Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @gucarslan Hocam attığım mail şu şekilde;

Emircan soyad
    01.01.1xxx
    2025EU00027xxx

Subject : Case Transferring
    11/9/2024

Dear Sir/Madam

I kindly request your assistance in transferring my case to U.S. Embassy Vienna, Austria.
    Address: 1A Sobieskigasse, 09. Alsergrund, 1090 Vienna, Austria
    I will stay at this address in Vienna.
    I respectfully submit my regards.

Emircan soyad
    01.01.1xxx
    2025EU00027xxx

• @Thy hayırlı olsun darısı bize inşallah. Sağlık raporu için günü siz mi alacaksınız ?

• @16bilgin Teşekkür ederim hocam bende aynı fikirdeyim ama insan bi düşünmeden edemiyor

• ⭐⭐⭐⭐

@samikayhannn KCC her bülten öncesi tüm post’lara (konsolosluklara) ay bazında kaç dosya bakabileceği, iş yükü, vize tipi bazında randevu tarihi kapsamında soruyor/bilgi alıyor.

Tüm aldığı bilgiler doğrultusunda aylık bazda bülten yayınlanıyor ve KCC sistem üzerinden hem mülakat bekleyen adaylara hem de post’lara mülakat bildirimlerini gönderiyor, sizde kurayı kazandığınız siteden bilgileri girerek mülakat tarih ve saatini öğreniyorsunuz.

Siz sahip olduğunuz CN nedeniyle Ocak ayı itibariyle current olduğunuz için 01.01.25 ve sonrasına herhangi bir tarihe mülakat alacaksınız, bildirimi alacağınız tarih Kasım ayındaki dağıtımda da alabilirsiniz Aralık ayında ki bildirimde de.

Excel de sizin gibi mülakat bekleyenler güncelledikçe kazanan talihlilerin süreci rakip etmesi için yardımcı oluyor. Bol şans şimdiden 🧿🙏🏻 🍀

• Herkese merhaba

Birşey sormak istiyorum. Geçen senelerde veya bu sene ki kazananlar arasında Ankara dışında mülakata giren arkadaşlara özellikle bu sorum. Bildiğim kadarı ile; Ankara dışında başka bir ülkede Mülakata giren arkadaşların Türkiye de ki evraklarını İngilizce Yeminli tercüme+Noter onayı ve apostil yaptırması gerekiyor diye biliyorum. Ben örneğin Tiflis te inşallah mülakata gireceğim. Buraya giderken de bütün evraklarımı bu şekilde hazırlatmam gerekiyor sanırım. Bugün Yeminli Tercüme bürosu ile görüştüğümde biraz kafamı karıştırdı. Amerika konsoloslukları yeminli tercüme ve noter onayını kabul ediyor illa apostil olmasına gerek olmayabilir normal şartlarda dedi ama sanırım bunu Ankara da ki konsolosluk için demiş olabilir. Ama yurtdışı için örneğin Viyana, Hong KOng Muscat vs için sanırım herşeyin apostili lazım olacak.??
    Son olarak sorum şu. Yurtdışında 6 aydan fazla resmi ikamet edenler den istenen Police clearance letter belgesi isteniyor. ben 2017 senesinde resmi ikametgahım olan Katar da yaşadım ve çalıştım. Buradan alınacak olan bu temiz belgesinin Katarda ki amerikan konsolosluğunda apostillenmesi mi gerekecek? Yani Katar olur yada bir başka ülke olur farketmez. Bu evrak bana muhtemelen Arapça verilecek. Yani burda nasıl bir prosedür işliyor.

Biraz uzun oldu kusura bakmayın.

Teşekkürler

• ⭐⭐⭐

@dkerim Geçmiş yılların deneyimlerine baktığımızda, istenilen evrak tipinin her konsoloslukta aynı olmadığını görüyoruz...Viyana e-devlet çıktılarına aşinayken başka bir post bu belgeyi kabul etmiyor...
    Hangi konsoloslukta mülakatınız varsa oradan vizesini almış talihlilerin deneyimleri okumanız yerinde olur...

• @korayuzayates gelmedi, tekrar kontrol ettik yok. Muhtemelen şubat dönemi olur. Aksilik olmazsa

• @dkerim, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese merhaba

Birşey sormak istiyorum. Geçen senelerde veya bu sene ki kazananlar arasında Ankara dışında mülakata giren arkadaşlara özellikle bu sorum. Bildiğim kadarı ile; Ankara dışında başka bir ülkede Mülakata giren arkadaşların Türkiye de ki evraklarını İngilizce Yeminli tercüme+Noter onayı ve apostil yaptırması gerekiyor diye biliyorum. Ben örneğin Tiflis te inşallah mülakata gireceğim. Buraya giderken de bütün evraklarımı bu şekilde hazırlatmam gerekiyor sanırım. Bugün Yeminli Tercüme bürosu ile görüştüğümde biraz kafamı karıştırdı. Amerika konsoloslukları yeminli tercüme ve noter onayını kabul ediyor illa apostil olmasına gerek olmayabilir normal şartlarda dedi ama sanırım bunu Ankara da ki konsolosluk için demiş olabilir. Ama yurtdışı için örneğin Viyana, Hong KOng Muscat vs için sanırım herşeyin apostili lazım olacak.??
    Son olarak sorum şu. Yurtdışında 6 aydan fazla resmi ikamet edenler den istenen Police clearance letter belgesi isteniyor. ben 2017 senesinde resmi ikametgahım olan Katar da yaşadım ve çalıştım. Buradan alınacak olan bu temiz belgesinin Katarda ki amerikan konsolosluğunda apostillenmesi mi gerekecek? Yani Katar olur yada bir başka ülke olur farketmez. Bu evrak bana muhtemelen Arapça verilecek. Yani burda nasıl bir prosedür işliyor.

Biraz uzun oldu kusura bakmayın.

Teşekkürler

Hocam selamlar, @Flight101 'ın dediği gibi bu konu konsolosluklara göre değişiklik gösteriyor. Yani aslında konsolosluğun dijital evrak kabul edip etmediği değişiklik gösteriyor, Viyana dijital evrak kabul ediyormuş evet ama Muscat sadece kaşeli, imzalı evrak kabul ediyor. Siz gideceğiniz konsolosluk özelinde daha önceden tecrübeler varsa ona göre hareket edin, bir tecrübe yoksa kaşeli ve imzalı belgeyi kesin kabul eder riske atmayın.

Fakat sorunuzun dil kısmı ile ilgili şöyle bi genel bilgi vereyim; her konsolosluk istediği tüm belgeleri görev yapmakta oldukları ülkenin dilinde veya ingilizce olarak kabul ediyor. Yani siz Türkiyeden aslını ingilizce olarak aldığınız belgelere herhangi bi çeviri yaptırmak zorunda değilsin, Türkçe olanlara ingilizce çeviri yaptırın. Katardan alacağınız belgeyi de mümkünse ingilizce olarak talep edin, Arapça verirlerse de ingilizceye tercüme ettirin. İngilizce olarak verme ihtimalleri de var bence, ben Türkiyeden Adli Sicil kaydını adliyeye gidip ingilizce olarak aldım. Başarılar dilerim 🙂

• @dogan28 Teşekkür ederim değerli cevabınız için mail formatlarımız çok benzer. Yine de böyle bir mail ile karşılaştım.

• @Gs1905 current olduktan sonra @onuru bi maille yoklamisti randevu icin sizdemi bi deneseniz acaba

• arkadaşlar hepinize iyi akşamlar, çocukken yapılan aşıların aşı kartını bulamadığım için ben de aile hekimine ve devlet hastanesine gidip kan tahlili verdim fakat istenilen aşı kartlarından çocuk felci, rotavirüs, hib, meningokok ve pnömokok aşısının antikor testi olmadığını söylediler. ben bu aşıları olduğuma dair gerekli belgelere nasıl ulaşabilirim yardımcı olur musunuz?

• @gucarslan hocam merhabalar. Dün mail geldikten sonra sağlık muayenesi için randevu sayfasına girdim ve şöyle bir ibare gördüm. Randevunuzu elçilik ile olan görüşmenizden en erken 30 gün önce alabilirsiniz. Mülakatım 15 ocakta biz 15 aralıktan önce randevu alamayız gibi anladık. 15 Aralık-15 Ocak tarihine bugünden de alabilir miyiz yanlış bir şey yapmamak için ilerlemedim.

• @danjaj merhaba dosyanızı taşımak için KCC'ye mi mail attınız yoksa taşımak istediğiniz konsolosluğa mı, bilgisizlikten soruyorum, teşekkürler.

• ⭐⭐⭐

@halildnrts34, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

arkadaşlar hepinize iyi akşamlar, çocukken yapılan aşıların aşı kartını bulamadığım için ben de aile hekimine ve devlet hastanesine gidip kan tahlili verdim fakat istenilen aşı kartlarından çocuk felci, rotavirüs, hib, meningokok ve pnömokok aşısının antikor testi olmadığını söylediler. ben bu aşıları olduğuma dair gerekli belgelere nasıl ulaşabilirim yardımcı olur musunuz?

Aşı bilgileri 2008 den itibaren e devlet sistemine girilmeye başlandı..Bebeklik ve çocukluk aşılarınız bu dönemden önce ise ve elinizde aşı kartınız yoksa o bilgilere ulaşmanız sözkonusu olamaz..
    Mülakata gireceğiniz Viyana için tıbbi muayene Dr. Molnar olacak, kliniğin sitesinde hangi aşıların istediği ve hangi yaş aralığında istendiği yazıyor..
    11-18 yaş arasında değilseniz Meningokok
    2-5 yaş arasında veya 65 yaş üstünde değilseniz Pnömokok
    2-6 aylık değilseniz Rotavirüs
    6 yaş tan küçük değilseniz Hib
    aşılarından sorumlu tutulmuyorsunuz, Not Age Appropriate olarak geçer.
    Polio ve tetanoz antikor testi sonuç vermez, bu ikisi için Tdap + Polio IPV kombinasyonu aşının ülkemize ithalatı durdurulduğu için Molnar Klinik te olacak şekilde planlayın.

• @memetozkan Hocam dün bende mülakat Maili aldıktan sonra Unganlardan 10 Aralık için kayıt oluşturdum bugünde Unganlardan onay maili geldi alabilirsiniz

• Herkese merhaba,
    Evlilik süreçleri ile alakalı bir sorum olacak, bu sene başı itibariyle evlendikten sonra kadının soyad değiştirme zorunluluğu kalktı. Biz de bu süreçte kız arkadaşım ile evlenerek greencard sürecine beraber devam etmek istiyoruz fakat soyad değişikliğinden dolayı yeni pasaport, kimlik vs gibi işlemler olacağı için soyad değişikliği yapmadan bu sürece devam edilebiliyor mu öğrenmek istiyorum, arama butonu ile forum içerisinde arattığımda yeni çıkmış olan bir kanun olduğu için herhangi bir iletiye rastlayamadım. Talihli ben olduğum için eğer soyad değişikliği şartsa işlemleri ona göre hızlandırıp evrakları önceden halletmek istiyoruz. Bu konuda bilgi ve tecrübelerinizden faydalanmak isterim, teşekkürler.

• @Flight101 bilgilendirme için çok teşekkür ederim 🙏

• @memetozkan görüşme tarihlerimiz aynı, ben şuan alamadım görüşme tarihi 13.01.2025 olsa alıyordum yani 2 gün sonra baksak alabiliriz sanırım

• @Flight101 Hocam peki eksik aşılarımızı olup gitmemiz şart mı? Viyanada muayene olurken eksik aşılarımızın tamamını orada yapabiliyorlar mı bilginiz var mı

• @atibaba biz de 2 ay önce evlendik eşim soy adımı aldı ve şuan da current durumdayız mulakat öailini bekliyoruz. Maili aldıktan sonra dosyamızı açtırıp bilgilerini güncelleyeceğiz. Pasaport kimlik vb bunları yeniledik.

Benzer Başlıklar

• 1917
  • 180
  • 642
  • 7344
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

125

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |