Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 885.7k 953
  • ⭐⭐⭐

@Flight101, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@sedat9095
    Bucketlist..

1. Vize sürecinin imzaya taşınması...İşte link https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin
    2. DV2025 excel tablosuna bilgilerin girilmesi...İşte tablo https://bit.ly/4b6swID
    3. DV2025 Aşamaları başlığının ilk iletisinden itibaren okunması...İşte link https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları?page=1
    4. Süreç ile ilgili soruların DV2025 Aşamaları başlığı altında sorulması
    5. DV2024 ve DV2025 Mülakat Deneyimleri başlıklarının takip edilmesi

Sürecinizi daha iyi yönetmeniz, sorularınıza daha hızlı ve net cevaplar almanız açısından önemlidir.
    Sürecinizde başarılar...

@sedat9095 Size daha önce bu mesajı atmıştım gözünüzden kaçmış sanırım..Neyi nasıl yapacağınızı aktarmıştım...

• Flight101F Flight101 bu başlıktan bahsetti

• @sedat9095 sedat bey öncelikle bu sıra numarasında ankarayı beklemeyi düşünmüyorsunuzdur umarım

Süreci vakıf olmanız için şu kadar bilgi vereyim geçen senenin excell tablosuna bakarsanız tabloya ulaşma için buraya tıklayınız. Ankara da sıranın gelmesini beklemek temmuzda urfaya kar yağmasını beklemekle aynı bu yüzden biran önce dosya taşımaya bakınız

Dosya taşıma konusunda bilgiye ulaşmak içinde doğru konu ve yerdesiniz burada bilgiler derya deniz aklınıza takılan her bilgi var ve doğru bir araştırma ile tüm süreci tek başınıza yönetebilirsiniz danışman tutmak isterseniz de bir kaç deneyimde gördüm danışmalara para kaptırdık dediler süreçlerini forumdaki bilgilerle yönetenler daha verimli ve sağlam ilerliyor biran önce dosya taşımaya başlayın

• merhabalar herkese, biz de dosyamızı dün itibarıyla Muscat'a taşımış bulunuyoruz. @Ben-Batur bey'in mülakat deneyimlerini dört gözle bekliyoruz hayırlısı olsun, şimdiye kadar tüm bilgisini paylaşanlara ve yol gösterenlere sevgiler.

• @T-C-Kubilay-Dikici Merhaba dosya taşıma işe ilgili bir kaç seçenek gördüm bilgileri inceledim fakat hangi ülkede daha kolay vize süreçleri İngilizce ve evrak muayene vs için çok bilgi karmaşası var

• @T-C-Kubilay-Dikici Kubilay beye kesinlikle katılıyorum. 6000 ler için bile Ankara’ya beklemek fazla polyanacılık olacaktır. @gucarslan ’da dediği gibi Ankara’ya güvenmeyin. Naçizane tavsiyem bütün hataları deneyimleme çabası içerisinde olmayın ve dosya taşıma süreçlerini araştırmaya başlamanız en doğrusu olacaktır diye düşünüyorum.

• Bu ileti silindi!

• @ibrahimhalılll Teşekkür ederim araştırıyorum fakat vize ve sağlık muayenesi gbi ayrıntı evrak çeviri o ülke için nasıl olacak pek çözemedim

• @ibrahimhalılll Teşekkür ederim dosya taşımak zor bir süreç gibi duruyor çalıştığım için ve daha ikinci süreçte ne kadar bir mülakat çıkacak bilmiyorum

• @T-C-Kubilay-Dikici aktif olmuş dosyalar taşınabiliyor mu ?

• @Richmond taşınabilir ama KCC ile değil.

• @10urdmn, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Richmond taşınabilir ama KCC ile değil.

Kuzenimin dosya numarası 18xx lerde ama gelmezmi diye düşünmeye başladım artık . Ankara o kadar umut vadetmiyor

• @Richmond Ankara bu sene 1700'e mülakat vermezse şaşırmam valla, o kadar Ankaraya güvenmiyorum

• @10urdmn bende güvenmiyorum . Bu postta nasıl başka konsolosluğa taşındığı yazıyor mu aktif olan numaraların ? Ona göre geriye dönük okuyayım . Ara ara girip bakıyorum çok mesaj atıldığı için takip edebildiğim bir post değilde

• @Richmond evet taşıya bilirsiniz bunu kcc ile değil direk konsoloslukla görüşerek yapmanız lazım dv23 dv24 deneyimlerinde çok taşıyan oldu i taşımak istediğiniz konsolosluğa mail atarak müsaitlik durumuna göre size randevu verebilirler dv23 bir kişi mali yıl bitmek üzereyken barbados adalarındaki ilgili konsolosluğa mail attığını gelen mailde burada olursanız müsait olursa size randevu verebiliriz demişti o arkadaşımız barbados adalarına gidip ilgili konsolosluğa geldiğini gösteren belgeleri atmış ve konsolosluk mülakat almıştı

• @T-C-Kubilay-Dikici teşekkür ederim bilgilendirme için

• Bu ileti silindi!

• @Gs1905 Merhabalar evet dosyamın hong kongda olduğuna dair mail ilettiler

• Bir kaç aklıma takılan durum var bilgisi olan varsa aydınlatabilir mi lütfen

1- DS-260 formunda eşimin formu doldururken benim isim ve soyisim kısmında (asıl talihli benim) soyismimi evlendikten sonrakini yazdım. Bekarlıktaki soyismimi yazmam gerekiyordu?

2- kcc dosya taşıma için mail atarken ilk başta evlendikten sonraki soyisimimi yazdım ve yanlış bilgi verdiğimi söylediler. Sonrasında bekarlıktaki soyismimle düzeltip tekrar gönderdiğimde kabul ettiler. Zaten DS-260 sayfasına giriş yaparkende bekarlıktaki soyismimle giriş yapabiliyorum ( bu arada green card çıktıktan sonra evlendik)

3-DS-260 formunu doldururken henüz adres taşımadığım için ailemle yaşadığım adresi yazdım. Yeni oturduğumuz eve geçen hafta adres taşıma yaptım. Bunun için mülakat aldıktan sonra formu açtırıp adresi güncellemem gerekiyor mu ?

Bu soyisim meselesi çok kafama takıldı bilgisi olan varsa aydınlatabilirse çok sevinirim

• Sorunuz için teşekkür ederiz.

Verdiğiniz bilgilere göre mülakat yeriniz Ankara'dan Bangkok'a değiştirildi. Yeni görüşme yeri DS-260'ınızda görünmeyecek, ancak KCC tarafından zamanlama amacıyla kullanılacaktır. Görüşmenizi planladığımızda, randevu bildiriminizi görüntülemek için Katılımcı Durum Kontrolü'ne (ESC) giriş yapmanız gerekecektir. O zaman, lütfen randevunuzun doğru posta için planlandığını doğrulayın. Herhangi bir nedenle değilse, KCC ile tekrar iletişime geçebilirsiniz.

Az önce bu maili aldım şimdi sadece beklemem gerekiyor değil mi?

• @Serc35 Evet current olmayı beklemenız gerekli, dosyanızın aktarıldığından şüpheniz var ise kcc ye tekrar mail atıp dosyanızın hangi konsoloslukta olduğunu sorun.

Benzer Başlıklar

• 5 Oy
    83 İleti
    16k Bakış
    N
    @totuta salam,mende ele dusunurem insallah🙏🏻
  • 33 Oy
    11k İleti
    783k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • 43 Oy
    7k İleti
    558k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k