Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@Henry-bloor discover irs belgesi gönderir diyerek sadece bir kaç kişinin başına gelen olayı genellemek, çoğu yerde geçmez diyip abd dışında kanadada vs geçmez diye bölge odaklı cevapla yanlış yönlendirme yapan sizken Ezgi hanıma yanlış yönlendirmeyin diye yorum yapmanız biraz absürd değil mi

• ⭐⭐⭐⭐

@Henry-bloor, içinde söyledi: ABD'ye yeni gelenler icin kredi karti tavsiyeleri

@EzgiLera heryerde degil kanadada mastercard ingilterede ise hersey gecer yani bir yerin bir lokasyonunu alip genelleme yapmayin yanlis yonlendirme olmasin

Tamam o zaman şöyle sorayım. Amerika’da hangi şubesine gittiniz? Amerika’dan konuştuğumuz için özellikle ülke belirtmem gerektiğini düşünmemiştim.

• Yasaklı

@EzgiLera ""What payment methods are accepted at Costco?
    U.S. Costco warehouse locations accept:
    All Visa Cards
    The Costco Anywhere Visa® Card by Citi
    Most PIN-based Debit/ATM Cards
    Costco Shop Cards*
    Cash
    Personal checks from current Costco Members
    Business checks from current Costco Business Members
    Traveler’s checks
    EBT cards
    Mobile Payment (Apple Pay, Google Pay, Samsung Pay)
    FSA/HSA Visa or MasterCard Debit cards are accepted at Pharmacies, Optical and Hearing Aid Departments

U.S. Costco Gas Stations:
    All Visa Cards
    Apple Pay
    Costco Shop Cards*

Costco.com:
    All Visa Cards
    MasterCard
    Apple Pay
    Costco Shop Cards*
    Visa (For more information, please view the Visa FAQs)
    Please note: a U.S. or Canadian billing address is required for deliveries within the United States. Delivery options outside the U.S. can be found here. *Costco Shop Cards can be purchased at any U.S. Costco location or on Costco.com.
    " Umarim yardimci olmustur bu bilgi size ve buradaki arkadaslara.Ingilizcesi kifayi gelmeyen arkadaslara ozetle costconun iternet subesi visa ve mastercard cartlarini kabul eder klasik marketi sadece visa kabul eder

• Merhabalar 10 ekimde newyorka giriş yaptım şuan ssn Numbere sahibim henüz bir yerde çalışmıyorum acaba kredi kartı için öncelik olarak onay alabileceğim bir kredi kartı öneriniz varmı hangi bankadan hesap açmalıyım

• ⭐⭐⭐⭐

@Can-Uğur-0

Bu başlıktaki önceki iletileri okudunuz mu, mesela bu başlıkta kullanıcıların paylaştığı referans linkini kullanarak Discover kredi kartı?

• ⭐⭐⭐⭐

@Can-Uğur-0 öncelikle tavsiyem checking hesabınızın olduğu bir banka varsa onların kendi kredi kartlarını deneyin, birikiminiz o bankada olduğu için şansınız yüksek olacaktır.
    Onun dışında referans linki kullanarak discover kart başvurusu deneyebilirsiniz. Kolay onay veren kartlardan biridir ayrıca referans linkiyle başvurursanız hem size hem bana 100$ bakiye veriyor. Discover Ref Linki

İlk başlangıç için bu ikisini denemenizi öneririm bunlardan onay aldıktan sonra diğer kartları ekleme yapabilirsiniz ihtiyacınıza göre

• Merhaba verdiğiniz referans linkinden denedim fakat olumlu bir sonuç alamadım şuan için hiçbiryerde henüz hesap açılışı yapmadım bir şubeye giderek hesap açılışı yaparak belki ilerleyen zamanlarda olumlu bir sonuç alırım @Emre-Kurtulmuş

• ⭐⭐⭐⭐

@Can-Uğur-0 yerinizde olsam öncelikle bofa, chase vs herhangi bir bankadan hesap açıp öncelikle oraya birikimimi yatırıp bir kaç hafta orada tutarım ondan sonra kredi kartı denemesi yapın şu anda başvurudan sonuç almanız zor olabilir

• Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim çok saolun @Emre-Kurtulmuş

• @Emre-Kurtulmuş @Can-Uğur-0 Merhaba, Ben Chase üzerinden hesap açmıştım. Hesap açtığım dönemde SSN yoktu. Yaklaşık 9,5 ay sonra AOS sürecim sona erdikten sonra ve SSN geldikten sonra bankaya SSN numaramı işlettim. 9,5 ay boyunca hesabımda yaklaşık 25K ile başlayan bakiye aylarca orda olmasına rağmen ve ordaki bakiyeyi harcamama rağmen (Saving hesap dahil) 9,5 ay sonra düzenli bir işim olmadığı için kendi bankam chase kredi kartı vermedi. Hesap açtığım dönemde Banka Müdür yardımcısı "SSN" gelsin kredi kartı veririz demişti. "SSN" geldikten sonra da aynı adam bu sefer bordrolu bir işe girersen kredi kartı veririz dedi. Discover kart referanssız başvurup 1.000 USD'lik kredi kartı aldım. Tabii bankacılık bambaşka bir tecrübe herkes için. Bu arada aynı Chase bank'ın başka şubesi zamanında bana hesap da açmamıştı. Dolayısıyla bankacılık özelinde tecrübeler farklılaşabiliyor. Toparlamak gerekirse muhtemelen Chase Bank size bordrolu bir geliriniz yok ise kredi kartı vermeyeceğini düşünüyorum. (%100 doğru değil bu yorumum) Ancak bu başlık altında ve çevremden duyduğum üzere BOFA da hesap açıp Saving hesabınızda para tutarsanız bir süre sonra kredi kartı alırsınız diye tahmin ediyorum. Düzenli geliriniz olan bir işte çalışırsanız da hızlıca kredi kartı alırsınız...

Not: Konudan bağımsız "Capital One" tecrübemi de paylaşayım. Artık Amerika'da bazı şeylere mantık yürütmüyorum. Mantık yürütünce sinirleniyorum. SSN'im var, GC var ama henüz bir yerde çalışmıyorum. Aaaaa Discover 'den 1.000 USD'lik aldım Capital One deneyeyim dedim. Onlarda 300 USD'lik kredi kartı verdiler. Mobil bankacılıktan hesap açmak istiyorum açtırmıyorlar. Ruh hastaları ya! Neyse kalktım şubeye gittim. Şubeye "Green Card , Ehliyet, State ID, Adress için AT&T faturası herşeyi ibraz ettim ancak hesap açamadılar. Hesap açmak için merkezi (İlgili birimi) aramam gerektiğini belirttiler. Şube çalışanı bile birlikte Capital One'in ilgili birimini telefon ile aradık 10-15 dk telefonda konuştuk. Konuşma sırasında Capital One çalışanı da yardımcı oldu hatta, ancak manyaklar hesap açmadılar. Açmama nedenleri çalışmadığım için ancak ilginç bir şekilde ama kredi kartını verdiler 🙂 🙂 Bu arada bu yaşadığım problemlerin hepsini henüz bir işim olmadığı için yaşadığımı düşünüyorum. Bakalım kısmet olur da gelecekte işe girersek neler yaşarız bilmiyorum 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@Redbeard duyduğum kadarıyla chase bank kredi kartı konusunda biraz cimri davranıyor özellikle yeni göçmenlere. Bank of america biraz daha şans tanıyan bir banka gibi görüyorum ancak chasede duyduğum kadarıyla kısa zamanda limit arttırımına onay veriyor. Ama dediğiniz gibi bir mantığa oturtmak zor bankacılık sistemini özellikle kredi kartı konusunda şöyle bir örnek vereyim 1.5 sene önce amerikaya geldiğimizde hesaplarımızı açtık eşimle birlikte bank of americadan (ki benim 2019-2020 arasında 1 sene boyunca kullandığım daha sonra kapattığım bofa hesabımda vardı maaşım o zaman oraya yatıyordu) kredi kartı başvurusu yaptık aynı dönemde eşimle birlikte ve ona 1500$ limitle kart verdiler ama ben onay alamadım. Neye göre nasıl karar veriyorlar bilmek imkansız

• ⭐⭐

@Redbeard hocam kredi karti kararlarini algoritma veriyor kisiler degil.
    Isiniz yoksa vermemeleri normal.

• @charon diğer bankaların vermemesi normal, katılıyorum size ama kendi bankamın vermemesi normal gelmedi bana ya.. 🙂 sonuçta 9,5 ay hesapta hep para vardı insan hiç mi güvenmez ya 🙂 🙂

• ⭐⭐

@Redbeard benim teb hesabim var trde 10 senedir kullaniyorum.
    Kredi karti vermiyorlar 🤣

• @charon hocam sesli güldüm ya 🙂 Mesaj anlaşılmıştır 🙂

• Arkadaslar kira odeyen herkes icin ucretsiz thy ile mil kazandiran kredi kartindan bahsetmek istiyorum.
    Wells Fargo kredi karti olan Bilt Credit Card var faydaniza olmasini dusundugum icin paylasiyorum..

1. Kirasini sirkete odeyenler var ise sitenin portal uzerinden kredi kartindan direk odeme yaptiginizda ucretsiz kiranizi kredi kartindan odeyebiliyorsunuz..

2. Kirasini ev sahibine zelle uzerinden gonderen var ise benim gibi.. Kredi kartindan yazdiginiz adrese check olusturarak kirayi ev sahibinize ucretsiz postalayabiliyorsunuz.

3. Ev sahibiniz check kabul etmeyip bana sadece zelle gonder diyenler icin bir yontem daha var..

Kiranizi yine check olarak olusturup kendi adresinize gonderiyorsunuz ve gelen checki kendi hesabiniza deposit yatirarak oradan zelle ile tekrar ev sahibine gonderiyorsunuz.

Bu yontemle yine kendi paranizi kredi kartinizi kullanarak mil kazanmis oluyorsunuz..

Bu yontemde her hangi bir sorunla karsilasmadim 2-3 aydir bu yontemle. 6000 Mil kazandim. Mil kazanmanin guzel yani Bilt kredi kartinin THY ile anlasmasi var ve direk oraya ayni oranda transfer yapabiliyorsunuz..

Bu da size 1 yil boyunca odenen kiralardan elde edilen asagi yukari tek yon bir Turkiye bileti kadar bir bedavaya getirecektir..

Bu yontemle yasal yollarla kendinize firsat cikartiyorsunuz..

Sorusu olan arkadaslara cevaplayabilirim..

Tesekkurler

• Mortgage ödemeleri için de kullanabilir miyiz

• @israfil sanirim sadece ev kiralari icin oluyor. Ek olarak kirala odemeleriniz kredi skora yansitiliyor puaniniz artiyor

• Referansinizla başvuru yaptım. Biz de kirayı zelle ile yolluyoruz 3. Yazdığınız yöntemi deneyeceğim. Sistemin kendimize yolladigimiz checki kabul etmesi saçma geldi ama umarim fark edip puanları geri almazlar 🙂

• @senamd detayli olarak anlatayim. Ben soyle yapiyorum. Benim ev sahibi yurt disinda o yuzden her turlu zelle ile gonderiyorum. Ayin 1inde banka hesabimdan gonderiyorum. Kredi kartindan da emir veriyorum. USPS ile ucretsiz check geliyor. Ups ile gondermek 10 dolar ucreti var 2 gune geliyor. Check gelince hesaba yatirip o parayla kredi kartini ödeme yaparak kapatiyorum

Benzer Başlıklar

• 4
  • 3
  • 7
  • 6
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

131

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |