Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 885.8k 953

  • Formül A belgesi e-devletten çok dilli alındığında fransızca almanca ve türkçe olarak çıkıyor ingilizce çeviri yaptırmamız gerekli mi Viyana için?

  • ⭐⭐⭐

    @Katzfiell_ Selamlar belgenin altında tüm dillerdeki kelime karşılıkları yazıyor.. ;)


  • @Baran-Soylu
    Selam, sistem üzerinden mail attım diye belirttiğiniz yer burası mı? contuct us a tıklayınca sayfa bulunamadı yazısı çıkıyor bende sill hemen.jpg


  • @hakan4259 Evet buradan gönderdim. Bende şimdi kontrol ettim sayfa bulunamadı yazısı çıkıyor bende de. Bir arkadaştan aldığım bilgiye göre DV2025 maillerine 1 Ekimden itibaren cevap vereceklermiş.


  • @leylaa, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Baran-Soylu Siz diğer aşıları naptınız? Antikor testi mi oldunuz aşı kartınız var mıydı? 3 aşı vurulmuşsunuz sanırım hangilerini yaptılar size sağlık kontrolünde?

    Antikor testi olmadım. Bebeklikten kalan bir aşı kartım vardı onu verdim sekretere. Vermeden geçerli olup olmadığını sordum, doktorun kontrol etmesi gerektiğini söylediler. @yasin34 ile birlikte gittik onun aşı kartı yoktu, 4 adet aşı oldu. Ben aşı kartı verdim 3 adet aşı oldum. Bu durumda geçerli saydıklarını varsayıyorum. Ben Tdap (tetenoz), Varicella (su çiçeği), Influenza (grip) aşılarını oldum.


  • @Baran-Soylu
    Önce [email protected] adresine e-mail atmıştım, visa navigator'dan ilerlemelisiniz diye otomatik cevap gelince navigatorü denemiştim. Yine denerim ilerleyen zamanda.
    Teşekkürler.


  • @hakan4259 Benimde Ankara'ya ulaşıp DS-260 formumu açtırmam gerekiyor ama bir türlü ulaşım sağlayamıyorum, bakalım bekleyeceğiz. Arkadaşın dediği gibi 1 Ekimden sonra cevap verme ihtimalleri var. Hayırlısı olsun


  • @Baran-Soylu
    fark ettim, o yüzden sordum :)
    hayırlı olsun.


  • Merhaba asıl talihli eşim. Yeni evlendik. Benim bildiğim kadarıyla dosya açtırıp eş ekleme işini mulakat tarihi aldıktan sonra yapıyorduk. Bugün başka bir kaynaktan eşlikçilerin mulakat tarihi gelmeden başka bir ds 260 formu doldurulması gerektiğini duydum. Bu konu hakkında bilgi sahibi olan var mı ?

  • ⭐⭐

    @10urdmn merhabalar, edevlet uzerinden alinan evraklarda min 1 ay diye biliyorum. Ek olarak sn. Flight101 soyledigi gibi belgelerin alt tarafinda gecerlilil tarihleri yazmaktadir. Son olarak sunu hatirlatmadan gecemeyecegim yanlis bilmiyorsam bazi evraklari olusturdugunuz zaman degisiklik olmadigi icin yenisini uretemeye biliyorsunuz. Evraklari olustururken bunlarida goze almanizi tavsiye ederim.

  • ⭐⭐⭐

    @onuru Örnek Formül-A...İnsan bir kere doğar...😂

  • ⭐⭐

    @Flight101 aynen oyle bazi evraklarida mudurluklerden islak imzali olarakta temin edebilirsiniz. Formul-a, adli sicil kaydi vs.


  • @bahar_aydin merhaba. Hangi ülke için soruyorsunuz bilmiyorum ama Viyana’daki doktor bizim sağlık ocaklarının verdiği elle doldurulmuş aşı kartlarını kabul ediyor. Benimkinde imza kaşe bile yoktu ama olursa çok daha iyi tabi ki. Kolay gelsin.


  • Merhaba benim bir sorum olacak gc’yi kazandıktan sonra mülakat tarihi alabilmek için dosya numaramızın kaç binlerde olması gerekir.


  • @radres88, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba benim bir sorum olacak gc’yi kazandıktan sonra mülakat tarihi alabilmek için dosya numaramızın kaç binlerde olması gerekir.

    Aslında artık dosya numarasının bi önemi kalmadı, TR kazananları direkt dosya taşımaya bakacak bundan sonra, o yüzden kazanır kazanmaz direkt hangi ülkeye taşırım planı yapmaya başlamak daha mantıklı hocam :)


  • @Ben-Batur hmmm anlamadım nasıl yapacağız onu🙂


  • @radres88, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Ben-Batur hmmm anlamadım nasıl yapacağız onu🙂

    Bu başlığı başından itibaren oku hocam sonunda çok bilgili olacaksın emin ol 😄


  • @Ben-Batur olur tşk ederim🙂


  • Ben uzun zamandır giremiyorum foruma😕


  • @Flight101 merhaba. Tdap tek doz ama td aşısı güncel olmalı. Sağlık ocakları ücretsiz yapıyor. Ayrıca üç doz polio (çocuk felci) da isteniyor. İki doz olduğunuzu ispatlarsanız üçüncüyü onlar yapar. Hiç olmadıysanız yine tek doz orada yapılır. Su çiçeği hastalığını çocuklukta geçirmiş olmanız bu aşıdan muaf olmanızı sağlar ama doktorun bunu söylediğinizde kabul edip etmeyeceğini bilemem. Viyana çok anlayışlı bu konuda kişinin beyanına itimat ediyor ama tekrar sormak lazım. Bunlara ek mevsime bağlı olarak grip aşısı da istenebilir. DV24’e göre yazdım bazı değişiklikler yapılmış olabilir.


Benzer Başlıklar

  • 28 Oy
    16k İleti
    1m Bakış
    boredengB
    @Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
  • 6 Oy
    316 İleti
    20k Bakış
    S
    Ds 260 senedini sefirliye nece aparmalıyam.Notebookda yoxsa telefonda
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 2 Oy
    642 İleti
    312k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum