DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
Merhaba Vukuatlı nüfus kaydının geçerlilik süresinin 1 ay olduğunu duydum. Adli sicil kaydı içinde aynı şey geçerli mi
-
@emrebu89 çok önemli bir konuda tavsiye veriyorsunuz, her ne kadar DV2024 kapsamında fam kural değişikliği henüz geçerli değildi ama DV2024 kapsamında Belgrad’a taşınan dosyaların tümünün AP’ye bırakılması ve talihlilerin vizelerine ulaşamadığını biliyor musunuz?
@alien-laniakea denenmiş ve rüşdünü ispat etmiş konsoloslukların ilk aşamada düşünülmesi sürecinize katkı sağlayacaktır.
-
@yck06 Selamlar, e-devletten alınan her belgenin
eğer varsa en altında geçerlilik tarihi yazmaktadır.. -
@Alien-Laniakea merhabalar, cok zor bir soru sormussunuz. benim size tavsiyem, bu konuyu en basindan okumak olacaktir.ona gore kendi kararinizi verebilirsiniz.
-
@dkerim , Azerbaycandakı doktorlara …. Ben de B ve C içinnaşı yaptırmışım, test de tabi ki pozitif çıkacak.
-
@Mustafa-Furkan-Şahan, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhabalar. Hong kong’a mülakat taşıma maili attım. Mail sonucunda benim case numberımın eşleşmediğini ilettiler. Ben case numberımı 2025EU57XX olarak belirttim. Fakat 2025AS57XX imiş. Bundan dolayı 1-2 günüm boşa gitti. Siz daha dikkatli olun arkadaşlar.
Yazdığınız şeyi tam olarak anlayamadım, case no’nun eşleşmemesi gibi bir şey hata yapmadıysanız mümkün değil. Doğum yerinize göre case no’nuzun bölgesi otomatik atanır.
Seçildiğinizi öğrendiğiniz sayfada case no’nuz açıkca yazar ve ne yazıyorsa o’dur. Doğum yeriniz TÜRKİYE ise ve doğru seçim yaptıysanız case no’nuzun EU ile başlaması gerekir.
Yine kazandığınızı öğrendiğiniz sayfadan foreign state chargebilityde ne yazdığını kontrol edebilirsiniz.
Türkiye doğumluysanız ve başka ülke yazıyorsa bu seçim yaparken yanlışlık yaptığınızı gösterir ve çok yüksek ihtimalle mülakatta elenme sebebiniz olur.
-
Selamlar. Foruma yeni üye oldum, paylaşılan bilgileri özellikle bu başlıkta ve diğer başlıklarda aratarak incelemey çalıştım ama biraz farklı bir durumum olduğu için tecrübeli arkadaşların görüşüne ihtiyacım var.
Case number 19xxx, TR'de mülakat alamayacağım, normal şartlar altında görüşmemi daha önce paylaşılan ülkelerden birine taşımam lazım.
Bunun dışında B1/2 ABD vizem var ve daha önce 3 farklı seferde toplam 3 ay kadar bir süre ABD'de zaman geçirdim, vizem devam ediyor.
İşin daha civcivli kısmı ise H1b vizesi ile bir iş başvurusu sürecindeyim, mülakatlar yapıldı ama mesleğim ABD'de merkezi bir yerleşim sistemi ile çalıştığı için kabul alıp almadığım mart ayında belli olacak. Eğer olumlu sonuç gelirse haziranda H1b vizesi ile işe başlayacağım. Şansımın %50 olduğunu tahmin ediyorum.
Eğer H1b ile başlarsam adjustment of status (AOS) süreci ile temmuz-eylül arası bir zamanda H1b'den green card'a geçebiliyorum anladığım kadarıyla ve bu süreç, başka ülkeye vize görüşmesi taşımaya kıyasla çok daha kolay gibi görünüyor.
Bu durumda izlenmesi gereken ideal yol nedir? Şimdiden teşekkür ederim.
-
@docdoc58, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Selamlar. Foruma yeni üye oldum, paylaşılan bilgileri özellikle bu başlıkta ve diğer başlıklarda aratarak incelemey çalıştım ama biraz farklı bir durumum olduğu için tecrübeli arkadaşların görüşüne ihtiyacım var.
Case number 19xxx, TR'de mülakat alamayacağım, normal şartlar altında görüşmemi daha önce paylaşılan ülkelerden birine taşımam lazım.
Bunun dışında B1/2 ABD vizem var ve daha önce 3 farklı seferde toplam 3 ay kadar bir süre ABD'de zaman geçirdim, vizem devam ediyor.
İşin daha civcivli kısmı ise H1b vizesi ile bir iş başvurusu sürecindeyim, mülakatlar yapıldı ama mesleğim ABD'de merkezi bir yerleşim sistemi ile çalıştığı için kabul alıp almadığım mart ayında belli olacak. Eğer olumlu sonuç gelirse haziranda H1b vizesi ile işe başlayacağım. Şansımın %50 olduğunu tahmin ediyorum.
Eğer H1b ile başlarsam adjustment of status (AOS) süreci ile temmuz-eylül arası bir zamanda H1b'den green card'a geçebiliyorum anladığım kadarıyla ve bu süreç, başka ülkeye vize görüşmesi taşımaya kıyasla çok daha kolay gibi görünüyor.
H1B vize sonucunu beklerken dosya numaranızın aktif hale gelmesi durumu oluşabilir. H1b vizenizin sonucu inşallah olumlu olur; ancak olumsuz bir sonuç çıkarsa, bu arada CN de aktif olursa dosya transfer işlemi zorlaşabilir. Eğer H1B vizesi onaylanmazsa, turist vizesi ile de ABD’ye giderek AOS (Adjustment of Status) yapabilirsiniz; tabii ki bu, maddi durumunuzun buna uygun olmasına bağlı.
Bu durumda, nasıl olsa Ankara'da sıranız gelmeyeceği için, ilk iş olarak dosya transferi için KCC'ye bir e-posta yazmak mantıklı görünüyor.
-
@gayeberkay @mrt01 @ildorado @leylaa @rezanclz Herkese merhabalar, Viyana'daki mülakatımın sonucunda pasaportumu ne zaman alabilirim (araya hafta sonu giriyor) sorusuna cevap arıyorum da dönüş bileti ayarlamak için, sizlerden "mülakatın tarih&saat bilgisi" ve "vizeniz basıldı yarın gelip alabilirsiniz bildiriminin geldiği tarih saat bilgisi" ve "hangi saatlerde teslim alabiliyoruz" bilgisini öğrenmem mümkün müdür acaba? Şimdiden çok teşekkür ederim
-
@ATS16 merhabalar. Evet öneminin farkındayım. Sadece arkadaşımız "vizem yok" dediği için, az masraf yaparak gidebileceği, Türkiye'ye yakın ve erken zamana mülakat tarihi verecek (Ankara'ya göre) birkaç ülkeyi yazdım.
Birincisi illaki buralara git demedim. Aksine araştırması gerektiğini ve bu yolculuklarda sıkıntı yaşayabileceğini de belirttim. AP'ye bırakılma ya da red yeme ya da kazanma durumu herhangi bir ülkede başımıza gelebilecek bir durum zaten.
Arkadaşımızın sorduğu soru nereye taşıyabilirimdi. Ben de buna yönelik cevabımı verdim. araştırmasını yapıp kararını verecek olan kişi de arkadaşımızdır yine. Tekrar söylüyorum " kesinlikle bunlardan birine git!" diye bir ibare kullanmadım.
-
Merhaba herkese, imzamda görüldüğü üzere 7 ocakta HK'da mülakatım bulunmakta.
Ben DS260'ımda lise bilgimi girmemiştim (sadece üni bilgimi girdim). Bu ve buna benzer küçük sebeplerin sorun olmayacağını, mülakat sırasında söylenerek düzeltileceğini defalarca duyduk ancak ben garantici bir insan olduğumdan ve Hong Kong'un lise konusuna çok taktığını bildiğimden dolayı DS260 formumu açtırıp revize edeceğim.
(2 kere formunu açtıran kişiye neden açtırdığı sorulmamış)
HK'ya göndereceğim mailde ne gibi revizeler yapacağımı açıklamalı mıyım sizce yoksa sadece revize yapacağım demem yeterli mi ? (aşağıya örneğini bıraktım)Dear Sir/Madam,
Please reopen my DS260 form as I would like to make some revisions.
Thank you.
Case Number: 2025EU0000xxxx
Name:
Surname:
Date of Birth (mm/dd/yyyy):
Preference Category: -
F Flight101 bu başlıktan bahsetti
-
Herkese merhaba sizlere HK özelinde bir soru soracağım biz eşimle bu süreçte evlendik ve beraber mülakata gireceğiniz asıl talihli eşim. Mülakat aşamasında eşimin İngilizce seviyesi sıkıntı yaşamayacağı noktada ama benimki çok iyi değil. Bu durumda bana mülakatta sıkıntı çıkarmı yoksa eşim ana talihli olduğu için ana sorular eşimemi sorulur ?
-
@docdoc58, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba, Serap hanımında dediği gibi ne olur ne olmaz şimdiden dosyanızı başka ülkeye taşıyın. Diğer planlarınızda bi aksilik olursa nispeten erken bi tarihe mülakat almış olursunuz. İşinizi son aylara bırakmanın kotanın dolması gibi bi risk içerdiğini de göz ardı etmeyin :)
-
@10urdmn, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba herkese, imzamda görüldüğü üzere 7 ocakta HK'da mülakatım bulunmakta.
Ben DS260'ımda lise bilgimi girmemiştim (sadece üni bilgimi girdim). Bu ve buna benzer küçük sebeplerin sorun olmayacağını, mülakat sırasında söylenerek düzeltileceğini defalarca duyduk ancak ben garantici bir insan olduğumdan ve Hong Kong'un lise konusuna çok taktığını bildiğimden dolayı DS260 formumu açtırıp revize edeceğim.
(2 kere formunu açtıran kişiye neden açtırdığı sorulmamış)
HK'ya göndereceğim mailde ne gibi revizeler yapacağımı açıklamalı mıyım sizce yoksa sadece revize yapacağım demem yeterli mi ? (aşağıya örneğini bıraktım)Dear Sir/Madam,
Please reopen my DS260 form as I would like to make some revisions.
Thank you.
Case Number: 2025EU0000xxxx
Name:
Surname:
Date of Birth (mm/dd/yyyy):
Preference Category:Selamlar hocam, herhangi bi açıklama yapmanıza gerek yok, mülakat sırasında da özellikle sormazlarsa siz bir şey söylemeyin. Ben de sizin gibi açtırıp çok daha fazla bilgi güncelledim ve ekledim ama mülakatta hiç lafı bile geçmedi :)
-
@mert06, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Herkese merhaba sizlere HK özelinde bir soru soracağım biz eşimle bu süreçte evlendik ve beraber mülakata gireceğiniz asıl talihli eşim. Mülakat aşamasında eşimin İngilizce seviyesi sıkıntı yaşamayacağı noktada ama benimki çok iyi değil. Bu durumda bana mülakatta sıkıntı çıkarmı yoksa eşim ana talihli olduğu için ana sorular eşimemi sorulur ?
Mülakat sırasında eşler birbirine yardımcı olabiliyor, ikinizden birinin ingilizcesi mülakatı anlayıp cevaplayabilecek seviyedeyse sorun olmaz hocam. Şimdiden hayırlı olsun :)
-
@emrebu89, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@ATS16 merhabalar. Evet öneminin farkındayım. Sadece arkadaşımız "vizem yok" dediği için, az masraf yaparak gidebileceği, Türkiye'ye yakın ve erken zamana mülakat tarihi verecek (Ankara'ya göre) birkaç ülkeyi yazdım.
Birincisi illaki buralara git demedim. Aksine araştırması gerektiğini ve bu yolculuklarda sıkıntı yaşayabileceğini de belirttim. AP'ye bırakılma ya da red yeme ya da kazanma durumu herhangi bir ülkede başımıza gelebilecek bir durum zaten.
Arkadaşımızın sorduğu soru nereye taşıyabilirimdi. Ben de buna yönelik cevabımı verdim. araştırmasını yapıp kararını verecek olan kişi de arkadaşımızdır yine. Tekrar söylüyorum " kesinlikle bunlardan birine git!" diye bir ibare kullanmadım.
Hocam kesinlikle git dememiş olsanız bile öneride bulunduğunuz konsolosluklardan biri (Belgrad) daha geçen sene onlarca Türk vatandaşını kasten mağdur etti. Burada birinin kalan hayatının gidişatı söz konusu olduğu için @ATS16 arkadaşımız haklı olarak bu önerinin dahi tehlikeli olabileceğini söylemiş. Lütfen şahsen tecrübe etmediğiniz konsolosluklar hakkında konuşmayınız. Bazı insanlar iş ve özel hayatlarının yoğunluğundan sadece sorularının cevabına bakmak için kısa süreli foruma girebiliyor, sizin cevabınıza istinaden dosyasını sıkıntılı bi konsolosluğa taşıması riskini almayın, gerek yok.
Lütfen beni de yanlış anlamayın, kötü bir niyetle bir şey söylediğinizi de düşünmüyorum elbette. İyi günler dilerim.
-
@Ben-Batur teşekkür ederim cevap için
-
@samikayhannn, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@gayeberkay @mrt01 @ildorado @leylaa @rezanclz Herkese merhabalar, Viyana'daki mülakatımın sonucunda pasaportumu ne zaman alabilirim (araya hafta sonu giriyor) sorusuna cevap arıyorum da dönüş bileti ayarlamak için, sizlerden "mülakatın tarih&saat bilgisi" ve "vizeniz basıldı yarın gelip alabilirsiniz bildiriminin geldiği tarih saat bilgisi" ve "hangi saatlerde teslim alabiliyoruz" bilgisini öğrenmem mümkün müdür acaba? Şimdiden çok teşekkür ederim
Bizim de sağlık muayenesi ve mülakat tarihini imzanızda güncellenmiş olarak görmemiz mümkün mü acaba?
Şimdiden teşekkürler😉 -
Merhabalar;
HK mülakat ile sağlık muayene arasında 15 günlük bir süre var sizce sağlık kontrol sonrası daha ucuz ve güzel olduğu için Filipinlere geçmek sorun olabilir mi? Bu sorgulanacak bir durum mudur?
-
@zge Banka dökümünü 1 hafta gibi kısa bir süre önce mi almamız gerekiyor bizim mülakatımız 2 ocakta ve biz çarşamba günü sirküyü çıkarmayı düşünüyorduk 28 gün önce yani bu bir sıkıntı yaratır mı ?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
11
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum