Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 911.1k 953

  • @Gs1905 current olduktan sonra @onuru bi maille yoklamisti randevu icin sizdemi bi deneseniz acaba


  • arkadaşlar hepinize iyi akşamlar, çocukken yapılan aşıların aşı kartını bulamadığım için ben de aile hekimine ve devlet hastanesine gidip kan tahlili verdim fakat istenilen aşı kartlarından çocuk felci, rotavirüs, hib, meningokok ve pnömokok aşısının antikor testi olmadığını söylediler. ben bu aşıları olduğuma dair gerekli belgelere nasıl ulaşabilirim yardımcı olur musunuz?


  • @gucarslan hocam merhabalar. Dün mail geldikten sonra sağlık muayenesi için randevu sayfasına girdim ve şöyle bir ibare gördüm. Randevunuzu elçilik ile olan görüşmenizden en erken 30 gün önce alabilirsiniz. Mülakatım 15 ocakta biz 15 aralıktan önce randevu alamayız gibi anladık. 15 Aralık-15 Ocak tarihine bugünden de alabilir miyiz yanlış bir şey yapmamak için ilerlemedim.


  • @danjaj merhaba dosyanızı taşımak için KCC'ye mi mail attınız yoksa taşımak istediğiniz konsolosluğa mı, bilgisizlikten soruyorum, teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐

    @halildnrts34, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    arkadaşlar hepinize iyi akşamlar, çocukken yapılan aşıların aşı kartını bulamadığım için ben de aile hekimine ve devlet hastanesine gidip kan tahlili verdim fakat istenilen aşı kartlarından çocuk felci, rotavirüs, hib, meningokok ve pnömokok aşısının antikor testi olmadığını söylediler. ben bu aşıları olduğuma dair gerekli belgelere nasıl ulaşabilirim yardımcı olur musunuz?

    Aşı bilgileri 2008 den itibaren e devlet sistemine girilmeye başlandı..Bebeklik ve çocukluk aşılarınız bu dönemden önce ise ve elinizde aşı kartınız yoksa o bilgilere ulaşmanız sözkonusu olamaz..
    Mülakata gireceğiniz Viyana için tıbbi muayene Dr. Molnar olacak, kliniğin sitesinde hangi aşıların istediği ve hangi yaş aralığında istendiği yazıyor..
    11-18 yaş arasında değilseniz Meningokok
    2-5 yaş arasında veya 65 yaş üstünde değilseniz Pnömokok
    2-6 aylık değilseniz Rotavirüs
    6 yaş tan küçük değilseniz Hib
    aşılarından sorumlu tutulmuyorsunuz, Not Age Appropriate olarak geçer.
    Polio ve tetanoz antikor testi sonuç vermez, bu ikisi için Tdap + Polio IPV kombinasyonu aşının ülkemize ithalatı durdurulduğu için Molnar Klinik te olacak şekilde planlayın.


  • @memetozkan Hocam dün bende mülakat Maili aldıktan sonra Unganlardan 10 Aralık için kayıt oluşturdum bugünde Unganlardan onay maili geldi alabilirsiniz


  • Herkese merhaba,
    Evlilik süreçleri ile alakalı bir sorum olacak, bu sene başı itibariyle evlendikten sonra kadının soyad değiştirme zorunluluğu kalktı. Biz de bu süreçte kız arkadaşım ile evlenerek greencard sürecine beraber devam etmek istiyoruz fakat soyad değişikliğinden dolayı yeni pasaport, kimlik vs gibi işlemler olacağı için soyad değişikliği yapmadan bu sürece devam edilebiliyor mu öğrenmek istiyorum, arama butonu ile forum içerisinde arattığımda yeni çıkmış olan bir kanun olduğu için herhangi bir iletiye rastlayamadım. Talihli ben olduğum için eğer soyad değişikliği şartsa işlemleri ona göre hızlandırıp evrakları önceden halletmek istiyoruz. Bu konuda bilgi ve tecrübelerinizden faydalanmak isterim, teşekkürler.


  • @Flight101 bilgilendirme için çok teşekkür ederim 🙏


  • @memetozkan görüşme tarihlerimiz aynı, ben şuan alamadım görüşme tarihi 13.01.2025 olsa alıyordum yani 2 gün sonra baksak alabiliriz sanırım


  • @Flight101 Hocam peki eksik aşılarımızı olup gitmemiz şart mı? Viyanada muayene olurken eksik aşılarımızın tamamını orada yapabiliyorlar mı bilginiz var mı


  • @atibaba biz de 2 ay önce evlendik eşim soy adımı aldı ve şuan da current durumdayız mulakat öailini bekliyoruz. Maili aldıktan sonra dosyamızı açtırıp bilgilerini güncelleyeceğiz. Pasaport kimlik vb bunları yeniledik.


  • @Gs1905 oncelikle size ve eşinize bir ömür mutluluklar dilerim, ben soyadı kanunu değiştiği için belgeleri yenilemeye gerek kalmadan süreci devam ettirebilir miyiz onu merak etmiştim benzer bir durum da olmamış sanırsam. belgeleri yenilemeniz vs ne kadar sürmüştü?


  • @dogukan-altn iyi düşün iyi olsun🙏


  • @atibaba 1 gün de değiştirdik 1 iş günün de de hem kimlik hem pasaport basıldı


  • Arkadaşlar, bir arkadaşımız Excel'de Bangkok'tan Ocak ayı için mülakat maili aldığını belirtmiş. Bu bilgiyi KCC'ye mail atarak öğrenmiş. Farklı lokasyonlarda dosyaları bulunan diğer arkadaşlar, belki şimdiye kadar KCC'ye mail atmışsınızdır; ancak yine de hatırlatmak isterim: Sizlerde durumlar nasıl?


  • @rasitcenngiz ben mail atmadan KCC'nin bana mail göndermesini bekleyeceğim sanırım. Benim açımdan mülakat maili ne kadar geç gelirse o kadar kendimi hem maddi hem manevi hazır hissederim diye düşünüyorum


  • @bahar_aydin kendını nasıl iyi his ediyorsan onu yapmalısın fakat gitmek istiyorsan ANKARA'YA GÜVENMEMELİSİN🙏


  • @bahar_aydin Zaten KCC’ye mail atmanız, mülakat tarihi size Viyana tarafından verilmemişse bile, mail attınız diye tarih verileceği anlamına gelmez. Mülakat günlerimizi biz değil, onlar belirliyor. Yani endişe etmenize gerek yok; attığınız maille size doğrudan mülakat tarihi vermezler çünkü bu, onların kontrolünde olan bir durum. Benim merak ettiğim ise, sadece ilk altı bin içinde Viyana ve Hong Kong mülakat verdi ve bunun devamı gelecek mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @memetozkan

    15.01.25 olan mülakat tarihinizden en erken 30 gün öncesinde sağlık kontrolüne girebilirsiniz yani 16.12.24 Pazartesi.

    16.12.24 tarihindeki sağlık kontrolü için Unganlar sistemi en erken size 16.11.24 tarihinde (sağlık muayenesi tarihinden 30 gün önce) müsaitlik gösterecektir, en erken bu tarihte randevu oluşturma işlemini tamamlayabilirsiniz.

    Her şey yolunda giderse (vizenizi alırsanız) ABD’ye ilk giriş için sağlık muayenesi tarihi olan 16.12.24 tarihinden itibaren ilk 6 ay içerisinde giriş yapmanız gerekecek yani en geç 16.06.25 tarihine kadar.

    Ankara’da mülakata girecek diğer talihlilerde bu gün hesaplamaları doğrultusunda Unganlar’dan gecikmeden (gecikince slot’lar dolunca stres yaşanıyor, telefon veya email ile ulaşılamıyor/çok zor ulaşılıyor Unganlar’a) randevularını oluşturmaları tavsiyedir, sistemden randevu oluşturulunca konfirmasyon emaili (appointment confirmation başlıklı email) almak önemli.

  • ⭐⭐⭐

    @danjaj, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Flight101 Hocam peki eksik aşılarımızı olup gitmemiz şart mı? Viyanada muayene olurken eksik aşılarımızın tamamını orada yapabiliyorlar mı bilginiz var mı

    Evet aşıların tamamını Viyana'da olabiliyoruz. Ancak sağlık sektöründe çalıştığım için bir anda 3-5 aşı olunmasının kişiye göre değişmekle birlikte vücutta farklı yan etki oluşturma riski vardır. Dolayısıyla eşim ve ben yurt içinde olabileceklerimizi olacağız. Antikor testi yaptırarak eksiklerinizi belirleyip, kendinize bir aşı uygulama takvimi oluşturabilirsiniz...


Benzer Başlıklar

  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 13 Oy
    57 İleti
    15k Bakış
    C
    @ONROZR merhaba 2025 talihlisiyim case no sizin gibi 27 binlerde randevu alirmiyim Ankara'dan cevabınız için teşekkür ederim şimdiden
  • 28 Oy
    3k İleti
    774k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
  • 2 Oy
    642 İleti
    312k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

54

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.3k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum