Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 885.6k 953

• Arkdaşlar ESC sayfası güncellenmiş

• @ugurbocegi şu linkte Tıbbi Muayene Talimatları mevcut, şuan hongkongda olan ve mülakatını bekleyen onuru beyin hazırladığı evraklar var

--Hongkong resmi sayfasındaki talimatlar.https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Supplements/Supplements_by_Post/HNK-Hong-Kong.html#med_exam_instructions

--onurunun hazırladıgı evrakları
    90b4ddb2-bf34-4a0a-b9a2-af3285291a1c-image.png

• @mrt01 bende de güncellenmiş haber için teşekkür ederim hocam

• @Ethem-Kostak bizimki de geldi teşekkürler

• @rezanclz herkese hayırlı olsun :)

• @mrt01, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@rezanclz herkese hayırlı olsun :)

@rezanclz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@mrt01 bende de güncellenmiş haber için teşekkür ederim hocam

Ben de şimdi kontrol ettim güncellenmiş. Artık gelsin şu gün bitsin de rahat bi nefes alalım ya :D

• @Ben-Batur sizin deneyiminizi aşırı merak ediyorum dv2023 ten sonra kapılarını eu dosyalarına kapatan konsolosluktan mülakat aldınız umarım hiçbir sorun yaşamadan vizenizi alırsınız hocam bol şans

• @deebee biz barkodlu sayfaların tümünün çıktısını almamıştık.Yani herkes için şu eğitim,adres v.s bilgilerin.1)Tüm aile bireylerinin DS 260 formlarının tüm sayfalarının mı çıktısı alınmalı?
    2)Bu çıktıları şu an “completed”yazan kısma basıp açarak alabilir miyiz?

• @rezanclz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Ben-Batur sizin deneyiminizi aşırı merak ediyorum dv2023 ten sonra kapılarını eu dosyalarına kapatan konsolosluktan mülakat aldınız umarım hiçbir sorun yaşamadan vizenizi alırsınız hocam bol şans

Hocam valla ben de bi ara umudu kesmiştim Hong Kong ile yazışıyordum, hatta Muscat'tan mülakat aldığımı Hong Kong'tan öğredim :D

Tahminimde DV2023'ün son zamanlarına doğru 1-2 EU dosyasını kabul ettikten sonra forumlardaki bilgi yayılma hızıyla aniden 40-50 dosya yüklenince bu durumdan pişman oldu Muscat konsolosluğu ve şu oturum izni muhabbetini çıkardı. Ben KCC ile taşıdım dosyamı, bildiğim kadarıyla da konsolosluk KCC'ye ''Ben bu ay Asia dosyası bakacağım'' ya da ''EU dosyası gönderme bakmayacağım'' gibi bir şey diyemiyormuş. Sadece ''Bu ay 10 dosya bakabilirim'' gibi bi bildirimde bulunuyor KCC'den yüzdelik dilime göre dosya aktarıyormuş. Dolayısıyla bu durumda konsolosluğun bi müdahalesi vs olduğunu da sanmıyorum.

Sıkıntısız atlatsak şu günleri de valla resmen şafak sıkıştırıyo :D

• Herkese merhaba Kcc ye 3 kere Hong konga taşımak için mail attım ama 3 ünde de adres istediler denemeye devam mı etsem yoksa otel adresi versem mi ?

• @ATS16, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Ugur-2 mülakatınız öncesi konsolosluktan mülakatta yanınızda götürmeniz gereken evraklara ait bir email gelecek, bu email’de kişiye özel istisnalar olabiliyor DS260’da doldurduğunuz bilgilere istinaden. Polis raporu ile ilgili bu emaili dikkatle incelemenizi tavsiye ederim

Teşekkürle uyarınız için. Dikkatlice inceleyeceğim.

• @sezen, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Ugur-2 herkese standart vurdukları aşıları vuruyor olabilirler, fakat sizin hepatit B (yani sarılık aşısı) yakınlarda yaptırdıysanız ya da hayatınızın bir evresinde üç doz halinde yaptırdıysanız ( en az yirmi yıl korur) ve elinizde belgesi varsa bir daha yapmazlar. Aşıların koruyuculuk yılları var çocuklara o yüzden daha az ya da hiç aşı vurmuyorlar

Standart aşı dedikleriniz. Cdc nin istediği aşılar oluyor değilmi? Bunu dışarda kendimiz yaptığımızda yine aynı aşıları yapıyorlar. O nedenle sahsım olarak dışarda zaman kaybedip hiç bir aşı yaptırmak la uğraşmayacağım. Çünkü zaten kabul etmeyecekler. Çünkü kendileri yapacaklar ücret mukabilinde.

• ESC sayfası güncellenmis bende şimdi baktım. Tam 24 saat sonra güncelleme gelmiş, geçen sene 2-3 saat sonra gelmişti güncelleme. bu da bilgi olarak kalsın burada. evrak listesi link olarak mevcut. herkes icin hayırlısı olsun :)

• @DenizMaths, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@deebee biz barkodlu sayfaların tümünün çıktısını almamıştık.Yani herkes için şu eğitim,adres v.s bilgilerin.1)Tüm aile bireylerinin DS 260 formlarının tüm sayfalarının mı çıktısı alınmalı?
    2)Bu çıktıları şu an “completed”yazan kısma basıp açarak alabilir miyiz?

Hayır, her sayfa değil doldurduktan sonra çıkan son onay sayfası yeterli. Çıktı almayıp, bilgisayarınıza da kaydedebilirsiniz. Bazı konsolosluklar mülakat esnasında bu barkodlu sayfanın çıktısını isteyebiliyor. Her zaman alabilirsiniz çıktıyı.

• @Ben-Batur, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Ben-Batur sizin deneyiminizi aşırı merak ediyorum dv2023 ten sonra kapılarını eu dosyalarına kapatan konsolosluktan mülakat aldınız umarım hiçbir sorun yaşamadan vizenizi alırsınız hocam bol şans

Hocam valla ben de bi ara umudu kesmiştim Hong Kong ile yazışıyordum, hatta Muscat'tan mülakat aldığımı Hong Kong'tan öğredim :D

Tahminimde DV2023'ün son zamanlarına doğru 1-2 EU dosyasını kabul ettikten sonra forumlardaki bilgi yayılma hızıyla aniden 40-50 dosya yüklenince bu durumdan pişman oldu Muscat konsolosluğu ve şu oturum izni muhabbetini çıkardı. Ben KCC ile taşıdım dosyamı, bildiğim kadarıyla da konsolosluk KCC'ye ''Ben bu ay Asia dosyası bakacağım'' ya da ''EU dosyası gönderme bakmayacağım'' gibi bir şey diyemiyormuş. Sadece ''Bu ay 10 dosya bakabilirim'' gibi bi bildirimde bulunuyor KCC'den yüzdelik dilime göre dosya aktarıyormuş. Dolayısıyla bu durumda konsolosluğun bi müdahalesi vs olduğunu da sanmıyorum.

Konsolosluk spesifik olarak AS ya da EU dosyası isteyebiliyor diye biliyorum. Bunu 2022 döneminde Ankara özelinde yaşamıştık.

• @deebee, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Ben-Batur, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Konsolosluk spesifik olarak AS ya da EU dosyası isteyebiliyor diye biliyorum. Bunu 2022 döneminde Ankara özelinde yaşamıştık.

Eğer dediğin gibiyse Muscat konsolosluğu için güzel haber hocam :)

• @deebee çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için

• @deebee hocam merhaba bende N/a yazıyor tamamlanmamış mı demek oluyor bağlantı metni)

• Bu ileti silindi!

• @bahar_aydin korkunuzu anlayabiliyorum ama muhtemelen bu kan alma mevzusu saniyelik olacak. Kan alınırken kolunuzu görmeyecek şekilde diğer tarafa bakarsanız gözünüzde büyümez ben de sevmiyorum kan vermeyi :D Maalesef birazcık kan ve bolca gözyaşı... This is how it works.

Benzer Başlıklar

• DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    16k
    14 Oy
    16k İleti
    514k Bakış
    U
    Dublin konsolosluğu mülakat tarihimden önce farklı bir tarihe döküman review randevusu maili iletti. İki mülakat olacak . Anladığım kadarıyla ispanya vb bazı ülkeler bu şekilde çalışıyor. İlk mülakatta eksik varsa tespit edilip asıl mülakata tam hazır gelinmesi hedefleniyor. Bazı konsolosluklar randevu veremezken Dublin’in iki randevu vermesi de kaderin cilvesi olsa gerek 😃
  • 5 Oy
    83 İleti
    16k Bakış
    N
    @totuta salam,mende ele dusunurem insallah🙏🏻
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 13 Oy
    57 İleti
    15k Bakış
    C
    @ONROZR merhaba 2025 talihlisiyim case no sizin gibi 27 binlerde randevu alirmiyim Ankara'dan cevabınız için teşekkür ederim şimdiden
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

7

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k