Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

@TuttoSPORT Selamlar....
    31 Aralık günü baktığımızda CN si 6000 in altında olan ve dosyasını herhangi bir yere taşımamış Türk talihliler Ankara'da mülakata girdiyse Ankara iyi gidiyor derim..Aksi durumda demem..😉

• Asıl talihli eşim add aplicant kısmından kendimi ekledim. Current olmayı bekliyoruz dosyamız Hong Kong da. Bu dosya açtırma konusu yabancı bir ülkede mulakata girerken sorun oluşturur mu onu merak ediyorum sadece ve @gucarslan bey sizi başka bir konu için rahatsız edicem. Mulakatta hesapta gösterilecek paranın kısa bir süre önce hesaba gelmesi bir problem teşkil eder mi ve gösterdiğimiz tapular da istedikleri miktarların içinde sayılır mı ? şimdiden çok teşekkür ederim cevaplarınız için.

• Arkadaşlar merhaba dün itibariyle dosyamı Bangkok'a taşıdım. Şimdiye kadar sürecim normal işliyor ancak tecrübelendikçe bazı şeyler gözüme çarpıyor bunların başında D260 ile ilgili şeyler var bu yüzden birkaç konuda desteğinize ihtiyacım var.
    1)Doğum yerim Almanya,DS260 doldururken City of Birth kısmına doğduğum şehri yazdım.State/Province of Birth kısmına ise kimliğimde bilgisi bulunmayan! ama bu şehrin bağlı olduğu eyaleti yazdım.Burada en önemli kıstas nedir kimlik/pasaport da ne yazıyorsa o mu?yoksa benim yazdığım gibi yanlış olmayan ama kimlikde/pasaportda bilgisi bulunmayan bir bilgiyi girmiş olmam sorun yaratır mı?

2)Ayrıca : Present Address,Permanent Address,In which occupation do you intend to work in the U.S. , Course of Study,Degree, Diploma or Certificate Received bilgilerimde yanlışlık olduğunu fark ettim. Süreç içinde evlendiğimden mülakat aldığımda dosyamı açtıracağım, medeni durum bilgisini güncellerken bunları da değiştirebilir miyim yoksa farklı bir şey mi yapmam gerekeli?

• ⭐⭐⭐⭐

@TuttoSPORT bülten 6000 iken 600 ile takip eden bir ankara var bence çokta bir şey beklememek lazım

• Bu ileti silindi!

• Dosya taşımanız hayırlı olsun.

1. Sorunuzda sorduğunuz şey önemli bir ayrıntı değil. Doğum yerinizi Almanya ve doğduğunuz şehir olarak belirtmeniz yeterli. Harf-şehir-bölge vs düzeltilebilir.

Burda sizin asıl derdine düşmeniz gereken konu, green card çekilişini hangi ülke kotasından kazandınız? Normalde Almanya kotasından kazanmanız gerekiyordu. Almanya'dan kazandıysanız problem yok. Türkiye kotasından kazandıysanız sıkıntı olabilir de olmayabilir de..

2.Sorunuzdaki değişikliklerin hepsini, dosyanızı açtırdığınızda yapabilirsiniz.

@RuhunGemisi, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar merhaba dün itibariyle dosyamı Bangkok'a taşıdım. Şimdiye kadar sürecim normal işliyor ancak tecrübelendikçe bazı şeyler gözüme çarpıyor bunların başında D260 ile ilgili şeyler var bu yüzden birkaç konuda desteğinize ihtiyacım var.
    1)Doğum yerim Almanya,DS260 doldururken City of Birth kısmına doğduğum şehri yazdım.State/Province of Birth kısmına ise kimliğimde bilgisi bulunmayan! ama bu şehrin bağlı olduğu eyaleti yazdım.Burada en önemli kıstas nedir kimlik/pasaport da ne yazıyorsa o mu?yoksa benim yazdığım gibi yanlış olmayan ama kimlikde/pasaportda bilgisi bulunmayan bir bilgiyi girmiş olmam sorun yaratır mı?

2)Ayrıca : Present Address,Permanent Address,In which occupation do you intend to work in the U.S. , Course of Study,Degree, Diploma or Certificate Received bilgilerimde yanlışlık olduğunu fark ettim. Süreç içinde evlendiğimden mülakat aldığımda dosyamı açtıracağım, medeni durum bilgisini güncellerken bunları da değiştirebilir miyim yoksa farklı bir şey mi yapmam gerekeli?

• ⭐⭐⭐⭐

@olowen, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar arkadaşlar, 1 kasımdaki mülakatım için 16 ekimde bir aksilik çıkmazsa Hong Kong'a uçuşum var. Hazırladığım evrakları paylaşmak istiyorum eğer bir eksik varsa belirterek bana yardımcı olabilirsiniz.

Vize mülakatı için hazırladığım evraklar;

1-Güncel ve eski pasaportum, fotokopileri
    2-Kimlik kartım ve fotokopisi
    3- Ds260 confirmation page ( reopen yaptım ne olur olmaz diye eski confirmation pagei de çıkarttım)
    4- Dv Esc interview appointment sayfası
    5- Formül A doğum belgesi ( hem e devlet hem de nüfustan imzalı kaşeli aldım)
    6- Vukuatlı nüfus kayıt örneği (e devletten aile olarak aldım ayrıca kişi olarak imzalı kaşeli nüfustan aldım) ve tercümesi, fotokopileri
    7- Lise diplomam, transkript ve bunların tercümesi(sadece lise diplomamın tercümesini apostillettim), fotokopileri
    8- Arşivli adli sicil kaydı, fotokopisi( edevlet)
    9- Askerlik belgesi ve tercümesi, fotokopileri (edevlet)
    10- Reopen yapmama sebep olan isim değişikliği için kararı veren mahkeme kaleminden imzali kaşeli mühürlü mahkeme kararı, kesinleşme şerhi ve tercümesi, fotokopileri
    11- Üniversite diplomam henüz hazır olmadığı için mezun belgem, tercümesi ve transkript, fotokopileri (edevlet)
    12- Dosyamı Hong Konga taşıtma mailim ve mülakata tercümanla katılacağıma dair attığım mail
    13- Banka hesap dökümü ( usd ve altın olarak yaklasık 9 - 10k dolar)
    14- 5x5 2 adet greencard standardında fotoğraf

Nicolson için hazırladığım evrak listesi;

1- Pasaport ve fotokopisi
    2- 1x1.5 inç 5 adet fotoğraf
    3- Dv Esc interview appointment sayfası
    4- Covid aşı kartı ( ayrıca virtus medicalden covid aşısı için randevu aldığıma dair mail, oradan gerekli belge alınınca listeye eklenecek)
    5- Aile hekimi aşı kartım ve tercümesi
    6- Antikor testi sonuçlarım ( çevirtmedim, ayrıca hastaneden aldım imzalı kaşeli herhangi bir qr kod yok)
    7- Nicolson randevu mailim

Evraklarınız tamamdır. Sadece Dr. Nicolson için pasaport fotokopisinin arkasına adresler, telefon no ve e-mail bilgisi yazın.
    Kolay gelsin, iyi şanslar.

• 2025 talihlilerinin hepsinin sürecinin olumlu tamamlanması dileğiyle. Biz 18 kasım tarihinde Houston’a giriş yapmış olacağız biletlerimizi aldık. Bu süreçte bize destek olan herkese teşekkür ederiz.

• ⭐⭐⭐

Bundan sonraki talihlilere örnek olacak şekilde kısa sürede mutlulukla biten bir süreç oldu..🍀

• @Serapp Teşekkürler, onu da halledeceğim.

• @ugursway, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Emre-Kurtulmuş
    Selamlar, F2A-F2B sureci su an guncel olarak 4-5 yil surmektedir. Benzer durumda olan kisilerin deneyimlerine bu basliktan ulasabilirsiniz, @Mertype sizin durumunuz ozelinde, evliliginizi gerceklestirip, esinizle birlikte mulakata katilarak, vizelerinizi almaniz en dogrusu olacaktir. Simdiden bol sanslar dilerim.

@blueboy21, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Mertype Hocam sizin yerinizde olsam eş konusunda kesin ok iseniz, kimsenin haberi dahi olmasa (ailelerden ok de alabilirsiniz ) nikahı yapıp eşinizi de sürecin içine bir an önce dahil edin. Sonrasında kafanız ağrımasın. Şimdiden mutluluklar ve iyi şanslar.

@Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Mertype bir seneden daha uzun sürecektir aile birleşimi yerinizde olsam hemen evlenip birlikte alırdım vizeyi

Bilgilendirmeler için teşekkür ederim. Her şey yolunda giderse ve vizelerimizi alırsak Amerikaya farklı tarihlerde girmenin bir prosedürü var mı ? Kız arkadaşım benden bağımsız ülküye giriş yapabilir mi?

• @ilge-ipek-0, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Selamlar,

DS-260 formunda eski adresler kismini e-devletten farkli doldurmustum. Bu sorun yaratir mi? Suan dosyam aktif degil bu yuzden bilgi guncelleme yapmak istiyorum. Daha once bu islemi yapan varmi? Surec uzun mu veya riskli mi? Bilgi guncellemeyi KCC'ye mail atarak mi yapmamiz gerekiyor?

Mülakat aldıktan sonra mülakata gireceğiniz konsolosluğa mail atarak dosyanızı açtırıp düzenleyebilirsiniz, öncesinde bu işlemi yaparsanız mülakat alma tarihinizi geciktirebilirsiniz, çok komplike bi konu değil mülakat aldığınızda bir kaç günde halledersiniz

• @cttl, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Dosya taşımanız hayırlı olsun.

1. Sorunuzda sorduğunuz şey önemli bir ayrıntı değil. Doğum yerinizi Almanya ve doğduğunuz şehir olarak belirtmeniz yeterli. Harf-şehir-bölge vs düzeltilebilir.

Burda sizin asıl derdine düşmeniz gereken konu, green card çekilişini hangi ülke kotasından kazandınız? Normalde Almanya kotasından kazanmanız gerekiyordu. Almanya'dan kazandıysanız problem yok. Türkiye kotasından kazandıysanız sıkıntı olabilir de olmayabilir de..

2.Sorunuzdaki değişikliklerin hepsini, dosyanızı açtırdığınızda yapabilirsiniz.

@RuhunGemisi, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar merhaba dün itibariyle dosyamı Bangkok'a taşıdım. Şimdiye kadar sürecim normal işliyor ancak tecrübelendikçe bazı şeyler gözüme çarpıyor bunların başında D260 ile ilgili şeyler var bu yüzden birkaç konuda desteğinize ihtiyacım var.

Teşekkür ederim.
    Hangi kotadan kazandım bilmiyorum ceac da FOREIGN STATE OF CHARGEABILITY: GERMANY olarak görünüyor dosya şuan KCC'de ve mülakat yerim olarak ilk başvuruda Ankara işaretlemiştim bu durumda sorun olmayacak diye biliyorum.

• @RuhunGemisi Mükemmel.. Evet Almanya gözüktüğü için sorun olmayacak..

• Merhaba 2023 kasım ayında dv mülakat göndermemiş görünüyor umarım bu yıl Kasım ayında da mülakatlar devam eder. Kimseye mail geldimi acaba?

• @RuhunGemisi merhabalar bilgileriniz için teşekkür ederim. ben de dosyamı bangkoka taşımayı düşünüyorum bilgi verebilir misiniz nasıl oldu. bangkok oturma izni istiyor mu ?

• @TheABSOLUTWORLD Evet KCC aracılığı ile taşıma yapabilirsiniz fakat Tirandaki Amerikan Konsolosluğu sizden bazı gereklilikler isteyebilir. Örnek olarak oturum belgesi ya da vatandaşlık gibi. Bu forumun arama özelliğini kullanarak(başlıklar ve iletiler olarak arayın) daha önce bu yöntemi denemiş kişilerin deneyimlerini okuyabilirsiniz. Şahsi fikrim ise Tiran'a dosya taşımak sizi riske sokacak gibi duruyor. Umarım her şey gönlünüzce olur.

• ⭐⭐⭐⭐

@TuttoSPORT

Görünen köy kılavuz istemez. Belli bir CN üzeri talihliler (bu konu başlığını sıkı takip edenler bu CN’yi yaklaşık doğru tahmin ediyordur zaten) FAM değişikliğinin de büyük yardımı ile dosyalarını şimdiden Ankara’dan başka bir konsolosluğa taşımamış olmaları büyük hata olur, sürüncemede olanların da en geç 1 Ocak 2025 CEAC verileri açıklanınca aksiyon alması gerekir diye düşünüyorum. Herkes kendi kaderini çiziyor bu süreçte…

• Milletine bu kadar eziyet eden bir devlet idaresi yoktur ya herhalde dünya da

• @olowen Hayırlı olsun dostum hong konga taşıyan biri olarak ayrıca sevindim. @onuru Onur abinin deneyimini okuyabilirsin bilgilendirici olacaktır.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

147

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |