Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@DenizMaths Parayı beyan ettiğiniz sürece bir sorun yok, fakat unutmayın ki gümrük memurları paranın kaynağını açıklamanızı, belge göstermenizi isteyebilirler. Çok para taşımanın hırsızlık, kayıp gibi riskleri de var. Bunun yerine geldikten sonra hesap açıp SWIFT ya da başka bir yol ile transfer de yapabilirsiniz.

• @mrt01 Hayırlı olsun. Her şey gönlünüzce olsun.

• @mrt01, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Arkadaşlar merhaba. 18 Kasım tarihinde Houston uluslararası hava limanında ABD'ye girişimizi yaptık. Uçağımız 15:00 civarı indi sonrasında yönlendirme tabelalarını takip ederekten pasaport kontrol sırasına girdik. çok kalabalık olmamasına karşın sıra seri ilerledi. Bize sıra geldiğinde ise pasaport görevlisi pasaportlarımızı aldı sonrasında eşimin parmak izini aldı ve sarı zarflarımızı istedi. Sarı zarfları teslim ettikten sonra, pasaport görevlisi eskort polis çağırarak pasaportlarımızı ve sarı zarflarımızı ona teslim edip eskort polis görevlisini takip etmemizi söyledi. Pasaport kontrol noktalarının arka kısmında özel bölmeler bulunan bir kısma gittik ve bize bekleme bölgesinde oturp beklememiz söyledi. Aradan 10 dakika geçtikten sonra isimlerimizi çağırdılar sonrasında pasaportlarımızın vize kısımlarına damga vurulmuş şekilde bize verildi ve yine aynı eskort polis görevlisini takip etmemizi söylediler. Alt kata indik. Alt katta valizlerimizi almak için sadece bana izin verildi ve farklı bir eskort polis ile valizlerimizi alıp geri geldik. Eşimle birlikte bana pasaportlarımızı geri verip valiz kontrolü ve para beyanı için başka bir kontrol noktasına alındık. Kontrol noktasında pasaportlarımızın alındı bilgiler kontrol edildi ve üzerimizde ne kadar nakit para olduğu soruldu. Nakit beyanı için form dolduruluyorken polisler yardımcı oldu. Valizlerimize önce bakmak istediler sonrasında valilerin büyük olması ve 5 adet olmasından dolayı birazda üşenip bakmaktan vazgeçtiler ve bizi havaalanı çıkışına yönlendirdiler. Polislerin ve görevlilerin hemen hemen hepsi yardımcı olmaya çalıştı hiç bir sorun yaşamadan rahat bir şekilde ABD'ye giriş yaptık.

Yeni hayatınızda başarılar hocam 🙂 Toplam bütün işlemler, yani uçaktan inmenizle size ''Welcome to USA'' deyip bırakmaları arasında ne kadar süre geçti acaba? İşlemler uzun sürüyor mu yani 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@Ben-Batur

Şansınıza, indiğiniz havalimanına, uçağın iniş saatine, sizden önce iniş yapan uçakların kapasitesine, o anda çalışan CBP kontuar sayısına ve sizi ilave luggage screening bölümüne yönlendirip yönlendirmeyeceklerine göre değişir bu süre.

Bizim LAX’a iniş saatimizden 15 dakika önce 2 tane A380 iniş yaptığı için (Emirates ve Lufthansa) uçak kapısından adım attığımız dakika ile terminal dışına çıktığımız dakika arasında 2,5 saat geçmişti. Uçak alçalmaya başlamadan önce tüm insani ihtiyaçlarınızı gidermenizi tavsiye ederim. Bol şans

• @ATS16, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

@Ben-Batur

Şansınıza, indiğiniz havalimanına, uçağın iniş saatine, sizden önce iniş yapan uçakların kapasitesine, o anda çalışan CBP kontuar sayısına ve sizi ilave luggage screening bölümüne yönlendirip yönlendirmeyeceklerine göre değişir bu süre.

Bizim LAX’a iniş saatimizden 15 dakika önce 2 tane A380 iniş yaptığı için (Emirates ve Lufthansa) uçak kapısından adım attığımız dakika ile terminal dışına çıktığımız dakika arasında 2,5 saat geçmişti. Uçak alçalmaya başlamadan önce tüm insani ihtiyaçlarınızı gidermenizi tavsiye ederim. Bol şans

Çok teşekkürler hocam, biz indiğimiz şehirden başka bir şehre araç kiralayarak devam edeceğiz. İşlemlerin uzun sürmesi ihtimaline karşı indiğimiz şehirde 1 gün konaklamayı da plana ekleyeyim öyleyse 🙂

• @ATS16 çok teşekkür ederim🙏

• @saulgoodman katılıyorum.

• @ATS16 cevabınız için çok teşekkür ederim 🙏🏻

Peki Boston daki bir bankanın herhangi bir şubesinden hesap açtığımızda fiziksel adresimizi mesela Teksas olarak verebiliyo muyuz bununla ilgili fikriniz var mı

• @zge 2 yıl önce aynı durumda NY adresi vermiştim. BofA’dan açmıştım hesabi ve şube adresi:699 Boylston St. Adres kaniti olarak sari zarfin fotoğrafını gösterdim. Ayrıca, Türk ehliyeti ve pasaport verdim. Bu arada Amerika numaranız olması da gerekiyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@zge

Planladığınız ve gideceğiniz adrese en yakın bankanın herhangi bir şubesinden hesap açtığınızda fiziksel adresi olarak ABD’nin başka bir eyaletindeki adresi gösterebilirsiniz. Bu kanıt için @datanist’in söylediği gibi sarı zarfın üzerindeki adresi kullanabilirsiniz, girişten önce bu sarı zarfın üzerindeki kağıdın fotokopisi almanızı tavsiye ederim.

Bankada bu kağıt kabul edilmez ise, fazla uğraşmamak adına banka işlemlerinden önce telefon hattı alarak telekomünikasyon şirketinden bir statement edinebilirsiniz online işlemler menüsünden. Banka fraud işlemleri bildirmek için size sms gönderilebilecek telefon numarası isteyecek, banka işlemlerinden önce ABD hattı edinmeniz iyi olacaktır.

Yine forumda okuduğum bir tecrübe vardı, banka hesap açılışı öncesi bir forum kullanıcısı Walmart’dan veya başka bir yerden çok cüzi bir miktara online olarak balıkçı lisansı almıştı ve üzerinde beyan ettiği adres yazıyordu. Bununla da banka hesabı açmıştı kullanıcı, ben bulamadım şimdi. İlgili paylaşımı hatırlayan başka kullanıcılar nasıl alındığını veya bu paylaşımı sizlerle buradan paylaşacaktır.

Bol şans 🍀

• ⭐⭐⭐⭐

@serel

“Walmart'dan 25$'a fishing license” 👌👍
    Elinize sağlık 🙏🏻

• @ATS16 rica ederim. ilgiyle takip edip, not aldığım bir başlık olduğu için aklımda kalmış 🙂

• Merhaba, benim ocak ortasında mülakatım var ve dusuncem vizeleri aldıktan sonra ilk giris için ABD ye gitmek, 2 gün kaldıktan sonra geri donmek. Sonrasında da muhtemelen Nisan ortasında kesin gitmek. Bu arada SSN ve GC için oradaki güvenilir arkadaşımın adresini verdim.
    Trump tan dolayı giris yapmak istiyorum aslında, buradaki isimden istifa sürecimde saçma bir kararname vs yine çıkarsa diye biraz çekiniyorum. Tabi böyle yaparsam da Nisan da gittiğimde SSN ve GC hazır olmuş olacak vs, o da bir artı olacak ilk işlemler için.
    Sizce böyle bir şey yapmak mantıklı mı acaba?

• ⭐⭐⭐⭐

@Falcon-1

Viyana’dan vizenizi alır almaz uscis fee’yi ödemeyi ve ABD yeni başkanının yemin edeceği ve resmi olarak göreve başlayacağı tarih olan 20 Ocak 2025’den önce ilk girişi yapmayı düşünmez misiniz? Kişisel tercihinizdir, plan ve programınızı bilemem, sadece bir görüş. Bol şans 🍀

• @ATS16 aslında önceki mesajımda da yazdığım gibi eger 16 Ocak mülakat tarihimde vizelerimizi alırsak eğer, benim planim dediğiniz gibi 17 sinde ABD ye giris yapmak, 2 gün kalip geri donmek. Sanirim siz de bu sekilde daha iyi olacağını söylüyorsunuz, teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐⭐

@Falcon-1

17.01.25 Cuma günü mesai bitimine kadar vizeleriniz basılmış pasaportlarınızı yetiştirebilirse VNN konsolosluk, neden olmasın 👍

• @ATS16 söylediklerinize ek olarak, konusu açılmışken kendi (daha doğrusu bankacının) proof of address yöntemimi söylemek isterim. BofA’daki bankacı adres kanıtı olarak yanında kalmasam da kuzenim tarafından düzenlenmiş bir sublease sözleşmesi sunabileceğimi söyledi. İnternetten örnek bir sublease kontratı hazırladık ve sunduk. Bankacılar yardımcı olmak isteyince güzel yol gösteriyorlar gerçekten kime denk geldiğiniz önemli. Hesabımı ve kredi kartımı çok kolay açtırmıştım sayesinde.

• ⭐⭐

@Falcon-1 green cardlilarin ulkeye alinmamasi gibi bir durum yok. Cbp bile ulkeye girisinizi engelleyemez. Mahkemeye yollayabilir ama.
    Abd baskaninin daha onemli gorevleri vardir. Trump goreve basladiktan sonra green cardlilar ulkeye giremeyecek diye bir durum yok.

Cok fazla Tv/sosyal medyada takiliyor insanlar. Sanki trump gelecek,sonraki gun ulkeye girisler kisitlanacak. Yok Boyle birsey.

• ⭐⭐⭐⭐

@charon seçilmiş başkanın bir önceki döneminde yayınladığı kararname ile, Ankara’dan DV mülakatı sonucu vizesini almış ancak ülkeye ilk girişini yapmamış olan o yılın talihlilerinin durumunu hatırlıyor musunuz? Ben bu forumda okuduğumu, @gucarslan’ın konuya atıfta bulunduğunu hatırlıyorum

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

122

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.3k

| | | |