Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@rasitcenngiz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar, kusura bakmayın size böyle bir soru sorduğum için, ama ani gelişen bir durum oldu. Geldiğim aile sağlık merkezinde aşı kartımı düzenlerken şansıma bir Covid aşısı bulunuyor, Sinovac. Hiç aşı olmadığım için yaptırmam gerekiyor. Bizim olmamız gereken aşı Sinovac mı? Şu an ayaküstü olduğum için bu şekilde soruyorum, normalde geçmiş deneyimlere bakardım. Tekrardan kusura bakmayın.

Sinovac veya diğerleri farketmez. Önemli olan covid aşısı, markası değil. Rahatlıkla olun.

• @Serapp, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar, kusura bakmayın size böyle bir soru sorduğum için, ama ani gelişen bir durum oldu. Geldiğim aile sağlık merkezinde aşı kartımı düzenlerken şansıma bir Covid aşısı bulunuyor, Sinovac. Hiç aşı olmadığım için yaptırmam gerekiyor. Bizim olmamız gereken aşı Sinovac mı? Şu an ayaküstü olduğum için bu şekilde soruyorum, normalde geçmiş deneyimlere bakardım. Tekrardan kusura bakmayın.

Sinovac veya diğerleri farketmez. Önemli olan covid aşısı, markası değil. Rahatlıkla olun.

@rasitcenngiz ve Serap hanım merhaba, Ummandaki sağlık kuruluşu sadece Biontech ve Sinovac kabul ediyor, bana gönderdikleri belgede o şekilde yazıyor. Sağlık raporu alınacak kuruluşla görüşerek teyit almak iyi olur bu konuda

• @Senem-Yukselen aşı konusuyla ilgili belki sizin isinize yarayabilecek bilgileri, dilerseniz onceden yazdigim iletilere bakarak okuyabilirsiniz. Umarım isinize yarar 🌸

• @gouryella
    Kuala Lumpur bizim mulakatim sirasinda, benden askerlik ile ilgili herhangi bir belge talep etmedi ancak bizden sonraki senelerde mulakata giren herkesten talep ettiler, her ihtimale karsi hazirlikli olmanizi tavsiye ederim, bol sanslar.

• @ugursway, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@gouryella
    Kuala Lumpur bizim mulakatim sirasinda, benden askerlik ile ilgili herhangi bir belge talep etmedi ancak bizden sonraki senelerde mulakata giren herkesten talep ettiler, her ihtimale karsi hazirlikli olmanizi tavsiye ederim, bol sanslar.

Uyarı için teşekkürler, evrak listesi maili gönderdiklerinde net olarak belli olur artık. Siz askerlik yapmış mıydınız?

• ⭐⭐⭐⭐

@Ben-Batur, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@rasitcenngiz ve Serap hanım merhaba, Ummandaki sağlık kuruluşu sadece Biontech ve Sinovac kabul ediyor, bana gönderdikleri belgede o şekilde yazıyor. Sağlık raporu alınacak kuruluşla görüşerek teyit almak iyi olur bu konuda

Tamam zaten Türkiye'de bu ikisi var, her ikisi de sağlık muayenelerinde kabul görüyor.

• @gouryella
    Hayir, askerlik yapmadim, Amerika’ya girisimi yapip, Green Card’im elime ulastiktan sonra ise New York Turkiye Baskonsoloslugu araciligiyla 35 yasina kadar tecil ettirdim.

• @onuru teşekkür ederim

• @bahar_aydin Teşekkür ederim Bahar Hanım.

• Arkadaşlar mülakat yerim hong kong ciğerimde leke olduğu için bana balgam testi yapacaklar bildiğim kadarı ile bu test 8 hafta sürecekmiş ben o süreçte hong kongta mı kalmam gerekiyor yoksa türkiyeye dönüp test sonucunu bana bildermelerini mi bekliyeceğim bu süreç nasıl olacak bana bu konuda bilgi verebilecek biri varmı lütfen

• Merhaba lar oğlum dosyasını viyanaya tasıdı saglık raporu için anlasmalı yerler ile alakalı ve randevu nasıl alındıgı ile alakalı bilgilerinize ihtiyacımız var tesekkürler

• @atilla-04 kendidi ile irtibata geçerseniz iyi olur iki sene olacak ben hizmet alalı

• @mehmetizmirli teşekkür ederim

• Bu ileti silindi!

• Merhaba (ben önceki nickim turkbest idi) dosyamı viyana taşıdım. Sonunda 12. denemede (adres ile). Sonrasında teyit için mail atayım dedim ve şöyle bir yanıt geldi.
    İlk Mail
    Based on the information you have provided, your interview location has been changed from Ankara to Vienna. The new interview location will not appear on your DS-260, but will be used by KCC for scheduling purposes. When we have scheduled your interview, you will be required to log into the Entrant Status Check (ESC) to view your appointment notification. At that time, please verify that your appointment is scheduled for the correct post. If for any reason it is not, you may contact KCC again at [email protected].

Teyit için attığıma cevap ikinci
    Thank you for your inquiry.
    Your forms have been received and are currently processing. Allow several weeks for processing. Interviews are scheduled numerically based on case numbers that have completed processing.

The Kentucky Consular Center (KCC) has received your email. Review of documents prior to scheduling an appointment has been halted for the DV-2025 program year. You can find more about that decision at https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/diversity-visa-2024-update.html. For DV-2025, KCC is not requiring or requesting your documents at this time, and submissions to this mailbox are not currently being reviewed.
    çevirisi
    Sorunuz için teşekkür ederiz.

Formlarınız alındı ve şu anda işleniyor. İşlem için birkaç hafta bekleyin. Görüşmeler, işlemi tamamlanan vaka numaralarına göre sayısal olarak planlanır.

Kentucky Konsolosluk Merkezi (KCC) e-postanızı aldı. DV-2025 program yılı için randevu planlamadan önce belgelerin incelenmesi durduruldu. Bu karar hakkında daha fazla bilgiyi https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/diversity-visa-2024-update.html adresinde bulabilirsiniz. DV-2025 için KCC şu anda belgelerinizi talep etmiyor veya istemiyor ve bu posta kutusuna gönderilen belgeler şu anda incelenmiyor.
    tam anlayamadım ne kastediyor gene geçiştirme maili mi yoksa farklı birşey mi? Tekrar sorayım mı?

• @deryaasan 10 yılda bır ımha edılıyormus sıstemde olmayan aşı kayıtlarının evrak hali ben ıkı tanesaglık ocagına bızzat gıdıp aldıgım bilgi

• MUSCAT SAĞLIK KONTROLÜ HAKKINDA -

Merhaba arkadaşlar, daha önceden gelişmeler oldukça yazmıştım şimdi de sağlık kontrolü ile ilgili gelişmeleri yazacağım, mülakat sonrasında da tüm süreci toparlayıp ayrıntılı olarak son durumu paylaşacağım.

Mülakat tarihimizi öğrendikten sonra NMC SPECIALTY HOSPITAL ile +968 9951 7379 bu numara üzerinden Whatsapp ile haberleşip sağlık muayenesi tarihi istedim. 16 Ekim 2024 için tarih verdiler, mülakat tarihim 5 Kasım 2024 olduğu için daha ileri bir tarih alıp alamayacağımı teyit etmek için bir kaç defa şansımı denedim ama olmadı. Yaptığım maliyet hesabında 2 defa gitmenin 1 defa gidip mülakata kadar orada kalmaktan ortalama 10.000 TL daha uyguna geleceğini ve bu süreç içinde eşimle işlerimizden ayrılmamış olduğumuzdan dolayı 2 defa gitmeyi tercih ettik.

VİZE KONUSU

Ummana e-visa alınıyor, https://evisa.rop.gov.om bu link üzerinden üyelik oluşturarak 36B kod numaralı 1 yıllık multi girişli e-visa'yı kişi başı 50 Oman Riyaline aldık. Bu vizeyle alakalı dikkat etmeniz gereken nokta şu; vizeniz onaylandığı günden itibaren ilk 30 gün içinde Ummana giriş yapmanız gerekiyor, tek girişte 30 gün kalabiliyorsunuz.

TALEP EDİLEN BELGELER

• Pasaport'un orjinali ve 2 adet fotokopisi
    • Resident Card (Oturumumuz olmadığı için Resident kartımız olmadığını açıkladım bunun yerine vize çıktınızı getirebilirsiniz dediler)
    • Pasaport ölçülerinde 5 adet fotoğraf

AŞILAR

• MMR
    • TDAP
    • VARRICELLA
    • HEPATITIS-B
    • INFLUENZA
    • COVID-19 (Biontech veya Sinovac)

HAZIRLIK SÜRECİ

Devlet hastanelerinde tüm bu aşıların antikor testi olmadığı için özel hastaneden antikor testi yaptırdık ve belgesini aldık. Eksik olan aşılarımızı da yaptırdık fakat Umman için aşı yaptıracaksanız mutlaka dikkat etmeniz gereken bir konu var. Bu sağlık kuruluşu kaşeli ve imzalı bile olsa bir ''Aşı Belgesi'' kabul etmiyor. İster Devlet hastanesi ister özel hastane olsun fark etmiyor. Kabul ettikleri tek aşı belgesi ''Aşı kartı'' olarak bildiğimiz ve aşıların etiket şeklindeki barkodlarının yapıştırıldığı kart. Bu kartı temin edip aşılarınızın barkodlarını yapıştırtabilecekseniz Türkiyede aşılarınızı yaptırın ama bunu sağlayamıyorsanız bırakın Ummanda eksik aşılarınızı yaptırırsınız. Antikor testi için böyle bir şart yok, kaşeli ve imzalı tercüme edilmiş belgeyi kabul ediyorlar.

Ummana gidiş-dönüş uçak biletini 2 kişi için ortalama 16.000 TL'ye aldık, Muscat Plaza Hotel adında 3 yıldızlı bi otelde kaldık buranın da günlük maliyeti 1200 TL civarında.

Bu link'e tıklarsanız en alt satırda sağlık kuruşunda aşıların ne kadara yapıldığının bi listesi var. Bunun dışında da muayene ücreti 75 Umman Riyali.

MUAYENE SÜRECİ

Sabah saatlerinde sağlık merkezine gidip 3. kata çıktık, 2 Hindistan asıllı doktor asistanı bizi karşıladı, belgelerimizi kontrol etti. Tek sayfalık bi sağlık formu verdiler bunu doldurduk. Çok standart bir şeydi öyle karmaşık veya garip sorular yoktu. Ummandaki adresimize kaldığımız oteli yazdık, onun dışında Türkiyedeki adresimizi ve Amerikadaki adresimizi de yazmamızı istediler. Muayene ücretini ve eksik aşı ücretlerini hesaplayıp burada ücreti aldılar. Kart veya nakit kabul ediyorlar, kartınızı yurt dışı harcamasına açtırıp direkt kartla ödemek en mantıklısı.

Ardında boy, kilo ve tansiyon ölçümü yapıp 3'er tüp kan aldılar. Fiziksel muayene için de yine Hindistan asıllı bir doktora götürdüler, bu doktorun ingilizcesi çok iyiydi (Asistanlar aşırı aksanlı ve kafa sallayarak konuşuyorlardı 😃 ) doktor 2-3 dk süren kısa bi fiziksel muayene yaptı, stetoskopla sırtımızı dinledi, ben bir süredir soğuk algınlığıyla mücadele ediyorum ve ciğerlerim çok dolu ama sırtımı dinledikten sonra bu durumu sordu, zaten soğuk algınlığım olduğunu söyledim o da fark ettiğini söyledi 🙂 Bi sorun yok bu mevsimde normal dedi.

Doktordan sonra da son olarak ciğer filmi çektirmek üzere giriş kata gittik ve standart bi ciğer filmi çektirdik. Asistan işlemlerimizin bittiğini söyledi ve dosyamızı konsolosluğa göndereceklerini, bizim bidaha dosyayı almak için gelmemize gerek olmadığını belirtti. Bu arada ileride bu yazıya denk gelen arkadaşlar için ben bu işlemleri yaparken USD = 34 TL - OMR = 89 TL civarında. Bu şekilde sağlık kuruluşundan ayrıldık ve bu aşama böyle bitti 🙂

NOT

Bu sağlık muayenesi sürecinde birlikte oda oda gezdiğimiz Hindistan asıllı asistanla baya sohbet ettik. Ben laf arasında bilgi almak için şöyle şeyler sordum;

• Amerikan konsolosluğunun tüm sağlık işlemleri burada yapılıyor değil mi?
    • Evet, başka konsoloslukların da işlemlerini yapıyoruz aslında.
    • Peki bizim gibi başka ülke vatandaşları DV için geliyor mu?
    • 1-2 sene önce sizin gibi çok Türk gelmişti ama genelde Afrikadan gelen oluyor. Bu sene de Afrikalılar var.

Bu konuşma biraz içimi rahatlattı sizinle de paylaşmak istedim 🙂

• @Ben-Batur Geçmiş olsun hocam, vize mülakatının da sorunsuzca geçmesini dilerim 😇

• @Ben-Batur Merhaba, gecmis olsun ve çok teşekkür ederiz verdiginiz bilgiler icin.

Viyana'da sağlık muayenesi olan arkadaslardanda 3 tup mu kan alıyorlar acaba? Çok detay bir konu oldugunu biliyorum ama yinede onceden öğrenmek amacıyla sormak istedim, şimdiden teşekkür ederim 🙏🏻 Gecen senelerdeki iletilerden sadece birinde 1 tup aldiklarini yazmışlar. Guncelde konu hakkında bilgisi olan var mi? ☘

• @bahar_aydin Merhaba, benden 1 tüp aldılar

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

136

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |