DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@cttl, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Dosya taşımanız hayırlı olsun.
- Sorunuzda sorduğunuz şey önemli bir ayrıntı değil. Doğum yerinizi Almanya ve doğduğunuz şehir olarak belirtmeniz yeterli. Harf-şehir-bölge vs düzeltilebilir.
Burda sizin asıl derdine düşmeniz gereken konu, green card çekilişini hangi ülke kotasından kazandınız? Normalde Almanya kotasından kazanmanız gerekiyordu. Almanya'dan kazandıysanız problem yok. Türkiye kotasından kazandıysanız sıkıntı olabilir de olmayabilir de..
2.Sorunuzdaki değişikliklerin hepsini, dosyanızı açtırdığınızda yapabilirsiniz.
@RuhunGemisi, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Arkadaşlar merhaba dün itibariyle dosyamı Bangkok'a taşıdım. Şimdiye kadar sürecim normal işliyor ancak tecrübelendikçe bazı şeyler gözüme çarpıyor bunların başında D260 ile ilgili şeyler var bu yüzden birkaç konuda desteğinize ihtiyacım var.
1)Doğum yerim Almanya,DS260 doldururken City of Birth kısmına doğduğum şehri yazdım.State/Province of Birth kısmına ise kimliğimde bilgisi bulunmayan! ama bu şehrin bağlı olduğu eyaleti yazdım.Burada en önemli kıstas nedir kimlik/pasaport da ne yazıyorsa o mu?yoksa benim yazdığım gibi yanlış olmayan ama kimlikde/pasaportda bilgisi bulunmayan bir bilgiyi girmiş olmam sorun yaratır mı?2)Ayrıca : Present Address,Permanent Address,In which occupation do you intend to work in the U.S. , Course of Study,Degree, Diploma or Certificate Received bilgilerimde yanlışlık olduğunu fark ettim. Süreç içinde evlendiğimden mülakat aldığımda dosyamı açtıracağım, medeni durum bilgisini güncellerken bunları da değiştirebilir miyim yoksa farklı bir şey mi yapmam gerekeli?
Teşekkür ederim.
Hangi kotadan kazandım bilmiyorum ceac da FOREIGN STATE OF CHARGEABILITY: GERMANY olarak görünüyor dosya şuan KCC'de ve mülakat yerim olarak ilk başvuruda Ankara işaretlemiştim bu durumda sorun olmayacak diye biliyorum. -
@RuhunGemisi Mükemmel.. Evet Almanya gözüktüğü için sorun olmayacak..
-
Merhaba 2023 kasım ayında dv mülakat göndermemiş görünüyor umarım bu yıl Kasım ayında da mülakatlar devam eder. Kimseye mail geldimi acaba?
-
@RuhunGemisi merhabalar bilgileriniz için teşekkür ederim. ben de dosyamı bangkoka taşımayı düşünüyorum bilgi verebilir misiniz nasıl oldu. bangkok oturma izni istiyor mu ?
-
@TheABSOLUTWORLD Evet KCC aracılığı ile taşıma yapabilirsiniz fakat Tirandaki Amerikan Konsolosluğu sizden bazı gereklilikler isteyebilir. Örnek olarak oturum belgesi ya da vatandaşlık gibi. Bu forumun arama özelliğini kullanarak(başlıklar ve iletiler olarak arayın) daha önce bu yöntemi denemiş kişilerin deneyimlerini okuyabilirsiniz. Şahsi fikrim ise Tiran'a dosya taşımak sizi riske sokacak gibi duruyor. Umarım her şey gönlünüzce olur.
-
Görünen köy kılavuz istemez. Belli bir CN üzeri talihliler (bu konu başlığını sıkı takip edenler bu CN’yi yaklaşık doğru tahmin ediyordur zaten) FAM değişikliğinin de büyük yardımı ile dosyalarını şimdiden Ankara’dan başka bir konsolosluğa taşımamış olmaları büyük hata olur, sürüncemede olanların da en geç 1 Ocak 2025 CEAC verileri açıklanınca aksiyon alması gerekir diye düşünüyorum. Herkes kendi kaderini çiziyor bu süreçte…
-
Milletine bu kadar eziyet eden bir devlet idaresi yoktur ya herhalde dünya da
-
-
@mrt01 Amerikada başarılar dilerim . Darısı başımıza

-
@mrt01 Yolunuz açık olsun, yeni hayatınızda mutluluklar.
Darısı başımıza 
-
Arkadaşlar merhaba herkese bol şanslar
Şimdi yardımınıza ihtiyacım var birkaç ülkeye mail attım hem ülke konsolosluklarına ayrı ayrı mail atıyorum hemde KCC ye '' fiziken ülkenize gelip mülakat görüşmelerine katılabilirim, dosyamı taşıyabilirmiyim diye ve önce şu maili aldım ''We have received your email and will respond accordingly within 1 to 2 business days." ve ardından şu mail geldi "Your case has been updated, please log back into your account to view the details."
Bana pek inandırıcı gelmedi bilgisi olanlar yazarsa sevinirim devamı da aşağıdaki gibiDear Applicant,
Thank you for writing.
We understand that you need assistance regarding diversity visas.
Please visit the following website to learn more about the Diversity Visa
Please visit https://www.surveymonkey.com/s/gss_qatar to share feedback on the services we provide.
Sincerely,
-
@TuttoSPORT, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Arkadaşlar merhaba herkese bol şanslar
Şimdi yardımınıza ihtiyacım var birkaç ülkeye mail attım hem ülke konsolosluklarına ayrı ayrı mail atıyorum hemde KCC ye '' fiziken ülkenize gelip mülakat görüşmelerine katılabilirim, dosyamı taşıyabilirmiyim diye ve önce şu maili aldım ''We have received your email and will respond accordingly within 1 to 2 business days." ve ardından şu mail geldi "Your case has been updated, please log back into your account to view the details."
Bana pek inandırıcı gelmedi bilgisi olanlar yazarsa sevinirim devamı da aşağıdaki gibiDear Applicant,
Thank you for writing.
We understand that you need assistance regarding diversity visas.
Please visit the following website to learn more about the Diversity Visa
Please visit https://www.surveymonkey.com/s/gss_qatar to share feedback on the services we provide.
Sincerely,
Cevaptan anladığıma göre siz support ile başlayan ustraveldocs.com uzantılı yardım masasına yazmışsınız. Bazı konsoloslukların direk mail adresleri yoktur. Bu yolu hiç denemeyin.
Siz konsolosluklara değil direk KCC'ye yazacaksınız. Çünkü henüz current olmadınız ve de şanslısınız. Current olduktan sonra konsolosluk aracılığı ile dosya transferi yapmak çok zordur.
KCC'ye yazarken mailinizi kısa ve sade tutun.
Dosyanızı (XXXX ülkeye) transfer etmek istediğinizi yazın. Ad soyad doğum tarihi (ay, gün, yıl) ve CN belirtmeyi unutmayın. -
@Serapp hanım çok teşekkür ederim aynen dediğiniz gibi yapıyorum en son mailde KCC den gelen cevap şu şekilde;
Thank you for your inquiry.
Once the DS-260 for the Principal Applicant has been submitted, the interview location can only be updated by the Kentucky Consular Center (KCC). Please send your request to [email protected] with the physical address which you will be present at during the time of your interview. Unless the applicants are in the U.S. and adjusting status, all applicants on the case will be scheduled for interview with the Principal Applicant. You should contact the U.S. Embassy or Consulate directly to arrange separate interviews, if needed.
Benden adres istiyor
sanırım nerede gireceğimle ilgili bende istediğim ülke de bulunan ABD konsolosluğuna yakın olan bir otel adresi verdim
-
Herkese selamlar , benim case numaram yüksek ve askerliğm temmuz ayına denk geliyor acaba şimdi bedelli ücretimi ödeyip ocak 2026 ya bedelli yapacağım dersem kabul oluyor mu bilginiz var mı ve böyle bir şey olursa greencard görüşmem de sorun olur mu askerlik kağıdında greencard görüşmesinden sonra askerliğe gidiceğim gözükmesi çünkü bedelliyi ödemiş olacağım ve tarihi bekleyeceğim eğer greencardı alırsam da bedelliyi ödediğim için ödediğim ücretle amerikada askerlik işini koğuşsuz beddeli yapabiliyor muyum yoksa bedeli ücretim yanar mı ?
-
@TuttoSPORT, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Benden adres istiyor
sanırım nerede gireceğimle ilgili bende istediğim ülke de bulunan ABD konsolosluğuna yakın olan bir otel adresi verdim
Harika, çok iyi yapmışsınız.
Hayırlı olsun. -
@TuttoSPORT [email protected] mail adresine:
Case Number: 2025EU5XXX
Principal Applicant Name: İsim Soyisim
Date of Birth: Ay/Gün/Yıl
Preference Category: DV Diversity
Foreign State Chargeability: Turkey
Post: Initially assigned to U.S. Embassy Ankaragibi bir bilgilendirme kısmı ile başlamanmasını tavsiye eder ve devamında sormak istediğiniz soruyu yazmanızı ister.
Şu an biraz endişeli olduğunuzu düşünmekteyim. Rahat olmanızı tavsiye ediyorum çünkü numaranız daha aktif(current) olmadı. Sizden ricam lütfen biraz zaman ayırın ve bu başlığın ilk iletisinden itibaren son sayfaya kadar okuyun. Emin olun sormak isteyeceğiniz soruların daha önce sorulduğunu ve cevaplandığını görünce şaşıracaksınız. Evet tüm bu sayfaları okumak uzun sürebilir fakat hayatınızı değiştirecek bir kararı belirlerken bilgili olmak isteyebilirsiniz. İyi günler dilerim. İşte ilk iletinin linki: https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-a%C5%9Famalar%C4%B1?page=1
-
F fatih-donmez bu başlıktan bahsetti
-
@Erdem-Yıldız Aradığınız sorunun cevabını bu arama linkinden rahatça bulabilirsiniz:
-
@Serapp hanım tekrar rahatsız ediyorum kusura bakmayın mantıklı gibi geliyor bana da inşallah yediririm
peki Tiran KCC den gelen dosyayı reddedebilir mi? -
@fatih-donmez teşekkür ederim zaten öyle girdim konuya ama ben current olmadan KCC ile taşımanın daha mantıklı ve pratik olacağını anlıyorum, anlatılanlardan çıkardığım mantıkla.
şimdi current olmayı beklersem hem zaman kaybı hemde risk hemde konsolosluğun istekleri bitmeyecek en azından schengen olmayan yakın yerlere KCC ile taşımak daha kolay gibi bunu en kısa zamanda çözüp iş için cv de yolluyorum firmalara bi yandan -
@TuttoSPORT, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Serapp hanım tekrar rahatsız ediyorum kusura bakmayın mantıklı gibi geliyor bana da inşallah yediririm
peki Tiran KCC den gelen dosyayı reddedebilir mi?Bir çok kişi dosyasını otel adresi vererek transfer etti, merak etmeyin.
KCC'nin dosyanızı transfer etmesi vize almanızı garantilemez.
Ülkeyi iyi seçin. Geçmiş yıllardaki mülakat deneyimlerini okuyun. Acele etmeyin, Aralık ortasına kadar current değilsiniz zamanınız var. Forumda çokça vakit geçirin.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
49
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum


Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari


Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.