Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@ATS16 o istisna bir durum. Tekrar gerceklesecek diye bir kaide yok.
    Trump'in baska oncelikleri var,deportation vs. Adam ofise gelip Hadi gencler dv talihlilerini banlayalim demez.
    Ha soyle bir gercek var trumptan bagimsiz olarak; dv vizesini Alinca ulkeye girip fiziksel karti almak en saglam cozum.

• @ATS16 Trump Green Card lıları yasaklamadı yasaklayamazda. Elinizde GC varsa ülkeye giriş yaparsınız. DV vizesi almış olmak sizi Green Cardlı yapmıyor. Ülkeye DV vize ile giriş yaptığınız anda Green Card almaya hak kazanıyorsunuz.
    Selamlar

• ⭐⭐⭐⭐

@arnblt @charon yazdığımı tekrar okumanızı rica ediyorum. Vizenin basılmasına müteakip Uscis fee ödemesini ivedilikle yapmasını ve bir an önce ülkeye giriş yaparak uscis’ten sürecini başlatmasını tavsiye etmişim talihliye, sizin yazdığınızdan farklı bir şey değil. Bende biliyorum ülkeye giriş yapmadan Greencard basım sürecinin başlamayacağını.

https://yesilkartforum.com/forum/post/468694

Resmî olarak göreve gelir gelmez ses getirici yeni uygulamaları yürürlüğe koymayacağını bilemezsiniz, seçilmiş başkanın ofisinde çalışmıyor ve beyin takımı dediğimiz ekipten değilseniz. İhtimallere karşın teyakkuzda olmalarını tavsiye edebiliriz biz kazananlara sadece, önemli olan maksimum kişinin hayallerine ve isteklerine kavuşması. İyi akşamlar

• ⭐⭐

@ATS16 ayni seyleri diyoruz hocam.

• @ATS16 hocam benim cevabım sizin @charon un yazdığına verdiğiniz cevapla ilgili idi. Yani GC ile ilgili olana. Eğer yine de delilik diye tanımladığınız şeyin içinde GC lileri ülkeye almamak varsa ben bunun mümkün olmadığı iddia mı sürdüreyim müsadenizle.
    Saygılar.

• @Ben-Batur yaklaşık 2 saat sürdü 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@arnblt GC’lileri almamak iddiam asla olmadı, bu yasal olarak mümkün değil. Edinilmiş yasal haklara kişisel zevk ve kararlar doğrultusunda zeval gelmeyeceğine inanıyorum, hukuk var 😉

• ⭐⭐

@ATS16 trumpin bir ara muslim ban'i vardi. Ona bir bakmak lazım green cardlıları kapsiyor muydu diye.
    benim bildiğim h1blileri falan etkiledi.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Serapp Serapp 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Serapp Serapp 

• Amerika'ya giriş yaptıktan sonra karta hala gelmeyen bizden başka biri kaldı mı acaba? Son mesajları okudum ama dikkatimi çeken bir şey olmadı. Bizim ana konuya da yazdım. Bu konuda bilgisi olan var mı? Ödeme yapılı 110 gün olmuş hala numarayla sorgulama yaptığımda son ödeme alındığı update'i SSN numaralarında sorun yok onu gönderdiler ama hala green card adrese ulaşmadı. Bu tip durumlarda yapmamız gereken bir aksiyon var mı?

Şimdi bize ödeme yaptığımız 8 Ağustos tarihinden sonra, 19 Ağustos'ta bir yazılı posta ile adreste SSN randevu bildirimi gelmiş. Danışmanımız bize biraz geç iletti ve biz o tarihte Amerika'da değildik. Toplamda 3 belge görünüyor:

1. İki kişi için (ben ve eşim) USCIS'den gelen biyometrik veri toplama randevu bildirimleri:
    • Tarih: 9 Eylül 2024 (San Francisco ASC) ancak bu tarihte ABD'de değildik.
    1. Biyometrik randevu için doldurulması gereken bilgi formları (Applicant's Information Worksheet)
    • Kişisel bilgilerin doldurulacağı formlar
    • Fiziksel özellikler ve kimlik bilgileri vs yer alıyor
    1. Son olarak ilginç biçimde, eşim için kabul olmasına ve SSN numarası ve kartı verilmesine rağmen, benim adıma Sosyal Güvenlik İdaresi'nden gelen bir ret bildirimi var. Şu şekilde belirtilmiş:
    • Kimlik belgesi eksikliği nedeniyle ret,
    • ABD vatandaşlığı/yasal oturum belgesi eksikliği nedeniyle ret,
    • Gerekli belgeler tamamlandığında tekrar başvuru yapılabileceği belirtiliyor,

Ben bu senaryo Green Card'ın basımı sonrasında Amerika'ya tekrar girdiğimde değerlendirmek üzerine bekledim ancak almam gereken bir aksiyon var mı onu da not olarak eklemek istedim.

• Merhabalar bende henüz teslim almadım beklemedeyim @Yiğit-Konur

• @Yiğit-Konur, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Amerika'ya giriş yaptıktan sonra karta hala gelmeyen bizden başka biri kaldı mı acaba? Son mesajları okudum ama dikkatimi çeken bir şey olmadı. Bizim ana konuya da yazdım. Bu konuda bilgisi olan var mı? Ödeme yapılı 110 gün olmuş hala numarayla sorgulama yaptığımda son ödeme alındığı update'i SSN numaralarında sorun yok onu gönderdiler ama hala green card adrese ulaşmadı. Bu tip durumlarda yapmamız gereken bir aksiyon var mı?

Şimdi bize ödeme yaptığımız 8 Ağustos tarihinden sonra, 19 Ağustos'ta bir yazılı posta ile adreste SSN randevu bildirimi gelmiş. Danışmanımız bize biraz geç iletti ve biz o tarihte Amerika'da değildik. Toplamda 3 belge görünüyor:

1. İki kişi için (ben ve eşim) USCIS'den gelen biyometrik veri toplama randevu bildirimleri:
    1. Biyometrik randevu için doldurulması gereken bilgi formları (Applicant's Information Worksheet)
    1. Son olarak ilginç biçimde, eşim için kabul olmasına ve SSN numarası ve kartı verilmesine rağmen, benim adıma Sosyal Güvenlik İdaresi'nden gelen bir ret bildirimi var. Şu şekilde belirtilmiş:

Ben bu senaryo Green Card'ın basımı sonrasında Amerika'ya tekrar girdiğimde değerlendirmek üzerine bekledim ancak almam gereken bir aksiyon var mı onu da not olarak eklemek istedim.

Su an ABD disindasiniz sanırım.

USCIS'den biometrik veri toplama bildirimi geldiyse, gidip biyometrik verilerinizi verdikten sonra kartlarınız basılıp gönderilecek demektir. Randevu alıp gitmeniz gerekiyor. USCIS'in web sitesinden bakıp, randevu alin ABD'de olacaginiz tarihin bir kaç gün sonrası icin.

ABD'ye dondukten sonra, en yakin social security administration ofise gidip, Pasaportunuzdaki 1 yil geçerli damgayı gösterip, kalici oturum sahibi oldugunuzu soyleyin, SSN kartinizi gönderirler. Israr edin gerekirse, Green Card'in gelmesini beklemeyeceksiniz SSN icin.

• @Can-Uğur-0 Sizin endişelenmeniz icin erken daha.

• @Ryback Çok teşekkür ederim hızlı yanıtınız için. Normalde de herkesin biyometrik vermesi gerekiyor mu kartın basımı için? Genel süreçte böyle bir şey yoktu, sanırım bizim konsolosluktaki biyometrik bir şekilde ellerine ulaşmadı. Eğer öyleyse, 2 ay sonra ABD'de olacağız, bunu o zaman yapmamızda bir engel var mı acaba?

• @Yiğit-Konur, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

@Ryback Çok teşekkür ederim hızlı yanıtınız için. Normalde de herkesin biyometrik vermesi gerekiyor mu kartın basımı için? Genel süreçte böyle bir şey yoktu, sanırım bizim konsolosluktaki biyometrik bir şekilde ellerine ulaşmadı. Eğer öyleyse, 2 ay sonra ABD'de olacağız, bunu o zaman yapmamızda bir engel var mı acaba?

Herkese denk gelmiyor, bazen karsilasiyoruz bu durumla. Bir engel yok. Randevunuzu bir an önce alin ama gideceğiniz tarih belli olunca.

• Dogru anladiysam biometrics randevunuzu kacirmissiniz, bu GC’niz icin onemli, hizlica USCIS ile iletisime gecip yeni randevu talebi yapmaniz gerekiyor.

Sanirim bir danismanla calisiyorsunuz, danismaninizin sizi bu durumla ilgili daha detayli bilgilendirmesini rica edin. Bu randevulara katilmama GC iptaline kadar iletleyebilir.

@Yiğit-Konur, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Amerika'ya giriş yaptıktan sonra karta hala gelmeyen bizden başka biri kaldı mı acaba? Son mesajları okudum ama dikkatimi çeken bir şey olmadı. Bizim ana konuya da yazdım. Bu konuda bilgisi olan var mı? Ödeme yapılı 110 gün olmuş hala numarayla sorgulama yaptığımda son ödeme alındığı update'i SSN numaralarında sorun yok onu gönderdiler ama hala green card adrese ulaşmadı. Bu tip durumlarda yapmamız gereken bir aksiyon var mı?

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Baran Soylu Baran Soylu 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• @MomisCan Abla greencard ı en cok sen hak etmişsin gerçekten. Çocukların çok şanslı 😃

• Merhaba @Yiğit-Konur,

GC konusunda benzer bir tecrübemiz oldu. 20 ağustos ta ilk giriş yapıp 1 hafta sonra TR ye döndük. sonrasında ben ve eşimin Greencardları ilerledi ama oğlum için biometrk randevu kağıdı geldi.

Randevu kağıdının üzerindeki numarayı aradım ve TR ye döndük(oğlumun ufak bir sağlık işlemi vardı dedim gerçekten vardı). sömesterda kesin yerleşim için döneceğiz dedim. İncelenip döneceğiz dediler ve gelmenizden 15 gün önce tekrar arayın randevu verelim olarak mail ile dönüş yaptılar.

• ABD'ye girer girmez SSA ofise giderek ssn number öğrenebilir miyim? elektriği açtırmak icin ssn gerekiyor da.

• ⭐⭐⭐⭐

@misha90 girer girmez öğrenmeniz zor üstünden bir 3-4 iş günü geçmesini bekleyin en azından ardından ssn ofise gidip öğrenmeye çalışabilirsiniz.

• Arkadaşlar ülkeye 15 gün önce giriş yaptim.
    Ehliyet için I 94 formu talep ediyorlar form sayfasına girdiğim zaman bilgilerim doğru yazıyorum ama böyle bir kayıt bulunamamaktadir diyor bu konu hakkında bilgisi olan varmi napmam gerekiyor

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

140

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.3k

| | | |