Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Ezgi-2 covid aşılarınızın çıktısını istiyorlar enabızdan. Covid aşısı ya da testi yapılmıyor. Sadece normal aşı yapıyorlar.

• @lina bildigim bir rahatsızlıgım yok.

• merhaba!
    gocmenlik i-130 formumuzu onaylandi, bilgi vermek acisindan toplamda 14.5 ay surdu. NVC den email aldik , "notice of immigrant visa case creation" notuyla. Nasil account olusturulacagi, hangi belgeler istendigi tek tek aciklanmis. Belgeleri en kisa zamanda toplayip submit edecegiz. Email her ikimize de gonderilmis, esimden istenen belgeler mevcut. ama bu islemleri TR deki spouse (beneficiary) yapiyor degil mi? Nvc abd deki kisiden (petitioner) affidavit of support ve diger finansal belgeler sunmasini istiyor diye okumustum baska bir baslikta. Bu durumda Abd'deki spouse(petitioner), emaildeki talimatlari izleyip ceac'dan tum islemleri kendisi yapabilir mi? Email TR deki spouse'a yazilmis.
    Nasil bir yol izlemeliyiz? @crazycells
    Cok tesekkurler

• @Refiks rontgen sonucuna gore yapılıyor. Cogu kişi iicn gerek gorulmuyor

• Bu ileti silindi!

• @Gizem-Alioglu hanfandi bu belge international bir belgedir, bunun aslini yaninda bulundurmaniz fazlasi ile yeterli olacaktir. Zaten sistemlerinde bu cuzdan mevcut. Sorun olsa idi, gorusme surecine ulasamazdiniz.

• @Olkan-Oflaz-0 eşinizin sponsorluk belgelerinin orijinal belgesini istediler mi acaba

• @tubfrdmn Bilgi için çok teşekkürler. Kafa karıştırıcı bir durumdu bu olay. Öğrenmemiz çok iyi oldu

• Herkese merhaba. Ben 2 bucuk yildir ABD vatandasi ile evliyim. Vize basvuru sonucumu yakasik 6 ay bekledikten sonra 11 Aralik a mulakat tarihi verildi. 4 Aralik ta ise saglik kontrolu randevum var. Heyecen giderek artiyor ve surekli eksik ya da yanlis evrak stresi yasiyorum. Bu platformda deneyimlerini paylasan hekese cok tesekkur ederim, gercekten cok faydalaniyorum.
    Sormak istedigim sey su; Ben ilk basvuruda adli sicil kaydimi arsivsiz olarak sunmustum dosyaya. Fakat bazi yorumlarda arsivli kaydin gerekli oldugunu okudum. Mulakat gunu yine ayni sekilde arsivsiz adli sicil kaydini koymayi dusunuyorum. Neticede bu sekilde daha once onaylanmisti. Bu konuda fikri olanlardan yorum bekliyorum. tesekkurler

• @sebo evrakların 90 gün geçerlilik süresi var 90 gün geçmiş bir evrak sunarsanız sıkıntı yaşayabilirsiniz nacizane fikrim

• @sebo l-130 formunuz ne kadar sürede onaylandı

• @sebo arşiv kayıtlı istiyorlar ben 90 gün önceden çıkarttım diye tekrar çıkartmıştım nüfus kaydı, adli sicil gibi şeyleri aceleden arşivsiz almışım konsoloslukta verdim arşiv kayıtlı istedi ama önceki çıkardığım da 10 ay öncekiydi sorun olmadı belgeyi aldılar. Belgeniz o şekilde onaylandı diye konsoloslukta bunun sorun olmayacağı anlamına gelmiyor konsolosluk tarafı da ayrı bir göz olarak düşünebilirsiniz gözden kaçanı sıfıra indirmeye çalışıyorlar. Bol şans

• Herkese merhaba, Ankara’dan mesaj geldi eşime. İlk evliliğinin sonuçlanması yani boşanma belgesini ceac sistemine yüklemesini istemişler. Görüşmemize 10 gün kaldı. Civil document finder ın yönlendirmesi sonucunda dosya sorgulamadan belgeyi bulamadık. Böyle bir şey yaşayan var mı? Certified documenta nasıl ulaşabiliriz? Süre az kaldığı için biraz panikledik. Önerilerinizi bekliyoruz. Teşekkürler.

• Merhabalar. Ayın hangi günlerinde mülakat randevu maili geliyor biliyor musunuz? Sanırım Aralık ayına mart ve nisan’da DQ olanlara randevu maili geldi. Mayıs ve Haziran’da DQ olanlar da ocak ayına randevu aldılar. İnşallah Temmuz ve Ağustos’a da Şubat’ta randevu verirler. 🙏 Bilgisi olan paylaşabilir mi?

• Sayın forum sakinleri, DQ olduktan sonra amerikan vatandaşı eşimin iş yeri(state olarak) değişti.Bunu bildirmemiz gerekiyor mu

• @Ezgi-2 aynen öyle oldu nisan da dq olmuştum ocağa geldi randevü aralıkta yada ocakta Şubat için mail alırsınız

• @lina ilginç bir sistemleri var biz 20 mayısta dq olduk 30 aralığa gün verdiler ama nisandakileri ocağa vermişler 🤷🏼♀

• @Ezgi-2 sanki ay başlarında gönderiyorlar, emin değilim tabi önceki mesajları kontrol etmek gerekebilir. Ekim'de DQ oldum ben de, aynı şekilde hesaplayarak Mart - Nisan gibi bekliyorum

• @dreamyy ewet adres değişikligi olarak kesinlikle belirtmeniz gerekiyor

• @Gizem-Alioglu teşekkürler.Peki bu adres değişikliği ve iş değişikliğini bildirmek süreci uzatır mı

Benzer Başlıklar

• 3116
  • 9
  • 148
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

131

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |