DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@radres88 Bunun belirli bir sayısı yok aslında her senenin düzeni farklı oluyor ama Ankara için bu sayının her sene gerilediğini görüyoruz. Dosya taşıma yapmakta geç kalmadığınız sürece bir şekilde hallediliyor gibi görünüyor ama dosya numarası.
-
@gizemctr merhabalar, cok tesekkurler. Benimkisi biraz son dakikaya kaldigi icin bu sekilde oldu, yoksa asilari yaptirip gelecektim. Surecinizde bol sanslar.
-
@Baran-Soylu mrb baran ben hiç asi olmadim nasıl olacak
-
@evrentnrkl evet, isterseniz saglik ocaginda yada dilerseniz hastanede olabilirsiniz.
-
@radres88 Ankara bu şekilde devam ederse @Ben-Batur beyin dediği gibi GC çıkanlar direkt dosya taşıma işlemi düşünebilir bundan sonra. Ki bu da artık ''lottery green card'' ın maddi imkanları el veren insanların erişebileceği gibi bir duruma sokabilir, maalesef.
-
@gizemctr Çocuklar için Türkiyede 12 yaşa kadar zorunlu değil Bazı ülkelerde zorunlu.
-
@gizemctr Doğrudur bana yazdılar tercümana gerek yok Türkçe bilen personelimiz var diye.
-
@10urdmn evet yeşil pasaportu olanlar 2 adım öne geçmiş olacaklar. Yeşil pasaportu olmayıp Asya ülkelerine taşıyacak ciddi bir ekonomiye sahip kişiler ise 1 adım öne geçmiş olacaklar. Her kazananın en ince detayıyla en yüksek performans elde edebileceği planlama günlerine geçilmiş durumda.
-
@MMT cok teşekkür ederim, sanırım o sekilde yapacağım ben de..
-
@gizemctr Merhaba, öncelikle cevabiniz icin tesekkur ederim.Daha önce hic yurtdışına çıkmadım schengen konusunda nasil problemler olur? Duyduklarıma göre schengen almasi zorlaşmış.Bir de şeyi soracaktim mesela beni ordan bi şirket staj için çagirabilir mi veya tanidiklarimin yanina ziyarete gidebilir miyim? yani isteme yoluyla 1-2 aylik vize verme durumlari olabilir mi?
-
@onuru Onur hocam, aşıları tr'de yaptırsaydınız ne kadar bir tasarrufunuz olacaktı aşılardan? Bir hesap kitap yapma şansınız oldu mu? Bir de HK'de ortalama günlük ne kadar gidiyor? Kolaylıklar.
-
Arkadaşlar ben apostil için biraz önce ilgili valiliğe geldim. Evlilik cüzdanın ve diploma fotokobisi için noter tastiği istedi. Formül A ve B için e-devlet çıktısına basmadı ıslak imzalı istedi. Bu e-devletten aldığımız evraklarda apostile ihtiyaç var mı?
-
@mrt01 Tercümana ceviri yaptırıp noter tasdiki yapıldıktan sonra apostil kabul ederler. Formül A-B için noter yada apostile gerek yok zaten QR kodlu evrak ve coklu dilli olarak alabilirsiniz edevletten
-
@metinbeci diplomalarımız iki dil orjinalinde ona rağmen tercümeye gerek olur mu? Formüllerde geeirek yoksa güzel
-
@mrt01 Diploma orjinalinde ingilizce de yazıyorsa gerek olmaz ama içim rahat etsin diyorsanız noter ve apostil yaptırabilirsiniz. Formül A-B için gerek yok gideceğiniz konsolosluğa göre durum değişebilir. Geçmiş deneyimlerde gerek olmadığını göreceksiniz.
-
@blueboy21 selam, simdi siz soyleyince tekrardan baktim bana verdikleri faturaya, asiyla ilgili bir fiyat yazmiyor bu nedenle ne kadar bir tutar aldilar malesef bilemiyorum. Genelde yemekleri Mc donalsta yiyorum. Menu 55-60 hkd arasinda degisiyor. Starbucksta kahveler 50-100 hkd arasinda degisiyor.
-
Selamlar...
Antikor testi ve aşı konusunda yaptığım görüşmelerden sonuçlar;
Antikor testi içeriği her ünitede (Devlet Hast., Eğitim Araş. Hast. ve Şehir Hast,.) donanımsal olarak farklılık gösterebiliyor. İzmir Şehir Hast. Enfeksiyon hastalıkları kliniğinde MMR (KKK), varicella (Su çiçeği), Hepatit A, Hepatit B ve TD
antikorları bakılabiliyor..Dolayısıyla test için büyük ve laboratuvar donanımı iyi olan üniteleri seçiniz.
Aşılama konusunda ise;
Sağlık bakanlığı sadece çocuklara takvim dahlinde ücretsiz aşı ataması yapmaktadır. Aile hekimlikerinde bizler için aşı talep edilememektedir. Aşılar eczaneden temin edilerek aile hekimliğinde uygulaması yapılır, e-nabız sistemine girilir ve aşı kartı oluşturulur.. -
@metinbeci geçmiş Viyana mülakatlarında apostil için çok takılmamışlar fakat bizim şöyle bir durumumuz vardı. Evlilik belgesi qr kodlu olarak e-devletten çıkıyor, eşimin doğum belgeside qr kodlu olarak e-devletten çıkıyor fakat benim doğum belgem geçmiş zamanda kütük taşındığı için e-devletten çıkmıyordu. İlçe nüfus müdürlüğünden aldığım belge ise qr kodsuz olunca mecbur apostil yaptırdım. Her ihtimale karşı evlilik belgesinide çıkarttırıp apostil yaptırdım. Diplomalarımızda ise orjinalinde ingilizce olduğu için fotokopi aldık ek olarak ise e-devletten kodlu mezuniyet belgesi çıkarttık.
-
@minnesota dv26'da 27'de... bundan sonrasında ki çekilişler için ankara böyle devam ederse, maalesef durum sizin dediğiniz gibi
-
Merhabalar herkese, benim sorum dosya tasima ile ilgili olacak, Ben Bukreste calisiyor ve yasiyorum dolayisiyla oturumum mevcut, esim ve oglum Turkiyedeler, dosyamizi Bukrese tasittirmak icin mail atmaya baslayacagim. Bu tasima maili atarken her birey icin ayri ayri mi mail atmamiz gerekmekte yoksa asil talihli olan esim mail attigi zaman diger aile bireylerinin dosyasi da tasinmis olacak?
Tesekkur ediyorum simdiden verdiginiz cevaplar icin.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
23
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum