Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @İbrahimmtluay, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

İyi forumlar size spesifik bi soru sormak istiyorum. Adminler umarım görür ve cevaplarlar. Ds260 formunda bir soru var -Ateşli silahlar, kimyasal, patlayıcı eğitimi vb aldınız mı diye ben polis memuruyum ve bunu evet olarak cevapladım ve açıklamasında belirttim sadece ateşli silah eğitimi aldığımı ve polis memuru olduğumu. Ayrıca meslek kısmında other ı işaretledim military i değil bu şekilde ben mülakat esnasında herhangi bi problem yaşar mıyım bi tavsiyeniz var mı ?

Mesleğiniz gereği bu konuda eğitim almış olmanız normal endişe edilecek bir durum yok, mülakat sırasında buna değinirlerse anlatırsınız sadece onun dışında bu konuyla alakalı düşünmeyin hocam 🙂

• Merhabalar, greencardı kazandım sıralama 17XXX lerde. Herhangi bir ülkeye vizem yok pasaportum var. Sıralama Türkiye'de gelmeyecektir. Hangi ülkeye dosyamı taşımalıyım? (ABD'de kalacak yerim var)

• ⭐⭐⭐⭐

@emrebu89 Belgeleri yeminli tercüman aracılığıyla tercüme ettirin, ardından noterde onaylatıp apostil alın. ABD Konsoloslukları evrakları bu formatta kabul etmektedir.

• @Jumper hayır gerek yok

• @alpteo, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba,

Forumda yeniyim, vizelerini alan arkadaşları tebrik ederim, umarım güzel bir hayat başlar. GC çıkmayanlarda üzülmesinler benim kaçıncı başvurum hatırlamıyorum 🙂 , umarım sizlerede bir gün çıkar

Bizi bu aralar endişelendiren şeyler var, bizim case lere ne zaman sıra gelir ,kasım ve aralık aylarını pas geçtiler, ocak a verdiler , tekrar 1-2 ay boşluk olur mu endişelenmeye başladık, NJ 'ye yada NY 'a gitmeyi düşünüyoruz , ilkokul a gidecek bir çocuğumuz var, oradaki okul kayıtları ne zaman başlıyor , kayıt için ne istiyorlar gibi bilgilere çok ihtiyacımız var daha önce paylaşıldıysa konuyla ilgili link atabilecek varsa şimdiden tşk ederim.

Merhaba, okul konuları için forumda başlıklar var o başlıklardan daha doğru yanıtlar alırsınız diye tahmin ediyorum. CN'ınız oldukça düşük, endişelenmek için erken, Mart-Nisan'a kadar en azından yakın numaralarınıza mülakat verilmemiş olurlarsa o zaman endişelenmeye başlayabilirsiniz evet 🙂 Yine de dosya taşıma kartınız olur elinizde ama 3k'nın altındaki dosyalara da mülakat verirler diye düşünüyorum ben, o kadar da değildir yani 🙂

• ⭐⭐⭐

@Jumper Hayırlısı olsun...Yine buradaki birçok kişi "hayır gerek yok" diyecek 😉

• @Serapp Merhabalar. Ukrayna'daki tercümanlar edevletten alıp verdiğimiz evrakları sadece çeviriyorlar, apostil etmiyorlar. çok yakın zamanda oturum izni için belgeler toplarken yaşadım bu sorunu. Bu durumu önce Kievdeki Türk Konsolosluğu ile görüşeceğim ve oradan kaşeli imzalı evrak almaya çalışacağım. eğer vermezlerse Türkiye' ye gidip orada kurumlardan toplayacağım evrakları. Cevabınız için teşekkür ederim.

• @Alien-Laniakea Kiev(Ukrayna), Belgrad ( Sırbistan), Kişinev (Moldova) 'yı deneyebilirsiniz vizesiz olarak. Özellikle Ukrayna savaş bölgesi olduğundan dolayı yoğun değil ama Ukrayna'ya ve Moldova'ya girişler sıkıntılı olabiliyor. Türk vatandaşlarına karşı sorun yaratmaktan çekinmiyorlar. Bu durumu da göz ardı etmemek gerek.

