• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. tubfrdmn
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 15
    • En İyi 10
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

tubfrdmn

@tubfrdmn

29
    İtibar
    56
    Profil Görüntülemeleri
    15
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

tubfrdmn Takip etme Takip Et

tubfrdmn tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Herkese merhaba,

Ayın 11'inde mülakatım vardı ve özetle durumu anlatmak istiyorum. Randevum saat 8.15'ti ve saat 10:30'ta işim bitmişti. Randevu saatine göre sırayla alıyorlar içeri. Dışarıda soğukta beklemek biraz zordu:( Önce pasaport teslim sonra güvenlik kontrolü yapılıyor. İçeriye elektronik alet, akıllı saat, çanta sokmuyorlar. Sadece dosyanız ile girebiliyorsunuz. İçeri girdikten sonra üç tane girişte masa var oraya pasaport verip barkod yapıştırıyorlar ve sıra veriyorlar. Sıranın size geldiği zaman yine amerikalı çalışanlar evrak teslimi alıyor. Benden nüfus kayıt örneği (e-devlet), Adli sicil-arşivli (e-devlet) evlilik cüzdanını kendisi ve ilişki kanıtları. Benden bunları istediler ama bazılarından tax belgelerini vs isteyenler de olmuş. Siz yine de her şeyi print edip gelin. Tekrar oturup mülakat sıramı bekledim. Beklemek baya uzun sürdü. Bana sıra gelince şu soruları sordular;
      Eşin şuan USA'de yaşıyor değil mi? ( Tuzaklı soru çünkü senin doğru söyleyip söylemediğini test ediyorlar) Benim eşim benimle Türkiye'de yaşıyor dedim. Kaç kez evlendin? Eşin nereli? Neden ABD'ye gitmek istiyorsun? Ve gideceğin yeri biliyor musun biraz tarif et dedi. Sonra vizen onaylanmıştır dedi ve evlilik cüzdanımı, belgelerimi geri verdi. Pasaportum onlarda kaldı. Bugün sisteme baktığımda vizem onaylandı dedi ve saat 17:00 gibi PTT'ye verilmiş. Büyük ihtimalle yarın teslim alacağım pasaportumu. Herkese kolaylıklar ve başarılar diliyorum. Kolay değil koca 2 sene bekledik. Psikolojik olarak yıpratıcı bir süreçti her ne kadar eşim benimle olmasına rağmen ama sonu iyi bitti. 🙂

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      tubfrdmn
      tubfrdmn
    • RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Selamlar herkese,
      Öncelikle aynı yollardan geçmiş biri olarak sizleri çok iyi anladığımı söylemek istiyorum. Beklemek, belirsizlik ve çevre baskısı… Ciddi bir psikolojik savaş verdik bu süreçte. Bu forum bana çok yol gösterdi ve arkadaş edinmemi sağladı. Ben 2024 Mart ayında DQ olmuştum ve mülakat tarihim tam Aralık ayına verilmişti. Tam 9 ay sonra yani! İşten de çıkmıştım ve deli gibi mülakat randevusu bekliyordum. Sağdan soldan öğrendiğimize göre Iraklı, İranlı ve diğer uyrukluların randevularını öne çekmişlerdi Ankara. Şükürler olsun ki yeni yıla Amerika’da girebildik. Ama çektiğimiz sıkıntının tarifi anlatılmaz. O yüzden nacizane tavsiyem dış çevreye kulak asmayın ve eninde sonunda mülakat tarihlerinizi alacaksınız 🙂 Son haftalarınızın ya da aylarınızın tadını çıkarın derim. 🙂
      Çok sevgiler herkese.

tubfrdmn
      tubfrdmn

Merhabalar, 11 Aralık için randevu aldım:)

tubfrdmn
      tubfrdmn

Arkadaşlar selamlar, şubat grubuna randevu gelmeye başlamış. Rica etsek şubat dq olanlar günleri ile burada paylaşabilir mi? Ve gelenleri de çok tebrik ediyorum! 🙂

tubfrdmn
      tubfrdmn

@ozgur75 Yani ben şoktayım çünkü 2020 yılında toplamda 11.ayın sonunda CR1 vizemi almıştım ama pandemi yüzünden ve yeni doğum yaptığımdan ötürü ABD’ye gidemedim. Biz Şubat 2023’tr tekrar başvuru yaptık ve Ağustos 2024’teyiz geldiğim nokta mülakat tarihi beklemek. İnanılmaz ağır işliyor süreç. Bir yığılmama mı var yoksa az personel mi var bilemedim…

tubfrdmn
      tubfrdmn

@korayy Eşim Amerikalı ve başvurumuz Şubat 2023’te oldu ve Mart’ta 2024 DQ olduk. İnanılmaz yavaş gidiyor süreç yani vatandaş eşi olmak inanın hiçbir şeyi değiştirmiyor. Beklemeye devam yani 😞

tubfrdmn
      tubfrdmn

@Gizem-Alioglu şöyle söyleyebilirim; biz her ay congressman aracılığı ile ilerlemeyi sordurduk ve Türk vatandaşı olmayan diğer ülkelerin (iranlı, Iraklı vs ) süreçlerine devam ediyorlar. Tabii ki onlar öyle söylemedi bize sadece dq olarak bu ay yani Ekim itibari ile Eylül 2023 olanların mülakat davet edildiğini söylediler. (Uyruk belirtmelidir) sağdan soldan öğrenebildiğimiz kadar bu mülakatların Türk olmadıkların olmadığını biliyoruz. Umarım Aralık ya da Ocak ayında bir haber alabiliriz diye ümit ediyorum. Süreç çok yıpratıcı ve can sıkıcı. Diğer ülkelerim durumlarını da anlıyorum ama bir yandan da Türk vatandaşları olarak ciddi anlamda mağdur edildik. En azından Şubat itibari ile tamamen durdurmasaylardı ya 10 kişi çağrılıyorsa mülakata 5 I Türk 5’i diğer ülkelerin vatandaşı olabilirdi. Ya da bizlere başka ülkelerde mülakat olabilme şansı verselerdi. Çoğu insan ailesinden, yakınlarından, işlerinden oldu.

tubfrdmn
      tubfrdmn

@Esra-Lewis Merhabalar, cr1 ya da ir1 vize türü iseniz e-posta aldım ya da göçmen vizemi kayıt ettirmek istiyorum seçeneklerinden birini seçebilirsiniz. İkisi de olur.

tubfrdmn
      tubfrdmn

@Ezgi-2 covid aşılarınızın çıktısını istiyorlar enabızdan. Covid aşısı ya da testi yapılmıyor. Sadece normal aşı yapıyorlar.

tubfrdmn
      tubfrdmn

@Esra-Lewis Merhabalar, yazmak zorunda değilsiniz.

tubfrdmn
      tubfrdmn

tubfrdmn tarafından gönderilen son iletiler

Selamlar herkese,
      Öncelikle aynı yollardan geçmiş biri olarak sizleri çok iyi anladığımı söylemek istiyorum. Beklemek, belirsizlik ve çevre baskısı… Ciddi bir psikolojik savaş verdik bu süreçte. Bu forum bana çok yol gösterdi ve arkadaş edinmemi sağladı. Ben 2024 Mart ayında DQ olmuştum ve mülakat tarihim tam Aralık ayına verilmişti. Tam 9 ay sonra yani! İşten de çıkmıştım ve deli gibi mülakat randevusu bekliyordum. Sağdan soldan öğrendiğimize göre Iraklı, İranlı ve diğer uyrukluların randevularını öne çekmişlerdi Ankara. Şükürler olsun ki yeni yıla Amerika’da girebildik. Ama çektiğimiz sıkıntının tarifi anlatılmaz. O yüzden nacizane tavsiyem dış çevreye kulak asmayın ve eninde sonunda mülakat tarihlerinizi alacaksınız 🙂 Son haftalarınızın ya da aylarınızın tadını çıkarın derim. 🙂
      Çok sevgiler herkese.

tubfrdmn
      tubfrdmn

@dreamyy merhaba, umarım SSN çalınmamıştır ya da başkasının elini geçmemiştir. Eğer böyle düşünüyorsanız hemen ssa.gov web sitesinden ulaşıp rehber edinebilirsiniz ya da yerel polise gidip şikayette bulunabilirsiniz. SSN birinini eline geçerse adınıza kredi çekebilir, hesap açabilir ya da vergi dolandırıcılığı yapabilir. 😞

tubfrdmn
      tubfrdmn

@gigi25 merhaba, benim eşim de self employed şekilde çalışıyordu Türkiye’de. O yüzden joint sponsor olarak eşimin Amerika’daki aile üyesinden birisini ekledik. Mülakatta joint sponsor gerek olmadığını söylediler çünkü eşimin geliri yeterliydi. Baktıkları en güncel olan IRS Tax Return belgesiydi. Ama önerim joint sponsor olarak Amerika’da yaşayan birisini eklemenizdir. En azından bu konuda eliniz güçlü olur.

tubfrdmn
      tubfrdmn

Herkese merhaba,

Ayın 11'inde mülakatım vardı ve özetle durumu anlatmak istiyorum. Randevum saat 8.15'ti ve saat 10:30'ta işim bitmişti. Randevu saatine göre sırayla alıyorlar içeri. Dışarıda soğukta beklemek biraz zordu:( Önce pasaport teslim sonra güvenlik kontrolü yapılıyor. İçeriye elektronik alet, akıllı saat, çanta sokmuyorlar. Sadece dosyanız ile girebiliyorsunuz. İçeri girdikten sonra üç tane girişte masa var oraya pasaport verip barkod yapıştırıyorlar ve sıra veriyorlar. Sıranın size geldiği zaman yine amerikalı çalışanlar evrak teslimi alıyor. Benden nüfus kayıt örneği (e-devlet), Adli sicil-arşivli (e-devlet) evlilik cüzdanını kendisi ve ilişki kanıtları. Benden bunları istediler ama bazılarından tax belgelerini vs isteyenler de olmuş. Siz yine de her şeyi print edip gelin. Tekrar oturup mülakat sıramı bekledim. Beklemek baya uzun sürdü. Bana sıra gelince şu soruları sordular;
      Eşin şuan USA'de yaşıyor değil mi? ( Tuzaklı soru çünkü senin doğru söyleyip söylemediğini test ediyorlar) Benim eşim benimle Türkiye'de yaşıyor dedim. Kaç kez evlendin? Eşin nereli? Neden ABD'ye gitmek istiyorsun? Ve gideceğin yeri biliyor musun biraz tarif et dedi. Sonra vizen onaylanmıştır dedi ve evlilik cüzdanımı, belgelerimi geri verdi. Pasaportum onlarda kaldı. Bugün sisteme baktığımda vizem onaylandı dedi ve saat 17:00 gibi PTT'ye verilmiş. Büyük ihtimalle yarın teslim alacağım pasaportumu. Herkese kolaylıklar ve başarılar diliyorum. Kolay değil koca 2 sene bekledik. Psikolojik olarak yıpratıcı bir süreçti her ne kadar eşim benimle olmasına rağmen ama sonu iyi bitti. 🙂

tubfrdmn
      tubfrdmn

@Esra-Lewis Merhabalar, yazmak zorunda değilsiniz.

tubfrdmn
      tubfrdmn

@Ezgi-2 covid aşılarınızın çıktısını istiyorlar enabızdan. Covid aşısı ya da testi yapılmıyor. Sadece normal aşı yapıyorlar.

tubfrdmn
      tubfrdmn

@mevlanus merhaba, covid için hiç aşı olamamışta olsanız geri çevirmiyorlar. Süreç devam edecek yani. Ben bugün test için Ankara’daydım.

tubfrdmn
      tubfrdmn

@Esra-Lewis Merhabalar, cr1 ya da ir1 vize türü iseniz e-posta aldım ya da göçmen vizemi kayıt ettirmek istiyorum seçeneklerinden birini seçebilirsiniz. İkisi de olur.

tubfrdmn
      tubfrdmn

Merhabalar, 11 Aralık için randevu aldım:)

tubfrdmn
      tubfrdmn

Arkadaşlar selamlar, şubat grubuna randevu gelmeye başlamış. Rica etsek şubat dq olanlar günleri ile burada paylaşabilir mi? Ve gelenleri de çok tebrik ediyorum! 🙂

tubfrdmn
      tubfrdmn