Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba,

Dosya numarası aktif olmadan yapılan dosya tasima sureci ile ilgili bir sorum olacakti. Dosya numaram 2025 EU22XXX ve dosyamı yerleşik oldugum ülkeye (Ingiltere) taşımak istiyorum.

Tasima talebim ile ilgili KCC ile iletişime geçtim ancak DS-260 formumun acilmasi gerektiği söylendi. Mayıs ayında submit edilen DS-260 formu uzerinde zaten güncel address olarak Ingiltere adresim gorunuyor. Sadece mülakat yerinin tasinmasi soz konusu oldugunda da (adres degisikligi olmadan) DS-260'in acilmasi gerekiyor mu acaba yoksa dosya açılmadan KCC bu degisikligi yapabiliyor mu?

@bahar_aydin sizden formunuzu açmanız istenmiş miydi?

Teşekkür ederim.

• Selamlar arkadaşlar,

Gün içerisinde devlet hastanesine gittim ve antikor testimi yaptırdım. Üç gün beklememi söylediler. Sevgili @onuru Bey'in daha önce iletmiş olduğu Hong Kong'dan istenilen aşılarla ilgili durumu doktora anlattım ve mailin ekran görüntüsünü gösterdim. Doktor bilgisayarda bir şeyler yazdı ve çizdi, ardından "Tamam, kan ver, hepsine bakalım" dedi. Sonuçlara göre bilgi vereceğim.

• @evrentnrkl aynı şekilde bende sonuçları bekliyorum. Gelişmelerden haberdar edeceğim.

• @Flight101 ben de ona şaşırdım bizde henüz current olmadığımız için Ankara yazıyor ve zaten dosyamızı tasittigimizda Kcc bunun mülakat planlanana kadar
    ds260 formunda gorunmeyecegini belirtmişti eşi ve çocuğunda Hong Kong görünüyor olması nasıl olmuş acaba merak ettim çok Kcc ye yazdığını belirtmisti arkadaş bakalım ne cevap verecekler

• Herkese merhabalar. Özel sebeplerden dolayı genel süreci çok geç takip edebildim. Farklı bir ile taşındım, iş güç vs derken daha bir haftadır bu başlık altındaki yazıları okuyabiliyorum. Dosyamı taşımamım şart olduğu biliyorum. Bu hususta sizlerden yardım ve öneri isteyeceğim. Bana schengen vize çıkma ihtimali sanırım çok çok düşük. Çünkü daha önce yurtdışına çıkmadım, bankalarla çok kötü geçmişlerim oldu, iş hayatım da düzenli olmadı. Genelde freelencer olarak çalıştım. Bunları gözönüne alınca vizesiz ülkelere dosyamı taşımam gerekecek sanırım. Ekonomik olarak da durumum pek parlak olmadığı için en az masraflı olacak şekilde halletmeye çalışacağım tabi eğer mümkünse. Gereksiz sorularla bu başlığı kirletmek istemedim. şuan 360. sayfadayım. Her türlü öneriye açığım. Şimdiden teşekkürler.

• ⭐⭐⭐

@Uzuzi Aynen dostum söylediklerinin hepsine katılıyorum, bekleyelim bakalım ne cevap gelecek...👍

• @cttl Elinize, emeğinize sağlık.Teşekkür ederiz

• Bu ileti silindi!

• Arkadaşlar merhaba. Ankara' dan uzun süredir ses çıkmadığı için CN numaram bir hayli düşük olmasına rağmen endişe duymaya başladım.
    1)Telaşlanmakta haklı mıyım?
    2) Yeşil pasaport sahibiyim, sizce Viyana konsolosluğu ile iletişime geçip oradan mülakat talep etmek mantıklı mıdır?
    3) Viyana konsolosluğu talebime olumlu yanıt vermez ise süreç Ankara nezdinde devam eder mi? (Viyana' ya sadece mail atacağım Ankara' nın bu durumdan haberi olmaz diye düşünüyorum
    4)Yoksa sadece sabırla beklemeye devam mı etmeliyim?

Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim

• ⭐⭐

@MUSTAFA-9 merhabalar, yanlis bilmiyorsam butun aile bireyleriniz icin ds260 formunu doldurup gondemeniz gerekiyor. Tecrubeli arkadaslar bu konuyla ilgili yorum yapsa daha saglikli olacaktir.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 
  • ⭐⭐⭐⭐

@MUSTAFA-9 eşiniz ve çocuklarınızın da vizesine kavuşmasını istiyorsanız, sürece dahil olmasını istiyorsanız onlar için de DS260 formu doldurmanız gerekiyor

• ⭐⭐

@Selin-2 merhabalar, eger case numaraniz 2 binlerde ise, suanda currentsiniz. Dosya tasima islemini kcc ile degil konsolosluk ile yapmaniz gerekiyor. Eger 20 binlerde iseniz kcc ile tasima yapabilirsiniz.

• @alparslan34 Daha önce söylediğim gibi adres eklemeniz lazım adres soracaklar size. En azından kalacağınız otelin adresini verin.

• @alparslan34 Bilgileriniz doğruysa imza bölümündeki Viyana'ya bildirmeniz lazım.

• ⭐⭐

@zw2609 merhabalar, da260 formunu doldururken en sonlarda mulakata nerede gireceginize dair bir soru vardi bunu ingiltere mi isaretlediniz yoksa turkiye olarak mi biraktiniz?

• @korayuzayates 1-Telaş etmenize gerek yok numaranız yeterince düşük görünüyor bir şekilde mülakat randevusu alırsınız.
    2- Süreci hızlandırır ve ama maliyetiniz artar.
    3- Devam eder. Zaten maili Viyanaya atıp dosyanızı kabule etmelerini isteyeceksiniz olumsuz dönselerde zaten dosya taşınmamış olacak.
    4- Yerinizde olsam bu sıra numarası ile bekler. Ankara ve KCC mail atardım mülakat tarihimi öğrenmek istiyordum diye.

• ⭐⭐⭐⭐

@alparslan34

e-mail içerisine bu bilgileri de dahil etmeniz gerekiyor

Case number: 2025EUXXXXX
    Principal applicant name: SOYADI, ADI
    Preference category: DV2025
    Foreign state of changeability: TURKEY
    Date of birth: AA/GG/YYYY

• @MrMea, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Ben-Batur Çok teşekkürler yanıtınız için öncelikle. Hemen başladım taşıma sürecine fakat Polonya'da ve İsveç'te arkadaşlarım var. Açıklamam gerekirse maddi anlamda bana çok kolaylık sağlayacaklar. İsveç'i düşünüyorum özellikle çünkü geçen sene Work and Travel başvurusunda bulunduğumda çok ilgilenmişlerdi fakat Almanya'daki konsolosluktan ret aldığım için ve üzerinden fazla süre geçmediğinden dolayı ret vermişlerdi hatta vize memuru kendisi de bu durumu belirtti. Sizin bir bilginiz var mıdır acaba daha önce J1 vizesinden dolayı ret aldığımdan dolayı bu durumu tehlikeye atar mı? Ret durumunu da ds-260 formunda açıklayıcı bir şekilde belirttim. İsveç konsolosluğuyla da iletişime geçtim KCC üzerinden başvuruda bulunabileceğimi belirtti.

Eğer bi usülsüzlük veya illegal bi durumdan dolayı red almadıysanız bu tarz bi durumdan dolayı DV dosyanıza karşı bi ön yargı olmaz.

İsveç ve Polonyaya dosya taşımış olan var mı bilmiyorum önceki yılların tecrübelerine ve verilerine bi bakın ama mutlaka, bol şans 🙏🏼

• @MUSTAFA-9 Evet hocam. Doldurman gerekiyor, çoğu kişi bunu unutuyor ya da bilmiyor. Çünkü ds 260 formunu en başta doldururken eş ve çocuk kısmını da dolduruyoruz ve onlar da tamamlandı sanıyoruz ama adamlar ayrı ayrı başvuru istiyor ki acayip gereksiz. Aynı bilgileri tekrar edip duruyoruz. Onları da dikkatlice doldurun, completed yazması gerekiyor.

• atlas kaydı ve greencard basım ücretini ödeme gibi işlemleri ne zaman yapılmasını önerirsiniz forumun kıdemli üyelerinin yorumlarını merak ediyorum

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

164

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |