ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
-
@israfil Hayırlı olsun.
-
@arnblt Teşekkür ederim.
-
@israfil Gözünüz aydın, Houston USCIS'i düşündüğümüzde hızlı olmuş tebrik ederim.
-
-
@israfil Normalde bir kaç günü geçmemesi lazım pasaport geldikten sonra. Bu hafta gelmezse sıkıntı olabilir.
-
Selamlar, N-400 görüşmesine giderken hangi belgeleri götürmeliyim?
Green cartımı lotary den aldım.
Bekarım.
Herhangi bir illegal durumum yok. -
Merhaba, vatandaşlık başvurum ile ilgili olarak Ucsis’den görüşme tarihi ve davet belgesi geldi, ancak gelen belgede görüşmeye getirilmesi gereken evraklar kısmında “Any evidence of selective service registration” yazıyor. Bu standart olarak her mektupta istenen bir belge midir, yoksa bir hata mı var? Nasıl bir kanıt sunmak lazım? Ben Abd’ye ilk giriş yaptığımda 35 yaşımdaydım, dolayısıyla zaten selective service kayıt zorunluluğum yok, benden niye böyle bir istemiş olabilir? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim, teşekkürler
-
@caglarcan sanırım her belgede yazıyor. Ben 39 yaşındaydım bununla ilgili bir belge götürmedim, kimse birsey sormadı.
-
@caglarcan Gorusmede ABD'ye ilk giriş yaptigimda 35 yasimdaydim demeniz yeterli. Belgeye gerek yok.
-
@caglarcan Selective Service registration belgesi standard bir gerekliliktir. Sizin durumunuzda ulkeye ilk defa 35 yasindayken giris yaptiginiz icin, boyle bir belgeniz yok. Bu durumu gorusme sirasinda oldugu gibi anlatirsaniz, sorun cikmaz. Zaten passporttaki ilk giris tarihinden ve dogun tarihinizden, 35 yasinda ulkeye girdiginiz ispatlanmis olur.
-
-
@HLS Size gönderilen mektuptaki evrakları götüreceksiniz. Diğer evraklar kişisel varsa bildirim yaptınız herhangi bir bilgi ona dair bir evrak yoksa hiçbir şey götürmenize gerek yok. Elinizdeki mektupta hangi belgeleri götürmeniz gerektiği yazıyor.
-
Soyle bir guncelleme gelmis:
Bunun pratikte bizler icin nasil bir etki yaratacagini bilen arkadaslar biraz aciklayabilir mi?
-
@gunturhanli Yeşil kart sahiplerinin vatandaşlık başvurularında, ABD'ye yaptıkları her girişin hukuki durumu detaylı bir şekilde inceleniyordu. Örneğin, yeşil kart sahibi bir kişinin göçmen olarak kabulüne engel bir durumu varsa ancak bu kişi bir şekilde ülkeye giriş yapabilmişse, bu durum vatandaşlık başvurusunun reddine yol açabiliyordu. Bu kararla birlikte, artık yalnızca yeşil kart statüsünü kazandıkları ilk giriş (veya statü değişikliği) incelenecek. Daha sonraki girişlerin hukuki durumu vatandaşlık başvurularında dikkate alınmayacak. Özetle, bu karar, yeşil kart sahiplerinin vatandaşlık sürecini bir nebze kolaylaştırıyor.
-
@saulgoodman Vatandaşlık için green cardın tarafıma basılıp gönderildiği tarih değil de, adjustment of status için ülkeye yaptığım ilk giriş tarihi naturalization için baz alınacak doğru mudur? Güncellemeyi okuyunca bende öyle anladım. O zaman adjustment of status sürecinde ülkede geçirdiğim vakit boşa gitmemiş olacak, çok iyi haber bu.
-
@erenotti sanki oyle degil gibi. Sure hel ve karda Green card uzerine basili tarihten isliyor ama ilk giristen sonraki olasi ihlalleri goz onune almayacaklar gibi anladim. Ornegin 1 sene gecmesi durumu gibi.
-
@arnblt Sağlık olsun, süremizi bekleriz bizde 🥲
-
Bunu soyle yorumladim ben ; Trump hukumeti illegal herkesi surecegim ulkeden dedigi icin, aradaki ihlalleri kaldirip, gc sahibi herkesi , 6 ay kuralini ihlal etmis olsa bile vatandas yapalim diyorlar.
-
@gunturhanli, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
Soyle bir guncelleme gelmis:
Bunun pratikte bizler icin nasil bir etki yaratacagini bilen arkadaslar biraz aciklayabilir mi?
Bu guncellemeden benim anladigim: Vatandaslik basvuru yapan kisilerin, yasal olarak daimi ikamet statusunu (permanent resident status) alirken kanuna uygun yani yasal olarak giris yapip yapmadiklari veya ulke icinde statu degistirdilerse, ilk girisleri yasal mi degil mi incelenecek ve bu esas alinacak.
Eger permanent resident statusunu alirken ve bu statuye gecerken, yasal olmayan bir giris ve gecis yaptiysaniz veya eksiklikler varsa, vatandaslik basvurusu onaylanmayabilir.
Bu durumda, permanent resident statusunu ilk aldiktan sonraki yapilan yasal girislerin, ilk yasal olmayan girise bir etkisi yok. Yani kisaca ilk giris yasal degilse, vatandaslik olayi zorlasiyor.
-
@erenotti Hayır, bu karar sürenin ne zaman başlayacağı ile ilgili bir değişiklik içermiyor.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
32
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum