Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @nefess Merhaba. Seattle girişinizde sıkıntı oldu mu?

• Herkese merhabalar. 2024 talihlisiyim ve güncel olarak eğitim sebebiyle İsviçre'de yaşıyorum. 2024 ocakta vizem onaylandıktan sonra 2024 haziranda New York üzerinden girişimi yaptım, bir hafta kadar kalıp tekrar İsviçre'ye döndüm. Bu başlık altında biraz göz gezdirdiğim kadarıyla ilk girişim üzerinden 1 sene geçmeden tekrar girersem problem olmayacağını anladım. Bu konuda sizlerden fikir alarak tekrar teyit etmek istedim. Maalesef ki Amerika'da ne yapacağım nereye yerleşeceğim henüz kesinleşmiş değil ve İsviçre'de okulum devam ediyor. 1 sene dolmadan tekrar girip çok da uzun kalmadan tekrar çıkış yaparsam bir sıkıntı ile karşılaşır mıyım? Yoksa ilk girişin üzerinden 6 ay dolmadan ülkeye tekrar girmeli miyim? Kalıcı kesin gidiş yapmadan önce ne kadar süre ile buna müsamaha gösterilir? Yorumlarınızı bekliyorum. İyi forumlar.

• @ezgillc
    Ezgi Hanım merhaba, çevremden duyduğum örneklerden ve okuduklarımızdan yola çıkarak durumunuz hakkında yorumda bulunacağım.

• Amerika dışında kalış sürenizi 6 ayı geçirmemeye özen gösterin. Green card, SSN, fiziki olarak elinize geçti mi?

• Sonraki girişte eğer neden gir çık yaptığınız sorulursa; İsviçre’de öğrenci olduğunuzu, green cardı öğrenciliğiniz devam ederken kazandığınızı anlatın. Öğrenci belgeleriniz, transkriptleriniz yanınızda olsun, kanıt olarak. Ve okulunuz bittiğinde, (6 ay:1 yıl) temelli yerleşeceğinizi mutlaka söyleyin.

• Bu gidişinizde muhakkak gideceğiniz eyaletin state ID, veya ehliyetini alın ki, sizin niyetinizi yerleşmek amaçlı olduğunu, sadece gir-çık yapmak istemediğinizi anlasınlar. Sizinle benzer bir durumda olup, NY state ID alan bir arkadaşıma 3. girişinde zorluk çıkarmadılar.

Özetle, 6 ayı hiçbir zaman geçirmeyin (sakın 1 yıl boyunca ülkeye girmemezlik yapmayın) ve state ID alın.
    Syg.

• @ezgillc 6 ayi gecirmeyin. Sıkıntı yaşayıp yaşamama tamamen şans. 2 ayda bir giriş çıkış yapsanız bile sorulara muhatap olma ihtimaliniz var. Ben yerleşinceye kadar 5 kez giriş yaptım bir keresinde 5 ayın üzerine girdiğim de pasaportuma not düşmüştü Out 5 mons diye. Sizi re-entry almaya da yönlendirebilirler. Yani 2 sene hiç giriş yapmama hakkı. Ama o. süreci ABD içinde takip etmeniz gerekiyor ve o zaman alan bir olay.

• Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim.

@erenotti Greencard'ı Amerika'daki bir arkadaşım benim için teslim aldı ve posta yoluyla ulaştıracak fakat SSN ona da ulaşmamış.

@arnblt Re-entry permit uzun vadeli bir çözüm gibi görünüyor. Benim tahminen 4-5 ay içerisinde bitecek okulum. O sürede de giriş çıkış yaparak helledilebilir diye umuyorum aslında.

Özetle 6 ayı geçirmemek önemli demişsiniz her ikiniz de. Peki bu takdirde Amerika'ya girip birkaç gün kalıp tekrar çıksam bu çok göze batan bir şey olur mu? Okulum henüz bitmediği için 2025'in ilk yarısında kalıcı olarak yerleşmeye gitmem mümkün değil maalesef. Bu da her altı ayda bir gibi düşünürsek 2 giriş çıkış daha ediyor ve bu girişlerde de çok uzun kalma şansım da olmayacak gibi.

• ⭐⭐⭐⭐

@ezgillc

Aşağıda ilettiğim bizim tecrübelerimize göz atar mısınız, belki sizin için de aydınlatıcı olabilir. Kesin göçü 2024 Aralık ayında planlıyoruz, kesin göç girişimizde CBP memurunun yaklaşımını da ayrıca bu başlıkta yazarım. Bol şans

Dosya Numarasi: 2024EU017XX
    DS-260 Gonderimi: 17.05.2023
    Saglik Muayenesi: 22.12.2023
    Vize Mulakati: 10.01.2024 (ANK)
    Pasaport Teslimi: 12.01.2024
    ABD Ilk Giris: 03.04.2024 (LAX)
    ABD Ilk Cikis: 10.04.2024 (LAX)
    SSN Teslim Tarihi: Nisan, 2024 (IL)
    GC Teslim Tarihi: Nisan, 2024 (IL)
    ABD Ikinci Giris: 01.08.2024 (ORD)
    ABD Ikinci Cikis: 09.08.2024 (ORD)

https://yesilkartforum.com/forum/topic/183/göçmen-vize-ile-abd-ye-ilk-giriş/2816?_=1729507787932

https://yesilkartforum.com/forum/topic/183/göçmen-vize-ile-abd-ye-ilk-giriş/2967?_=1729507787935

• @ezgillc okulunuz 4-5 ay icinde bitecekse bunu sorun etmenize gerek yok. 6 ay icinde bir kez giris yapti iseniz problem yasamazsiniz. 1 gun kalip geri donebilirsiniz. Goze batma olayi farkli. Memurun soru sorma ihtimali her zaman var. Bunu sorun olarak gormeyin. Durumunu anlatip gecersiniz. Bizi bir keresinde ucaga binerken korukte durdurup Turkiyeye niye gidiyorsunuz ne zaman doneceksiniz diye sormuslardi. Sizin durumunuz sorun olan bir durum degil. O kadar kati degil buralar anlatildigi gibi. Sizin niyetiniz iyi ve belirli oldugu surece rahat olun.

• @ATS16 Çok teşekkürler. Kendi zaman çizelgemi oluşturmak için yardım alacağım sizin tecrübelerinizden de.

@arnblt Dediğiniz gibi sorular olağan ben de bekliyordum. Korktuğum şey kısa giriş çıkışları problem etmeleriydi esasen ama içimi rahatlattınız. Çok çok teşekkür ederim tekrar paylaşımlarınız için.

• @arnblt Merhaba.Bizde herşey yolunda giderse 2025 haziran ayında giriş yapıp 2 ay Amerika’da kalacağız.Ancak oğlumuz lise son sınıfı Türkiye’de tamamlaması gerektiği için 10 ay için geri döneceğiz.Biz de temelli yerleşimden önce re-entery permission almayı düşünüyorduk.Amerika da bu izni almamız ne kadar sürer sizce?

• ⭐⭐⭐⭐

@DenizMaths

Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi konu başlığındaki bilgi ve deneyimler size yardımcı olacaktır.

• @ATS16 teşekkürler

• @DenizMaths Eger 10 ay sonra yerlesebilecekseniz, re-entry permitle ugrasmak yerine, ABD'den ciktiktan sonra 180 günü geçirmeden bir kaç günlüğüne tekrar giriş-cikis yapmanızı, okul biter bitmezde yerleşmenizi tavsiye ederim. ilk yıl yerlesememeniz sorun olmaz. Çocuğunuzun okulu icin dışarda olduğunuzu, en kısa surede yerleşeceğinizi belirtirsiniz sorarlarsa. 180 gunden fazla ülke disinda kalmazsanız, vatandasliga başvuru surenizde bastan başlamamıs olur. Vatandaşlık başvurusu icin kural, son 5 yılda, tek seferde 180 gunden fazla ABD disinda olmamak ve son 5 yılda 30 ay ABD'de olmak. Giriş cikis günlerinizi buna gore ayarlayıp, ara tatile falan denk getirebilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@DenizMaths, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

@arnblt Merhaba.Bizde herşey yolunda giderse 2025 haziran ayında giriş yapıp 2 ay Amerika’da kalacağız.Ancak oğlumuz lise son sınıfı Türkiye’de tamamlaması gerektiği için 10 ay için geri döneceğiz.Biz de temelli yerleşimden önce re-entery permission almayı düşünüyorduk.Amerika da bu izni almamız ne kadar sürer sizce?

İlk girişten sonra yerleşmek için 1 yıl süreniz oluyor. Re-entry permit almanıza gerek kalmayacak bence. Garanti olsun diye ilk girişi Haziran'da değil de daha ileriki aylarda yapabilirsiniz.

• @Ryback çok teşekkür ederim🙏

• @Serapp çok teşekkür ederim🙏

• @DenizMaths Merhaba, öncelikle planlarınıza karışmak istemem ama farklı bir tavsiyede bulunabilirim. Sizin case numarasınız son 3 seneye bakılırsa haziranda aktif olmayabilir. Tabi eğer başka ülkeye dosyanızı transfer ettirmeyecekseniz. Diyelimli Ağustosda aktif oldu ve vizenizi aldınız. Şubata kadar vaktiniz olacak ilk giriş için. Şubat daki tatilde 1 haftalığına giriş yapıp 2025 Ağustosda da ikinci yani yerleşmek için girişinizi yaparsınız. Bu durumda hiç bir sıkıntı yaşamazsınız.
    Yalnız merak ettiğim bir konu şu. Oğlunuz Türkiyede liseyi bitirir bitirmez burada üniversiteye girecek. Dolayısıyla tüm işlemleri Türkiyede iken başlatmanız gerekecek aksi takdirde yıl kaybı yaşayabilirsiniz. Bu durumu bir danışmanla yürütmenizi tavsiye ederim. Bizim Lise 2 de okuyan bir oğlumuz var. Üniversite çalışmaları şimdiden başladı. Derslerini ona göre seçiyor.

Yani özetle demek istediğim şu. GC aldıktan sonra oğlunuz üniversiteye başvururken burada yaşayan biri gibi değerlendirilecek. Türkiyeden diğer başvurular gibi International Student gibi değil. Yani Türkiyedekiler nasıl liseden sonra ABD ye üniversiteye gidiyorsa bizimkide öyle gider durumu pek doğru olmayabilir. Bunu araştırmanızı öneririm. Mutlaka iyi bir danışmanla çalışın.

Selamlar

• @suedo Ocakta yapacağınız girişte biraz sorun yaşayabilirsiniz. Görevliye göre değişir ve size uyarılarda bulunabilir. Gerçekten taşınmak içinmi geldiniz öğrenmek isteyebilir. Bunun için bazı başvurularda bulunun kiralık ilanlarına. Randevular ayarlayın site yönetimleri ile. Çıktıları da elinizde olsun. Sonuçta kiralamak zorunda değilsiniz. Ama 3 üncü girişinizde evinizi ayarlamış olun bana kalırsa. Sorun yaşama ihtimaliniz var. Biz 3 üncü girişten önce Türkiyede iken evi kiralamıştık. Ama bir şey sormadılar bize. Biraz şanş işi. Ama işinizi şansa bırakmayın derim. Zira 2025 ocaktan sonra çok şey değişebilir. Seçimden sonra.

• @Serapp Merhaba. İlk girişten sonra 1 yıl süre meselesi yerleşmek için değil. İlk girişte pasaporta basılan mühür 1 yıl Green Card yerine geçiyor. (I-551 stamp) Yerleşmek verilen resmi bir süre yok.
    Selamlar.

• @arnblt geç cevap verdiğim için öncelikle kusuruma bakmayın,sınav haftasında olduğumuz için oğlumla yoğun bir şekilde ders çalışıyoruz😊Oğlum burada International Bocaloria programında eğitim veren bir özel okulda ve buradan hem IB hem MEB diplomasıyla mezun olacak.IB diplomasını lise son sınıfın aralık ayında alıp üniversite başvurularına hemen başvuruyorlar(hatta bazılarına predicted grades ile).Geçen yaz UCLA yı ailecek ziyaret edip IB kabul şartlarını da öğrendik.Bu arada dosyamızı da Hong Kong’a taşıdık.İlginiz için teşekkür eder,oğlunuza da başarılar dilerim.

• @DenizMaths bir an önce vizenizi almaktan başka dilenecek bir şey kalmamış gibi görünüyor. Her şey gönlünüzce olsun. Bizde ilkokulu Bilfen de tamamlayıp buraya geldik. Green Card çıkmasaydı aynı sizin yaptığınız gibi bir yol izlemeyi planlıyorduk. Oğlunuza sınav haftasında başarılar diliyorum.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

140

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |