Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 886.3k 953
  • ⭐⭐⭐⭐

@sılassingec-12, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba 2019 yılında ders çalışma verimimi arttırmak için kırmızı reçeteli concerta adında ilaç kullandım. 25/01/2019 başlangıç, 25/06/2019 son tarihli olarak e devletimde gözüküyor ilacı belirtilen süre kadar kulkanmadim 2 ay kullanmıştım diye hatırlıyorum ama bu önemli bir detay değil belirtilen tarih belli. Bu mülakatta bana bir sorun yaşatır mi belirtmeye gerek var mı . ( 2019 yılında bu sorunun aynisi sorulmuş fakat cevap yoktu . 2020 yılında tekrar sorulmuş ve @crazycells sagolsun cevaplamış ama ben tekrar sormak istedim .) Teşekkür ederim şimdiden

DEHB için kırmızı reçete ile yazılan bu ilacı ders çalışmak için size yazan doktoru şikayet etmek lazım.
    Her neyse bu ilacı içtiniz üzerinden bir hayli zaman da geçmiş. Sürekli kullanılan ilaçlar sağlık muayenesinde belirtiliyor ama bu sürekli kullandığınız bir ilaç değil. Mülakatta ise böyle bir konu gündeme dahi gelmez. Nereye gideceksiniz ne iş yapıyorsunuz vs gibi üç beş klasik soru sorulur. Endişe etmeyin.

• @orangegreen anladım teşekkür ederim cevabınız için

• @gucarslan cevabınız için teşekkür ederim

• @Serapp bir çok öğrenci sırf dikkati toplansın diye gidip yazdırıyor bunlardan birisi de benim ne yazık ki zaten ilacı yazdırıp uzun süreler kullanmadım ama iş işten geçmiş oluyor kırmızı reçeteli ilaç kullanmış olarak gözüküyoruz bir sorun teşkil etmiyorsa sorun yok teşekkür ederim cevabınız için

• ⭐⭐⭐⭐

@sılassingec-12, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp bir çok öğrenci sırf dikkati toplansın diye gidip yazdırıyor bunlardan birisi de benim ne yazık ki zaten ilacı yazdırıp uzun süreler kullanmadım ama iş işten geçmiş oluyor kırmızı reçeteli ilaç kullanmış olarak gözüküyoruz bir sorun teşkil etmiyorsa sorun yok teşekkür ederim cevabınız için

Ben öğrenciye değil doktora ateş püskürüyorum. Bu ilaç o kadar çok şeyi baskılıyor ki yan etkileri çok. O yüzden sadece hastaya verilmeli

• 30Ekim'de sağlık kontrolümüz var,Kanada'dayız.12Kasım'da da mülakat..Oğlum 2007(17 yaşında) doğumlu ve 2013 öncesi aşı kaydı e devlette görünmüyor.Aşı kartını da kaybettik.Ne yapmamız gerek acaba?İstanbul'dayken antikor testlerimizi yaptırmıştık..

• @gucarslan merhaba, biraz da endise dosya tasima icin current olmadan Viyana'nin kabul mesajlari gondermesi nedeni ile bende de olusmustu. Acaba Viyana'ya mail atip dosya tasima talebi yapmak mantikli mi diye dusunmustum. Dosya mi KCC ile tasidim.

• @Senem-Yukselen türkiye'de bulunan bir yakınınızdan, ilgili aşı kartının teminini talep edebilirsiniz eğer mümkün olursa.
    mümkün değilse, bununle ilgili sağlık muayenesi yaptıracağınız kurumla görüşmenizi tavsiye ederim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Bluey kcc dosyanızı taşıdıysa viyana'ya, endişe edeceğiniz tek şey viyana'da nerede schenitzel yiyeceğiniz olsun.

• @cemal1153 Merhaba,aşı kartı işini nasıl çözdunüz?

• @gucarslan Tamamdır,teşekkür ederim 🙏

• Merhabalar, iki pasaportum mevcut. 10 yillik pasaportumda 1 yillik schengen vizesi var. Iki pasaportumdada bekar gecmekteyim ve bir evlilik surecine girecegim. Dosya tasima durumuna karsi, nasil ilerlemeliyim 1 yillik schengen vizemin olmask sebebiyle dosya tasima yapacaktim fakat evlilik durumu olmasi biraz o noktada kafami karistirdi. Daha once bu konu ile ilgili surec geciren var ise desteklerinizi bekliyorum

• @orangegreen onca insan onları bekliyoruz yazık yaw. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah. Cevabın için teşekkür ederim. Boş geçtiğini nasıl anladınız.

