Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Günaydın.. Yağmurlu İstanbul gününden selam arkadaşlar 🙂

• ⭐⭐

@hashirama öncelikle pasaport çıkartırken bu kadar hesap kitap yapmanı anlıyorum fiyatları çok yüksek olduğu için maalesef. Asıl merak ettiğim olurda gc kazanırsan yapacağın masrafları hiç araştırdın mı? bu masrafları hallettin diyelim oraya 2 3 k dolarla mı gitmeyi düşünüyorsun? bir kaç video da izlediğim 2 kişi gelecekseniz 20k altında gelmeyin tek gelecekseniz 15k altında gelmeyin çok çok zorlanırsınız diyordu bence hesap kitabınızı iyi yapın derim

• @newbie97 anladım. Teşekkürler bilgi için. Ben biraz durumu kendi açımdan değerlendireyim. Nasıl yapsam diye ☺

• @T-C-Kubilay-Dikici üstadım hesabı kitabı şimdi böyle yapma nedenim maddi durumumun olmaması değil. Suan yeni bir işe girdim ve maaşım düşük ve bir düzen oluşturmaya çalışıyorum bu nedenle ince eleyip sık dokumak normal diye düşünüyorum. Ki kaldı ki çıktıktan sonra para işini ayarlamak orası o zaman ayarlancak en kolay şey olduğunu düşünüyorum. O konuda kafam rahat. Şimdi mevzu olan şey yazdıklarımda belirttiğim üzere bugün o kadar parayı vermek beni günü kurtarmak adına zorlayacak.

• ⭐⭐

@hashirama anlıyorum yeni işiniz hayırlı olsun.

2022'de 10yıllık ücret: 1478tl almıştım kur: 18,45= 80usd
    2024'de 10yıllık ücret: 8623tl kur 34 =253usd

2 yılda 3 katı artmış döviz bazlı baktığında bence ertelemeyin evet belki o ay sizi zorlayacaktır ama alın kenara koyun daha sonra imkanınız olursa'da pasaport güçlendirmeye çalışırsınız çünkü türkiyede gc talihlisi olmak önemli değil önemli olan dosya numaranızın 5k altında olması üstünde iseniz alternatif ülkelere dosya taşımanız gerekecek bunlar içinde pasport güçlü olması bir artı olacak

• @T-C-Kubilay-Dikici teşekkür ederim. Evet öyle gerçekten bu yıl bitmeden alırım ins. o konuda kafam berrak. Ds-260 döneminde ekleme de sorun olur mu diye düşünüyordum. Arkadaşlar yardımcı oldu zaten o konuda da zihnim sakinleşti. Inşallah çıkarda ihtiyaç hâlinde dosyayı yurt dışına taşımak noktasında bir kaç planım var. Nasip artik. ☺

• Bu yıl fotoğrafı fotoğrafçıda çektireceğim aklımda bu var bakalım.

• ⭐⭐⭐

Merakımdan soruyorum, bu gc çıkıpta dosya taşıyanların mülakat sonrası pasaportları hangi adrese gidiyor tr de verdikleri bir adrese mi yoksa taşıdıkları ülkedeki bir adrese mi

• Adreslere gitmiyor. Örneğin Viyanada girdiysen mülakata sana şu gün gel pasaportunu al diyorlar gidiyorsun ve konsolosluktan alıyorsun pasaportunu.

• ⭐⭐

@newbie97 mülakata girdiği konsoloslukta fiziken teslim ediyor genellikle 1 gün içinde veriyor. dv23 deneyiminde bir arkadaşın 1 hafta sonra gelin demiş konsolosluk çalışanı o arkadaşta 2 gün sonra türkiye dönüş uçağının olduğunu söylemiş 1 gün içinde teslim ettiklerini söylemişti

• ⭐⭐⭐

Adrese ptt ile gönderim olayı bir bizim ülkede var herhalde o zaman. Bir videoya denk gelmiştim çok önceden orada adam k1 vizesi alıyordu ona da 1 hafta sonra gel al demişler pasaportunu tabi başka ülkede yaşıyordu kendisi

• Çekilişe başvuru sırasında kullanacağımız fotoğrafı en güvenilir nereden çek edebiliriz?

• ⭐⭐⭐⭐

@klmn-klmn başvuru sitesinde klavuz var fotoğraf gereksinimleri orada yazıyor. Öncelikle orayı okuyun, sonra fotoğrafınızı çekin ondan sonra o kısımdan tek tek kontrol edin. Ondan sonra aynı sitede photo tool uygulamasına yükleyip boyutlandırın

• @newbie97, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

Adrese ptt ile gönderim olayı bir bizim ülkede var herhalde o zaman. Bir videoya denk gelmiştim çok önceden orada adam k1 vizesi alıyordu ona da 1 hafta sonra gel al demişler pasaportunu tabi başka ülkede yaşıyordu kendisi

Adrese gönderim yok hocam. Şubeden gidip aliyorsun eve bırakmıyorlar. Kimligin ile almaz isen vermiyorlar kimseye bunun için kural var kesinlikle. Fakat yurtdışında direk elçilikten alıyorsun çünkü orada herhangibir oturma iznin yok yasal bir evin yok. En güvenli yol elçiliğe gidip almak kalıyor bu durumda.

• ⭐⭐⭐⭐

@rnc pasaportunuzu adrese teslim alabiliyorsunuz şubeden almak zorunda değilsiniz. Bu adrese teslim olayıda sadede türkiyeye özgü değil bu sistemi kullanan bir çok ülke var ais sisteminde bile türkiye dışında bie çok ülke var hatta ama bize yurtdışı konsoloslukların adrese teslim yapmıyormuş gibi gelmesinin nedeni dosya taşıyan kişiler genelde yurtdışında otelde vs kaldığı için hem buraya teslimat yapmayacak olmaları hemde eve teslimat kafadan size bir kaç gün kaybettirirken konsolosluktan daha çabuk alabilir ve masrafınızı azaltabilme durumuyla alakalı

• İlkte çıkar dedik olay nerelere geldi, bu işin tadı kaçtı greencard !

• Günaydın mutlu pazarlar. DvL-2026 nın talihli adayı güzel insanları. Haliniz keyfiniz yerinde midir inşallah? ☺

• ⭐⭐⭐

@rnc Yok benim demek istediğim o ptt olayı sanki sadece bizim ülkede var gibi

tlc de bir dizi izliyordum ya orada mesela adam tunustaydı tunusluydu orada oturuyordu ama ona vizesi basılıp yine konsolosluktan verilmişti mesela buna çok denk geldim. Biz niye konsolosluktan almıyoruz da ptt ile şubeye gidiyor acaba

• ⭐⭐⭐

@hashirama Soğuklar bir anda bastırdı ankarayı 😁

• @newbie97, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@rnc Yok benim demek istediğim o ptt olayı sanki sadece bizim ülkede var gibi

tlc de bir dizi izliyordum ya orada mesela adam tunustaydı tunusluydu orada oturuyordu ama ona vizesi basılıp yine konsolosluktan verilmişti mesela buna çok denk geldim. Biz niye konsolosluktan almıyoruz da ptt ile şubeye gidiyor acaba

Belki de devlet postanesi yoktur herşeyi özelleştirmişlerdir? 😅

Valla ben bu sene başvurmam muhtemelen dahada ugramam buraya. Bu aralar işlerim yogun üstüne kafam başka meselelerde.

Çevremdeki arkadaşlara başvurun diyorum. Yapabilene farklı alternatif öneriyorum daha ne yapayim bilmiyorum. 🙂

Benim tr de para sorunum yok. Kafam ara sıra takılsa da baya baya iyiyim. Hele şu aralar daha mutluyum 🙂

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

152

60.7k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.4k

| | | |