.

• @lumos aaaa lumos yazdı. Bütün süreci senin pdf ler ile hallettim. Senden öğrendiklerimin üzerine 2025 için güncel bilgileri ekleyerek hepsini yazdım. Çok sağol her iletimde sana teşekkür etmiştim ben 🙂

• ⭐⭐⭐

@berkayy Rica ederim, cok sevindim halletmenize. Yolunuz apacik olsun.

• Arkadaslar greencardım var esta vızesıne ıhtıyacım varmı

• ⭐⭐⭐

@ozmell Yoktur.

• ⭐⭐⭐⭐

@berkayy

Bütün süreç boyunca kullandığınız NJ adresinde yaşayan arkadaşınız o adresten taşınıyor mu? Giriş esnasında adres değişikliği yaparak kartlarınızın gecikmeli gelme-gelmeme ihtimalini/riskini artırıyorsunuz forumda okuduğum bir çok tecrübeye istinaden.

Kartlarınız NJ’de beyan ettiğiniz adrese teslim edilir, arkadaşınız da posta ile Houston’da ki adresinize gönderir, daha sonra da AR-11 form ile Uscis’e adres değişikliğinizi beyan edersiniz. Takdir sizin…

• @ATS16 yok hocam nj deki adresteki kişi sabit fakat biz yaşayacak sehir tercihimizi değiştirdik bu sebeple. Dediğin gibi oluyorsa ( postayı illa ki kişisel olarak bizim almamız gerekmiyorsa) hiç bu işe girmeden o da postalayabilir bu yolu izlemek daha temiz gibi sanırım dediklerine göre.
    Cevabın için teşekkürler.

• ⭐⭐⭐⭐

@berkayy bir önceki mesajımdaki gibi oluyor, kendinizin fiziken adreste bulunmanıza gerek yok geçmiş tecrübeleri de inceleyecek olursanız.

DS260 form doldururken beyan ettiğiniz NJ adresinde veya mülakat öncesi adres güncellediyseniz, adreste yaşayan kişinin adını da beyan ettiğinizi düşünüyorum. Posta kutusu üzerinde o kişinin isminin yazması önemli posta memurunun posta kutusuna kartlarınızı teslim edebilmesi için.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları/8273?_=1733392458116

• @ATS16 ilgili iletiyi okudum C/O yazmadan alacak kişi Ad soyadı ve adresi vermiştim. İlgili kişi dediğiniz gibi bana postayla her türlü gönderecek güvenebilecegim kişi ve posta gelene kadar süreçte bende kesin adresimi houston da belli etmiş olurum diye düşünüyorum. Bu durumda hiç değişikliğe gerek yok. Çok teşekkürler cevaplar ve yönlendirmeler için hocam.

• Merhabalar.
    Dün itibariyle Chicagoya iniş yaptım. Araç kiralama yerleri havalimanı içinden trene biniyorsunuz bi sonraki durakta iniyorsunuz orada.

İsmim yazmıyor diye kabul edemeyiz dediler başta. Sonra uygulamada kart no ve ismin yazıyorsa kabul ederiz dediler. Aldım aracı şikagodan des moinese 500 km araç sürdüm. Daha detaylı aktaracağım sonra.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

152

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |