@Yiğit-Konur, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
Amerika'ya giriş yaptıktan sonra karta hala gelmeyen bizden başka biri kaldı mı acaba? Son mesajları okudum ama dikkatimi çeken bir şey olmadı. Bizim ana konuya da yazdım. Bu konuda bilgisi olan var mı? Ödeme yapılı 110 gün olmuş hala numarayla sorgulama yaptığımda son ödeme alındığı update'i SSN numaralarında sorun yok onu gönderdiler ama hala green card adrese ulaşmadı. Bu tip durumlarda yapmamız gereken bir aksiyon var mı?
Şimdi bize ödeme yaptığımız 8 Ağustos tarihinden sonra, 19 Ağustos'ta bir yazılı posta ile adreste SSN randevu bildirimi gelmiş. Danışmanımız bize biraz geç iletti ve biz o tarihte Amerika'da değildik. Toplamda 3 belge görünüyor:
- İki kişi için (ben ve eşim) USCIS'den gelen biyometrik veri toplama randevu bildirimleri:
- Tarih: 9 Eylül 2024 (San Francisco ASC) ancak bu tarihte ABD'de değildik.
- Biyometrik randevu için doldurulması gereken bilgi formları (Applicant's Information Worksheet)
- Kişisel bilgilerin doldurulacağı formlar
- Fiziksel özellikler ve kimlik bilgileri vs yer alıyor
- Son olarak ilginç biçimde, eşim için kabul olmasına ve SSN numarası ve kartı verilmesine rağmen, benim adıma Sosyal Güvenlik İdaresi'nden gelen bir ret bildirimi var. Şu şekilde belirtilmiş:
- Kimlik belgesi eksikliği nedeniyle ret,
- ABD vatandaşlığı/yasal oturum belgesi eksikliği nedeniyle ret,
- Gerekli belgeler tamamlandığında tekrar başvuru yapılabileceği belirtiliyor,
Ben bu senaryo Green Card'ın basımı sonrasında Amerika'ya tekrar girdiğimde değerlendirmek üzerine bekledim ancak almam gereken bir aksiyon var mı onu da not olarak eklemek istedim.
Su an ABD disindasiniz sanırım.
USCIS'den biometrik veri toplama bildirimi geldiyse, gidip biyometrik verilerinizi verdikten sonra kartlarınız basılıp gönderilecek demektir. Randevu alıp gitmeniz gerekiyor. USCIS'in web sitesinden bakıp, randevu alin ABD'de olacaginiz tarihin bir kaç gün sonrası icin.
ABD'ye dondukten sonra, en yakin social security administration ofise gidip, Pasaportunuzdaki 1 yil geçerli damgayı gösterip, kalici oturum sahibi oldugunuzu soyleyin, SSN kartinizi gönderirler. Israr edin gerekirse, Green Card'in gelmesini beklemeyeceksiniz SSN icin.