• Merhaba,

• Dosyanızı şu anda taşıyın
    • Evlenin
    • Yeni soyadınızla yeni pasaport çıkartın (Mevcut Şengen vizeniz halen geçerli olacak, merak etmeyin iptal olmuyor)
    • Evlendikten sonra herhangi bir zamanda eşiniz adına DS260 formu doldurun (ADD APPLICANT)
    • Mülakat tarihiniz belli olduktan sonra(!) dosyanızı taşıdığınız konsolosluğa mail atarak dosyanızı açtırın, yeni medeni durumunuzu, soyadınızı, pasaport numaranızı vs güncelleyin.
    • Dosyanızı tekrar SUBMIT edin.
    • Tüm belgelerinizle mülakata gidin. (Evlilik cüzdanı, evliliğinize dair eski resimler vs.)

(Şengen vizenizi kullanırken yeni pasaportunuzu ve vizenin basılı olduğu eski pasaportu birlikte vereceksiniz sınır polisine. Sorarsa evlilik cüzdanınızı göstereceksiniz)

@MERVE-SARI, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar, iki pasaportum mevcut. 10 yillik pasaportumda 1 yillik schengen vizesi var. Iki pasaportumdada bekar gecmekteyim ve bir evlilik surecine girecegim. Dosya tasima durumuna karsi, nasil ilerlemeliyim 1 yillik schengen vizemin olmask sebebiyle dosya tasima yapacaktim fakat evlilik durumu olmasi biraz o noktada kafami karistirdi. Daha once bu konu ile ilgili surec geciren var ise desteklerinizi bekliyorum

• @cttl çok çok tesekkur ederim bilgileriniz için

• @ahmeterol1912 Rusların telegram green card gruplarında

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@MERVE-SARI, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar, iki pasaportum mevcut. 10 yillik pasaportumda 1 yillik schengen vizesi var. Iki pasaportumdada bekar gecmekteyim ve bir evlilik surecine girecegim. Dosya tasima durumuna karsi, nasil ilerlemeliyim 1 yillik schengen vizemin olmask sebebiyle dosya tasima yapacaktim fakat evlilik durumu olmasi biraz o noktada kafami karistirdi. Daha once bu konu ile ilgili surec geciren var ise desteklerinizi bekliyorum

İzlemeniz gereken adımlar, asıl talihlinin erkek olduğunu varsayarak

-Asıl talihlinin KCC aracılığıyla performansını gözlemlediği konsolosluğa dosyasını zaman geçirmeksizin taşıması
    -Evlilik kararınız kesin ise mümkün olan en kısa sürede resmi evliliği gerçekleştirmeniz
    -Eşin (kadın) yeni soyadı ve kimlik bilgileri ile yeni pasaport başvurusu (TC vatandaşlarının aynı anda maksimum 2 pasaport alma hakkı mevcut. Geçerliliği en yakın tarihte bitecek olan pasaportun iptal edilmesi gerekiyor, pasaport iptal edilse bile içerisindeki geçerliliği devam eden vizeler kullanılabiliyor, sadece kapak ve fotoğraflı biyometrik sayfa deliniyor)
    -Yeni kimlik bilgilerine göre beneficiary eş için add applicant sekmesinden dosya oluşturma
    -Mülakat tarihi aldıktan sonra ilgili konsolosluk ile iletişime geçerek (evlilik cüzdanı taranmış hali, her iki eşin de pasaport biyometrik sayfası ve mülakat tarihini gösteren 2NL bildiriminin kopyası) dosyanın açılmasını talep edilmesi.
    -Dosya açıldıktan sonra asıl talihli erkek dosyasında medeni durumunu değiştirecek ve eşinin kimlik bilgilerini ilave edecek dosyaya
    -Mülakata giderken eşlerin çekiliş öncesi de beraber olduğuna dair fiziki kanıtların (uçak bileti, otel rezervasyonu, whatsapp yazışmaları, tarihli fotoğraflar, konser bileti vb) görüşmeye götürülmesi

İzlemeniz gereken adımlar, asıl talihlinin kadın olduğunu varsayarak

-Asıl talihlinin KCC aracılığıyla performansını gözlemlediği konsolosluğa dosyasını zaman geçirmeksizin taşıması
    -Evlilik kararınız kesin ise mümkün olan en kısa sürede resmi evliliği gerçekleştirmeniz
    -Erkek eşin kimlik bilgilerine göre beneficiary eş için add applicant sekmesinden dosya oluşturma
    -Mülakat tarihi aldıktan sonra ilgili konsolosluk ile iletişime geçerek (evlilik cüzdanı taranmış hali, her iki eşin de pasaport biyometrik sayfası ve mülakat tarihini gösteren 2NL bildiriminin kopyası) dosyanın açılmasını talep edilmesi.
    -Dosya açıldıktan sonra asıl talihli kadın dosyasında medeni durumunu değiştirecek ve eşinin kimlik bilgilerini girecek dosyasına
    -Mülakata giderken eşlerin çekiliş öncesi de beraber olduğuna dair fiziki kanıtların (uçak bileti, otel rezervasyonu, whatsapp yazışmaları, tarihli fotoğraflar, konser bileti vb) görüşmeye götürülmesi

Eksik veya hatalı bilgi varsa diğer forum kullanıcıları veya forum yöneticileri düzeltme/ekleme/çıkartma yapacaktır. Aşağıdaki iletiyi de okumanızı tavsiye ederim

https://yesilkartforum.com/forum/topic/5336/arşiv-dv2023-mülakat-deneyimleri/1046

• @Senem-Yukselen merhaba henüz evrak ve aşı kartı işlerine başlamadık.

• @gouryella
    Selamlar, maalesef askerliginizi yapmadiginiza dair de belge sunmanizi istiyorlar, ‘askerlik’ kelimesi ile arama yaparak forumdaki deneyimleri okumanizi tavsiye ederim. Talihli eger istenilen belgelerden herhangi birini ilgili konsolosluga sunamazsa idari isleme kalarak eksik olan belgeyi sunmasi beklenir, eksik belge sunulmadigi surece talihlinin vizesi basilmaz.

• @ugursway Merhaba, DS-260 formunda sorulan askerlik sorusu bedelli askerlik yapanlar için biraz kafa karıştırıcı oluyor. Şahsen ben NO olarak işaretledim fakat bedelli olarak kışlada askerliğimi yapmıştım. Sizce dosyayı açtırıp o soruyu değiştirmelimiyim. Mülakat sırasında askerlik belgesini sunduğum zaman neden ds-260 formunda farklı yanıtladın tarzında bir soru gelir mi sizce?

Benzer Başlıklar

• DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    17k
    14 Oy
    17k İleti
    519k Bakış
    Ekto OktanE
    @excan 100k Bond konusunun amacı maalesef DV Başvurucuları değil ve DV26 Veya DV27 süreçleriyle hiç alakası yok maalesef konu biraz yanlış anlaşılmış Detaylı şekilde bu konuyu incelemiş birisi olarak WSJ'nin haberi ve diğer kaynakların belirttiği üzere Yurt Dışında DOS tarafından basılan göçmen vizelerinin büyük bir kısmı Amerikan vatandaşlarının yakınlarına ait vizelerdir. Trump yönetiminin 100 bin dolarlık bond kuralı ile hedef aldığı kategori maalesef bu bölgedir. Public charge bahanesiyle maddi gücü yetmeyen orta sınıf bir çok amerikalının aile birleşimini kesmeyi planlıyorlar yasal göçün önünü kesmek için bir fikir DV'yi dahil etme olasiliklari var bu kural çıkarsa ama bu kuralın hazırlanma amacı veya hedefi DV değil Çünkü bir çok kişininde bildiği üzere DV için her mali yılda 55.000 Vize ayrılıyor bu noktada basılan göçmen vizelerininin 500 bin ve yukarısında olduğunu düşünürsek mevcut sistemde DV vizelerinin payı %10 ancak ediyor. Bu haber hala bir dedikodu net bir duyuru yok fakat geldiğimiz noktada bunun DV yasağı ile veya DV ile bir alakası yok tamamen aile temelli göç hedef alınıyor ve orayı kesmek veya kısıtlamak istiyorlar. Saygılarımla.
  • 28 Oy
    16k İleti
    1m Bakış
    boredengB
    @Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış

73
    33 Oy
    73 İleti
    25k Bakış
    misha90M
    Teşekkür ederim cevabınız için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k