• ⭐⭐⭐⭐

@Mustafa-Furkan-Şahan bahsettiğim konu bölgenizin onaylanması değil Mustafa bey. Siz çekilişe katılırken doğum yeri bölgenizi bir asya ülkesi seçmişsiniz aksi taktirde numaranız AS ile başlayamaz ve eğer böyle bir hatalı başvuru yaptıysanız sürecinizin olumsuz sonuçlanması yüksekle muhtemel ben bundan bahsediyorum

• @emrebu89
    Apostil islemi cok farkli bir islem buna gerek oldugunu dusunmuyorum. Turk Konsolosluklari kendi calistiklari tercumanlarin cevirdikleri belgeleri kaseleyip, onaylayliyor. Bu sekilde belgelerinizin mulakatinizda kabul gorecegini dusunuyorum.

• Herkese merhaba.
    Tiflis e dosyamı taşımıştım. Tifliste ki konsolosluğun oturum izni isteme ihtimaline karşılık bende Azerbaycan dan oturum izin başvurusu yaptım bir arkadaşım vasıtası ile. Rutin kan tahlilleri için kan verdik vs. Burda şu konu hakkında bilgilendirmek istiyorum. Forum yöneticileri konuyu daha detaylı biliyor ise yanlışlarım varsa düzeltebilirler. Küçüklüğümde Sarılık (Hepatit) geçirdiğim için Azerbaycan daki verdiğim kan tahlilinde hepatit testim (HBs Ag) doğal olarak pozitif çıktı ve tekrar kan vermemi istediler. Tekrar kan vermemi istemelerin de ki amaç geçirmiş olduğum sarılığın şu an taşıyıcı mı yoksa bulaşıcı mı olduğunu anlamak için. (HBV Dna testi). Bunları yazmam da ki sebep Greencard mülakatı öncesi sağlık kuruluşuna gidecek herkes. ve bu rutin test muhakkak yapılacaktır. Eğer sarılık geçirmiş olanlar var ise şöyle bir yöntem uygulayabilirler. Türkiye de yada yaşadığı ülkede öncelikle HBs Ag testini yaptırıp sonuç pozitif ise HBV Dna testini yaptırmalı ve sonuçlarını ilgili prosedür de sağlık kuruluşunun kabul edeceği formatta (tercüme apositl vs. )yanlarında götürmeleri ve sağlık kuruluşlarına ibraz ederler ise sorun yaşamayabilirler. Yada tekrar sağlık kuruluşu muayenesine gitmek zorunda kalmazlar.
    Teşekkürler

• Merhaba Vukuatlı nüfus kaydının geçerlilik süresinin 1 ay olduğunu duydum. Adli sicil kaydı içinde aynı şey geçerli mi

• ⭐⭐⭐⭐

@emrebu89 çok önemli bir konuda tavsiye veriyorsunuz, her ne kadar DV2024 kapsamında fam kural değişikliği henüz geçerli değildi ama DV2024 kapsamında Belgrad’a taşınan dosyaların tümünün AP’ye bırakılması ve talihlilerin vizelerine ulaşamadığını biliyor musunuz?

@alien-laniakea denenmiş ve rüşdünü ispat etmiş konsoloslukların ilk aşamada düşünülmesi sürecinize katkı sağlayacaktır.

• ⭐⭐⭐

@yck06 Selamlar, e-devletten alınan her belgenin
    eğer varsa en altında geçerlilik tarihi yazmaktadır..

• ⭐⭐

@Alien-Laniakea merhabalar, cok zor bir soru sormussunuz. benim size tavsiyem, bu konuyu en basindan okumak olacaktir.ona gore kendi kararinizi verebilirsiniz.

• @dkerim , Azerbaycandakı doktorlara …. Ben de B ve C içinnaşı yaptırmışım, test de tabi ki pozitif çıkacak.

• @Mustafa-Furkan-Şahan, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar. Hong kong’a mülakat taşıma maili attım. Mail sonucunda benim case numberımın eşleşmediğini ilettiler. Ben case numberımı 2025EU57XX olarak belirttim. Fakat 2025AS57XX imiş. Bundan dolayı 1-2 günüm boşa gitti. Siz daha dikkatli olun arkadaşlar.

Yazdığınız şeyi tam olarak anlayamadım, case no’nun eşleşmemesi gibi bir şey hata yapmadıysanız mümkün değil. Doğum yerinize göre case no’nuzun bölgesi otomatik atanır.

Seçildiğinizi öğrendiğiniz sayfada case no’nuz açıkca yazar ve ne yazıyorsa o’dur. Doğum yeriniz TÜRKİYE ise ve doğru seçim yaptıysanız case no’nuzun EU ile başlaması gerekir.

Yine kazandığınızı öğrendiğiniz sayfadan foreign state chargebilityde ne yazdığını kontrol edebilirsiniz.

Türkiye doğumluysanız ve başka ülke yazıyorsa bu seçim yaparken yanlışlık yaptığınızı gösterir ve çok yüksek ihtimalle mülakatta elenme sebebiniz olur.

• Selamlar. Foruma yeni üye oldum, paylaşılan bilgileri özellikle bu başlıkta ve diğer başlıklarda aratarak incelemey çalıştım ama biraz farklı bir durumum olduğu için tecrübeli arkadaşların görüşüne ihtiyacım var.

Case number 19xxx, TR'de mülakat alamayacağım, normal şartlar altında görüşmemi daha önce paylaşılan ülkelerden birine taşımam lazım.

Bunun dışında B1/2 ABD vizem var ve daha önce 3 farklı seferde toplam 3 ay kadar bir süre ABD'de zaman geçirdim, vizem devam ediyor.

İşin daha civcivli kısmı ise H1b vizesi ile bir iş başvurusu sürecindeyim, mülakatlar yapıldı ama mesleğim ABD'de merkezi bir yerleşim sistemi ile çalıştığı için kabul alıp almadığım mart ayında belli olacak. Eğer olumlu sonuç gelirse haziranda H1b vizesi ile işe başlayacağım. Şansımın %50 olduğunu tahmin ediyorum.

Eğer H1b ile başlarsam adjustment of status (AOS) süreci ile temmuz-eylül arası bir zamanda H1b'den green card'a geçebiliyorum anladığım kadarıyla ve bu süreç, başka ülkeye vize görüşmesi taşımaya kıyasla çok daha kolay gibi görünüyor.

Bu durumda izlenmesi gereken ideal yol nedir? Şimdiden teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐⭐

@docdoc58, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Selamlar. Foruma yeni üye oldum, paylaşılan bilgileri özellikle bu başlıkta ve diğer başlıklarda aratarak incelemey çalıştım ama biraz farklı bir durumum olduğu için tecrübeli arkadaşların görüşüne ihtiyacım var.

Case number 19xxx, TR'de mülakat alamayacağım, normal şartlar altında görüşmemi daha önce paylaşılan ülkelerden birine taşımam lazım.

Bunun dışında B1/2 ABD vizem var ve daha önce 3 farklı seferde toplam 3 ay kadar bir süre ABD'de zaman geçirdim, vizem devam ediyor.

İşin daha civcivli kısmı ise H1b vizesi ile bir iş başvurusu sürecindeyim, mülakatlar yapıldı ama mesleğim ABD'de merkezi bir yerleşim sistemi ile çalıştığı için kabul alıp almadığım mart ayında belli olacak. Eğer olumlu sonuç gelirse haziranda H1b vizesi ile işe başlayacağım. Şansımın %50 olduğunu tahmin ediyorum.

Eğer H1b ile başlarsam adjustment of status (AOS) süreci ile temmuz-eylül arası bir zamanda H1b'den green card'a geçebiliyorum anladığım kadarıyla ve bu süreç, başka ülkeye vize görüşmesi taşımaya kıyasla çok daha kolay gibi görünüyor.

Bu durumda izlenmesi gereken ideal yol nedir? Şimdiden teşekkür ederim.

H1B vize sonucunu beklerken dosya numaranızın aktif hale gelmesi durumu oluşabilir. H1b vizenizin sonucu inşallah olumlu olur; ancak olumsuz bir sonuç çıkarsa, bu arada CN de aktif olursa dosya transfer işlemi zorlaşabilir. Eğer H1B vizesi onaylanmazsa, turist vizesi ile de ABD’ye giderek AOS (Adjustment of Status) yapabilirsiniz; tabii ki bu, maddi durumunuzun buna uygun olmasına bağlı.

Bu durumda, nasıl olsa Ankara'da sıranız gelmeyeceği için, ilk iş olarak dosya transferi için KCC'ye bir e-posta yazmak mantıklı görünüyor.

• @gayeberkay @mrt01 @ildorado @leylaa @rezanclz Herkese merhabalar, Viyana'daki mülakatımın sonucunda pasaportumu ne zaman alabilirim (araya hafta sonu giriyor) sorusuna cevap arıyorum da dönüş bileti ayarlamak için, sizlerden "mülakatın tarih&saat bilgisi" ve "vizeniz basıldı yarın gelip alabilirsiniz bildiriminin geldiği tarih saat bilgisi" ve "hangi saatlerde teslim alabiliyoruz" bilgisini öğrenmem mümkün müdür acaba? Şimdiden çok teşekkür ederim

Benzer Başlıklar

• 316
  • 153
  • 16399
  • 2688
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

146

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |