Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 Mülakat Deneyimleri

• @asdwqq
    merhaba, sürecinizi takip ediyorum ben de. Bir önceki düzeltimde vize numaranızın değiştiğinden bahsetmiştiniz sanırım.
    Kurallarda çok açık 30.09 sonrası yeni vize basılamaz diyor.

Çok spesifik bir durum olduğundan bu zamanlamada tecrübe eden olduğunu sanmıyorum.
    Yeni vize numarası yeni vizedir diye mantık yürütüyorum ve göndermenizin şu saatten sonra riskli olduğunu düşünüyorum.

• @cttl Bizim yanlış basılan vizemiz iptal edildi ve tüm aileye yeni vizeler basılıp gönderildi. Bizim şu anki sorunumuz vize ile alakalı değil. Sarı dosyanın önüne zımbalı ilk sayfada yazılı ALIAS kısmı ile alakalı.
    Eşimin evlenmeden önceki soyadı ile adı yazması gereken yere kızımızın adını yazmışlar yanlışlıkla.
    Pasaporta basılı vizelerin hepsi doğru yani vizelerin iptal edilip tekrar basılmasını gerektirecek bir durum değil. Bundan dolayı sanırım süreç Eylül ayını geçse de işimiz çözülecektir. Ancak tabiki konsolosluk işlerini bilemiyorum umarım bizim düşündüğümüz kadar kolay bir işlemdir.

• @asdwqq Arkadaşlar Ankara Büyükelçiliği'nden bu sabah mailime dönüş geldi. Gelen mail aşağıdaki gibi;

This typo does not prevent your entrance to U.S. Since DV program is about to end, there may not be any additional visa issuance. You may use your current visas and visa packages.

Bunun basit bir yazım hatası olduğunu, ülkeye girişte problem olmayacağını, bu hatayı düzeltmek için tekrar konsolosluğa pasaportları gönderirsek belki de sürecin bitmesiyle vize almamızın riskli olacağını ve güncel vizelerimizi kullanabileceğimizi yazmışlar.

Yani herhangi bir sorun yokmuş.. Yani sonunda süreç bitti :)

Artık tek yapmamız gereken ABD'ye giriş yapmak..

• @asdwqq Gözünüz aydın geçmiş olsun maratonun zor kısmı bitti daha zor günler sizi bekliyor :-) şaka bir yana hayırlı uğurlu olsun.

• @asdwqq Hayırlı olsun. Amerika'daki hayatınızda şans yanınızda olsun.

• @asdwqq iyi bari sorun çıkmamış, tekrar pasaportu gönder vs. derken sıkıntıydı, çünkü süreç bitmek üzere. Onayınız hayırlı olsun. Yeni yaşamınızda başarılar.

• @asdwqq Çok çok sevindim gözünüz aydın. 🙏🏼
    Amerika’ya giriş yaparken bu mailin çıktısını da mutlaka yanınızda bulundurun. Ne olur ne olmaz.

• @asdwqq Bende olsam zaman itibariyle yetişmeme riskini göze almazdım. İyi yolculuklar. Herşey gönlünüzce olsun.

• @MomisCan Aklımda, mutlaka alacağım. Hatta vizemizi değiştirirken konsolosluğa gönderdiğim mailleri ve gelen mailleri de alacağım. Belki o taraftan da bir problem olur diye :) Size de yardımınız ve verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

• @asdwqq gözünüz aydın

• ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti

• Herkese merhaba arkadaşlar
    Nasıl bir süreçti bu Allah'ım dediğimiz sürecin sonuna geldik ve şükür vizemize kavuştuk.Düşe kalka ,kah ağlayarak kah gülerek kah çok çok yorularak ama hiç yılmadan devam ettik.Ki bu bizim için en önemli kamçılayıcıydı.Mülakat deneyimini paylaşan Gürol bey ve güzel ailesi ile birlikte tüm aşamaları geçtik kendisi tüm deneyimi ayrıntıları ile paylaştığı için tekrar etmek istemedim.Bu yolda emek harcayan herkesin yolu şansı bahtı açık olsun.

• @pınarcan vizeniz hayırlı olsun, yeni yaşamanızda başarılar ve mutluluklar sizi bulsun. İyi şanslar.

• @ibrahimhalılll gayretini takdir ediyorum. Herşey gönlünce olsun. Bol Şanslar...

• ⭐⭐

@caakmemo üstad aklında olsun abd ofis açabiliriz illa cpa olmamız şart değil belki ortak oluruz

• Herkese merhaba. 1Eylül'de Amerika'ya girişimizi yaptık. SSN için son durum nedir diye ofise gittiğimizde 3 hafta beklemeniz gerekiyor dedi. Bir hafta sonra tekrar gidip numarayı sistemden öğrenme durumunu sorduk ve bu sefer 15 iş günü beklemeniz gerekiyor dediler. 3.hafta greencardlarımız geldi (ssn'den hala haber yok)
    17. iş günü dolduğu zaman gittiğimizde ise 30-60 gün beklemeniz lazım dediler ve bize karşı olan hal hareketleri iyi değildi.
    Forumda okuduğum kadarıyla önce ssn, daha sonra greencard geliyor. Bunu sorduğumda kişiden kişiye değişir cevabını aldık.
    Şuan 28. gündeyiz(19 iş günü oldu) greencardlar var , ssn yok.
    Başına gelen veya tavsiyesi olan varsa lütfen fikirlerinizi bekliyorum.

• @igzumi, içinde söyledi: DV2024 Mülakat Deneyimleri

Herkese merhaba. 1Eylül'de Amerika'ya girişimizi yaptık. SSN için son durum nedir diye ofise gittiğimizde 3 hafta beklemeniz gerekiyor dedi. Bir hafta sonra tekrar gidip numarayı sistemden öğrenme durumunu sorduk ve bu sefer 15 iş günü beklemeniz gerekiyor dediler. 3.hafta greencardlarımız geldi (ssn'den hala haber yok)
    17. iş günü dolduğu zaman gittiğimizde ise 30-60 gün beklemeniz lazım dediler ve bize karşı olan hal hareketleri iyi değildi.
    Forumda okuduğum kadarıyla önce ssn, daha sonra greencard geliyor. Bunu sorduğumda kişiden kişiye değişir cevabını aldık.
    Şuan 28. gündeyiz(19 iş günü oldu) greencardlar var , ssn yok.
    Başına gelen veya tavsiyesi olan varsa lütfen fikirlerinizi bekliyorum.

Konum neresi sizin acaba? Neredeki ofise gittiniz?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@igzumi hep aynı SSA ofise gidiyorsanız, farklı bir ofise de gitmenizi tavsiye ederim, ofisten ofise memurun yaklaşımı değişiklik gösteriyor. Google maps’den farklı konumlardaki SSA ofisleri bulabilirsiniz. Sabırlar diliyorum, bol şans

• @geçmiştengeleceğe California Corona'daki ofise gittik. 3 kere aynı ofise gittik hepsinde farklı görevlilerle konuşmuştuk.
    Anaheim'daki ofise gittik. Greencardınızın geldiğini söylediğiniz halde 60 gün bekleyin mi dediler gerçekten diyip çok şaşırdı memur. Sistemde herhangi bir şey başlatılmamış görünüyor, Birth Certificate getirin buradan başlatalım, 5-7 gün içinde gelir dediler.
    (Corona'daki görevliler 2 tane ssn olma muhabbetinden bahsetmişti. Biz buradan başlatırsak ve göçmenlik dairesi de başlatırsa 2 tane ssn olur sıkıntı olur vs dediler. Anaheim'daki kadın herhangi bir şey söylemedi iki tane olmasıyla ilgili. Greencard geldiği için dememiş olabilir diye düşünüyorum)
    Orijinal Birth Certificate getirmen lazım demişti. Türkiye'de böyle bir şey kullanmıyoruz dedik. Doğum tarihine bakıp doğrulamam gerekiyor, o tarz bir doğum belgesi demişti. Birth Certificate için Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği götürmeyi düşünüyorum. Tercüman ile İngilizceye çevirmeli miyim?

• @igzumi Yeni tip TC kmlik kartlarınızı götürebilirsiniz. İngilizceleri de yazıyor dolayısıyla ispat edebilirsiniz diye düşünüyorum. ABD ye J1 vizesi ile gittiğim yılda bana da 2.5 ayda gelmişti. Kolay gelsin

• @igzumi, içinde söyledi: DV2024 Mülakat Deneyimleri

@geçmiştengeleceğe California Corona'daki ofise gittik. 3 kere aynı ofise gittik hepsinde farklı görevlilerle konuşmuştuk.
    Anaheim'daki ofise gittik. Greencardınızın geldiğini söylediğiniz halde 60 gün bekleyin mi dediler gerçekten diyip çok şaşırdı memur. Sistemde herhangi bir şey başlatılmamış görünüyor, Birth Certificate getirin buradan başlatalım, 5-7 gün içinde gelir dediler.
    (Corona'daki görevliler 2 tane ssn olma muhabbetinden bahsetmişti. Biz buradan başlatırsak ve göçmenlik dairesi de başlatırsa 2 tane ssn olur sıkıntı olur vs dediler. Anaheim'daki kadın herhangi bir şey söylemedi iki tane olmasıyla ilgili. Greencard geldiği için dememiş olabilir diye düşünüyorum)
    Orijinal Birth Certificate getirmen lazım demişti. Türkiye'de böyle bir şey kullanmıyoruz dedik. Doğum tarihine bakıp doğrulamam gerekiyor, o tarz bir doğum belgesi demişti. Birth Certificate için Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği götürmeyi düşünüyorum. Tercüman ile İngilizceye çevirmeli miyim?

Merhaba, ne yazik ki isini bilmeyen insanlar her yerde var. Normalde SSN’in siz hicbir aksiyon almadan size gelmesi gerekiyor ancak bazen gelmeyebiliyor. 3 hafta icinde SSN numarasinda dublikasyon olmasin diye yeni basvuru yapmamak daha dogru, bu sure gectikten sonra sizin yaptiginiz gibi yeni bir SSN basvurusu yapmak dogru.

Birth Certificate istemesi de sacma olmus GC ve pasaportla islemlerinizi halletmesi gerekiyordu. Isterseniz baska bir memur deneyin, isterseniz de Ingilizce tercume ettirin, edevletten aliniyormu tam hatirlamiyorum ama Formul A belgesi alabilirseniz, o belge cok dilli ve dogum belgesi yerine geciyor.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

13

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k