DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
Saglik sorunlarindan dolayi 30 sayfa geride kalmistim .5-6 gunde anca yetistim sizlere.
Gorusmesi olumlu gecen 2-3 yoldasimizada selamlar. -
@Extuin mülakata ankara'da girecekseniz aşı kartı vs uğraşmayın, onların kontrol ettiği bir evrak değil.
sağlık muayene randevunuzu da mülakat atarihi aldığınızda alabilirsiniz.
şu an tek yapmanız gereken beklemek ve imkanlarınız dahilinde sokak hayvanlarına yardım etmek ;)
bol şans.. -
@gouryella, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@cagrii, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@gouryella senle aynı durumdayım ve ben yurtdışında yaşıyorum. Numaram current olduğunda bedelli askerliğe başvuracağım, paran devlete yatar yatmaz askerliğin tecil oluyor belgeni de tecil şeklinde alıyorsun. Bakaya kaldığın süre boyunca ceza parası ödüyorsun bunuda bilmelisin
Konsoloslukların sitesinde "istenen belgeler" kısmında askerlik durum belgesi hep "Orduda hizmet vermiş olanlar" şeklinde belirtilmiş. Bu durumda benim gibi askerliğini yapmamış olanlardan bu belge istenmiyor şeklinde anladım ben. Bu konuda tecrübeli arkadaşlar ne diyor o önemli tabi de, bu konu bir araştırılmalı bence :)
Arkadaşlar bu durumu hong kong konsolosluğuna mail atarak sordum. Gelen cevap şu:
"No military record is required to be provided if visa applicants never served in any country’s military."
Eğer askerlik hizmeti yapılmadıysa askerlik durum belgesine gerek yok demişler. Bakaya veya yoklama kaçağı olup askerlik durum belgesi alamayanların bilgisine. -
@Senem-Yukselen merhaba benim kızimda 2007 doğumlu aşı kartı duruyor fakat 2008 den sonrası sistemde görünüyor. Biz bunun için aşılarını olduğu sağlık ocağına gidip sistemden çıkarabileceğimizi düşünüyoruz. Sayın @gucarslan 'in dediği gibi tanıdık birinden rica edip sağlık ocağına cocugunuzun bilgileriyle durumu anlatmasını isteyip temin edebilirsiniz belki.
-
@gouryella Hocam askerliği tecilli olanlarda buna dahildir o zaman değil mi?
-
G gucarslan bu başlıktan bahsetti
-
@gouryella yine de siz ''askerlik durum belgesini'' götürün (ben öyle yapacağım).
-
@bthn Askerliğini yapmamış olan herkesi kapsıyordur bence. Ama tecilli olanların belge almakta bir sorunu yoktur zaten.
-
Arkadaşlar, kusura bakmayın size böyle bir soru sorduğum için, ama ani gelişen bir durum oldu. Geldiğim aile sağlık merkezinde aşı kartımı düzenlerken şansıma bir Covid aşısı bulunuyor, Sinovac. Hiç aşı olmadığım için yaptırmam gerekiyor. Bizim olmamız gereken aşı Sinovac mı? Şu an ayaküstü olduğum için bu şekilde soruyorum, normalde geçmiş deneyimlere bakardım. Tekrardan kusura bakmayın.
-
@deryaasan Teşekkür ederim,Sağlık Ocağından birine ulaştım,aldım aşı kayıtlarını 4saat önce(Kanada'da saat 04.00'te),sağlık merkezinden aşı kayıtlarini isteyen bir mail alınca dün...Evet aşı kayıtları varmış zaten ama bizim doktorumuz ihtisasa başlamıştı,yerine başka biri bakıyordu biz gittiğimizde ve sistemde yok demişti.Başka bir doktorun açabildiği sistemde görünüyormuş 😒.Neyse ki alabildik..Çevirisini bekliyorum şimdi,bir iki saate kadar bende olacak.
-
@rasitcenngiz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Arkadaşlar, kusura bakmayın size böyle bir soru sorduğum için, ama ani gelişen bir durum oldu. Geldiğim aile sağlık merkezinde aşı kartımı düzenlerken şansıma bir Covid aşısı bulunuyor, Sinovac. Hiç aşı olmadığım için yaptırmam gerekiyor. Bizim olmamız gereken aşı Sinovac mı? Şu an ayaküstü olduğum için bu şekilde soruyorum, normalde geçmiş deneyimlere bakardım. Tekrardan kusura bakmayın.
Sinovac veya diğerleri farketmez. Önemli olan covid aşısı, markası değil. Rahatlıkla olun.
-
@Serapp, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Sinovac veya diğerleri farketmez. Önemli olan covid aşısı, markası değil. Rahatlıkla olun.
@rasitcenngiz ve Serap hanım merhaba, Ummandaki sağlık kuruluşu sadece Biontech ve Sinovac kabul ediyor, bana gönderdikleri belgede o şekilde yazıyor. Sağlık raporu alınacak kuruluşla görüşerek teyit almak iyi olur bu konuda
-
@Senem-Yukselen aşı konusuyla ilgili belki sizin isinize yarayabilecek bilgileri, dilerseniz onceden yazdigim iletilere bakarak okuyabilirsiniz. Umarım isinize yarar :cherry_blossom:
-
@gouryella
Kuala Lumpur bizim mulakatim sirasinda, benden askerlik ile ilgili herhangi bir belge talep etmedi ancak bizden sonraki senelerde mulakata giren herkesten talep ettiler, her ihtimale karsi hazirlikli olmanizi tavsiye ederim, bol sanslar. -
@ugursway, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@gouryella
Kuala Lumpur bizim mulakatim sirasinda, benden askerlik ile ilgili herhangi bir belge talep etmedi ancak bizden sonraki senelerde mulakata giren herkesten talep ettiler, her ihtimale karsi hazirlikli olmanizi tavsiye ederim, bol sanslar.Uyarı için teşekkürler, evrak listesi maili gönderdiklerinde net olarak belli olur artık. Siz askerlik yapmış mıydınız?
-
@Ben-Batur, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Serapp, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@rasitcenngiz ve Serap hanım merhaba, Ummandaki sağlık kuruluşu sadece Biontech ve Sinovac kabul ediyor, bana gönderdikleri belgede o şekilde yazıyor. Sağlık raporu alınacak kuruluşla görüşerek teyit almak iyi olur bu konuda
Tamam zaten Türkiye'de bu ikisi var, her ikisi de sağlık muayenelerinde kabul görüyor.
-
@gouryella
Hayir, askerlik yapmadim, Amerika’ya girisimi yapip, Green Card’im elime ulastiktan sonra ise New York Turkiye Baskonsoloslugu araciligiyla 35 yasina kadar tecil ettirdim. -
@onuru teşekkür ederim
-
@bahar_aydin Teşekkür ederim Bahar Hanım.
-
Arkadaşlar mülakat yerim hong kong ciğerimde leke olduğu için bana balgam testi yapacaklar bildiğim kadarı ile bu test 8 hafta sürecekmiş ben o süreçte hong kongta mı kalmam gerekiyor yoksa türkiyeye dönüp test sonucunu bana bildermelerini mi bekliyeceğim bu süreç nasıl olacak bana bu konuda bilgi verebilecek biri varmı lütfen
-
Merhaba lar oğlum dosyasını viyanaya tasıdı saglık raporu için anlasmalı yerler ile alakalı ve randevu nasıl alındıgı ile alakalı bilgilerinize ihtiyacımız var tesekkürler
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
28
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum