Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
8.7k 917 437.6k 874

• @USA haklısınız. Suan yeni bir işe girdim maaşım 10 yıllık alirsam önümüzdeki ay cok zorlanirim. Iki yıllık çıkarıp sonra arttirmak belki alternatif olabilir..

• @hashirama uzatma diye bir şey yok aslında size yeniden işlem yapıyorlar yeni bir pasaport ediniyorsunuz yani 10 yıllık olacak şekilde. Bütçeniz hangisine el veriyorsa onu alın lotterye göre kendinizi ayarlamanızı gerektiren bir durum yok

• ⭐⭐⭐

@hashirama 1-2 yıllık çıkaracaksanız hiç çıkarmayın bence zaten dünyanın en pahalı pasaportunu kullanıyoruz, şimdiden bu fiyatsa önümüzdeki 10 sene içerisinde yurtdışına çıkma durumunuz varsa çıkartın, yoksa sadece dv için düşünüyorsanız mantıksız

• @newbie97, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@hashirama 1-2 yıllık çıkaracaksanız hiç çıkarmayın bence zaten dünyanın en pahalı pasaportunu kullanıyoruz, şimdiden bu fiyatsa önümüzdeki 10 sene içerisinde yurtdışına çıkma durumunuz varsa çıkartın, yoksa sadece dv için düşünüyorsanız mantıksız

Aynen öyle. 1-2 yil için çıkartmaya degmez zaten çıksa bile hemen gidemiyeceksiniz o sırada 10 yillik alınır.

• @newbie97 anladım. Yani suan sadece gc için çıkarmak istiyorum ama bir kaç seneye yurtdışına çıkmak istiyorum. Bir kaç ay sonra 10 yıllık çıkarma imkanım olur simdilik çıkartmakta zorlanirim. Korkum şuydu pasaportu talihli olursam sonradan alınan pasaportu ekletmek çok zorlayıcı olur mu diye.. bunun icin birazda 1 yıllık da olsa çıkarayım diye düşünüyordum o konuyuda anladim zaten. Ocak ayına girmeden cikartmak istiyorum onun icin kenara biraz para atarak. Hem beni zorlamadan olmuş olur hemde 10 yıllık çıkartırım. Gc çıkarsa da sonradan uğraştırsada, uğraşacağız 😅

• @hashirama, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@newbie97 anladım. Yani suan sadece gc için çıkarmak istiyorum ama bir kaç seneye yurtdışına çıkmak istiyorum. Bir kaç ay sonra 10 yıllık çıkarma imkanım olur simdilik çıkartmakta zorlanirim. Korkum şuydu pasaportu talihli olursam sonradan alınan pasaportu ekletmek çok zorlayıcı olur mu diye.. bunun icin birazda 1 yıllık da olsa çıkarayım diye düşünüyordum o konuyuda anladim zaten. Ocak ayına girmeden cikartmak istiyorum onun icin kenara biraz para atarak. Hem beni zorlamadan olmuş olur hemde 10 yıllık çıkartırım. Gc çıkarsa da sonradan uğraştırsada, uğraşacağız 😅

Yeni yılda pasaportu zamlı almaktansa tek seferde 10 yıllık alarak ciddi anlamda fiyat farkından kurtulursun. Ek olarak sonradan ekleme sorunu olmayacak, varsayılımsal olarak çıksa dahi mayısta belli olacaktır. Aynı zamanda çıktığında DS260 formu dolduracaksınız asıl pasaport bilgileri kısmı orada.

• ⭐⭐⭐

@hashirama hocam şöyle düşünün gc çıktı diyelim çıkar çıkmaz pasaporta başvurabilirsiniz zaten 2-3 güne geliyor en fazla ds260 ı 2-3 gün geç doldurmuş olursunuz pek farkı olmuyor. Pasaport size ulaşmadan önce zaten edevlet sistemine düşüyor basılınca oradan da ds260 ı doldurabilirsiniz. O yüzden çıkarsa sorun olur diye düşünmeyin en fazla 2-3 gün geç doldurmuş olursunuz o yüzden çıkarsa ne yaparım diye düşünmeyin

Maddi olarak şimdi çıkarmak en mantıklısı, turist vizesine vs başvuracaksanız da yılbaşından önce çıkartmaya özen gösterin. Şahsen ben turiste başvuracağım ve lazım olacak o yüzden yılbaşından önce çıkartacağım, ayrıca 25 yaşın altındaysanız seneye yks ye girip bir yer yazın ve öğrenci belgenizi alın, öyle olunca pasaport aşırı ucuza geliyor

• Günaydın.. Yağmurlu İstanbul gününden selam arkadaşlar :)

• @hashirama öncelikle pasaport çıkartırken bu kadar hesap kitap yapmanı anlıyorum fiyatları çok yüksek olduğu için maalesef. Asıl merak ettiğim olurda gc kazanırsan yapacağın masrafları hiç araştırdın mı? bu masrafları hallettin diyelim oraya 2 3 k dolarla mı gitmeyi düşünüyorsun? bir kaç video da izlediğim 2 kişi gelecekseniz 20k altında gelmeyin tek gelecekseniz 15k altında gelmeyin çok çok zorlanırsınız diyordu bence hesap kitabınızı iyi yapın derim

• @newbie97 anladım. Teşekkürler bilgi için. Ben biraz durumu kendi açımdan değerlendireyim. Nasıl yapsam diye ☺️

• @T-C-Kubilay-Dikici üstadım hesabı kitabı şimdi böyle yapma nedenim maddi durumumun olmaması değil. Suan yeni bir işe girdim ve maaşım düşük ve bir düzen oluşturmaya çalışıyorum bu nedenle ince eleyip sık dokumak normal diye düşünüyorum. Ki kaldı ki çıktıktan sonra para işini ayarlamak orası o zaman ayarlancak en kolay şey olduğunu düşünüyorum. O konuda kafam rahat. Şimdi mevzu olan şey yazdıklarımda belirttiğim üzere bugün o kadar parayı vermek beni günü kurtarmak adına zorlayacak.

• @hashirama anlıyorum yeni işiniz hayırlı olsun.

2022'de 10yıllık ücret: 1478tl almıştım kur: 18,45= 80usd
    2024'de 10yıllık ücret: 8623tl kur 34 =253usd

2 yılda 3 katı artmış döviz bazlı baktığında bence ertelemeyin evet belki o ay sizi zorlayacaktır ama alın kenara koyun daha sonra imkanınız olursa'da pasaport güçlendirmeye çalışırsınız çünkü türkiyede gc talihlisi olmak önemli değil önemli olan dosya numaranızın 5k altında olması üstünde iseniz alternatif ülkelere dosya taşımanız gerekecek bunlar içinde pasport güçlü olması bir artı olacak

• @T-C-Kubilay-Dikici teşekkür ederim. Evet öyle gerçekten bu yıl bitmeden alırım ins. o konuda kafam berrak. Ds-260 döneminde ekleme de sorun olur mu diye düşünüyordum. Arkadaşlar yardımcı oldu zaten o konuda da zihnim sakinleşti. Inşallah çıkarda ihtiyaç hâlinde dosyayı yurt dışına taşımak noktasında bir kaç planım var. Nasip artik. ☺️

• Bu yıl fotoğrafı fotoğrafçıda çektireceğim aklımda bu var bakalım.

• ⭐⭐⭐

Merakımdan soruyorum, bu gc çıkıpta dosya taşıyanların mülakat sonrası pasaportları hangi adrese gidiyor tr de verdikleri bir adrese mi yoksa taşıdıkları ülkedeki bir adrese mi

• Adreslere gitmiyor. Örneğin Viyanada girdiysen mülakata sana şu gün gel pasaportunu al diyorlar gidiyorsun ve konsolosluktan alıyorsun pasaportunu.

• @newbie97 mülakata girdiği konsoloslukta fiziken teslim ediyor genellikle 1 gün içinde veriyor. dv23 deneyiminde bir arkadaşın 1 hafta sonra gelin demiş konsolosluk çalışanı o arkadaşta 2 gün sonra türkiye dönüş uçağının olduğunu söylemiş 1 gün içinde teslim ettiklerini söylemişti

• ⭐⭐⭐

Adrese ptt ile gönderim olayı bir bizim ülkede var herhalde o zaman. Bir videoya denk gelmiştim çok önceden orada adam k1 vizesi alıyordu ona da 1 hafta sonra gel al demişler pasaportunu tabi başka ülkede yaşıyordu kendisi

• Çekilişe başvuru sırasında kullanacağımız fotoğrafı en güvenilir nereden çek edebiliriz?

• @klmn-klmn başvuru sitesinde klavuz var fotoğraf gereksinimleri orada yazıyor. Öncelikle orayı okuyun, sonra fotoğrafınızı çekin ondan sonra o kısımdan tek tek kontrol edin. Ondan sonra aynı sitede photo tool uygulamasına yükleyip boyutlandırın

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k